Officer Barbrady כתב:
ומה במקום?
בתנאי מעבדה, סוציאל-דמוקרטיה.
במציאות, אני זורם עם מה שיגיע.
אדום מטלי כתב:
Noam כתב:
קץ הציונות
בסדר, אבל מה בפרקטיקה, ואיפה אתה בתוך זה? איך זה יקרה?
אני לא חושב שאני מבין כל כך את השאלה. הייתי מאוד שמח אם דברים היו הולכים בדרך שלי. אני חושב שדמוקרטיה ליברלית היא האופציה העדיפה ביותר לשלטון כאן, והייתי מאוד שמח אם היה אפשר לכונן כאן אחת כזאת מרצון.
היות ובתוך עמי אני חי וברור לי שזה לא יקרה, נשאר לטפל בחולי העיקרי של המדינה והאזור שתחת שליטתה - הציונות. את הציונות יש שתי דרכים להפיל, הראשונה היא משמאל (דבר שלא יקרה מתוך המדינה. אנחנו מיעוט כל כך מבוטל מבחינה מספרית שבמתמטיקה קוראים לו "קבוצה ממידה אפס") והשנייה, הריאלית יותר, היא מימין. אחרי הרבה שנים של ימין ציוני, ומסיבות שאני עדיין מנסה להבין מהם, קם כאן זן חדש והרסני של ימין שרחוק שנות אור. בשנים האחרונות האסקלציה של הימין מתגברת בצורה משמעותית (אפילו אם לא רואים את זה בקלפי) וככל שהיא תמשיך להתגבר ונראה יותר חוקי הסדרה ויותר אלאור אזריות, כך המסכה של "מדינה יהודית ודמוקרטית" תרד והפרצוף האמיתי שלנו יחשף.
ואז נצטרך לבחור - יהודית או דמוקרטית.
אני לא יודע איך זה יתנהל, כי יש המון אפיקים שונים שבהם המציאות יכולה ללכת, אבל אני מנחש שיהיה כאן פילוג בתוך המדינה, סטייל יהודה וישראל, בין אלה שמעוניינים בחיים נורמלים עם קשר למערב והכל, ובין אלה ששבויים בכל מיני קונספציות לאומניות ומאוהבים בחתיכות אדמה.
בכל מקרה, את הבחירה שלי אתם כבר יודעים.