איזיביטו כתב:
יובל כתב:
חוץ מזה שכתבתי עליו שהוא מאמן מביך (לא יודע אם לתרץ אפילו שזה היה בלהט של אחרי משחק, כנראה זה מה שחשבתי עליו בזמנו) כל מה שכתבתי נכון. נראינו חרא באותה תקופה.
כל זה לא משנה שנראינו הרבה יותר טוב אחר כך בסוף אותה עונה (הוא לא קיבל הארכת חוזה על כישלון מוחלט מן הסתם), והיו הרבה דברים שהלכו טוב העונה.
ההבדל הוא שאני ביקרתי אותו וגם קראתי לו מאמן מביך כשנראינו מביך, וכשנראינו הרבה יותר טוב גם ידעתי לשנות את דעתי, לפרגן לו ולהעריך את הדברים הטובים שהוא עושה.
גם העונה כשנראינו טוב שיבחתי אותו וכשנראינו רע ביקרתי אותו.
לאחרים זה לא שינה, הוא היה מחוק ומבחינתם הוא נשאר מאמן מביך לא משנה מה הוא עשה ואיך נראינו בפועל על המגרש. לא נתנו לו טיפת קרדיט גם כשהיינו יותר טובים מירושלים (והיינו עוברים אותם אלמלא השופטים) וכשקיבל הארכת חוזה, ולא נתנו לו טיפת קרדיט העונה ובעצם לא נתנו לו סיכוי לאמן את הפועל העונה. כשנראינו רע זה היה בגלל אברהמי וכשנראינו טוב זה היה למרות אברהמי.
לא שינה להם כל הדברים שהלכו טוב בזכותו, ועובדה שהם נעלמו כשהוא פוטר. לא ספקולציה, עובדה.
לתת לשחקנים הכי טובים לשחק. בלי התחכמויות. בלי משחקי אגו. בלי ללכת נגד השחקנים שלך. כמה שזה נשמע טריוויאלי, נכון? אז זהו, כנראה שלא.
להוציא תפוקה מקסימלית מהשחקנים המובילים. בתקופתו דארל עשה 16+9 למשחק, האוול 15+7. זה כל כך לא טריוויאלי להוציא תפוקה כזאת משני שחקני פנים באותה קבוצה. ועם טאקר בעמדה 3 שנתן 19+6 למשחק. אבל לאוהדים מסוימים זה לא שינה, זה הכל היה יכולת אישית, למרות אברהמי. נו, אז איפה היכולת האישית הזאת עכשיו?
לתת לשחקנים לשחק איך שהם יודעים. זה לא טריוויאלי. זו מעלה של מאמן. לאמן קבוצה זה לא לתכנת שחקנים כמו רובוטים.
לתת להם ליהנות מהמשחק ולא לסבול. לכבד אותם ולשחרר להם חבל. לא להקטין אותם ולתסכל אותם ולעשות להם סדרות חינוך. העיקר אמרו שהוא נותן לשחקנים לזרוק זין ולעשות מה שבא להם.
לשחק התקפה יעילה עם קו אחורי לא קיים. מעט מאוד מאמנים היו מצליחים לשחק התקפה יעילה עם קו אחורי שמורכב מתמיר בלאט, אדריאן בנקס ו... זהו. זרקו בפורום כמה פעמים שבגלל ליונס ורביב אז עברנו ממשחק של גבוהים למשחק של גארדים. נו, אז בואו נעשה ניסוי. נשחק בלי ליונס ורביב. לא רק של-90 שהגענו בתחילת העונה בלעדיהם לא נגיע, גם ל-50 נקודות אנחנו לא נגיע. אבל כמובן שההתקפה שלנו הייתה למרות אברהמי ולא בזכותו.
כנראה שכחת שמאוד רצית את רמי הדר
יובל כתב:
פז צודק לחלוטין.
אברהמי לא איזה מאמן גאון ואני לא חושב שהוא עושה עבודה טובה או שיש בכלל מה לזקוף לזכותו, אבל גם אין הבדל בינו לבין רוב המאמנים בליגה.
חוכמה גדולה לקחת את חיפה כדוגמה, להם באמת יש מאמן מעולה שעושה עבודה גדולה, והוא המאמן היחיד שאני באמת רוצה לראות פה בעונה הבאה. כל השאר בינוניים בדיוק כמו אברהמי. דרוקר עם סגל חלומי ותקציב ענק רק מקום חמישי עם ניצחון אחד משישה משחקים. על קטש אין צורך להכביר במילים. דן שמיר (הבלוף הגדול), נתי כהן, עופר ברקוביץ' והקבוצות המאומנות שלהם נמצאים מתחתינו. חסין ושיבק פוטרו אחרי שהקבוצות שלהם נראינו כמו פח זבל. אז מיקי גורקה נותן עונה טובה ויש את צביקה שרף, ביג דיל. אם קטש לא היה מחלק להם במתנה את גארט וקרופורד אז גם שניהם היו בתחתית, בהתחייבות.
ובטח שזה לא קשור בשום אופן למציאות לדבר עכשיו על החלפת מאמן, כאילו יש מאמן פנוי שיבוא עכשיו, בפברואר, לתוך סגל נתון, ותוך שבוע יעשה שינוי משמעותי בקבוצה. מה שצריך כרגע זה זרים עם יכולת אישית, שיכולים לתת תפוקה, שיעזרו לנו ליצור יתרון על הגנת היריבה, וינצחו לנו משחקים, במקום וויליאמסון ובאטל. אם בוחנים איזה מהלך יכול להביא לשיפור מיידי ומשמעותי בסיכוי גבוה, בעלות סבירה ובסיכון נמוך, החלפה של וויליאמסון ובאטל בזרים טובים או החלפה של אברהמי באיזה מאמן, אין בכלל שאלה.
איפה ראית בדיוק ששכחתי?
לא שכחתי, וגם שמחתי מאוד שהוא מונה אחרי שאברהמי פוטר. חשבתי שהוא האופציה הטובה ביותר.
הוא הוציא את המקסימום מסגל מאוד מוגבל בחיפה. חשבתי, כמו הרבה אחרים, כמו שחשבו בהפועל במכבי, שמסגל יותר מוכשר הוא יוכל להפיק עוד יותר. להביא את הדברים היפים שהוא עשה בחיפה עם סגל יותר מוכשר. כמו שזה נראה כרגע, הוא יכול לעבוד רק עם סגל מוגבל של ילדים טובים חסרי אגו וחסרי כישרון שיעשו בדיוק מה שהוא רוצה ויסורו למרותו, ועם כל טיפת כישרון או אגו לא מצליח להסתדר והורס הכל. ולשיטת העבודה הזאת יש תקרת זכוכית מאוד ברורה, שהיא ממש לא מספיק גבוהה עבור השאיפות שלנו. מקווה להתבדות בעתיד, כל עוד הוא המאמן שלנו.
ואתה לא תשמע ממני שהוא מאמן מביך או שאין לו מושג (מהטעות הזאת כבר למדתי עם אברהמי, ואפילו עם קטש שאני עדיין לא סובל ולא יכול לראות). מאמנים, למעט בשוליים של מאמנים מוכשרים מאוד ונטולי חסרונות כמו פופוביץ' או פרגוסון שיכולים באופן עקבי להצליח הרבה מעבר לממוצע, או של מאמנים גרועים חסרי כישורים שנכשלים באופן עקבי, תלויים מאוד בסיטואציה. בסביבה, בשחקנים שעומדים לרשותם, בסמכויות שמוענקות להם, במטרות שמוצבות להם.
אברהמי לא גאון כדורסל, ואם הוא מקבל סגל לא מוכשר ולא שלם, אני לא חושב שהוא מספיק מבריק או סמכותי להוציא מהם אקסטרות. מצד שני, הוא בנאדם נטול אגו (וזה ממש לא טריוויאלי עבור מאמן), שאין לו בעיה להביא לקבוצה כוכבים, עם אגו, עם כישרון, לתת להם לשחק, ולדעת להתנהל איתם מבחינה אישית ומקצועית (יכולת שהוא צריך לקבל עליה הרבה הרבה יותר קרדיט, ובאופן הזוי וכל כך לא הוגן הוא עוד חטף עליה ביקורת). הוא בנה בקיץ סגל טוב מאוד, הרבה יותר ממה שכל המאמנים האחרים בהפועל בשנים האחרונות בנו (אמנם בתקציב יותר גבוה, אבל גם ביחס לתקציב). הוא הביא בלי למצמץ את טאקר ואת וויליאמס ואת האוול ואת בנקס ואת ליונס. אדלשטיין בחיים לא היה מביא אף אחד מהם, קטש היה מוצא סיבות מקצועיות תמוהות לא להביא אותם, ורמי הדר לא סובל אף אחד מהם ורוצה לזרוק את כולם.
ועם הסגל שהוא בנה (שכמעט כולם היו מאוד מרוצים ממנו) הוא התנהל טוב מאוד. הקבוצה רצה טוב. הוא הפיק משחקנים את המקסימום. לא הסתכסך עם אף אחד. לא העלה ארבעה זרים מהספסל. חדר ההלבשה היה בריא. התמודד עם פציעה של רביב (שהיה חצי קבוצה בשלוש העונות הקודמות) ועם העובדה שבנו על אזרוח של בנקס/האוול, שלא הגיעה, כדי להביא רכז זר, ולהפוך את הסגל לשלם. עם הסגל הזה, ולמעשה עם תנאים הרבה יותר טובים, מושלמים כמעט (חזרה של רביב, רישום של חמישה זרים שרמי הדר דחף לכך), רמי הדר מוציא הרבה הרבה פחות. אז כן, לסיטואציה שהייתה בנקודת הזמן של הפיטורים שלו, אברהמי היה מתאים וטוב, ולכן הפיטורין שלו היו לחלוטין לא במקום. אפשר להחליט כגישה של מועדון שלא רוצים מאמן שיביא כוכבים וייתן להם לשחק. בשביל זה אפשר להביא בקיץ מאמן אחר שיבנה סגל לפי ראות עיניו ויאמן אותו בהתאם. זה לא רלוונטי לפיטורין באמצע העונה.
ומהסיבות האלה, אגב, רמי הדר עדיין צריך לקבל הזדמנות לבנות בקיץ סגל כמו שהוא רוצה והזדמנות לאמן אותו. לכישלון המוחלט שלו העונה אין קשר לכך. בסיטואציה אחרת הוא עדיין יכול להצליח. לא שאני אופטימי מדי בקשר לכך, אבל הזדמנות הוא עדיין צריך לקבל.
אגב, אני עדיין ממשיך לשמוע שאברהמי היה גרוע ופוטר בצדק. אתם יכולים לחזור בבקשה על הטיעונים לכך?
אני זוכר שאמרו שאין לנו הגנה. אתם עדיין חושבים שאפשר לשחק הגנה חזקה עם הסגל הזה? (ואפשר להצליח גם בלי הגנה. יוסטון עם המאזן השלישי בטיבו ב-NBA ויש להם הגנה גרועה מאוד. צריך פשוט לקלוע יותר מהיריב).
אני זוכר שאמרו ששחקנים עושים מה שהם רוצים, שהוא חסר סמכותיות, או שהוא מרוצה מהשכונה שהם עושים. אתם עדיין חושבים שההתנהלות שלו מול השחקנים הייתה לא טובה?
אני זוכר שאמרו שמהסגל שהיה לו הוא היה צריך להפיק הרבה יותר. אתם עדיין חושבים שעם הסגל שהיה לו באותה תקופה, עם קו אחורי שמורכב מבלאט ובנקס בלבד, הוא היה צריך, או בכלל יכול, להוציא יותר ממה שהוא הוציא?