תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 17:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 94  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול פוליטיקה ישראלית (כי הבחירות נגמרו מזמן)
הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 09:22 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
לא צריך ללכת כזה רחוק טקנובוי, אנחנו רואים את זה אצלנו בכדורסל עם האוול ובנקס. לא מקבלים אוטומטית. החליטו שרוצים הליך שיוודא שהנישואים הם נישואי אמת ולא פיקטיביים לצורך קבלת תעודה. יש בזה בעייתיות, אבל בסופו של דבר המסלול עדיין תקף וקשה לי לאמר שהרצון למנוע נישואים פיקטיביים הוא בלתי-לגיטימי.

ואיך אפשר לאמר שאין פה הקלה, אם כשאתה נישא לאזרח ישראלי אז אתה לא צריך להתגייר או להיות צאצא מוכח ליהודי? יש דרישה נוספת שתוכיח שאתה נישא לישראלי כי אתה רוצה להשתקע בישראל. אבל אין שום צורך בגיור או ברית מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 10:15 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

לא ברמה של לחתוך את הזין (לא שאני חושב שזה הדבר הכי נורא בהתחשב בכך שזו פרוצדורה רפואית מומלצת בלי קשר). אבל זה בכלל לא מה שהתייחסתי אליו בכל הדיון הזה, וזה גם לא הטיעון שהועלה פה נגד חוקי האיזרוח בישראל (וגם לא הטיעון שלרוב מועלה נגדם). הטיעון שעלה היה שישראל ייחודית בכך שלא כל אחד יכול להפוך לאזרח, ושהזהות שמאחדת פה את האזרחים נובעת מדת/גזע/צבע. והבאתי כמה דוגמאות לכך שזה לא מדויק.

האם יש משהו משונה בכך שאם אתה לא נישא לישראלי או לא יהודי על פי חוק השבות אז אתה צריך להתגייר ובמקרה של גברים לעבור ברית מילה? אני משער שכן. האם יש בכך משהו יוצא דופן באופן כללי שמלבד קשר משפחתי עם אזרח המסלול הנוסף לקבלת אזרחות הוא שצריך לענות על קריטריון קשור-תרבות הזוי כלשהו? ממש לא.

כמו שאמרתי בהקשר של הדוגמה החוזרת של הונגריה - אפשר לאמר אפילו שאצלנו זה יותר קל מאצלהם, כי לפחות כל אחד יכול לעבור את הפרוצדורה הישראלית ההזויה (ולנשים לא צריך לחתוך כלום). לעומת זאת לדאוג שיהיה לך סבא שנולד בקרפטיה זה די בלתי אפשרי.

ואגב אני חושב שדווקא אם מאה אלף פלשתינאים יעברו מרצונם את תהליך הגיור המפרך, הם בהחלט יקבלו אזרחות. זה לא הליך טריביאלי בכלל, ואני מאמין שהדתיים יהיו מבסוטים לאללה.

שמע, זה נחמד שלדעתך דרישה להמרת דת וחיתוך זין זה לא משהו רציני, אבל עוד פעם, אין שום מדינה בעולם שזו הדרך לקבל בה אזרחות, אף אחת, כולל הונגריה. וזה לא שאלה של יותר או פחות קל, יותר קל לקבל אזרחות בישראל מאשר ביפן (שבגדול לא ממש מאזרחת אף אחד), זה לא אומר שחוקים כמו חוק השבות קיימים באיזשהו מקום אחר בעולם.
ובשביל להתחתן עם יהודיה בארץ ישראל אתה בהחלט חייב להתגייר, אבל זה קשור לעובדה הדי מופרעות שישראל לא מאפשרת נישואים לאנשים שהם לא בני אותה דת.

אם בא לך מתישהו להתחיל אשכרה להסביר למה לדעתך חוקים כאלו הם טובים או רצויים במקום לחפש מדינות בעולם שעושות דברים שלדעתך דומים לזה, תרגיש חופשי, זה יותר רלוונטי לדעתי בכל מקרה.

לגבי התאזרחות של פלשתינאים, יש לך פאקינג חוק ספיציפי שבאופן מפורש מונע הענקת אזרחות לפלשתינאים מהשטחים שהתחתנו עם אזרחים ישראלים. לדעתי את חי בסרטים אם אתה חושב שיש איזשהו סיכוי שישראל תיתן לכמות רצינית של פלשתיניאים להתאזרח ע"י המרת דת.

נ.ב.
לא שזה ממש קשור למשהו, אבל אין שום אירגון רפואי רציני שממליץ על ברית מילה לכל הגברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
טוב זה מתחיל כבר להיות ויכוח מעגלי, אז אתייחס שוב בקצרה וזהו.
לא אמרתי שיש מקבילה בעולם למדיניות האזרוח הישראלית. כי אין מקבילה מדויקת וזה ברור. אמרתי בתגובה לטענות שנאמרו פה שחוק השבות לא כזה ייחודי ויוצא דופן. אנחנו מדברים על הונגריה - כמו שבישראל צריך להיות צאצא ליהודי, אז בהונגריה צריך להיות צאצא למי שנולד ב"הונגריה הגדולה" (ולדעת הונגרית). יש פה בהחלט סוג של מקבילה בעיניי. הבאתי גם דוגמה לחוק עוד יותר מרחיק לכת שהונהג בעבר בגרמניה. גם במדינות אחרות באירופה יש מדיניות דומה (יוון, אירלנד ועוד).
התייחסתי גם לזה שיש עוד מסלול לקבל אזרחות (שלא מחייב שום קשר משפחתי עם אזרח ישראלי), שהוא אולי קצת הזוי אבל עצם זה שהוא קיים זו לא נקודה לרעת מדיניות ההגירה הישראלית לטעמי אלא להפך (כי בשורה התחתונה הוא מרחיב את מנעד האפשרויות).

השאלה האם חוקים כמו חוקת השבות רצויים היא מאד טובה. אין לי מושג לגבי הונגריה, אבל לטעמי בישראל התשובה היא כן. אבל זה ויכוח שלא ממש מענין ולא בא לי לנהל, והוא שונה מהדיון האם בכלל יש חוקים דומים לו בעולם או לא (שזה הדבר אליו התייחסתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שזה דומה כשישראל לא מוכנה לתת אזרחות לאנשים שאבותיהם נולדו בשטח המדינה שלהם. רבאק, לא לתת אזרחות לאנשים האלו זה אחד העקרונות הכי בסיסיים שישראל לא מוכנה להתפשר עליהם וזה סופר-קונצנזוס אצל פחות או יותר כל היהודים.

והדיון הזה מעגלי בגלל שאתה חוזר ומעלה טענה שאתה לא ממש מסוגל לגבות אותך חוץ מ"אבל לדעתי זה דומה". ובחייך, "אני לא רוצה לדבר על עם זה טוב או לא"? אתה אשכרה אומר שכל ההודעות שלך על הונגריה ומערכת ההגירה שלה היו סתם מתוך סקרנות אקדמאית? כל הדיבור הזה הוא היה נסיון שלך להגן על חוק השבות. עכשיו אם אתה לא רוצה לעשות את זה סבבה, פורום זה לא עבודה שלך ואתה לא חייב כלום לאף אחד, אבל אם אתה כן רוצה (ואני מנחש שזה שאתה מגיב פה באשכול רומז שזה משהו שאתה כן מעוניין בו) בו תדיין באופן רציני ותסביר את העמדות שלך כמו בן אדם.

