Fez כתב:
רדנקו כתב:
el dudernio כתב:
רדנקו כתב:
מצד אחד, לטעון שאנחנו משחקים כדורסל של מקום 3-5 זו גניבת דעת הכי גדולה שקראתי כאן. מצד שני, אתה תמיד יכול לטעון ש הכדורסל של הקבוצות שקרובים אלינו פחות טוב. אני חושב שהכדורסל שלנו תחת שרון היה בושה וחרפה בעונה שעברה והעונה בעיקר לאור הסגל שנבנה, הוא פשוט בזיון.
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
הכדורסל היה בושה וחרפה ועדין זאת היתה העונה שהגעת סה הכי רחוק אי פעם.
השנה גם משחקים בושה וחרפה וזאת השנה הכי טובה שלך עד עכשיו.
אז אפשר לקשקש ואפשר להתייחס לעובדות. כן גם אני לא אוהב את הכדורסל שאנחנו משחקים אבל עובדית הוא מצליח יותר מהכדורסל של אלו שקדמו לו בתפקיד.
כרגיל אתה מקשקש. ככה זה כשלא מבינים מה שרואים במגרש.
הגענו כל כך רחוק כי היה פה שחקן יוצא דופן שבזכות יכולת חד פעמית שלו הביא אותנו לחצי הגמר.
זה קרה למרות המאמן כמו שכל מי שמבין קצת כדורסל היה יכול לראות.
הבעיה שלנו היא שיש אוהדים כמוך שאין להם מושג בכדורסל וגם הנהלה שכנראה לא מבינה הרבה יותר, והם הסיקו מזה מסקנות לגבי היכולת של המאמן ועשו אותה טעות מטומטמת שנעשתה בעונה הקודמת עם קטש.
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
צר לי רדנקו, אבל זו בדיוק הודעה שמשקפת חוסר הבנה בכדורסל, או יותר נכון חוסר הבנה מה זה אומר להבין בכדורסל.
הבנה בכדורסל זה יכולת פרדיקציה, לא יכולת פלצנות. אפשר להתפלצן כל העונה כמה נפלא הכדורסל של ארז וכמה נהדר הכדורסל של רמי הדר ואיזה יופי זה הקבוצתיות וההגנה והיחידה הלוחמת וכו'. זה לא הבנה בכדורסל. הבנה בכדורסל זה לבוא ולהגיד "חבר'ה, הכל טוב ויפה, אבל הכדורסל הזה למרות יתרון ביתיות לא הולך לעבור סדרה בפלייאוף" (מה שהיה ברור אגב). ההבנה היא בפרדיקציה ולא בהתפלצנות. ההתפלצנות לא שווה, היא חסרת ערך. גם ההתפלצנות על סן אנטוניו ב-NBA שנה שעברה היתה חסרת ערך, מה שהיה בעל משמעות זה לצפות שהקבוצה הסופר מאומנת הזאת לא הולכת להגיע אפילו לגמר הקונפרנס.
מעבר לזה, ההתפלצנות היא חסרת ערך מהרבה סיבות אחרות. למשל כי היא מבוססת על "פרשנות" שמתחילה מהסוף, כלומר מפרשת את הכדורסל לפי המאמן ולא את המאמן לפי הכדורסל. השנה עדיין יש אוהדים שמספרים שכל הכדורסל של הפועל מבוסס על יכולת אישית או על ריבאונד התקפה או על כל מיני הנפצות, למרות שהפועל מקום ראשון בליגה (!) באסיסטים. גם לפני מכבי, שקולעת 5 נק' יותר למשחק. אם מאמן "נחשב" עם איזה שם סקסי כמו פיאניג'אני היה בהפועל והיה משחק את אותו כדורסל התקפי בדיוק, הם היו גומרים מהיכולות ההתקפיות והקבוצתיות של הקבוצה. אין שום כדורסל ששרון אברהמי היה יכול לשחק (ברמה הריאלית, לא ברמת NBA) כדי שאנשים יגידו "איזה כדורסל!". בחולון יש לך קבוצה שמשחקת כדורסל התקפי שבאמת מבוסס באופן מוחלט על יכולת אישית של שחקן אחד (וואייט), באופן הרבה יותר מובהק ממה שאנחנו התבססנו על רובינסון, אבל בגלל שדן שמיר שם ואברהמי פה אז ההתייחסות היא הפוכה לחלוטין. אני מבין שיש אנשים שהורגלו לחשוב שפלצנות כזאת או אחרת היא הבנה בכדורסל, אבל היא לא יותר מנפיחה באויר. לכן יש דבר שנקרא תוצאות, והוא זה שקובע. הוא זה שבעל משמעות. התפקיד של המאמן הוא לא לשחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות (אדלשטיין ספציפית מאוד נוטה לשכוח את זה), והתפקיד של ההנהלה הוא לא להביא מאמן שישחק כדורסל שינפחו עליו נפיחות אלא כזה שיביא תוצאות.
זו בדיוק גניבת הדעת שעליה אני מדבר. ואם תחזור עליה עוד עשרים פעם זה לא ישנה את העובדה שזו גניבת דעת. וזה נכון גם לגבי השטויות שאתה כותב על הכדורסל של חולון.
ההשוואה של הכדורסל מעונה שעברה עם רובינסון לכדורסל של חולון העונה היא במקרה הטוב מגוחכת ובמקרה הרע מטומטמת.
אתה יכול לדבר על פלצנות אבל הפלצן הגדול כאן הוא אתה, שמנסה להצדיק משוואה של תוצאות=כדורסל טוב. הטענה ששרון הוא מאמן טוב בגלל התוצאות של העונה שעברה היא פלצנית פי עשר מהטענה ההפוכה. היא גם מתנשאת ברמה יוצאת דופן, אפילו עבורך, כי היא מניחה שאף אחד לא מבין מה הוא רואה במגרש מלבדך.
גניבת הדעת וההתנשאות הן גם בהתייחסות לכמות האסיסטים שלנו כשאתה מניח שאף אחד לא יודע שהיא נובעת מזה שאנחנו מוסרים פנימה ומשיטת חישוב האסיסטים החדשה ואין לה שום קשר למשחק קבוצתי/חכם/טוב או כל שטות אחרת שתרצה לכתוב.
יכול להיות שאתה מרגיש מחוייבות למערכת שאתה עכשיו חלק ממנה בדרך כלשהי, ואולי אתה מצליח אפילו לשכנע את עצמך בשטויות שאתה כותב ומעדיף להתעלם ממה שאתה רואה במגרש, ובמקרה הזה אני שמח בשבילך שאתה כל כך נהנה ממה שאתה רואה.
אותי לא מענין מי מאמן את חולון או את ירושלים או אותנו. ולא מענין אותי מה הנסיון שלו.
אני יודע מה אני רואה על המגרש (או יותר נכון מה אני לא רואה). אני גם יודע מה אני רוצה לראות. אתה יכול לטעון עד מחר ששום כדורסל שאברהמי היה משחק לא היה מספק אותי, וזו עוד אחת מהטענות המופלצות והמתנשאות שלך שאי אפשר לענות עליהן (כמו שאתה יודע מצוין).
כמובן שלכל אנשי הכדורסל שרואים את הפועל (חוץ מהאוהדים שלא מבינים שום דבר. כמובן חוץ ממך) יש אינטרסים ולכן הם אומרים שהפועל משחקת כדורסל מביך (במילים אלה או אחרות). לך אין שום אינטרסים ואתה רואה שהפועל משחקת מצוין.
אני מציע לך שבמקום להתפלצן יותר מכולם ולהתנשא כאן מעל כולם, ובמקום לנסות להכנס לראש של אנשים אחרים ולהניח הנחות לגבי איזה כדורסל היה מספק אותם, או לקרוא להם פלצנים, תנסה להביט קצת במראה ואולי תקבל קצת פרופורציות.