NH כתב:
אם אתה בטוח אז זה כנראה נכון, עזוב את זה שעובדות ומחקרים מראית אחרת.
זו הבעיה - שאתה מנתח טרוריסטים עפ"י אמות מידה של המערב. עאלק "עובדות ומחקרים".
אדום נחמד כתב:
אם יש משהו שהוכח הוא שישראל מבינה רק כח.
בכח היא יצאה מסיני
בכח היא התחילה את תהליך אוסלו
בכח היא יצאה מלבנון
בכח היא יצאה מעזה
ובכח היא גם תצא מהשטחים.
ככה מתמודדים עם ברברים.
איזה יצור.
ישראל היתה הריבון בסיני. יצאה משם כחלק מתהליך השלום עם מצרים. מי פה הכח?
מלבנון יצאנו כי לא היה בשביל מה להישאר שם יותר.
הכניסה לתהליך אוסלו והיציאה מעזה היא בגלל מנותקים כמוך שבטוחים שבצד השני יש בני אדם שרוצים לגור איתך בשכנות.
ונראה מתי נצא מהשטחים. 50 שנה זה לא קרה. מהמר שגם לא יקרה.
ItaiH6 כתב:
אז את משפחת עמיר/אזריה המורחבת היה צריך להגלות לתימן ואת משפחת נתן זאדה המורחבת לאירן?
עצם זה שאתה שם את אזריה באותה שורה עם יגאל עמיר ונתן-זאדה מראה כמה אתה שפל.
אם בא לך לשלוח את משפחת עמיר לתימן ואת נתן-זאדה לאיראן - לך על זה. שלח אותם אל המוות.
ליהודים יש מדינה אחת על הגלובוס הזה, להם יש 20 ומשהו - אז ההשוואה שלך די מטומטמת.
חבק אותי... כתב:
זו הבעיה בצבא העם, מגייסים את כולם.
החיילים הנ"ל הינם חיילים עורפיים בלי הכשרה קרבית, שהיו בפעילות חינוכית ולא בפעילות מבצעית, תיכוניסטים עם נשק.
צבא לא אמור להיות גוף חינוכי, לא מכיר צבא בעולם שיש לו מורות חיילות, זה לא תפקיד של הצבא, תפקידו של הצבא להיות מוכן למלחמה ולפעילות בט"ש.
אני אתייחס למה שהשארתי, כי השאר די חורג מהנושא.
אתה יודע, אנחנו עם די קטן שלא יכול להרשות לעצמו חיילים מקצועיים כמו בארה"ב שיש בה מעל 300 מיליון אזרחים.
זה לא משנה אם מדובר בחיילים עורפיים בלי הכשרה. זה לא רלוונטי באיזו פעילות הם היו. ברגע שאתה נותן לחייל נשק, אתה מצפה ממנו להתנהגות מסויימת ברגע שקורה משהו. "חתירה למגע" קוראים לזה. בטח כשמדובר בחיילים שעתידים להיות קצינים. כמו שאמרת, צבא צריך להיות מוכן למלחמה בכל רגע, לא לברוח ברגע האמת.
יש לציין שהיו כמה צוערים שפתחו באש לעבר המחבל, אז אני לא מכליל.
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
זה לא משפט אזריה, זה האיסלאם הקיצוני תאב הדם והרקוב מוסרית. תושבי ג׳בר מוכבר מסתגרים בבתים מאז הישמע הפיגוע בגלל החשש מהתגובה הישראלית, הוכחה לכך שהם מבינים רק כוח.
הפוך גוטה, הפוך.
אם כל תושבי ג׳בר מוכבר יודעים שתבוא תגובה ישראלית, סביר להניח שגם המחבל ידע את זה.
והוא עדיין בחר לעשות את זה.
כלומר שתגובה ישראלית לא מפחידה אותו מספיק כדי למנוע ממנו לפעול כך.
אתקן אותך - תגובה ישראלית לא מפחידה אותו כי תגובה ישראלית שווה לתחת - כלום.
הם יודעים את זה. קצת מעצרים של המשפחה וזהו. החוק לא מאפשר לעשות יותר מזה.
בוא קח את המשפחה הזו, תהרוס לכולם את הבתים, קח להם את הת"ז הישראלית (שלא תהיה אופציית חזרה), שלח אותם לעזה, ירדן (שם המדינה האמיתית שלהם) או שיבחרו מתוך הרשימה הארוכה שיש ברשותם - את כולם כולל כולם - משפחה קרובה ורחוקה כאחד. אני רוצה לראות את הבן זונה הבא שיהרוס לכל המשפחה המורחבת שלו את החיים. אני מניח שכבר לא יקראו לו גיבור (רק מול המצלמות כמובן).
כן, אני יודע שאין סיכוי שזה יקרה. יש יותר מדי צדדים שמרוויחים מהפיגועים האלה (גם פה ובטח ששם).
חבק אותי... כתב:
מדינה מוקפת אויבים חייבת צבא מקצועי. אנפץ בועה, צה"ל אפילו לא בטופ 10 של צבאות העולם מבחינת איכותו המקצועית אנושית(חריג אחד הוא חיל האוויר ומספר יחידות טכנולוגיות מצומצם), צה"ל נשען בעיקר על כוח אש אדיר וטכנולוגיה עילית.
כך היה מיום הקמתו (אל תקנו את הסיפור של מעטים מול רבים ו7 צבאות ערב, מי שירצה סימוכין אשמח להפנות).
בלחימה סימטרית זה אמור להספיק לניצחון(אפילו מוחץ) מול כל מדינה בעלת צבא סדיר בסביבתנו המיידית.
במלחמה א-סימטרית(כלומר צבא סדיר נגד לוחמת גרילה,טילים, טרור וילדות חמושות במספריים) זה בקושי מספיק לתיקו.
שוב אתייחס רק למה שהשארתי. יש הרבה חלקים שהסכמתי עם מה שכתבת אבל לא רלוונטים לדיון כרגע.
ברור שבמצב אידאלי צה"ל היה צריך להיות צבא מקצועי. המציאות היא קצת אחרת. אין לך מספיק כח אדם שיתגייס לדבר הזה. לא חושב שמישהו חושב שצה"ל נמנה בטופ 10 של צבאות העולם מבחינת איכות החומר. אם היינו במקום הזה, צה"ל היה יכול להיות איכותי ביותר. כן, יש לו כח אדיר וגם טכנולוגיה ומודיעין מהטובות שיש - שזה היתרון שלנו כרגע על האויבים.
צבא, בגדול, מאומן כדי להילחם בצבא אחר, לא במלחמות גרילה נגד ארגוני טרור. מהבחינה הזו צה"ל הוא האיכותי ביותר באזור.
כולנו רואים איך כל מעצמות העולם לא מצליחות להכניע את דאעש עם כל הכח שלהן (טוב, פחות לגבי ארה"ב) ובלי הגבלות של "הקש בגג" וכל מיני המצאות שנועדו לסרס את צה"ל בדיוק באותה מלחמה.
מלחמת גרילה אף פעם לא היתה ואף פעם לא תהיה משהו פשוט. האמריקאים אכלו הרבה חרא בוייטנאם בדיוק בגלל זה.
roygordana כתב:
ציטוט:
המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בארמון הנציב הוא ללא רקע ביטחוני והוא לא ישב בכלא על עבירות ביטחוניות. על פי ההערכות במערכת הביטחון הוא פעל במתווה של מפגע בודד.
(יואב זיתון)
עד המ!!ת הפועל כתב:
3 חיילות וחייל שהיו יכולים להיות עכשיו בחיים אם המחבל ומשפחתו היו מוגלים מכאן (הבנתי שהוא שוחרר).
נמשיך לספור קורבנות בגלל הרצון לרצות את כל העולם.
אה, אז בעצם גם לפי הסטנדרטים החשוכים שלך לא היה צריך להגלות אותו ואת המשפחה שלו...
טוב, חזרה לשולחן התוכניות.
יופי גאון,
בוא תעלה עוד הודעות מאתמול כששום דבר לא היה ברור ויכולנו להיות ניזונים רק משמועות, ותנתח אותן עכשיו.
לפי הסטנדרטים שלי, הוא בכלל לא היה יוצא לפגע אם היה יודע את ההשלכות של מעשיו.