לא נורא אם לא נסכים, אני מבטיח לך שאתה לא הבנאדם הראשון שתומך בחוק השבות שלא הסכמתי איתו על הנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 10:55 
סמל אישי של המשתמש
זה באמת לא עבודה שלי, וזה שאני תומך בחוק השבות לא הופך אותי מחויב בשום צורה להיכנס לעומק לדיון על חוק השבות שלא בא לי לנהל. התייחסו פה לנקודה ספציפית בקשר אליו, והתייחסתי אליה כי זה מה שעניין אותי להתייחס אליו. ואני באמת לא רואה שום מחוייבות מצדי להתייחס מעבר לזה אם לא בא לי. אם זה נתפס כפגם באופי שלי, אז למרבה הצער אני מודה בו בהכנעה.

לא בדקתי אבל אני לא חושב שלא קיימות מדינות בעולם שאינן נותנות אזרחות אוטומטית למי שאבותיו נולדו בשטח שהוא כיום בשליטת המדינה. מתוך סקרנות בדקתי ובארגנטינה למשל צריך להיות ילד של אזרח ארגנטינאי. נכדים למשל לא זכאים אוטומטית לאזרחות (אני משער שזה עונה על קריטריון "אבותיו"). אבל זאת בדיקה אנקדוטלית לחלוטין וממש לא מעמיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
לא צריך ללכת כזה רחוק טקנובוי, אנחנו רואים את זה אצלנו בכדורסל עם האוול ובנקס. לא מקבלים אוטומטית. החליטו שרוצים הליך שיוודא שהנישואים הם נישואי אמת ולא פיקטיביים לצורך קבלת תעודה. יש בזה בעייתיות, אבל בסופו של דבר המסלול עדיין תקף וקשה לי לאמר שהרצון למנוע נישואים פיקטיביים הוא בלתי-לגיטימי.

ואיך אפשר לאמר שאין פה הקלה, אם כשאתה נישא לאזרח ישראלי אז אתה לא צריך להתגייר או להיות צאצא מוכח ליהודי? יש דרישה נוספת שתוכיח שאתה נישא לישראלי כי אתה רוצה להשתקע בישראל. אבל אין שום צורך בגיור או ברית מילה.

עד כמה שידוע לי, אנשים שנשואים לישראלים מקבלים אישור שהייה\תושבות במקרה הטוב, ומגורשים במקרה הרע.
לא-יהודים שמקבלים אזרחות יש בודדים, והם בבחינת היוצא מהכלל שמדגים את הכלל.
זה מה שידוע לי, וזה מה שכתוב בוויקיפדיה - בכל הנוגע ללי-יהודים הליך ההתאזרחות הוא מה שנקרא "אות מתה", ובפועל הוא לא קיים.
זה לא קשור למניעת נישואין פיקטיביים אלא לשמירה על "רוב יהודי".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:09 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

לא בדקתי אבל אני לא חושב שלא קיימות מדינות בעולם שאינן נותנות אזרחות אוטומטית למי שאבותיו נולדו בשטח שהוא כיום בשליטת המדינה. מתוך סקרנות בדקתי ובארגנטינה למשל צריך להיות ילד של אזרח ארגנטינאי. נכדים למשל לא זכאים אוטומטית לאזרחות (אני משער שזה עונה על קריטריון "אבותיו"). אבל זאת בדיקה אנקדוטלית לחלוטין וממש לא מעמיקה.

תבדיל בין מי שנולד בשטח המדינה לבין אזרחים, ברוב (כל?) מדינות העולם, אם אתה אזרח המדינה, הילדים שלך יקבלו אזרחות אוטומטית. אם ההורים שלך נולדו במדינה אבל לא אזרחים, ברוב מדינות העולם לא תקבל אזרחות. יש יוצא מן הכלל די רציני פה שמדבר על אנשים שגרו בתוך מה שהם היום גבולות של מדינה אבל עשו את זה בתקופה שהמדינה לא היתה קיימת, וזו הסיבה המרכזית שבגללה בהרבה ממדינות אירופה יש חוקים טיפה מוזרים בנושא. עדיין, אני לא מכיר שום מדינה שיש בה משהו שדומה לישראל.

הפועל כתב:
זה באמת לא עבודה שלי, וזה שאני תומך בחוק השבות לא הופך אותי מחויב בשום צורה להיכנס לעומק לדיון על חוק השבות שלא בא לי לנהל. התייחסו פה לנקודה ספציפית בקשר אליו, והתייחסתי אליה כי זה מה שעניין אותי להתייחס אליו. ואני באמת לא רואה שום מחוייבות מצדי להתייחס מעבר לזה אם לא בא לי. אם זה נתפס כפגם באופי שלי, אז למרבה הצער אני מודה בו בהכנעה.
זה לא פגם אופי, זה סתם דרך לא רצינית להתדיין, מצטער אם אני חושד פה בכשרים, אבל איכשו נראה לי יותר סביר שאתה נכנסת לדיון הזה ונשארת בו בגלל שחוק השבות חשוב לך מאשר שממש ממש ממש חשוב לך שחוק ההגירה של הונגריה יתואר באופן מדוייק בפורום השדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
ברור שזאת הסיבה שנכנסתי לזה. כי זה טיעון ספציפי נגד חוק השבות שמפריע לי, ושלדעתי מבחינה עובדתית הוא לא מדויק. אני לא רואה שום מחויבות מצדי עקב כך לנהל דיון כללי על הצדק העקרוני שבקיום חוקים בסגנון חוק השבות, ואני חושב שזה לגמרי אפשרי ולגיטימי לנהל דיון על טיעון ספציפי והעובדות שעומדות בבסיסו בלי לגלוש אוטומטית לדיון כללי על הנושא.

ואני מסכים שאין מדינה בעולם שיש בה את החוק המדויק שיש בישראל. כבר אמרתי כמה פעמים שגם לדעתי יש ייחודיות בחוק השבות הישראלי. אבל אני לא מרגיש (ואולי זה מה שהופך את הדיון הזה לקצת עקר) שבין זה לבין מתן אזרחות הונגרית לצאצאי "הונגריה הגדולה" או מתן אזרחות פינית לאזרחי מדינות נורדיות שהעבירו את מרכז חייהם לפינלנד יש כזה מרחק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
ברור שזאת הסיבה שנכנסתי לזה. כי זה טיעון ספציפי נגד חוק השבות שמפריע לי, ושלדעתי מבחינה עובדתית הוא לא מדויק. אני לא רואה שום מחויבות מצדי עקב כך לנהל דיון כללי על הצדק העקרוני שבקיום חוקים בסגנון חוק השבות, ואני חושב שזה לגמרי אפשרי ולגיטימי לנהל דיון על טיעון ספציפי והעובדות שעומדות בבסיסו בלי לגלוש אוטומטית לדיון כללי על הנושא.

ואני מסכים שאין מדינה בעולם שיש בה את החוק המדויק שיש בישראל. כבר אמרתי כמה פעמים שגם לדעתי יש ייחודיות בחוק השבות הישראלי. אבל אני לא מרגיש (ואולי זה מה שהופך את הדיון הזה לקצת עקר) שבין זה לבין מתן אזרחות הונגרית לצאצאי "הונגריה הגדולה" או מתן אזרחות פינית לאזרחי מדינות נורדיות שהעבירו את מרכז חייהם לפינלנד יש כזה מרחק גדול.

אפשר להתווכח מה זה מרחק גדול או קטן, אבל חשוב להבין שבפער הזה פחות או יותר כל הסכסוך הישראל-ערבי יושב.
עוד פעם, על פי ישראל לאדם שמעולם לא היה בארץ ישראל ושאף אחד מאבותיו לא גר בה אבל הוא המיר את דתו בטקס דתי יש יותר זכויות על הארץ מאדם שנולד בה וגר בה כל חייו. אני לא מכיר שום מדינה בעולם שטוענת משהו שדומה לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הפועל כתב:

עד כמה שידוע לי, אנשים שנשואים לישראלים מקבלים אישור שהייה\תושבות במקרה הטוב, ומגורשים במקרה הרע.
זה מה שידוע לי, וזה מה שכתוב בוויקיפדיה - בכל הנוגע ללי-יהודים הליך ההתאזרחות הוא מה שנקרא "אות מתה", ובפועל הוא לא קיים.

