תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 14:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 153 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 20 דצמבר 2016, 08:50 
JohnnieWalker כתב:
יש אשכול במשמרות שלא עוסק ב"אבהרמי הגרוע" נגד "אברהמי האליל"?

רביב :ROSE:

לא הגיע הזמן שהקבוצה (בשיתוף רביב) תוציא הודעה רשמית על מצבו ועל הצפי של הצוות הרפואי? האיש סוגר מחזור שלם בפציעה .

!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: רביב לימונד
הודעהפורסם: 20 דצמבר 2016, 10:38 
הלוואי ורביב יחזור בריא ושלם בעונה הבאה, אני לא רואה סיכוי שהדברים יקרו בעונה הנוכחית, והלוואי ואתבדה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 20 דצמבר 2016, 23:06 
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:
מצד אחד, לטעון שאנחנו משחקים כדורסל של מקום 3-5 זו גניבת דעת הכי גדולה שקראתי כאן. מצד שני, אתה תמיד יכול לטעון ש הכדורסל של הקבוצות שקרובים אלינו פחות טוב. אני חושב שהכדורסל שלנו תחת שרון היה בושה וחרפה בעונה שעברה והעונה בעיקר לאור הסגל שנבנה, הוא פשוט בזיון.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

הכדורסל היה בושה וחרפה ועדין זאת היתה העונה שהגעת סה הכי רחוק אי פעם.
השנה גם משחקים בושה וחרפה וזאת השנה הכי טובה שלך עד עכשיו.

אז אפשר לקשקש ואפשר להתייחס לעובדות. כן גם אני לא אוהב את הכדורסל שאנחנו משחקים אבל עובדית הוא מצליח יותר מהכדורסל של אלו שקדמו לו בתפקיד.

כרגיל אתה מקשקש. ככה זה כשלא מבינים מה שרואים במגרש.
הגענו כל כך רחוק כי היה פה שחקן יוצא דופן שבזכות יכולת חד פעמית שלו הביא אותנו לחצי הגמר.
זה קרה למרות המאמן כמו שכל מי שמבין קצת כדורסל היה יכול לראות.
הבעיה שלנו היא שיש אוהדים כמוך שאין להם מושג בכדורסל וגם הנהלה שכנראה לא מבינה הרבה יותר, והם הסיקו מזה מסקנות לגבי היכולת של המאמן ועשו אותה טעות מטומטמת שנעשתה בעונה הקודמת עם קטש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 12:12 
רדנקו כתב:
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:
מצד אחד, לטעון שאנחנו משחקים כדורסל של מקום 3-5 זו גניבת דעת הכי גדולה שקראתי כאן. מצד שני, אתה תמיד יכול לטעון ש הכדורסל של הקבוצות שקרובים אלינו פחות טוב. אני חושב שהכדורסל שלנו תחת שרון היה בושה וחרפה בעונה שעברה והעונה בעיקר לאור הסגל שנבנה, הוא פשוט בזיון.

אז אפשר לקשקש ואפשר להתייחס לעובדות. כן גם אני לא אוהב את הכדורסל שאנחנו משחקים אבל עובדית הוא מצליח יותר מהכדורסל של אלו שקדמו לו בתפקיד.

הגענו כל כך רחוק כי היה פה שחקן יוצא דופן שבזכות יכולת חד פעמית שלו הביא אותנו לחצי הגמר.
הבעיה שלנו היא שיש אוהדים כמוך שאין להם מושג בכדורסל וגם הנהלה שכנראה לא מבינה הרבה יותר, והם הסיקו מזה מסקנות לגבי היכולת של המאמן ועשו אותה טעות מטומטמת שנעשתה בעונה הקודמת עם קטש.

כל מילה!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 13:43 
אני לא מבין מה הבעיה להוציא הודעה מסודרת ומפורטת על הפציעה של רביב.
זה ברור שהאוהדים מודאגים ומתעניינים, אז למה לא לעדכן אותם?

במצב הנוכחי, כל עוד לא מסבירים את ההחלטה לשתף אותו למרות הפציעה,
זה נראה לכל אוהד הפועל שלא מעורה, ולכל מי שעוקב אחרי כדורסל, מהלך שכונתי.
שחקן פצוע, שמשחק אחרי משחק מבקש חילוף במחצית, ובכל זאת מתעקשים עליו במקום לתת לו להחלים.
קשה להאמין שהשתתפות במשחקים רשמיים היא חלק מהתוכנית השיקומית של רביב, וגם אם כן, לא
בטוח שזאת הדרך שמיטיבה עם הקבוצה.

יכול להיות שיש הסבר הגיוני, כמו פציעה כרונית שלא ניתנת לטיפול, וצריכים ללמוד לחיות איתה.
אם זה כך ראוי שיבהירו את זה לאוהדים ולכולם.
לא ברור איזה נזק זה יכול לעשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 13:46 
רדנקו כתב:
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:

צר לי רדנקו, אבל זו בדיוק הודעה שמשקפת חוסר הבנה בכדורסל, או יותר נכון חוסר הבנה מה זה אומר להבין בכדורסל.
הבנה בכדורסל זה יכולת פרדיקציה, לא יכולת פלצנות. אפשר להתפלצן כל העונה כמה נפלא הכדורסל של ארז וכמה נהדר הכדורסל של רמי הדר ואיזה יופי זה הקבוצתיות וההגנה והיחידה הלוחמת וכו'. זה לא הבנה בכדורסל. הבנה בכדורסל זה לבוא ולהגיד "חבר'ה, הכל טוב ויפה, אבל הכדורסל הזה למרות יתרון ביתיות לא הולך לעבור סדרה בפלייאוף" (מה שהיה ברור אגב). ההבנה היא בפרדיקציה ולא בהתפלצנות. ההתפלצנות לא שווה, היא חסרת ערך. גם ההתפלצנות על סן אנטוניו ב-NBA שנה שעברה היתה חסרת ערך, מה שהיה בעל משמעות זה לצפות שהקבוצה הסופר מאומנת הזאת לא הולכת להגיע אפילו לגמר הקונפרנס.

מעבר לזה, ההתפלצנות היא חסרת ערך מהרבה סיבות אחרות. למשל כי היא מבוססת על "פרשנות" שמתחילה מהסוף, כלומר מפרשת את הכדורסל לפי המאמן ולא את המאמן לפי הכדורסל. השנה עדיין יש אוהדים שמספרים שכל הכדורסל של הפועל מבוסס על יכולת אישית או על ריבאונד התקפה או על כל מיני הנפצות, למרות שהפועל מקום ראשון בליגה (!) באסיסטים. גם לפני מכבי, שקולעת 5 נק' יותר למשחק. אם מאמן "נחשב" עם איזה שם סקסי כמו פיאניג'אני היה בהפועל והיה משחק את אותו כדורסל התקפי בדיוק, הם היו גומרים מהיכולות ההתקפיות והקבוצתיות של הקבוצה. אין שום כדורסל ששרון אברהמי היה יכול לשחק (ברמה הריאלית, לא ברמת NBA) כדי שאנשים יגידו "איזה כדורסל!". בחולון יש לך קבוצה שמשחקת כדורסל התקפי שבאמת מבוסס באופן מוחלט על יכולת אישית של שחקן אחד (וואייט), באופן הרבה יותר מובהק ממה שאנחנו התבססנו על רובינסון, אבל בגלל שדן שמיר שם ואברהמי פה אז ההתייחסות היא הפוכה לחלוטין. אני מבין שיש אנשים שהורגלו לחשוב שפלצנות כזאת או אחרת היא הבנה בכדורסל, אבל היא לא יותר מנפיחה באויר. לכן יש דבר שנקרא תוצאות, והוא זה שקובע. הוא זה שבעל משמעות. התפקיד של המאמן הוא לא לשחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות (אדלשטיין ספציפית מאוד נוטה לשכוח את זה), והתפקיד של ההנהלה הוא לא להביא מאמן שישחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 14:01 
Fez כתב:
רדנקו כתב:
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:

צר לי רדנקו, אבל זו בדיוק הודעה שמשקפת חוסר הבנה בכדורסל, או יותר נכון חוסר הבנה מה זה אומר להבין בכדורסל.
הבנה בכדורסל זה יכולת פרדיקציה, לא יכולת פלצנות. אפשר להתפלצן כל העונה כמה יפה הכדורסל של ארז וכמה יפה הכדורסל של רמי הדר ואיזה יופי זה הקבוצתיות וההגנה והיחידה הלוחמת וכו'. זה לא הבנה בכדורסל. הבנה בכדורסל זה לבוא ולהגיד "חבר'ה, הכל טוב ויפה, אבל הכדורסל הזה למרות יתרון ביתיות לא הולך לעבור סדרה בפלייאוף" (מה שהיה ברור אגב). ההבנה היא בפרדיקציה ולא בהתפלצנות. ההתפלצנות לא שווה, היא חסרת ערך. גם ההתפלצנות על סן אנטוניו ב-NBA שנה שעברה היתה חסרת ערך, מה שהיה בעל משמעות זה לצפות שהקבוצה הסופר מאומנת הזאת לא הולכת להגיע אפילו לגמר הקונפרנס.

מעבר לזה, ההתפלצנות היא חסרת ערך מהרבה סיבות אחרות. למשל כי היא מבוססת על "פרשנות" שמתחילה מהסוף, כלומר מפרשת את הכדורסל לפי המאמן ולא את המאמן לפי הכדורסל. השנה עדיין יש אוהדים שמספרים שכל הכדורסל של הפועל מבוסס על יכולת אישית או על ריבאונד התקפה או על כל מיני הנפצות, למרות שהפועל מקום ראשון בליגה (!) באסיסטים. גם לפני מכבי, שקולעת 5 נק' יותר למשחק. אם מאמן "נחשב" היה בהפועל והיה משחק את אותו כדורסל התקפי בדיוק, הם היו גומרים מהיכולות הקבוצתיות של הקבוצה. אין שום כדורסל ששרון אברהמי היה יכול לשחק (ברמה הריאלית, לא ברמת NBA) כדי שאנשים יגידו "איזה כדורסל!". בחולון יש לך קבוצה שמשחקת כדורסל שבאמת מבוסס על יכולת אישית של שחקן אחד (וואייט), באופן הרבה יותר מובהק ממה שאנחנו התבססנו על רובינסון, אבל בגלל שדן שמיר שם ואברהמי פה אז ההתייחסות היא הפוכה לחלוטין. הרי אצל 90% מהפלצנים הפרשנות של הכדורסל היא בהתאם למאמן ולא פרשנות המאמן בהתאם לכדורסל. אני מבין שיש אנשים שהורגלו לחשוב שפלצנות כזאת או אחרת היא הבנה בכדורסל, אבל היא לא יותר מנפיחה באויר. לכן יש דבר שנקרא תוצאות, והוא זה שקובע. הוא זה שבעל משמעות. התפקיד של המאמן הוא לא לשחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות, והתפקיד של ההנהלה הוא לא להביא מאמן שישחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות.

פז, התפקיד של מאמן הוא להביא תוצאות וכרגע הן טובות מאוד,
אבל אני דווקא חושש מהמקרה של הספרס של שנה שעברה, שהשיגו מאזן מאוד מרשים בעונה הסדירה,
שלא שיקף את הסיכויים האמיתיים שלהם במאני טיים של הפלייאוף.

אני בעיקר מודאג משלושה הפסדי בית מול שלושת הקבוצות שמסתמנות כבכירות: מכבי, י-ם וחולון.
בשניים מהם, היוקרתיים ביותר (מכבי וי-ם), פשוט לא הופענו למשחק.
אני מודאג מזה לא רק ברמת המאמן (שכנראה לא הכין מנטלית טוב למשחקים האלה) אלא ברמת המועדון. הקהל לא ייצר תכונה מיוחדת ולא יצר איזו דחיפות אמיתית לנצח, וכך שני המשחקים הכי חשובים שלנו, משחקים שהם הצהרת כוונות, הפכו לדאונרים.
דווקא ירושלים ומכבי רצו את זה יותר (ובכישרון ובעומק הם עולים עלינו בכל מקרה), משהו שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 14:33 
לא הפסדנו למכבי וירושלים כי אין לנו כלים לנצח את מכבי וירושלים (אין מה להסיק מפה מסקנות לישורת האחרונות של העונה, למדנו שקבוצה יכולה לעבור עוד 101 דברים עד לסיום העונה ויש מן להתחבר ולתקן).

הפסדנו למכבי וירושלים כי כרגע אין לנו אף שחקן בקו האחורי שמסוגל לשמור, זה לא יבוא לידי ביטוי שמשחקים נגד יואינג וקיצ'ן אבל שמשחקים נגד גאודלוק וג'רלס זה שווה ערך ללתת להם פור. למרות שרשימת הגארדים שחגגו עלינו עצומה (בן שימול,פרז,אפיק ניסים,טיילור,וויאט).
איך משפרים את זה לקראת הסוף? מקווים לחזרה של רביב להיות שומר מצוין ולאלייג'ה שהוא שומר פיק אנד רול טוב.

עוד גורם נקודתי להפסדים זה ניהולי משחק רעים של אברהמי, המשחק נגד ירושלים היה אחד מניהולי המשחק הרעים שהוא הציג וגם בדרבי רמת המוכנות שלנו הייתה נמוכה מאוד.
איך משפרים את זה לקראת הסוף? אפשר לעבוד על זה גם בלי לפטר אותו.

עוד גורם זה פשוט כי הן קבוצות יותר טובות, יותר יקרות ויותר מוכשרות וכל הבעיות שלנו בסגל (בנקס,רביב,חוק רוסי) יצרו מצב שהסיכוי שלנו להתחרות מולם בשלב הזה של העונה קטן יותר.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 18:11 
Fez כתב:
רדנקו כתב:
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:

הבנה בכדורסל זה יכולת פרדיקציה, לא יכולת פלצנות. אפשר להתפלצן כל העונה כמה נפלא הכדורסל של ארז וכמה נהדר הכדורסל של רמי הדר ואיזה יופי זה הקבוצתיות וההגנה והיחידה הלוחמת וכו'. זה לא הבנה בכדורסל. הבנה בכדורסל זה לבוא ולהגיד "חבר'ה, הכל טוב ויפה, אבל הכדורסל הזה למרות יתרון ביתיות לא הולך לעבור סדרה בפלייאוף" (מה שהיה ברור אגב). ההבנה היא בפרדיקציה ולא בהתפלצנות. ההתפלצנות לא שווה, היא חסרת ערך. גם ההתפלצנות על סן אנטוניו ב-NBA שנה שעברה היתה חסרת ערך, מה שהיה בעל משמעות זה לצפות שהקבוצה הסופר מאומנת הזאת לא הולכת להגיע אפילו לגמר הקונפרנס.

מעבר לזה, ההתפלצנות היא חסרת ערך מהרבה סיבות אחרות. למשל כי היא מבוססת על "פרשנות" שמתחילה מהסוף, כלומר מפרשת את הכדורסל לפי המאמן ולא את המאמן לפי הכדורסל. השנה עדיין יש אוהדים שמספרים שכל הכדורסל של הפועל מבוסס על יכולת אישית או על ריבאונד התקפה או על כל מיני הנפצות, למרות שהפועל מקום ראשון בליגה (!) באסיסטים. גם לפני מכבי, שקולעת 5 נק' יותר למשחק. אם מאמן "נחשב" עם איזה שם סקסי כמו פיאניג'אני היה בהפועל והיה משחק את אותו כדורסל התקפי בדיוק, הם היו גומרים מהיכולות ההתקפיות והקבוצתיות של הקבוצה. אין שום כדורסל ששרון אברהמי היה יכול לשחק (ברמה הריאלית, לא ברמת NBA) כדי שאנשים יגידו "איזה כדורסל!". בחולון יש לך קבוצה שמשחקת כדורסל התקפי שבאמת מבוסס באופן מוחלט על יכולת אישית של שחקן אחד (וואייט), באופן הרבה יותר מובהק ממה שאנחנו התבססנו על רובינסון, אבל בגלל שדן שמיר שם ואברהמי פה אז ההתייחסות היא הפוכה לחלוטין. אני מבין שיש אנשים שהורגלו לחשוב שפלצנות כזאת או אחרת היא הבנה בכדורסל, אבל היא לא יותר מנפיחה באויר. לכן יש דבר שנקרא תוצאות, והוא זה שקובע. הוא זה שבעל משמעות. התפקיד של המאמן הוא לא לשחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות (אדלשטיין ספציפית מאוד נוטה לשכוח את זה), והתפקיד של ההנהלה הוא לא להביא מאמן שישחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות.

זו בדיוק גניבת הדעת שעליה אני מדבר. ואם תחזור עליה עוד עשרים פעם זה לא ישנה את העובדה שזו גניבת דעת. וזה נכון גם לגבי השטויות שאתה כותב על הכדורסל של חולון.
ההשוואה של הכדורסל מעונה שעברה עם רובינסון לכדורסל של חולון העונה היא במקרה הטוב מגוחכת ובמקרה הרע מטומטמת.
אתה יכול לדבר על פלצנות אבל הפלצן הגדול כאן הוא אתה, שמנסה להצדיק משוואה של תוצאות=כדורסל טוב. הטענה ששרון הוא מאמן טוב בגלל התוצאות של העונה שעברה היא פלצנית פי עשר מהטענה ההפוכה. היא גם מתנשאת ברמה יוצאת דופן, אפילו עבורך, כי היא מניחה שאף אחד לא מבין מה הוא רואה במגרש מלבדך.
גניבת הדעת וההתנשאות הן גם בהתייחסות לכמות האסיסטים שלנו כשאתה מניח שאף אחד לא יודע שהיא נובעת מזה שאנחנו מוסרים פנימה ומשיטת חישוב האסיסטים החדשה ואין לה שום קשר למשחק קבוצתי/חכם/טוב או כל שטות אחרת שתרצה לכתוב.
יכול להיות שאתה מרגיש מחוייבות למערכת שאתה עכשיו חלק ממנה בדרך כלשהי, ואולי אתה מצליח אפילו לשכנע את עצמך בשטויות שאתה כותב ומעדיף להתעלם ממה שאתה רואה במגרש, ובמקרה הזה אני שמח בשבילך שאתה כל כך נהנה ממה שאתה רואה.
אותי לא מענין מי מאמן את חולון או את ירושלים או אותנו. ולא מענין אותי מה הנסיון שלו.
אני יודע מה אני רואה על המגרש (או יותר נכון מה אני לא רואה). אני גם יודע מה אני רוצה לראות. אתה יכול לטעון עד מחר ששום כדורסל שאברהמי היה משחק לא היה מספק אותי, וזו עוד אחת מהטענות המופלצות והמתנשאות שלך שאי אפשר לענות עליהן (כמו שאתה יודע מצוין).
כמובן שלכל אנשי הכדורסל שרואים את הפועל (חוץ מהאוהדים שלא מבינים שום דבר. כמובן חוץ ממך) יש אינטרסים ולכן הם אומרים שהפועל משחקת כדורסל מביך (במילים אלה או אחרות). לך אין שום אינטרסים ואתה רואה שהפועל משחקת מצוין.
אני מציע לך שבמקום להתפלצן יותר מכולם ולהתנשא כאן מעל כולם, ובמקום לנסות להכנס לראש של אנשים אחרים ולהניח הנחות לגבי איזה כדורסל היה מספק אותם, או לקרוא להם פלצנים, תנסה להביט קצת במראה ואולי תקבל קצת פרופורציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 18:39 
פאז, אני לא נכנס כרגע אם אתה צודק או טועה, יש לא מעט דברים שאני מסכים איתך וחלק פחות.

רק אומר שהיחס הנבזה הזה למבחן היכולת והדרך היא מוגזמת לגמרי גם אם מבחן התוצאה יותר חשוב בסופו של דבר.
זה שמבחן התוצאה חשוב, והוא חשוב, לא אומר שצריך להתעלם מעניין היכולת לגמרי.

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 19:02 
אנחנו גם.מקום 10 באחוזים ל2 למרות שני ביג גבוהים עם יתרונות ברורים בצבע, מקום 3 באיבודים ומקום 2 בריבאונד התקפה. ב7 הדקות האחרונות מול חולון לא היה אפילו רבע תרגיל אלא טאקר מול העולם.
תראה איפה האוול מקבל כדורים ואיפה הוא מרשה לעצמו לכדרר. אברהמי אחלה גבר, אשמח אם יישאר בצוות בשביל האנרגיות שהוא מביא אבל אין לנו סיכוי להגיע לכלום איתו (הלוואי ואתבדה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 19:15 
רדנקו כתב:
רדנקו כתב:

הבעיה שלנו היא שיש אוהדים כמוך שאין להם מושג בכדורסל וגם הנהלה שכנראה לא מבינה הרבה יותר , והם הסיקו מזה מסקנות לגבי היכולת של המאמן ועשו אותה טעות מטומטמת שנעשתה בעונה הקודמת עם קטש.

זו בדיוק גניבת הדעת שעליה אני מדבר. ואם תחזור עליה עוד עשרים פעם זה לא ישנה את העובדה שזו גניבת דעת. וזה נכון גם לגבי השטויות שאתה כותב על הכדורסל של חולון.
ההשוואה של הכדורסל מעונה שעברה עם רובינסון לכדורסל של חולון העונה היא במקרה הטוב מגוחכת ובמקרה הרע מטומטמת.
אתה יכול לדבר על פלצנות אבל הפלצן הגדול כאן הוא אתה, שמנסה להצדיק משוואה של תוצאות=כדורסל טוב. הטענה ששרון הוא מאמן טוב בגלל התוצאות של העונה שעברה היא פלצנית פי עשר מהטענה ההפוכה. היא גם מתנשאת ברמה יוצאת דופן, אפילו עבורך, כי היא מניחה שאף אחד לא מבין מה הוא רואה במגרש מלבדך.
גניבת הדעת וההתנשאות הן גם בהתייחסות לכמות האסיסטים שלנו כשאתה מניח שאף אחד לא יודע שהיא נובעת מזה שאנחנו מוסרים פנימה ומשיטת חישוב האסיסטים החדשה ואין לה שום קשר למשחק קבוצתי/חכם/טוב או כל שטות אחרת שתרצה לכתוב.
יכול להיות שאתה מרגיש מחוייבות למערכת שאתה עכשיו חלק ממנה בדרך כלשהי, ואולי אתה מצליח אפילו לשכנע את עצמך בשטויות שאתה כותב ומעדיף להתעלם ממה שאתה רואה במגרש, ובמקרה הזה אני שמח בשבילך שאתה כל כך נהנה ממה שאתה רואה.
אותי לא מענין מי מאמן את חולון או את ירושלים או אותנו. ולא מענין אותי מה הנסיון שלו.
אני יודע מה אני רואה על המגרש (או יותר נכון מה אני לא רואה). אני גם יודע מה אני רוצה לראות. אתה יכול לטעון עד מחר ששום כדורסל שאברהמי היה משחק לא היה מספק אותי, וזו עוד אחת מהטענות המופלצות והמתנשאות שלך שאי אפשר לענות עליהן (כמו שאתה יודע מצוין).
כמובן שלכל אנשי הכדורסל שרואים את הפועל (חוץ מהאוהדים שלא מבינים שום דבר. כמובן חוץ ממך) יש אינטרסים ולכן הם אומרים שהפועל משחקת כדורסל מביך (במילים אלה או אחרות). לך אין שום אינטרסים ואתה רואה שהפועל משחקת מצוין.
אני מציע לך שבמקום להתפלצן יותר מכולם ולהתנשא כאן מעל כולם , ובמקום לנסות להכנס לראש של אנשים אחרים ולהניח הנחות לגבי איזה כדורסל היה מספק אותם, או לקרוא להם פלצנים, תנסה להביט קצת במראה ואולי תקבל קצת פרופורציות.

סיריוסלי? כאילו, אתה מדבר על התנשאות ועל אנשים שמניחים שאף אחד לא מבינים חוץ מהם בכדורסל? אתה כותב את זה שחור על גבי לבן בכל הודעה שלך, הנה אפילו הדגשתי רק בתחילת הדיון הזה. מנסה להבין באיזה יקום אני נמצא שבו אדם שכתב את הדברים המודגשים בהתחלה כתב גם את הדברים המודגשים בסוף. מודעות עצמית מישהו? משהו?
אז שוב, אתה יכול לדבר על "הבנה בכדורסל" עד מחר (ברור לי שאתה לא שם לב שאתה משתמש במונח הזה 10 פעמים בכל הודעה ומנכס אותו לעצמך על בסיס קבוע). בינתיים מה שאתה נותן זה אוסף ססמאות של כמה אתה מבין וכולם חוץ ממך מטומטמים, לא אני. כשהטיעונים שלך כולם מורכבים מסופרלטיבים כגון "ההשוואה של הכדורסל מעונה שעברה עם רובינסון לכדורסל של חולון העונה היא במקרה הטוב מגוחכת ובמקרה הרע מטומטמת" (אין בכלל "השוואה" אלא הדגמה כמה משפט כמו "כדורסל שהיה מבוסס על יכולת אישית של שחקן אחד" הוא חסר משמעות) בלי שום טיעון שקשור לכדורסל אז הרמה כאן ברורה והיכולת לספק טיעונים שהם לא "אני מבין בכדורסל ואתם לא נהנה בננה" היא לא קיימת. אתה מדבר אלף פעמים על מה שאתה "רואה במגרש" ומה שאתה "לא רואה במגרש" וכמה זה ברור, בשום שלב אתה לא מתאר באמת מה אתה רואה במגרש אלא מקפיד לספר כמה זה ברור ושכל מי שמבין בכדורסל רואה את זה ומי שלא רואה את זה הוא חסר מושג. בעולם המציאות זה לא נחשב משהו שדומה לטיעון קוהרנטי וזה לא עושה רושם על אף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 19:57 
opheaaa כתב:
אנחנו גם.מקום 10 באחוזים ל2 למרות שני ביג גבוהים עם יתרונות ברורים בצבע, מקום 3 באיבודים ומקום 2 בריבאונד התקפה. ב7 הדקות האחרונות מול חולון לא היה אפילו רבע תרגיל אלא טאקר מול העולם.
תראה איפה האוול מקבל כדורים ואיפה הוא מרשה לעצמו לכדרר. אברהמי אחלה גבר, אשמח אם יישאר בצוות בשביל האנרגיות שהוא מביא אבל אין לנו סיכוי להגיע לכלום איתו (הלוואי ואתבדה)

הדוגמה לגבי האסיסטים לא נועדה להראות שהכדורסל שלנו נפלא או מושלם (ברור שהוא רחוק מזה), אלא להראות כמה טענות נקודתיות שהוא "מבוסס על יכולת אישית" וש-"אין תרגילים והכל אלתורים" וכו' הן לא קשורות למציאות. אין פה ניסיון להתעכב על כל מספר כזה או אחר, בכל מקרה אם כבר אתה רוצה באמת להכנס לזה אז הפועל מקום 2 בנקודות ומקום 2 במדד בהפרשים די גדולים משאר הליגה. אלו מדדים יותר מקיפים לפרודוקטיביות התקפית, ואין לי ספק שמאמן שהוא לא אברהמי היה מקבל הרבה יותר קרדיט על הכדורסל ההתקפי ולא רק דיבורים על זה שהכל למרות המאמן ושהכדורסל מביך וגרוע. כל זה לא תופס לגבי ההגנה כי היא באמת היתה רעה מאוד עד המחזורים האחרונים וכאן הטענות היו הרבה יותר לגיטימיות (אפשר להתווכח ממה הבעיות נבעו אבל הטענות עצמן לגיטימיות), לעומת זאת הטענות על המשחק ההתקפי מדגימות לדעתי את ה-bias של חלקים בקהל ותו לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 20:35 
בוריס כתב:
פאז, אני לא נכנס כרגע אם אתה צודק או טועה, יש לא מעט דברים שאני מסכים איתך וחלק פחות.

רק אומר שהיחס הנבזה הזה למבחן היכולת והדרך היא מוגזמת לגמרי גם אם מבחן התוצאה יותר חשוב בסופו של דבר.

זה לא שהיכולת לא חשובה (היא בהחלט חשובה כל עוד יש קשר בינה לבין התוצאות), אלא שכל הדיבורים האלה על "איכות הכדורסל" הם סובייקטיביים מאוד ופתוחים לכל מיני "מביני עניין" שמספרים סיפורים שאין קשר בינם לבין התוצאות. אנשים מפרשים את "איכות הכדורסל" בכל מיני צורות, אנשים מבלבלים בין ה-"טעם" שלהם בכדורסל לבין כדורסל נכון/יעיל/איכותי, אנשים מפרשים הרבה פעמים כדורסל לפי דיעות קדומות כאלה ואחרות (גם כשהם הכי משוכנעים שמה שהם "רואים במגרש" הוא "ברור לכל מי שמבין כדורסל"), רוב הקהל גם לא באמת רואה משחקים בליגה באופן קבוע ואין לו נקודת רפרנס. זה הכל דברים לא מדידים שחשופים לבעיות הרגילות של דברים לא מדידים, במיוחד כשהקהל מלכתחילה נגד המאמן וזה מטה את כל הפרשנויות. לכן הוא חייב להשפט רק לפי מדדים אובייקטיביים.
מעבר לזה, מה שמעניין אותי ביכולת זה לא סיפורים על כמה ידיים הכדור עובר בהתקפה וכמה תנועה אוף דה בול וכמה חסימות משולשות עשו בהתקפה, מה שמעניין אותי זה כמה הכדורסל יעיל ועד כמה הכדורסל הזה יכול להגיע רחוק. אם הכדורסל של ארז "יפה" אבל בסוף המאמן הזה לא התקרב לזכות באף תואר בקריירה ב-20 שנה שהוא מאמן בליגת העל, אז זה ממש לא מעניין שהכדורסל שלו "יפה". ואגב, הכדורסל שלנו בעונה הראשונה עם אדלשטיין בליגת העל מאז החזרה עם 73 נק' למשחק (וכל מיני משחקים מחרידים של 50 נק') היה מהמכוערים שנראו בליגה, מאוד מאוד קשה לצפיה, אבל זה לא היה הכי אופנתי להגיד את זה על אדלשטיין. מאז תחילת שנות ה-2000 (שינוי שעון ההתקפה) לא היתה בליגה קבוצה שקלעה כל כך מעט למשחק כמו הפועל של אותה עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 02:32 
Fez כתב:
בוריס כתב:

זה לא שהיכולת לא חשובה (היא בהחלט חשובה כל עוד יש קשר בינה לבין התוצאות), אלא שכל הדיבורים האלה על "איכות הכדורסל" הם סובייקטיביים מאוד ופתוחים לכל מיני "מביני עניין" שמספרים סיפורים שאין קשר בינם לבין התוצאות. אנשים מפרשים את "איכות הכדורסל" בכל מיני צורות, אנשים מבלבלים בין ה-"טעם" שלהם בכדורסל לבין כדורסל נכון/יעיל/איכותי, אנשים מפרשים הרבה פעמים כדורסל לפי דיעות קדומות כאלה ואחרות (גם כשהם הכי משוכנעים שמה שהם "רואים במגרש" הוא "ברור לכל מי שמבין כדורסל"), רוב הקהל גם לא באמת רואה משחקים בליגה באופן קבוע ואין לו נקודת רפרנס. זה הכל דברים לא מדידים שחשופים לבעיות הרגילות של דברים לא מדידים, במיוחד כשהקהל מלכתחילה נגד המאמן וזה מטה את כל הפרשנויות. לכן הוא חייב להשפט רק לפי מדדים אובייקטיביים.
מעבר לזה, מה שמעניין אותי ביכולת זה לא סיפורים על כמה ידיים הכדור עובר בהתקפה וכמה תנועה אוף דה בול וכמה חסימות משולשות עשו בהתקפה, מה שמעניין אותי זה כמה הכדורסל יעיל ועד כמה הכדורסל הזה יכול להגיע רחוק. אם הכדורסל של ארז "יפה" אבל בסוף המאמן הזה לא התקרב לזכות באף תואר בקריירה ב-20 שנה שהוא מאמן בליגת העל, אז זה ממש לא מעניין שהכדורסל שלו "יפה". ואגב, הכדורסל שלנו בעונה הראשונה עם אדלשטיין בליגת העל מאז החזרה עם 73 נק' למשחק (וכל מיני משחקים מחרידים של 50 נק') היה מהמכוערים שנראו בליגה, מאוד מאוד קשה לצפיה, אבל זה לא היה הכי אופנתי להגיד את זה על אדלשטיין. מאז תחילת שנות ה-2000 (שינוי שעון ההתקפה) לא היתה בליגה קבוצה שקלעה כל כך מעט למשחק כמו הפועל של אותה עונה.

נכון אבל חשוב לזכור שהיינו קבוצת הגנה צעירה וזולה ששיחקה רוב העונה עם 3-2 זרים ובסוף הוצאנו את המקסימום מהעונה הזאת.

חזרה לעניין, אני חושב שמה שהקהל המבקר הכי רוצה זה להיות מחוץ לדבוקה הזאת של הליגה (בין אם ברמת הכדורסל ובין אם ברמת המאזן) ולכן הפסדים לקבוצות כמו אילת וקריית גת והעובדה שאנחנו לא מצליחים להשיג ניצחונות קלים או להביס מוסיפה טריגר לביקורות.

אני אישית חושב שכל נושא האין כדורסל הוא קשקוש אחד גדול.
מה שכן שורש הבעיה של הפועל תל אביב זו ההגנה שלה, ופה כל ביקורת תהיה מוצדקת מבחינתי.
וגם הבעיות בקו האחורי הן לא סיבה ליכולת הגנתית כל כך חלשה- אני חושב שברגע שהפועל תל אביב תתחיל סוף סוף לשמור היא תשחק כדורסל הרבה יותר יפה ויעיל כי אנחנו נרוץ יותר, נייצר בריחות כי באמת לקבוצה הזאת יש את הכלים להיות קבוצה מצוינת.

השאלה היא האם הבעיה קשורה רק לקו האחורי (ושברגע שרביב יחזור ואלייג'ה ירשם הכל יסתדר) או שזה קשור לאברהמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 03:28 
סמל אישי של המשתמש
בוריס כתב:
Fez כתב:
בוריס כתב:

נכון אבל חשוב לזכור שהיינו קבוצת הגנה צעירה וזולה ששיחקה רוב העונה עם 3-2 זרים ובסוף הוצאנו את המקסימום מהעונה הזאת.

חזרה לעניין, אני חושב שמה שהקהל המבקר הכי רוצה זה להיות מחוץ לדבוקה הזאת של הליגה (בין אם ברמת הכדורסל ובין אם ברמת המאזן) ולכן הפסדים לקבוצות כמו אילת וקריית גת והעובדה שאנחנו לא מצליחים להשיג ניצחונות קלים או להביס מוסיפה טריגר לביקורות.

אני אישית חושב שכל נושא האין כדורסל הוא קשקוש אחד גדול.
מה שכן שורש הבעיה של הפועל תל אביב זו ההגנה שלה, ופה כל ביקורת תהיה מוצדקת מבחינתי.
וגם הבעיות בקו האחורי הן לא סיבה ליכולת הגנתית כל כך חלשה- אני חושב שברגע שהפועל תל אביב תתחיל סוף סוף לשמור היא תשחק כדורסל הרבה יותר יפה ויעיל כי אנחנו נרוץ יותר, נייצר בריחות כי באמת לקבוצה הזאת יש את הכלים להיות קבוצה מצוינת.

השאלה היא האם הבעיה קשורה רק לקו האחורי (ושברגע שרביב יחזור ואלייג'ה ירשם הכל יסתדר) או שזה קשור לאברהמי.

אבל היית קבוצה של 3-2 זרים בגלל ארז, לו לא היו מביאים את רובינסון לדוגמא.

זה נחמד שרוצים להיות מחוץ לדבוקה אבל זה לא בהכרח ראלי או תואם את המציאות בה אנחנו משחקים.

אף אחד לא אומר שהקבוצה משחקת רת הכדורסל הכי יפה או הכי "טוב" שהיא יכול לשחק. וכנראה שחלק מהסיבטת הן אברהמי אבל זה יהיה המצב עם כל מאמן. וכמו שחלק מאי הצלחנתו בעבר הייתה בגלל טעויות של קטש וארז ככה גם יהיו טעויות של שרון. אבל ממש לא נכון לשפוט אותו אך ורק על סמך הטעויות שהוא עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 03:48 
במאמר מוסגר, העונה ההיא (12-13) היתה אנטי כדורסל מחריד. אני חושב שהמשחק שבו הובסנו בבית 88-52 מול חיפה היה המשחק הכי חלש שראיתי מהפועל בגלגול הנוכחי, והניצחון על אשקלון 54-51 היה משחק הכדורסל הכי גרוע שראיתי בליגת העל אי פעם. היו שם באמת משחקים שאני אזכור כל החיים.
זו היתה קבוצה ששיחקה עד חודש מרץ כדורסל מהרעים שנראו פה, ועדיין הקהל אכל את הלוקשים על הגנה וצעירים וישראלים עם כפית - נטו כי הם באו ממאמן שהיה במעמד אלוהים. אנחנו הרי רואים בשנים האחרונות קבוצות כמו נהריה שנה שעברה וגלבוע השנה, עם תקציב יותר נמוך ומאמן זול בהרבה, עושות הרבה יותר.

כשיש מאמן עם שם אז לכולם נוח לספר לעצמם סיפורים יפים על איכות הכדורסל ועל רמת האימון, להתמקד בדברים החיוביים ולייחס לו אותם אבל להפיל את החסרונות על הסגל. וכשיש מאמן שמצטייר כחלש/חסר פאסון/חסר ניסיון ושיש עליו שיח שלילי, אז הוא רק אבי הכישלונות והדברים החיוביים לא נזקפים לזכותו אלא זה הכל השחקנים. זה גם סוג של virtue signaling כדי לאותת ״אני מבין בכדורסל״, להפוך אדלשטיינים וגוטמנים לגאונים ואברהמים לחסרי מושג זו הדרך הכי פשוטה ועתיקה לתת פרשנות יציע שנשמעת מבינה ומתוחכמת.
בסופו של דבר זה שיח שהוא עקר וחסר משמעות כי הוא לא מאוזן מלכתחילה, ובגלל זה אני אומר שהדבר היחיד שאני מסתכל עליו במקרה הזה זו השורה התחתונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 12:55 
לרמי הדר לא היה "שם" עד לפני עונה. אולי אפילו עד עכשיו. עד לפני עונה-שתיים לשרון היו הרבה יותר הצלחות ממנו בקריירה (בלאומית).
אני יכול להעיד על עצמי שהוא קנה אותי קודם כל באינטיליגנציית הכדורסל שלו. כשאתה שומע אותו מדבר, בראיונות קצרים יותר וקצרים פחות (לפני התקופה במכבי שבה הוא לא דיבר), אתה רואה
שיש פה עסק קודם כל עם בן אדם אינטיליגנט מאוד (לדעתי חובה למאמן כדורסל) , וגם מבין כדורסל. ההסברים שלו לא מסתכמים ב-"לא הבאנו אנרגיות", או "היה צריך להכניס את X יותר למשחק",
או "שריקה אחת הרגה אותנו". הם הרבה יותר עמוקים מזה. מעבר לזה, ואולי חשוב מזה, היו התוצאות בשטח של איך הקבוצות שלו שיחקו, כמה השלם עלה על סך החלקים, אם בכלל.
לא עניין אותי איך קוראים לו ומה הרקורד שלו, מצידי שהיו קוראים לו עזאם עזאם.
אז הטענה על מאמן שיש לו "שם" ורק ממנו תופסים בגלל ה-"שם" היא לא נכונה.
ואני עדיין חושב שהוא מאמן יותר טוב משרון, ולא בגלל ה-"שם".
מצד שני, לשרף ולשיבק יש "שם", ואני לא מחזיק מאף אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 13:08 
נכון מאוד לגבי רמי הדר, הוא קיבל את המחמאות הגדולות עוד כשהוא היה מאמן חסר הצלחות או רזומה.
ולהגיד שהוא הודח פעמיים ברבע גמר ולכן הוא לא השגי זה קצת לא פייר מפני שהיו לו סגלים עם זרים שדי נכפו עליו (אולי עם באקנר ורוז'ו היו מתחלפים שנה שעברה הוא היה עובר את ראשל"צ).
הוא הפסיד 2 סדרות, ל 2 קבוצות שהגיעו לגמר בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 13:52 
ranjef כתב:
לרמי הדר לא היה "שם" עד לפני עונה. אולי אפילו עד עכשיו. עד לפני עונה-שתיים לשרון היו הרבה יותר הצלחות ממנו בקריירה (בלאומית).
אני יכול להעיד על עצמי שהוא קנה אותי קודם כל באינטיליגנציית הכדורסל שלו. כשאתה שומע אותו מדבר, בראיונות קצרים יותר וקצרים פחות (לפני התקופה במכבי שבה הוא לא דיבר), אתה רואה
שיש פה עסק קודם כל עם בן אדם אינטיליגנט מאוד (לדעתי חובה למאמן כדורסל) , וגם מבין כדורסל. ההסברים שלו לא מסתכמים ב-"לא הבאנו אנרגיות", או "היה צריך להכניס את X יותר למשחק",
או "שריקה אחת הרגה אותנו". הם הרבה יותר עמוקים מזה. מעבר לזה, ואולי חשוב מזה, היו התוצאות בשטח של איך הקבוצות שלו שיחקו, כמה השלם עלה על סך החלקים, אם בכלל.
לא עניין אותי איך קוראים לו ומה הרקורד שלו, מצידי שהיו קוראים לו עזאם עזאם.
אז הטענה על מאמן שיש לו "שם" ורק ממנו תופסים בגלל ה-"שם" היא לא נכונה.
ואני עדיין חושב שהוא מאמן יותר טוב משרון, ולא בגלל ה-"שם".
מצד שני, לשרף ולשיבק יש "שם", ואני לא מחזיק מאף אחד מהם.

ההודעה שלך מחזקת את מה שאני אומר. אני מדבר על שם ועל תדמית. אנשים לוקחים את איך שהמאמן מצטייר בפניהם מהמוניטין שלו, מההתנהלות שלו על הקווים ובראיונות, ממה שאומרים עליו בתקשורת וביציע, מאיך שהוא נתפס בעיניהם, מכמה פאסון וכריזמה שהוא משדר לדעתם, ומשליכים מזה לפרשנות של דברים על המגרש. כמו אתה אומר בעצם, ואני מעריך את זה שאתה לפחות מכיר בזה.
אם נתת את הדוגמה של הדר, זאת דוגמה טובה להתעכב עליה. אני חושב שהוא מאמן טוב. אבל האוזמן למשל טוען לגבי הדר שהוא יודע לדבר יפה וכיף לשבת איתו על בירה ולדבר על מולייר אז אנשים טועים לחשוב שהוא מאמן טוב, למרות שהכדורסל שלו חסר יצירתיות ושבלוני ושהוא לא הצליח בשום מקום בקריירה עד השנים האחרונות - גם בליגות הנמוכות. הוא עושה באופן מובהק את ההפרדה בין איך שהמאמן מצטייר ונתפס לבין הכדורסל שלו. אגב, לדעתי דוקא בראיונות אחרי המשחקים הדר לא אומר שום דבר מעניין או אינטליגנטי על כדורסל (השנה ברוב הראיונות הוא אמר בדיוק את אותן קלישאות של "לא היינו שם באנרגיות" מתובלות ב-"אני צריך לראות את המשחק שוב ולנתח"), אבל הוא כריזמטי ויודע לדבר. אני לא בטוח בכלל שהאוזמן צודק לגבי הדר, וגם אם כן זה לא אומר שהוא לא מאמן טוב לרוב קבוצות ליגת העל, אבל זה מתקשר ישירות למה שכתבת. וגם לעובדה שלמרות שהרקורד שלו בלאומית ובנבחרות הצעירות משמעותית פחות טוב מאברהמי, היה לו קל בהרבה להתפס כמאמן טוב כשהוא כן הצליח בליגת העל.

השורה התחתונה של כל זה היא פשוטה - אברהמי פה והוא המאמן. זה המצב. מכיוון שאי אפשר באמת לנתק את כל הביקורות והפרשנויות הסובייקטיביות לגביו מהתדמית שלו ומהדרך בה הוא נתפס מלכתחילה, הדרך היחידה לתת לו צ׳אנס הוגן זה לשפוט אותו לפי התוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 14:36 
1. פז, אתה קצת מתעלם מזה שהמאמנים האלה בעלי השם, השיגו את השם הזה בעמל רב ובזכות הצלחות שהם רשמו בקריירה. קח את אריק שיבק, מאמן שלא הייתי מחתים בהפועל. שיבק רשם המון עונות טובות בקריירה. עם אילת, העלה את רעננה מהלאומית ועשה עונות נהדרות. אימן את הנבחרת (לא בהצלחה, ועדיין, הגיע למעמד של מאמן נבחרת) אימן בחו"ל בהצלחה. זכה באליפות עם ראשון לציון. רשם גם כישלונות בקריירה. כמו כל מאמן. אבל בסך הכול הרוויח את הכבוד שהוא מקבל. גם שרון דרוקר (בכוונה אני נותן עוד שם של מאמן שלא הייתי מחתים). אימן ברעננה בהצלחה רבה, אימן בחו"ל, זכה עם ירושלים ביול"ב קאפ. עשה עונה טובה מאוד בגליל עליון וגם נכשל בכמה קבוצות. גם אברהמי נחשב שם כשהפועל החתימו אותו בליגה הארצית. לליגה הזו הוא היה שם גדול וקיבל קרדיט בהתאם. גם מהקהל, עוד לפני שהתחילה העונה (אני זוכר שהייתה התלבטות בין שרון לאורן אהרוני והיה קונצנזוס שחובה להחתים את שרון). וגם בלאומית הוא יכול להחשב שכזה. אבל מה לעשות שנכון להיום יש לו אפס עונות טובות בליגת העל. אז אנשים נותנים לו פחות קרדיט ומרימים גבה לאור ההחלטה של הפועל להחתים אותו כמאמן. ובצדק גמור. הוא יצטרך להרוויח את הכבוד וההערכה כלפיו. גם כי זו ליגת העל ובעיקר כי זאת הפועל תל אביב (אם הוא היה ממונה למאמן נהריה זה היה נראה יותר הגיוני. מה לעשות)

2. הערה מקצועית. מצטער, כשאני רואה את הפועל תל אביב מגיעה למשחק גביע בבית שלה נגד הפועל ירושלים, ולא טוחנת את ירושלים בפיק אנד רול - דבר שכל קבוצה באירופה בערך עושה כי היא יודעת שאמארה לא מזיז רגליים בפיק אנד רול - אז אני מגיע למסקנה שרמת האימון של הפועל, איך נאמר, לא גבוהה במיוחד. זה משהו שלא קשור לרמת ביצוע של שחקנים, אלא להכנה למשחק, לטקטיקה. משחק שלם הפועל עושה פוסטים על ירושלים (ואפילו ברוב המקרים לא על ליאור אליהו). מצטער, אם זה מה שיש לאברהמי להציע במשחק כזה, אז זה גורם למחשבות בנוגע למידת ההתאמה שלו לרמה הזאת.

3. בעונה הראשונה בליגת העל היו לא מעט משחקים מחרידים. אבל הייתה קבוצה מאוד לא מוכשרת. לא מתקרבת למה שיש היום בהפועל. ובשלב מסויים באמצע העונה גם ארז חטף ביקורות בגלל שלא הובאו זרים (מזכיר את כל סיפור ג'רמיין טיילור שעד שהובא, שוחרר ושוב הקבוצה שיחקה עם סגל מביך). ועדיין, גם עם הסגל ההוא נתת משחק נהדר במלחה עם כדורסל קבוצתי ויעיל, קרעת את ראשון לציון ב-20 הפרש עם הצגה מדהימה, עשית ניצחון מאוד מרשים בחוץ על גליל וגם ניצחת את מכבי חיפה בחוץ. בסיום העונה כשגודס הצטרף אז הקבוצה גם נתנה כמה משחקים יפים שהקבוצה העונה לא התקרבה לתת. אבל שוב, לא שהייתי מביא את ארז להפועל. זה בכלל לא העניין, אלא סתם משהו שצריכים לציין.

4. ואם מדברים על רמי הדר. אז גם אני מחזיק ממנו וכו'. אבל צריכים לזכור שהייתה נקודת זמן אחרי שהפסיד לאילת בחוץ בתחילת העונה אחרי הובלה גדולה לקראת הסיום שהיה ספק גדול אם הוא מתאים לליגת העל. ועוד משהו: כשמדברים על זה שהוא לא בחר את הזרים כמשהו "להגן" על הכישלון של חיפה בפלייאוף, אז אני טוען שאנחנו עוד לא ראינו שהדר מביא זרים טובים בעצמו לליגת העל. וג'ף רוזן דווקא הביא לא מעט כאלה. אז זו גם נקודה שצריך להתייחס אליה.

5. ועוד משהו חשוב, שגם קשור לשיבק. כששיבק אימן את הפועל בליגת העל אז הקבוצה עברה פגרה לא טובה. משחקי האימון הצביעו על המון בעיות בבניית הסגל. קצת מזכיר לי את העונה. ואז הליגה יצאה לדרך והפועל התחילה עם 4 ניצחונות, כולל אחד במלחה. וזה למרות יכולת לא טובה (כולל במשחק במלחה). אבל הדיבור היה דומה להעונה: שהמאזן טוב ויש ניצחונות וכו'. ומהר מאוד הכדורסל הרע הפסיק להביא ניצחונות והעונה הייתה כישלון ענק. אז לעתים גם צריך להסתכל על מה שקורה על המגרש לא רק ברמה של ניצחון או הפסד. וכן, אני מסכים איתך שבסופו של דבר מבחן התוצאה הוא קריטי. אבל אני חושב שמה שרדנקו מכוון אליו בין היתר הוא שגם בחלק מהניצחונות העונה זה נראה יותר מקרה מאשר משהו שמצביע על כדורסל טוב ודרך נכונה. וזו גם התחושה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 15:12 
אני לא מתעלם מעניין הרקורד, אלא חושב שזה לא הוכיח את עצמו בעלות-תועלת וזה נושא שדובר הרבה. אם תסתכל על מאמנים "מהשורה הראשונה" וכמה מהם יושבים בבית או בעמדת הפרשן לעומת מי המאמנים שמאמנים בליגת העל, אז רוב הליגה הגיעה למסקנה דומה. חוץ משיבק, שמיר וקטש, יש לך בליגה 7 מאמנים "מהשורה השניה" ועוד 2 מאמנים זרים. המאמנים הישראלים ה-"בכירים" כבר לא מוצאים מי שישלם להם את הסכומים שהם חושבים שהם שווים, קבוצות מעדיפות מאמנים כמו רחימי, טפירו, גורקה, אברהמי, חסין, בית הלחמי, אלפסי, ובשנים האחרונות גם נתי כהן, נדב זילברשטיין, רועי חגאי וכו' (מאמנים שבאו מלמטה והצליחו לא רע בכלל סה"כ). וזה גם לא סתם. להרצליה היה לפני גורקה שם גדול כמו קצורין, שהקבוצה שלו נראתה נורא ונכשלה. גורקה הצליח הרבה יותר. לאשדוד היה שם גדול כמו שרף, שהקבוצה שלו נראתה אולי הכי פחות מאומנת שקבוצה נראתה בליגת העל בשנים האחרונות, והם הלכו להפך המוחלט עם טפירו. ג'ף רוזן הצליח עם רמי הדר שבא משום מקום ועם בראד גרינברג שבא משום מקום, אז מה זה כבר בשבילו לנסות את עופר רחימי. וכמובן אנחנו שנכוונו (במידה כזאת או אחרת) עם אדלשטיין וקטש, שקיבלו אצלנו שכר מהגבוהים בליגה במטרה להביא איזשהו ערך מוסף. זאת המגמה בליגה בשנים האחרונות. אפשר להתווכח אם זה נכון או לא, אבל זאת המגמה והיא רק הולכת ונהיית קיצונית יותר, כמו שמעידים מאמנים כמו רחימי (שהניסיון שלו כמאמן ראשי דומה לזה של יוסי בונן והפקידו בידיו את התקציב ה-4 בגובהו בליגה) וטפירו (שבא באמת עם אפס ניסיון אפילו כעוזר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 15:34 
ואגב פרביס, לגבי עונת שיבק ההיא, נראה לי ברור שהבעיה היתה בבניה. זה היה פשוט סגל רע, וכאן היה הכישלון הגדול של שיבק (עליו הוא גם שילם במשרתו).
אחר כך כשארז החליף אותו הוא נשאר עם אותו מאזן בערך. שיבק פוטר באמצע העונה כשהיינו עם מאזן סביב 50-50 וגם עם ארז סיימנו עם מאזן סביב 50-50.
העונה הזאת הלכה לפח בעקבות חבורת הליצנים שהגיעו לכאן (גבסיס, סנפורד, בנסון, סבאלוס, קינג ושות') ולא בגלל שהמאמן לא שיחק פיק אנד רול. זאת אם כבר דוגמה לכך שכשהבניה גרועה והזרים גרועים זה לא משנה כמה מאמנים תחליף. השנה הטענה היא הפוכה, שהסגל רמה מעל שאר הליגה (אני ממש לא חושב ככה במצב הנוכחי אבל נניח) ושרק המאמן מונע מאיתנו לדרוס ולרמוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 16:32 
הסגל נבנה רע מאוד, אבל כשארז הגיע הקבוצה השתפרה מאוד ברמת המשחק שלה. בחצי גמר הגביע היא נתנה פייט רציני למכבי, היא ניצחה בחוץ את עירוני רמת גן שהייתה אז קבוצה לא רעה בכלל (עם זרים כמו אוואג'ובי וחאליד אל אמין) ועוד כמה משחקים. אצל ארז הקבוצה שיחקה כדורסל הרבה יותר טוב, למרות שהסגל היה בעייתי. למעשה השינוי היחיד שארז עשה זה להביא את כריס ווטסון. אבל ארז שיחק כמעט כל הזמן עם שני מובילי כדור, וכשארז הגיע יניב גרין התחיל לשחק הרבה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 17:04 
איכשהו עם ארז אתה תמיד זוכר ומאדיר את הניצחונות או הפייטים שהוא נותן... אבל עם אברהמי מדבר רק על ההפסדים. זה חלק ממה שאני מדבר עליו. גם לגבי 2012-2013 אתה מדבר בערגה על הניצחונות הבודדים של ארז עד מרץ (והם היו באמת בודדים) ולא על התמונה הגדולה של קבוצה שנאבקה בשיניים מול אשקלון מתפרקת נגד הירידה עד שהגיעו גודס ורנדל (אם היינו מפסידים את אותו 54-51 אני לא הייתי נרדם בלילה), ושקלעה הכי מעט נקודות למשחק בליגה מאז שנת 2000. זאת היתה קבוצה ששיחקה כדורסל רע מאוד למעט כמה הבלחות, מה לעשות.
אני זוכר הרבה מאוד תצוגות נפל עם ארז גם בעונה שהחליף את שיבק (2002-2003), כשהפסדנו לרמה"ש וקרית אתא הפסדים שהיום היו מכנים אותם ביזיוניים (וכל הניצחונות שלנו היו צמודים על הקשקש - שהיום זה לא נחשב ניצחון אצל כמה אוהדים), וגם ב2012-2013 שדיברנו עליה והיו בה כמה מתצוגות הנפל הגדולות של הפועל אי פעם (המשחק ההוא מול חיפה שבר כמעט כל שיא שלילי). ואני זוכר שהשורה התחתונה בשתיהן היתה לא טובה.

אני לא אומר שארז מאמן רע. הוא מאמן כדורסל טוב כשמנתקים את כל המסביב (למרות שאי אפשר לנתק את כל המסביב), ואני מסכים שהקבוצה שיחקה קצת יותר טוב איתו מאשר עם שיבק למרות שזה לא ממש התבטא בתוצאות. אבל הדיון הזה לא מאוזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
רביב ישחק בירושלים ויוקפא.
נעימי, רוט וברנדוויין הועלו כמחליפים אפשריים. (one).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
מה זה אומר יוקפא?
הקפאה זה המקביל של עולם הספורט לחל"ת?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 20:44 
לדעתי הכוונה היא "לא ישחק בכלל". אני לא מבין למה הוא צריך לשחק נגד ירושלים, אם ככה.
בכל מקרה, זה ברדק רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
יש עליו ביטוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 דצמבר 2016, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שחייב להיות לשחקן ביטוח.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 153 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: