http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001090766ראיון מעניין עם סתיו שחם מלפני שנה. ובפרט:
- לא היה עדיף להיות הבעלים של הפועל ת"א?
"הפועל ת"א תמיד תישאר בלב שלי, אבל יחד עם זאת אני אוהד הפועל כפ"ס היום והבעלים שלה. הפועל כפ"ס הוא מועדון מיוחד. כשאתה ילד אתה חולם להיות כוכב כדורגל ואחרי שעברת את השלב שאתה יכול להגשים את זה, אז יש הרבה אוהדים שהיו חולמים להיות בעלים של קבוצת כדורגל כי זהו משהו שהוא סקסי, מעניין, מאתגר ויש בו המון תקשורת ופרסום. אם הפועל ת"א היו פונים אלי, לא הייתי לוקח, כי הפועל ת"א הוא מועדון ענק. הפועל ת"א צריכה בעל בית מאוד עשיר כדי לענות על כל הגחמות של אוהדי הקבוצה. אפילו כבירי אמר שבאיזשהו שלב ירצה לראות את המיליארדר שייקח את זה ממנו. הפועל ת"א זה לא רק ניהול, הפועל ת"א צריכה להיות מועדון אירופאי ולא צריכה ליפול ממכבי ת"א בשום פרמטר. בשביל זה היא צריכה כסף, והרבה".
- איפה אתה עומד מבחינה פיננסית בין בעלי קבוצות ליגת העל?
"איפשהוא באמצע. לא צריך לעשות אקזיט בשביל לעשות כסף במדינת ישראל. היו לי אי-אילו אקזיטים כאלה ואחרים אבל לא ברמה שאפשר לרוץ עכשיו לליגת האלופות".
- זה נותן לך פריבילגיה להחזיק את זה לאורך זמן, או כמשמורת עד שיבוא מישהו יותר כבד?
"אתקן לך את הקונספציה הזו. לא חייבים להיות עשירים כדי להחזיק מועדון כדורגל בישראל. צריך לדעת לנהל. אחת המטרות שלי בהפועל כפ"ס - ואני שמח שאני מגיע לזה - זה שהיא תוכל להחזיק את עצמה ממקורות כספיים עצמיים. אין סיבה בעולם שגם מועדונים גדולים מהפועל כפ"ס לא יעמדו בזה. הכסף הגדול צריך להגיע למקרים שקבוצה רוצה לרוץ לאליפות או להגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות. עם שכר שחקנים מינימלי, אולי קצת יותר, אפשר להגיע להישגים ואנחנו רואים את הפועל רעננה שמועמדת רצינית לפלייאוף עליון, עם תקציב שהוא לא יותר גדול מהפועל כפ"ס. מה שיפה אצל הפועל כפ"ס שהיא תצליח להגיע לשנה למחזור פעילות של 15 מיליון שקל, שרוב רובו ממקורות עצמיים, בין אם זה בית ספר לכדורגל שמתקרב היום ל-1,500 ילדים, מחלקת נוער, כמעט 2,000 מנויים בשנה והרבה כסף שמגיע ממכירת כרטיסים ומחנות המרצ'נדייז שמכרה השנה ב-700 אלף שקל. עשינו בקיץ קייטנות של 400 ילדים שגם הכניסו 700 אלף שקל".