לא יודע אם בודדים, אבל נראה שזה אכן הליך לא פשוט שמגיע בקלות לבתי משפט. די מגעיל ומצער ובלי ספק סוג של אפליה משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
הפועל כתב:

אפשר להתווכח מה זה מרחק גדול או קטן, אבל חשוב להבין שבפער הזה פחות או יותר כל הסכסוך הישראל-ערבי יושב.
עוד פעם, על פי ישראל לאדם שמעולם לא היה בארץ ישראל ושאף אחד מאבותיו לא גר בה אבל הוא המיר את דתו בטקס דתי יש יותר זכויות על הארץ מאדם שנולד בה וגר בה כל חייו. אני לא מכיר שום מדינה בעולם שטוענת משהו שדומה לזה.

לפי פינלנד לאדם שנולד בשבדיה יש יותר זכויות על הארץ מאשר אדם שנולד בברזיל. בכמה מדינות בעולם יש סידורים כאלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:

לא יודע אם בודדים, אבל נראה שזה אכן הליך לא פשוט שמגיע בקלות לבתי משפט. די מגעיל ומצער ובלי ספק סוג של אפליה משמעותית.

הבעיה היא שההליך המגעיל והמצער הזה הוא הדרך היחידה שבה מי שאינו יהודי יכול להתאזרח כיום בישראל.
כמו שכתבתי קודם, עיקר הבעיה היא לא חוק השבות ומוזרויותיו, אלא העובדה שבפועל אין אפשרות אחרת להתאזרח.
נניח בפינלנד, מישהו שאינו מארץ נורדית וכו' וכו', אם הוא גר שם כמה שנים באופן חוקי וכל הדברים האלה - יש לו אפשרות להתאזרח?
כי גם מי שגר בישראל שנים באופן חוקי, העביר את אליה את מרכז חייו ואפילו התחתן עם אזרח\ית, עדיין אין לו בפועל דרך להתאזרח בה. זה הרבה פחות נורמלי (והרבה יותר בעייתי) מהמוזרויות של חוק השבות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:27 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

לפי פינלנד לאדם שנולד בשבדיה יש יותר זכויות על הארץ מאשר אדם שנולד בברזיל. בכמה מדינות בעולם יש סידורים כאלו?

המועצה הנורדית זו פדרציה לייט שהמדינות הנורדיות עשו בין עצמן, כחלק מזה הם מאד הקלו את אפשרויות ההגירה בין המדינות, באופן די דומה לאיחוד האירופי אבל טיפה יותר מוגבל. אני ממש ממש ממש לא רואה פה איזושהי הקבלה לחוק השבות.
פינלנד לא אומרת לשבדים יש זכות על המדינה, פינלנד אומרת שבדים זה אחלה ואם הם רוצים לבוא לפה אז בסבבה, כל עוד שהם מוכנים שאנחנו נלך לשבדיה גם.

נ.ב.
שאלה, ותנסה לענות בכנות - כשאתה אומר שלדעתך חוק השבות הוא די נורמלי, זה משהו שהגיע מזה שהסתכלת על חוקי הגירה בעולם וגיבשת את דעתך בנושא או שאתה מסתכל על חוקי הגירה בעולם מתוך נסיון להגן על חוק השבות (שאתה בעדו מסיבות אחרות)? כי בלי להעליב, דוגמאות כאלו קצת מעלות את החשד אצלי שאולי מדובר באופציה השניה.

עריכה: ושיהיה ברור, אני לא חושב שזו עמדה לא סבירה למישהו שגדל בישראל, אני החזקתי בה די הרבה שנים, די בטוח שרק שעזבתי את הארץ התחלתי לראות את המוזריות של ישראל (וזה בכלל בלי להכנס לשאלה אם זה טוב או רע או אני בעד או נגד, רק הבנה שבלא מעט אופנים ישראל היא מדינה יוצאת דופן בעולם).

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 19 פברואר 2017, 12:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
אוקי, אז הטענה היא בעצם לא בהכרח לחוק השבות כשלעצמו, אלא לקשיים שמערימים על התאזרחות (naturalization).
זאת טענה שאני יכול לקבל, אבל גם זה לא מאד יוצא דופן ממה שאני רואה (לפחות לפי ויקיפדיה). סין לא נותנת כמעט שום אפשרות מעשית להתאזרחות. גם יפן מאד מקשה ומקיימת הליך בדיקה קפדני. כנ"ל בולגריה. גם יוון מאד מקשה על מי שאינו צאצא ל"יווני אתני" לקבל אזרחות אפילו דרך נישואין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:31 
סמל אישי של המשתמש
ואמיר, גם אם לא היה אף חוק מקביל בעולם עדיין הייתי בעד חוק השבות. אבל זה שיש חוקים מקבילים בעולם אמור לגרום למי שמתנגד לחוק השבות על בסיס היעדר המקבילות למחשבה שניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
אמיר כתב:
הפועל כתב:
כן, רק שההגדרה שלהם ל"נולד בהונגריה" ו"מדבר הונגרית" היא, איך לאמר, לא אינטואיטיבית.
כמו שאמרתי קודם - אם אחד מאבותיך נולד בקרפטיה, ומספיק שאתה מדבר הונגרית ברמה בינונית (אפילו אם למדת את זה רק לצורך קבלת האזרחות) אז אתה זכאי לאזרחות מתוקף איזו תפיסה של עם מגיארי אדיר שהתקיים באיזור גדול עד לא מזמן.

נכון שזה עדיין שונה מלהתגייר לדת מסוימת, אבל לא כזה שונה (לפחות לטעמי). אפשר אפילו לטעון שהמדיניות הישראלית ברמה מסוימת אפילו יותר מקלה, כי להתגייר כל אחד יכול (באמת כל אחד). לדאוג שסבא שלך יוולד בקרפטיה קצת יותר קשה.

ברור, פלשתינאים יכולים להתגייר ולקבל אזרחות ישראלית בלי בעיות. מעבר לזה, אני לא הייתי קורא למדיניות שמחייבת טקס דתי שכולל לחתוך לך חלק מהזין כיותר מקלה משום דבר.
ואתה עדיין מתעלם מהנקודה היותר רצינית פה שישראל, להבדיל מהונגריה, מסרבת לתת אזרחות לאנשים שנולדו בשטחה.

ועוד פעם, אני לא חושב שהונגריה היא משהו שאנחנו צריכים לשאוף אליו, ואני גם לא אומר שזה שמדינת ישראל היא מדינה מאד יוצאת דופן בעולם אומר שבהגדרה כל מה שעושים בארץ באופן שונה הוא רע, כל מה שזה אומר הוא שאם אתה רוצה להצדיק דברים כמו חוק השבות, אתה צריך לתת טיעונים טיפה יותר רציניים מ"אבל גם גויים עושים את זה". זה טיעון די בעייתי באופן כללי, אבל במקרה של ישראל הוא גם פשוט לא נכון עובדתית.

סתם בשביל העניין, לפי חוק האזרחות האמריקאי ילד שנולד באריזונה למהגרים לא חוקיים ממקסיקו למשל הוא אזרח אמריקאי?
כי אני באמת לא מצליח למצוא דוגמה לילדים שנולדים בארץ ולא מקבלים אזרחות חוץ מילדי מהגרים/פליטים שמעמדם בארץ לא מוסדר.

נראה לי שכן (התיקון ה-14 לחוקה).
למען הסר ספק, ברוב מדינות העולם זה לא ככה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
https://en.wikipedia.org/wiki/Anchor_baby

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אוקי, אז הטענה היא בעצם לא בהכרח לחוק השבות כשלעצמו, אלא לקשיים שמערימים על התאזרחות (naturalization).
זאת טענה שאני יכול לקבל, אבל גם זה לא מאד יוצא דופן ממה שאני רואה (לפחות לפי ויקיפדיה). סין לא נותנת כמעט שום אפשרות מעשית להתאזרחות. גם יפן מאד מקשה ומקיימת הליך בדיקה קפדני. כנ"ל בולגריה. גם יוון מאד מקשה על מי שאינו צאצא ל"יווני אתני" לקבל אזרחות אפילו דרך נישואין.

זה לא מה שאני אומר.
מדינות שחותמות הסכמים שמקלים על ההגירה של אזרחים בין המדינות זה לא משהו מוזר, מלא מדינות עושות את זה.
מדינות שכמעט לא מאפשרות הגירה אליהן זה לא משהו מוזר, מלא מדינות עושות את זה.
מדינות שבהן טקס דתי מקנה לך אזרחות זה משהו מוזר, אני לא מכיר שום מדינה חוץ מישראל שעושה את זה.

הפועל כתב:
ואמיר, גם אם לא היה אף חוק מקביל בעולם עדיין הייתי בעד חוק השבות. אבל זה שיש חוקים מקבילים בעולם אמור לגרום למי שמתנגד לחוק השבות על בסיס היעדר המקבילות למחשבה שניה.

אני מבין את זה, השאלה שלי היא האם זו מסקנה שהגעת אליה במנותק מדעתך על חוק השבות (שאני אכן מסכים, זה שהוא חריג לא אומר שהוא רע) או שהלכת לחפש בכח דוגמאות שיתמכו בטענה היותר רחבה שלך לגבי העובדה שהוא טוב.

ושיהיה ברור, אני לגמרי מבין מאיפה אתה בא, אני גם חשבתי ככה די הרבה שנים, די בטוח שרק שעזבתי את הארץ התחלתי לראות את המוזריות של ישראל. וזה בכלל בלי להכנס לשאלה אם זה טוב או רע או אני בעד או נגד, רק הבנה שבלא מעט אופנים ישראל היא מדינה יוצאת דופן בעולם, שלדעתי האישית זה משהו שטיפה קשה לחלוק עליו והסיבה היחידה שזה נראה נורמלי היא בגלל שזו המציאות היחידה שאני מכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
אז בשורה התחתונה ישראל לא יוצאת דופן מלבד זה שהיא מקנה אפשרות נוספת לקבלת אזרחות דרך טקס דתי (כלומר נותנת *עוד* אפשרות לקבלת אזרחות מלבד כמה אפשרויות מקובלות יחסית בעולם).

ושיהיה ברור - אני לא חושב שהמוזרות של ישראל היא נורמלית. אני כן חושב שהמוזרות הזאת מוצדקת. על אחת כמה וכמה כשבפועל היא לא כזאת מוזרה כמו שטוענים נגדה רבים ממבקריה משמאל. ולא הלכתי וחיפשתי את זה "בכח". זה פשוט טיעון שראיתי שב ועולה בדיונים כאלה. אז הסתקרנתי, כי זה טיעון שיחסית די קל לבדוק ולוודא מבחינה עובדתית. ומה שראיתי הוביל אותי למסקנה הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אז בשורה התחתונה ישראל לא יוצאת דופן מלבד זה שהיא מקנה אפשרות נוספת לקבלת אזרחות דרך טקס דתי (כלומר נותנת *עוד* אפשרות לקבלת אזרחות מלבד כמה אפשרויות מקובלות יחסית בעולם).

ושיהיה ברור - אני לא חושב שהמוזרות של ישראל היא נורמלית. אני כן חושב שהמוזרות הזאת מוצדקת. על אחת כמה וכמה כשבפועל היא לא כזאת מוזרה כמו שטוענים נגדה רבים ממבקריה משמאל.

אתה מתדיין באופן פדנטי לאללה.
אז ככה, חוק השבות מקנה אזרחות אם אבותיך האמינו בדת מסויימת (כל עוד שלא אתה ולא אבותיך המירו דת לדת אחרת) או אם אתה בעצמך עושה טקס דתי שממיר את דתך.
אני לא מכיר שום דבר שדומה לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

אבל זאת לא *עוד* אפשרות, בפועל זאת האפשרות היחידה (מלבד דברים טריוויאליים כמו להיוולד לאזרחי המדינה וכדומה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
תמונה

זה לא נשק?

ואני רוצה לדעת אם יש טענה שזה לא היה עליו כשהוא נורה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 14:53 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
הפועל כתב:

אבל זאת לא *עוד* אפשרות, בפועל זאת האפשרות היחידה (מלבד דברים טריוויאליים כמו להיוולד לאזרחי המדינה וכדומה).

מה זאת אומרת? יש כאן חוקים רגילים למדי למי שמתחתן (פרט לפלשתינאים) עם אזרח ישראלי. בהתחלה הוא מקבל ויזת עבודה, אחר כך תושבות זמנית ואחר כך אזרחות.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
הפועל כתב:

מה זאת אומרת? יש כאן חוקים רגילים למדי למי שמתחתן (פרט לפלשתינאים) עם אזרח ישראלי. בהתחלה הוא מקבל ויזת עבודה, אחר כך תושבות זמנית ואחר כך אזרחות.

אז זהו, שלא (הבאתי קודם אסמכתא מוויקיפדיה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 15:36 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
תמונה

זה לא נשק?

זה משחיז סכינים.
זה נשק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
גם נבוט הוא לא נשק .......באוסטרליה
גם מקל ביסבול הוא לא נשק.....בארה"ב.
בישראל בהחלט כן.

גם גרזן הוא לא כלי נשק ,
גם סכין קצבים הוא לא נשק, אלה סכין שבאמצעותו חותכים בשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 18:57 
אדום אופטימי כתב:
גם נבוט הוא לא נשק .......באוסטרליה
גם מקל ביסבול הוא לא נשק.....בארה"ב.
בישראל בהחלט כן.

גם גרזן הוא לא כלי נשק ,
גם סכין קצבים הוא לא נשק, אלה סכין שבאמצעותו חותכים בשר.

נו די, בחייך. משחיז סכינים זה לא נשק (בטח לא קטלני) בשום מקום. לכל אחד יש סכין מטבח בבית, אתה *באמת* טועון שהייתה לו כוונה והיא באה לידי ביטוי במשחיז סכינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
לא נכנסתי לפרטי המקרה.
קראתי בריפרופ רב כי מישהו היה בדרך לטיפול כימוטראפי וכתבתי את תגובתי המתחייחסת לסיום הכיבוש.

ראיתי את התמונה של השטול וכתבתי שזה לא כלי נשק.
מאחר ואני משתמש בכלי שכזה כל יום ולפעמים יותר מפעם ביום , הרי שעם כלי כזה קשה עד בלתי אפשרי לרצוח אולם אם מכים בו במישהו הוא כמו אלה או כמעט כמו אלה. בוא ונאמר שלא היית רוצה שאכה אותך בראשך עם שטול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2017, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
תמונה

זה לא נשק?

זה משחיז סכינים.
זה נשק?

כן. באינתיפאדה שימשו גם מברגים ומספריים כנשק. וברצינות, מה יש לחולה סרטן בדרכו לכימותרפיה לעשות עם משחיז סכינים בכיס? ואיך הכל במקרה קורה כשהוא רץ קרוב למחסום וחיילים ויהודים, במקום שהוא בכלל לא אמור להיות בו? אני מצפה מפלשתינאי להיות עיוור לפרטים האלה, לא מיהודי (גם אם הוא אנטי ציוני או לא יודע מה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2811 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 94  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: