אדום נחמד כתב:
אתה בסך הכל לא טיפש. אנחנו אולי לא מסכימים, אבל לא התרשמתי שאתה לא מבין עניין. לכן קצת קשה לי להגיב לשאלה שלך ברצינות, אבל אני אעשה זאת (למרות שאני כבר מסכים עם מה שבני כתב)
על פניו, נדמה שההשוואה שלך במקומה. בשני המקרים מבקשים להזיז ממקומם אנשים למען פתרון מדיני.
אבל רב השוני על הדמיון, וגם אתה יודע את זה. גם במובן שבו מלכתחילה ההתנחלויות יושבות בניגוד לדין הבינלאומי והמוסר הבסיסי בניגוד לערביי הארץ שלא אשמים שהפכו להיות עצם בגרון ליודונאצים כאלה ואחרים (לא ספציפית אופטימי), אבל גם במובן עמוק ומהותי יותר -
בעוד אני מבקש להחזיר מתנחלים אל גבולות מדינתנו הריבונית, כלומר, אין לי בעיה איתם אלא רק עם מעשיהם ודורש מהם להפסיק בלי לתהות על שאלת אזרחותם, הליברמנים מבקשים פשוט להעיף אל מעבר לחומה אזרחים של מדינת ישראל על פשע קולקטיבי מדומיין כזה או אחר. איך אמור להרגיש ערבי באחת מהערים הללו כשקולות כאלה נשמעים מכל כיוון? שפתרון גירושו לפלסטין עובר כלגיטימי? ואיך מרגיש ערבי ששפר מזלו והוא לא חי באזורים בהם ניתן לסמן סביבם גבול? האם אתה לא מבין שיש השלכות לאמירות דוחות כאלו? אתה באמת לא רואה את זה?
באמת שאין לי כבר מילים.
שמע,מתנחלים אני בטח לא אוהב,אבל המוסר הכפול שלך מוזר לי.
להזיז מתנחלים כן - כולל גירוש בכפייה.לגיטימי.
להחליף ת.ז לערבים (בלי גירוש) זה דוחה בעינך ?
תרבותית לדעתך , עם איזה המנון יזדהה אותו בחור מאום אל פאחם למשל?
שיש הסכם,שיש פשרה כולם מרוויחים וכולם סובלים.
זה מה יש.
תשמע, יכול להיות שאני לא מסביר טוב, אבל פשוט לא הגבת למה שכתבתי. הסברתי למה ובאיזה מובן אני רואה הבדל. אז לפחות תתייחס לסיבות שכתבתי ולא תמחזר ססמאות שכבר אמרת.
לפחות תנסה.
*אם אתה רוצה שפלסטינים אזרחי ישראל יזדהו עם המדינה, אולי עדיף לא לאפשר קולות שמחפשים להפטר מהם בשניה הראשונה שזה מתאפשר. סתם הצעה כזו. לא מחייב.