תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 11:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע דריסה בירושלים 4 הרוגים
הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 08:39 
NH כתב:

אם אתה בטוח אז זה כנראה נכון, עזוב את זה שעובדות ומחקרים מראית אחרת.

זו הבעיה - שאתה מנתח טרוריסטים עפ"י אמות מידה של המערב. עאלק "עובדות ומחקרים".

אדום נחמד כתב:
אם יש משהו שהוכח הוא שישראל מבינה רק כח.
בכח היא יצאה מסיני
בכח היא התחילה את תהליך אוסלו
בכח היא יצאה מלבנון
בכח היא יצאה מעזה
ובכח היא גם תצא מהשטחים.
ככה מתמודדים עם ברברים.

איזה יצור.
ישראל היתה הריבון בסיני. יצאה משם כחלק מתהליך השלום עם מצרים. מי פה הכח?
מלבנון יצאנו כי לא היה בשביל מה להישאר שם יותר.
הכניסה לתהליך אוסלו והיציאה מעזה היא בגלל מנותקים כמוך שבטוחים שבצד השני יש בני אדם שרוצים לגור איתך בשכנות.
ונראה מתי נצא מהשטחים. 50 שנה זה לא קרה. מהמר שגם לא יקרה.

ItaiH6 כתב:

אז את משפחת עמיר/אזריה המורחבת היה צריך להגלות לתימן ואת משפחת נתן זאדה המורחבת לאירן?

עצם זה שאתה שם את אזריה באותה שורה עם יגאל עמיר ונתן-זאדה מראה כמה אתה שפל.
אם בא לך לשלוח את משפחת עמיר לתימן ואת נתן-זאדה לאיראן - לך על זה. שלח אותם אל המוות.
ליהודים יש מדינה אחת על הגלובוס הזה, להם יש 20 ומשהו - אז ההשוואה שלך די מטומטמת.

חבק אותי... כתב:

זו הבעיה בצבא העם, מגייסים את כולם.
החיילים הנ"ל הינם חיילים עורפיים בלי הכשרה קרבית, שהיו בפעילות חינוכית ולא בפעילות מבצעית, תיכוניסטים עם נשק.

צבא לא אמור להיות גוף חינוכי, לא מכיר צבא בעולם שיש לו מורות חיילות, זה לא תפקיד של הצבא, תפקידו של הצבא להיות מוכן למלחמה ולפעילות בט"ש.

אני אתייחס למה שהשארתי, כי השאר די חורג מהנושא.
אתה יודע, אנחנו עם די קטן שלא יכול להרשות לעצמו חיילים מקצועיים כמו בארה"ב שיש בה מעל 300 מיליון אזרחים.
זה לא משנה אם מדובר בחיילים עורפיים בלי הכשרה. זה לא רלוונטי באיזו פעילות הם היו. ברגע שאתה נותן לחייל נשק, אתה מצפה ממנו להתנהגות מסויימת ברגע שקורה משהו. "חתירה למגע" קוראים לזה. בטח כשמדובר בחיילים שעתידים להיות קצינים. כמו שאמרת, צבא צריך להיות מוכן למלחמה בכל רגע, לא לברוח ברגע האמת.
יש לציין שהיו כמה צוערים שפתחו באש לעבר המחבל, אז אני לא מכליל.

red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
זה לא משפט אזריה, זה האיסלאם הקיצוני תאב הדם והרקוב מוסרית. תושבי ג׳בר מוכבר מסתגרים בבתים מאז הישמע הפיגוע בגלל החשש מהתגובה הישראלית, הוכחה לכך שהם מבינים רק כוח.

הפוך גוטה, הפוך.
אם כל תושבי ג׳בר מוכבר יודעים שתבוא תגובה ישראלית, סביר להניח שגם המחבל ידע את זה.
והוא עדיין בחר לעשות את זה.
כלומר שתגובה ישראלית לא מפחידה אותו מספיק כדי למנוע ממנו לפעול כך.

