הפועל כתב:
לא ברמה של לחתוך את הזין (לא שאני חושב שזה הדבר הכי נורא בהתחשב בכך שזו פרוצדורה רפואית מומלצת בלי קשר). אבל זה בכלל לא מה שהתייחסתי אליו בכל הדיון הזה, וזה גם לא הטיעון שהועלה פה נגד חוקי האיזרוח בישראל (וגם לא הטיעון שלרוב מועלה נגדם). הטיעון שעלה היה שישראל ייחודית בכך שלא כל אחד יכול להפוך לאזרח, ושהזהות שמאחדת פה את האזרחים נובעת מדת/גזע/צבע. והבאתי כמה דוגמאות לכך שזה לא מדויק.
האם יש משהו משונה בכך שאם אתה לא נישא לישראלי או לא יהודי על פי חוק השבות אז אתה צריך להתגייר ובמקרה של גברים לעבור ברית מילה? אני משער שכן. האם יש בכך משהו יוצא דופן באופן כללי שמלבד קשר משפחתי עם אזרח המסלול הנוסף לקבלת אזרחות הוא שצריך לענות על קריטריון קשור-תרבות הזוי כלשהו? ממש לא.
כמו שאמרתי בהקשר של הדוגמה החוזרת של הונגריה - אפשר לאמר אפילו שאצלנו זה יותר קל מאצלהם, כי לפחות כל אחד יכול לעבור את הפרוצדורה הישראלית ההזויה (ולנשים לא צריך לחתוך כלום). לעומת זאת לדאוג שיהיה לך סבא שנולד בקרפטיה זה די בלתי אפשרי.
ואגב אני חושב שדווקא אם מאה אלף פלשתינאים יעברו מרצונם את תהליך הגיור המפרך, הם בהחלט יקבלו אזרחות. זה לא הליך טריביאלי בכלל, ואני מאמין שהדתיים יהיו מבסוטים לאללה.
שמע, זה נחמד שלדעתך דרישה להמרת דת וחיתוך זין זה לא משהו רציני, אבל עוד פעם, אין שום מדינה בעולם שזו הדרך לקבל בה אזרחות, אף אחת, כולל הונגריה. וזה לא שאלה של יותר או פחות קל, יותר קל לקבל אזרחות בישראל מאשר ביפן (שבגדול לא ממש מאזרחת אף אחד), זה לא אומר שחוקים כמו חוק השבות קיימים באיזשהו מקום אחר בעולם.
ובשביל להתחתן עם יהודיה בארץ ישראל אתה בהחלט חייב להתגייר, אבל זה קשור לעובדה הדי מופרעות שישראל לא מאפשרת נישואים לאנשים שהם לא בני אותה דת.
אם בא לך מתישהו להתחיל אשכרה להסביר למה לדעתך חוקים כאלו הם טובים או רצויים במקום לחפש מדינות בעולם שעושות דברים שלדעתך דומים לזה, תרגיש חופשי, זה יותר רלוונטי לדעתי בכל מקרה.
לגבי התאזרחות של פלשתינאים, יש לך פאקינג חוק ספיציפי שבאופן מפורש מונע הענקת אזרחות לפלשתינאים מהשטחים שהתחתנו עם אזרחים ישראלים. לדעתי את חי בסרטים אם אתה חושב שיש איזשהו סיכוי שישראל תיתן לכמות רצינית של פלשתיניאים להתאזרח ע"י המרת דת.
נ.ב.
לא שזה ממש קשור למשהו, אבל אין שום אירגון רפואי רציני שממליץ על ברית מילה לכל הגברים.