אתקן אותך - תגובה ישראלית לא מפחידה אותו כי תגובה ישראלית שווה לתחת - כלום.
הם יודעים את זה. קצת מעצרים של המשפחה וזהו. החוק לא מאפשר לעשות יותר מזה.
בוא קח את המשפחה הזו, תהרוס לכולם את הבתים, קח להם את הת"ז הישראלית (שלא תהיה אופציית חזרה), שלח אותם לעזה, ירדן (שם המדינה האמיתית שלהם) או שיבחרו מתוך הרשימה הארוכה שיש ברשותם - את כולם כולל כולם - משפחה קרובה ורחוקה כאחד. אני רוצה לראות את הבן זונה הבא שיהרוס לכל המשפחה המורחבת שלו את החיים. אני מניח שכבר לא יקראו לו גיבור (רק מול המצלמות כמובן).
כן, אני יודע שאין סיכוי שזה יקרה. יש יותר מדי צדדים שמרוויחים מהפיגועים האלה (גם פה ובטח ששם).

חבק אותי... כתב:
מדינה מוקפת אויבים חייבת צבא מקצועי. אנפץ בועה, צה"ל אפילו לא בטופ 10 של צבאות העולם מבחינת איכותו המקצועית אנושית(חריג אחד הוא חיל האוויר ומספר יחידות טכנולוגיות מצומצם), צה"ל נשען בעיקר על כוח אש אדיר וטכנולוגיה עילית.
כך היה מיום הקמתו (אל תקנו את הסיפור של מעטים מול רבים ו7 צבאות ערב, מי שירצה סימוכין אשמח להפנות).

בלחימה סימטרית זה אמור להספיק לניצחון(אפילו מוחץ) מול כל מדינה בעלת צבא סדיר בסביבתנו המיידית.

במלחמה א-סימטרית(כלומר צבא סדיר נגד לוחמת גרילה,טילים, טרור וילדות חמושות במספריים) זה בקושי מספיק לתיקו.

שוב אתייחס רק למה שהשארתי. יש הרבה חלקים שהסכמתי עם מה שכתבת אבל לא רלוונטים לדיון כרגע.
ברור שבמצב אידאלי צה"ל היה צריך להיות צבא מקצועי. המציאות היא קצת אחרת. אין לך מספיק כח אדם שיתגייס לדבר הזה. לא חושב שמישהו חושב שצה"ל נמנה בטופ 10 של צבאות העולם מבחינת איכות החומר. אם היינו במקום הזה, צה"ל היה יכול להיות איכותי ביותר. כן, יש לו כח אדיר וגם טכנולוגיה ומודיעין מהטובות שיש - שזה היתרון שלנו כרגע על האויבים.
צבא, בגדול, מאומן כדי להילחם בצבא אחר, לא במלחמות גרילה נגד ארגוני טרור. מהבחינה הזו צה"ל הוא האיכותי ביותר באזור.
כולנו רואים איך כל מעצמות העולם לא מצליחות להכניע את דאעש עם כל הכח שלהן (טוב, פחות לגבי ארה"ב) ובלי הגבלות של "הקש בגג" וכל מיני המצאות שנועדו לסרס את צה"ל בדיוק באותה מלחמה.
מלחמת גרילה אף פעם לא היתה ואף פעם לא תהיה משהו פשוט. האמריקאים אכלו הרבה חרא בוייטנאם בדיוק בגלל זה.

roygordana כתב:
ציטוט:
המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בארמון הנציב הוא ללא רקע ביטחוני והוא לא ישב בכלא על עבירות ביטחוניות. על פי ההערכות במערכת הביטחון הוא פעל במתווה של מפגע בודד.

(יואב זיתון)

עד המ!!ת הפועל כתב:
3 חיילות וחייל שהיו יכולים להיות עכשיו בחיים אם המחבל ומשפחתו היו מוגלים מכאן (הבנתי שהוא שוחרר).
נמשיך לספור קורבנות בגלל הרצון לרצות את כל העולם.

אה, אז בעצם גם לפי הסטנדרטים החשוכים שלך לא היה צריך להגלות אותו ואת המשפחה שלו...
טוב, חזרה לשולחן התוכניות.

יופי גאון,
בוא תעלה עוד הודעות מאתמול כששום דבר לא היה ברור ויכולנו להיות ניזונים רק משמועות, ותנתח אותן עכשיו.
לפי הסטנדרטים שלי, הוא בכלל לא היה יוצא לפגע אם היה יודע את ההשלכות של מעשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
ציטוט:
המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בארמון הנציב הוא ללא רקע ביטחוני והוא לא ישב בכלא על עבירות ביטחוניות. על פי ההערכות במערכת הביטחון הוא פעל במתווה של מפגע בודד.

(יואב זיתון)

עד המ!!ת הפועל כתב:
3 חיילות וחייל שהיו יכולים להיות עכשיו בחיים אם המחבל ומשפחתו היו מוגלים מכאן (הבנתי שהוא שוחרר).

אה, אז בעצם גם לפי הסטנדרטים החשוכים שלך לא היה צריך להגלות אותו ואת המשפחה שלו...

אל תהרוס למומחי הביטחון מטעם עצמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:

אדום נחמד כתב:
בכח היא יצאה מסיני
בכח היא יצאה מלבנון
בכח היא יצאה מעזה
ובכח היא גם תצא מהשטחים.
ככה מתמודדים עם ברברים.

איזה יצור.
הכניסה לתהליך אוסלו והיציאה מעזה היא בגלל מנותקים כמוך שבטוחים שבצד השני יש בני אדם שרוצים לגור איתך בשכנות.

חמוד, לא משנה איך תצייר את זה, ישראל לא היתה עושה אף אחת מהפעולות האלה לולא הבינה מה המחיר שהיא משלמת - חיי חיילים ואזרחים - כשהיא נשארת לשלוט בשטחים שאינם שלה. בלי התנגדות אלימה, שום דבר מזה לא היה קורה.וכשההחזקה של הגדה המערבית תהפוך להיות בלתי נסבלת, והיא תהפוך, נאלץ לבחור בין לצאת משם או להשמיד את כולם.
לצערי, יש יותר מדי אנשים בישראל שלא חושבים שזו בעיה גדולה מדי להשמיד את כולם. אז הכל פתוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 09:21 
אז אם יעשו כל שני וחמישי פיגוע בתל אביב ובהרצליה אז נצטרך לצאת מהערים האלו כי אין ברירה וזה פוגע בחיילים ואזרחים?
אתה כותב פה ערימה של שטויות הודעה אחרי הודעה. אני בספק אם אתה מאמין לעצמך, זה סתם נראה כאילו משעמם לך ובא לך להדליק אנשים. אם זה ככה אז תהנה.. כל אחד ומה שעושה לו טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 09:33 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
אז אם יעשו כל שני וחמישי פיגוע בתל אביב ובהרצליה אז נצטרך לצאת מהערים האלו כי אין ברירה וזה פוגע בחיילים ואזרחים?
אתה כותב פה ערימה של שטויות הודעה אחרי הודעה. אני בספק אם אתה מאמין לעצמך, זה סתם נראה כאילו משעמם לך ובא לך להדליק אנשים. אם זה ככה אז תהנה.. כל אחד ומה שעושה לו טוב.

כן. זה בדיוק מה שאמרתי. :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 10:06 
אדום נחמד כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

אדום נחמד כתב:
בכח היא יצאה מסיני
בכח היא יצאה מלבנון
בכח היא יצאה מעזה
ובכח היא גם תצא מהשטחים.
ככה מתמודדים עם ברברים.

איזה יצור.

חמוד, לא משנה איך תצייר את זה, ישראל לא היתה עושה אף אחת מהפעולות האלה לולא הבינה מה המחיר שהיא משלמת - חיי חיילים ואזרחים - כשהיא נשארת לשלוט בשטחים שאינם שלה. בלי התנגדות אלימה, שום דבר מזה לא היה קורה.וכשההחזקה של הגדה המערבית תהפוך להיות בלתי נסבלת, והיא תהפוך, נאלץ לבחור בין לצאת משם או להשמיד את כולם.
לצערי, יש יותר מדי אנשים בישראל שלא חושבים שזו בעיה גדולה מדי להשמיד את כולם. אז הכל פתוח.

אני מבין שאתה מצדיק טרור בשביל המטרה שלך. אתה חלאה לא פחות מהם.
השטחים האלה אולי לא של ישראל, אבל גם לא של הערבים שקוראים לעצמם "פלסטינים". אלה שטחים שהיו בשליטה ירדנית (המדינה הפלסטינית האמיתית) ונכבשו בידי ישראל. היום יש הסכם שלום עם ירדן ואני לא זוכר שהם ביקשו חזרה את יהודה ושומרון ומזרח ירושלים, אחרת לא היו חותמים על הסכם. מאיפה צצו פתאום ה"פלסטינים" האלה, ולמה שיקבלו מדינה?
וכן, אני ממש רואה איך צה"ל נכנס לשטחים ורוצח את כולם. זה בול הסטייל שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 10:09 
"ברור שבמצב אידאלי צה"ל היה צריך להיות צבא מקצועי. המציאות היא קצת אחרת. אין לך מספיק כח אדם שיתגייס לדבר הזה."

עד המוות הפועל, אם אתה באמת מאמין שלא נצליח למצוא מספיק אנשים שיתגייסו כדי להגן על מולדתם תמורת שכר ראוי בלי מנגנון הכפייה שנקרא גיוס חובה... אז לא מגיעה לנו מדינה חביבי.

אתה בעצם הצהרת שישראל מדינה רודנית עם משטר לא לגיטימי בעיניי אזרחיה. אתה טוען שמדינת ישראל, זו שטוענת שהיא חומת המגן של העם היהודי בכל העולם ומייצגת את כולו חייבת לכפות על אזרחיה גיוס כי אם לא לא ימצא מי שיסכים להגן עליה מרצונו החופשי.

נשמע כמו צפון קוריאה.

לדעתי זה ממש לא המצב ואם כן, חליעהלאללה איך שאומרים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 10:41 
אני בכלל לא יודע איך להגיב לזה. צפון קוריאה? WTF?
אני חושב שאתה מגזים פה עם התיאורים שלך ("משטר לא לגיטימי", "לא מגיעה לנו מדינה", "מדינה רודנית"). איפה זה ואיפה ישראל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 10:55 
אני כבר אמרתי שאני ממש לא חושב ככה, ממש לא, תקרא שוב מה כתבתי ותבין.

אתה טענת שאם יהיה צבא מקצועי לא נמצא מספיק אנשים שישרתו בו כדי להגן על מדינת ישראל.

אני פשוט אומר שאם זה באמת המצב, אז למדינה אין זכות קיום והיא מתקיימת רק משום שהיא כופה על אזרחיה להגן עליה.

זה המצב במדינות עם משטר לא דמוקרטי בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
אדום נחמד כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

אדום נחמד כתב:
בכח היא יצאה מסיני
בכח היא יצאה מלבנון
בכח היא יצאה מעזה
ובכח היא גם תצא מהשטחים.
ככה מתמודדים עם ברברים.

איזה יצור.

אני מבין שאתה מצדיק טרור בשביל המטרה שלך. אתה חלאה לא פחות מהם.
השטחים האלה אולי לא של ישראל, אבל גם לא של הערבים שקוראים לעצמם "פלסטינים". אלה שטחים שהיו בשליטה ירדנית (המדינה הפלסטינית האמיתית) ונכבשו בידי ישראל. היום יש הסכם שלום עם ירדן ואני לא זוכר שהם ביקשו חזרה את יהודה ושומרון ומזרח ירושלים, אחרת לא היו חותמים על הסכם. מאיפה צצו פתאום ה"פלסטינים" האלה, ולמה שיקבלו מדינה?
וכן, אני ממש רואה איך צה"ל נכנס לשטחים ורוצח את כולם. זה בול הסטייל שלנו.

אתה מתבלבל קצת. מי שמצדיק טרור הוא מי שלא רואה בעיה עם לדכא מליוני בני אדם במשך חצי מאה בלי אופציית יציאה, מתינוק עד זקן.
את טיעוני ה"אין פלסטינים פה פה פה" תשאיר לענת ברקו
ואני חושב שצוק איתן הוכיח שזה עלול להיות בעתיד הסטייל שלנו. בעבר עשינו דברים לא הרבה פחות קשים מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
ציטוט:
עד המ!!ת הפועל כתב:

יופי גאון,
בוא תעלה עוד הודעות מאתמול כששום דבר לא היה ברור ויכולנו להיות ניזונים רק משמועות, ותנתח אותן עכשיו.
לפי הסטנדרטים שלי, הוא בכלל לא היה יוצא לפגע אם היה יודע את ההשלכות של מעשיו.

קודם כל, יפה שאתה מודה שכתבת דברים כל סמך שמועות בלתי מבוססות ורק "בטעות" התבטאת בנחרצות. שכחת את ההתנצלות, אבל לפחות אתה מכה על חטא.
שנית, לגבי המודגש - מאיפה אתה יודע? מה הם ה"סטנדרטים" האלה שלך?
אני שואל כי כאמור זה נבדק, ונמצא שבמציאות קורה ההיפך ממה שהסטנדרטים שלך לוחשים לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
מה שיפה זה המעגליות של הדיון הזה. הרי כבר לפני למעלה מעשור הפסיקו עם הריסות הבתים וכל הג'אז הזה כי הגיעו למסקנה שזה שווה לתחת ולא מרתיע עכברוש מת.
עבר עשור, והממשלה שלנו בשביל לעשות פלאברות על העם החליטה להחזיר את זה, כי הרי לא יודו שבעצם אין להם מה לעשות.

כתבו היום בעיתונים שרק בשנה הוחצי האחרונות הרסו ואטמו 35 בתים של משפחות מפגעים ומחבלים במזרח ירושלים, 5 מתוכם בשכונה של הדאעשניק מאתמול. גירשו משפחות, שללו תעודות זהות. כל הרוטינה. מה הוא לא ידע? לא שמע? כנראה ראה אופרות סבון במקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 11:56 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
מה שיפה זה המעגליות של הדיון הזה. הרי כבר לפני למעלה מעשור הפסיקו עם הריסות הבתים וכל הג'אז הזה כי הגיעו למסקנה שזה שווה לתחת ולא מרתיע עכברוש מת.
עבר עשור, והממשלה שלנו בשביל לעשות פלאברות על העם החליטה להחזיר את זה, כי הרי לא יודו שבעצם אין להם מה לעשות.

כתבו היום בעיתונים שרק בשנה הוחצי האחרונות הרסו ואטמו 35 בתים של משפחות מפגעים ומחבלים במזרח ירושלים, 5 מתוכם בשכונה של הדאעשניק מאתמול. גירשו משפחות, שללו תעודות זהות. כל הרוטינה. מה הוא לא ידע? לא שמע? כנראה ראה אופרות סבון במקום.

תכלס, הצליח להם. הצליחו לדחוק את האוכלוסייה הפלסטינית לזרועות דאעש, עכשיו היהודים בישראל ייכנסו להיסטריה ולפאניקה, והיעד הושג.
ועוד בזול, רק 35 בתים שהיה צריך לאטום וכמה תעודות זהות שהיה צריך לשלול.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 12:19 
מאיפה אתה יודע אם זה מרתיע או לא?
יש לך נתונים? אתה יודע כמה פיגועים סיכלו מדיווחים של משפחות שנרתעו מזה שיהרסו להם את הבית?
אני מניח שלא אז אל תבלבל את המוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
אני אישית לא יודע כלום כמובן. אני עוכר ישראל. צה"ל לעומת זאת חשב בעבר שזה לא עוזר
http://www.haaretz.co.il/misc/1.1502799
ציטוט:
ועדה צבאית, שמינה באחרונה הרמטכ"ל משה יעלון, כדי לבחון את מדיניות הרס הבתים בשטחים, ממליצה להפסיק את ההריסות. מסקנות הביניים של הוועדה הוצגו בשבוע שעבר ליעלון, שביקש מחבריה כמה השלמות, לקראת גיבוש המסקנות הסופיות.

בראש הוועדה עומד האלוף אודי שני, ראש אגף התקשוב במטכ"ל. יעלון ביקש מהוועדה לבחון אם הריסת בתי משפחות של מחבלים, בעיקר מחבלים מתאבדים, מגשימה את מטרתה - הרתעת פלשתינאים נוספים מפני מעורבות בפיגועים. שני הגיע למסקנה כי לא הוכח שמדובר בהרתעה אפקטיווית, פרט למקרים מועטים יחסית, וכי נזקן של ההריסות עולה על תועלתן, משום שההרתעה - המוגבלת בלאו הכי - אינה שקולה לשנאה ולאיבה שמעורר הצעד הקשה בקרב הפלשתינאים.

כמובן שצריך לקחת את זה בערבון מוגבל. בכל זאת צה"ל, ובתקופה של הרמטכל השמאלן הקיצוני בוגי יעלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 12:52 
אם נעשה אנלוגיה להפועל...

זה כמו שכל פעם שבעלים מנסה סנקציות מול האולטראס הם רק ממשיכים להתפרע יותר, אני זוכר שמה שבאמת חירפן את האולטראס היה הרשימות למשטרה ואיום בשלילת מנוי והרחקות... ראינו כמה זה עזר, קיבלנו את דרבי המוטות המפורסם...

אני מתנצל על ההשוואה, מצד שני, אחד הסמנים הימנים כאן מכנה אותם הזרוע הצבאית אז יאללה שיהיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
ofir כתב:
מאיפה אתה יודע אם זה מרתיע או לא?
יש לך נתונים? אתה יודע כמה פיגועים סיכלו מדיווחים של משפחות שנרתעו מזה שיהרסו להם את הבית?
אני מניח שלא אז אל תבלבל את המוח.
הפועל כתב:
אני אישית לא יודע כלום כמובן. אני עוכר ישראל. צה"ל לעומת זאת חשב בעבר שזה לא עוזר
http://www.haaretz.co.il/misc/1.1502799
ציטוט:
ועדה צבאית, שמינה באחרונה הרמטכ"ל משה יעלון, כדי לבחון את מדיניות הרס הבתים בשטחים, ממליצה להפסיק את ההריסות. מסקנות הביניים של הוועדה הוצגו בשבוע שעבר ליעלון, שביקש מחבריה כמה השלמות, לקראת גיבוש המסקנות הסופיות.

בראש הוועדה עומד האלוף אודי שני, ראש אגף התקשוב במטכ"ל. יעלון ביקש מהוועדה לבחון אם הריסת בתי משפחות של מחבלים, בעיקר מחבלים מתאבדים, מגשימה את מטרתה - הרתעת פלשתינאים נוספים מפני מעורבות בפיגועים. שני הגיע למסקנה כי לא הוכח שמדובר בהרתעה אפקטיווית, פרט למקרים מועטים יחסית, וכי נזקן של ההריסות עולה על תועלתן, משום שההרתעה - המוגבלת בלאו הכי - אינה שקולה לשנאה ולאיבה שמעורר הצעד הקשה בקרב הפלשתינאים.

כמובן שצריך לקחת את זה בערבון מוגבל. בכל זאת צה"ל, ובתקופה של הרמטכל השמאלן הקיצוני בוגי יעלון.

קשה להכריע בסוגיה, אבל בכל זאת, אופיר כתב בביטחון שאתה מבלבל את המוח, אז כנראה שהוא צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
מצב קשה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 14:01 
אתם בפורום הזה עשר שנים ועדיין לא הבנתם שאי אפשר לשנות את הדעה הפוליטית של אף אחד פה?

Sent from my A0001 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 14:13 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
אתם בפורום הזה עשר שנים ועדיין לא הבנתם שאי אפשר לשנות את הדעה הפוליטית של אף אחד פה?

Sent from my A0001 using Tapatalk

העניין הוא שברמת העיקרון התשובה לשאלה "האם הריסות בתים מרתיעות מחבלים" לא אמורה להיות פונקציה של דעה פוליטית, אלא של מה שקורה במציאות (או שהיא מרתיעה או שלא, אפשר פשוט לבדוק, כפי שאכן עשו).
הבעיה היא שהימין מז'נר לה פמיליה גילה את הפוסט-מודרניזם, והחליט שאם דעתו הפוכה למה שקורה במציאות זה לא משנה כי זכותו שתהיה לו דעה או משהו כזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
זה בסדר גמור אגב לאמר שצה"ל טועה, שהמסקנות שלו מוטעות, שלא חקרו מספיק לעומק, או שהנסיבות השתנו בצורה קיצונית. מילה של צה"ל לא צריכה להיות קדושה. ובעיניי לפחות היא רחוקה מכך.

אבל אי אפשר לצפות שיתייחסו אליך ברצינות בדיון כשאתה סובר שגורמי הצבא הם בעלי אמינות ומקצועיות גבוהה (בגדול הדעה של ישראלים לאורך מרבית הספקטרום הפוליטי), אבל להתעלם מכך בקלילות כשהגורמים הבכירים בצבא מגיעים למסקנות שלא מסתדרות עם תפיסת עולמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
אולי ראוי לציין שאני לא באמת מכיר את המחקר ההוא שמוכיח שהריסות בתים לא מרתיעות. יכול להיות שהוא לא שווה כלום.
העניין הוא שזה המחקר היחיד ששמעתי עליו בנושא, וכיוון שנראה לי שאם ההיפך היה נכון היה די קל להראות את זה, היעדרם של מחקרים כאלה מרמז שאולי המחקר המקורי מהימן יחסית.
וכמובן: בניגוד לדובר צה"ל ולמדליפים מטעם המטכ"ל, יש יחסית פחות סיבות לחשוב שנייר שיצא מאיזה גוף מחקרי יהיה מושתת על אינטרסים זרים במקום על מחקר מקצועי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 14:52 
אתם בטוחים שצה"ל אכן ערך ובדק את זה?
כי אני חושב שזה היה דווקא מסקנות המחקר של ה"מכון לדמוקרטיה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
ממה שאני שמעתי בזמנו,
הטענה של גורמים בצה"ל היתה, שכל עוד הריסת הבית לא נעשית בטווח ממש קצר של ימים ספורים אחרי האירוע, היא אינה אפקטיבית יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

תשמע, בכל מקום ברשת כתוב שמדובר במסקנות של ועדה צה"לית בראשות אגף תקשוב דאז אלוף אודי שני שמסקנותיה הוגשו לרמטכ"ל. ייתכן שמדובר באיזו קונספירציה, ובעצם זה דו"ח של "המכון לדמוקרטיה" (לא יודע למה מרכאות אבל זרמתי). אבל זה נראה לי מאד מאד לא סביר.

כל זה עוד לפני שדיברנו על המוסריות שבעניין, והאם אנחנו באמת חושבים שענישה קולקטיבית של משפחות וחפים מפשע היא צעד נכון, ושלא תהיה לו מתישהו תגובה באותו סגנון שלא תמצא חן בעינינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:19 
אדום נחמד כתב:

אתה מתבלבל קצת. מי שמצדיק טרור הוא מי שלא רואה בעיה עם לדכא מליוני בני אדם במשך חצי מאה בלי אופציית יציאה, מתינוק עד זקן.
את טיעוני ה"אין פלסטינים פה פה פה" תשאיר לענת ברקו
ואני חושב שצוק איתן הוכיח שזה עלול להיות בעתיד הסטייל שלנו. בעבר עשינו דברים לא הרבה פחות קשים מזה.

לא לא, אתה מתבלבל ולא קצת.
מי שמוציא משפט כמו "בלי התנגדות אלימה, שום דבר מזה לא היה קורה" הוא תומך בטרור בגלוי ונותן הצדקה למעשים האלה. כמו שאמרתי כבר - חלאה.
מטיעוני ה"אין עם פלסטיני" אתם מתרחקים כמו מאש כי זו האמת. מדובר בערבים שמדינתם האמיתית היא ירדן ולא משנה איך תסובב את זה. אתם - השמאל - הכנסתם להם רעיונות לראש שהם "עם פלסטיני" כדי לנגח את ישראל.
ברור, בצוק איתן הפצצנו ללא הבחנה, ממש כמו הרוסים והסורים בסוריה, בלי "הקש בגג"/פלאיירים/שיחות טלפון ושאר המצאות שמסרסות את צה"ל (שכמובן הן פרי מוחם שלך ושל חבריך). מה לעשות שבמלחמה יש הרוגים חפים מפשע? בטח כשמדובר בארגון טרור שהתושבים הם סתם בובות בשביל לקדם את המטרה שלו.

חבק אותי... כתב:
אני כבר אמרתי שאני ממש לא חושב ככה, ממש לא, תקרא שוב מה כתבתי ותבין.

אתה טענת שאם יהיה צבא מקצועי לא נמצא מספיק אנשים שישרתו בו כדי להגן על מדינת ישראל.

אני פשוט אומר שאם זה באמת המצב, אז למדינה אין זכות קיום והיא מתקיימת רק משום שהיא כופה על אזרחיה להגן עליה.

זה המצב במדינות עם משטר לא דמוקרטי בעליל.

אני חושב שאם צה"ל יהפוך לצבא מקצועי אז לא יהיה לו מספיק כח אדם. זו דעתי. יכול להיות שאני טועה וכן יהיו מספיק אנשים בשביל המטרה הזו. אין פה שום קשר לזכות קיום של מדינה.
ישראל היא לא המדינה היחידה בעולם שחובה לעשות בה צבא, לכן אני לא מבין את הקטע של "משטר לא דמוקרטי".
תראה לי מדינה אחת בעולם שבעת משבר/מלחמה האזרחים שלה לא יתגייסו בשביל להציל אותה. פה המלחמה היא 24/7/365 ולכן יש גיוס חובה.

teknoboy כתב:

קודם כל, יפה שאתה מודה שכתבת דברים כל סמך שמועות בלתי מבוססות ורק "בטעות" התבטאת בנחרצות. שכחת את ההתנצלות, אבל לפחות אתה מכה על חטא.
שנית, לגבי המודגש - מאיפה אתה יודע? מה הם ה"סטנדרטים" האלה שלך?
אני שואל כי כאמור זה נבדק, ונמצא שבמציאות קורה ההיפך ממה שהסטנדרטים שלך לוחשים לך.

אין לי בעיה להודות בטעויות כשהן אמיתיות. לבוא יום אחרי פיגוע, כשכל הפרטים כמעט ידועים ולחשוב שאתה יוצא חכם גדול, זה לא משהו ששווה התנצלות.
את הסטנדרטים שלי פירטתי קודם. מה שקורה במציאות הוא תוצאה של יד חלשה מול המחבלים. ללכת להרוס בית של מחבל זה לא בדיוק הסטנדרט שלי. כדי להגיע לסטנדרט שלי, צריך לשלב את הריסת הבתים עם שלילת אזרחות והגליית המשפחה המורחבת למקום אחר. זה כמובן לא יקרה פה בחיים, ולכן אתה לא יכול לכתוב שהסטנדרטים שלי לא אפקטיביים, כי הם לא באמת נבחנו במציאות.

המשתמש "הפועל" -
אני מסכים איתך שהריסת בתים כשלעצמה היא לא אפקטיבית במאבק הזה. תקרא את תגובתי ל-teknoboy ותבין מה אני חושב שכן יהיה אפקטיבי.
אה, ואף אחד פה לא גירש משפחות ו/או שלל תעודות זהות. הלוואי שזה היה קורה.

ועוד משהו,
בחייאת, תפסיקו להביא לי כתבות מ"הארץ" בתור סימוכין שלכם. אתם לא הייתם רוצים שאני אביא לכם כתבות מ"ישראל היום" כדי לחזק דעות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:36 
סמל אישי של המשתמש
עצוב מאוד לשמוע שהסטנדרטים שלך זה בעצם הסטנדרטים של אסאד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:44 
עצוב יותר זה להמשיך לקבור קורבנות בגלל הברברים צמאי הדם האלה, הפרטנרים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 ינואר 2017, 15:52 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
pokara כתב:

תשמע, בכל מקום ברשת כתוב שמדובר במסקנות של ועדה צה"לית בראשות אגף תקשוב דאז אלוף אודי שני שמסקנותיה הוגשו לרמטכ"ל. ייתכן שמדובר באיזו קונספירציה, ובעצם זה דו"ח של "המכון לדמוקרטיה" (לא יודע למה מרכאות אבל זרמתי). אבל זה נראה לי מאד מאד לא סביר.

כל זה עוד לפני שדיברנו על המוסריות שבעניין, והאם אנחנו באמת חושבים שענישה קולקטיבית של משפחות וחפים מפשע היא צעד נכון, ושלא תהיה לו מתישהו תגובה באותו סגנון שלא תמצא חן בעינינו.

הבט,
אם זה צעד הפיך שיש בו תמורה בטחונית זה צעד לגיטימי במצב כזה.
ברגע שהתרומה הבטחונית מוטלת בספק על ידי כוחות הבטחון אז ברור שזה סתם מעשה אזריה (רק הפיך) בקנה מידה רחב יותר ולכן לא לגיטימי.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: