deep red כתב:
ItaiH6 כתב:
הוקיץ' כתב:
זו לחלוטין קלישאה ובעיקר כשהיא ניתנת כסוג של חוק טבע ללא קונטקסט וכשהיא לא תלוית סיטואציה.
אני לא יודע אם התכוונת לפקוואן אדווין ששיחק בנס ציונה בעונה שעברה, אבל אם כן אתה אשכרה הוכחת את הנקודה שלי. אדווין היה אחד השומרים הטובים בליגה בעונה שעברה ואני לא הייתי הולך עליו בשום סיטואציה, 4 עבירות או לא. יותר מזה, לשומרי חוץ (בטח כאלה כמו אדווין עם גוף גדול שלא צריכים להיצמד לשחקנים) הרבה יותר קל לשמור טוב מבלי לעשות עבירות ולכן זה עוד יותר היה מטופש לתקוף אותו.
זה קצת מזכיר לי את הסיטואציות האלה שהגבוה של היריבה יוצא בחמש עבירות אז קבוצות מחליטות לדחוף כדורים פנימה בלי קשר לכלום ומחרבות לעצמן את כל שיטת המשחק. לרוב זה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה.
ואגב, שחקנים לא צריכים לדעת "לחיות" את המשחק. שחקנים חכמים חיים את המשחק ושחקנים טיפשים לא. שחקנים צריכים בגדול לעשות מה שהמאמן מבקש מהם כקונספט, אבל להגיב בצורה חדה לסיטואציות זה משהו שאתה נולד איתו.
עזוב, הם החליטו שיש לנו מאמן חלש ושאם בלאט והאוול עושים שטויות זה רק באשמת המאמן שלא לימד אותם אחרת.
ואתם החלטתם פתאום שבעצם מאמן לא ממש משפיע על המשחק, אין לו ערך מוסף בזמן המשחק (יש לנו שחקנים חלשים ואילוצים, רק לנו), אין לו ערך מוסף בארגון ההגנה (השחקנים עצלנים ולא מכופפים ברכיים), הוא לא אמור לדעת לשבור מומנטום של היריבות או לארגן התקפות בשניות האחרונות (מה לעשות שהאוול ובנקס פשוט עושים שטויות), בקיצור, אם הכל זה הכשרון של השחקנים, אפשר גם לקחת את רונאלד מקדונלד כמאמן אם הוא מספיק זול. ננצח את הקבוצות שיש להן פחות כשרון בקבוצה או נקלעו ליום רע, וזהו.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
בקיצור אתה מכניס מילים למקלדת של מי שלא מסכים אתך בשביל להגן על דעה שקבעת מראש.
דבר ראשון, מי דיבר על שניות אחרונות (מעבר לזה שאצל כל מאמן בשניות האחרונות הגארד היוצר ייקח את הכדור וירוץ לסל. ככה גלבוע נצחה את מכבי בליגה וככה גלבוע הפסידה למכבי בגביע)?
דבר שני, ברור שלמאמן יש משמעות אבל הוא לא סקנד פאונדיישנר שאומר מילה וכל השחקנים מתיישרים לפיה.
דבר שלישי, אם עובדים על זה שכדור יילך פנימה לגבוה, הוא יחפור עד שימשוך אליו שחקן חוץ ויוציא כדור החוצה או שבינתיים יחתוך שחקן פנימה מהצד השני והגבוה ימסור לו כדור פנימה, וכל זה קורה רק הגבוה לא מוכן לשחרר את הכדור מה אשמת המאמן בזה שהגבוה הרס את מה שעבדו עליו באימונים?
דבר רביעי, מתן נאור כבר לפחות 14 שנים יוצא לעזרות מיותרות שעולות לנו בשלשות פנויות, פתאום (בניגוד לתקופת קטש ואדלשטיין) זאת אשמת המאמן?
דבר חמישי, באמצע איזורית פתאום האוול יוצא מהעמדה שלו בלי סיבה. המאמן אשם בזה?
דבר שישי, נבנה סגל גארדים (שאמור להיות) ישראלי די מפואר בקריטריונים של קבוצות שאינן מכבי 1/2. אשמת המאמן שהישראלי הכי טוב שלו סיים את העונה/קריירה בתחילת משחקי האימון אבל לא מודע לזה? אשמת המאמן שהגארד הישראלי השני שלו, בגלל רשעות של אדם אחד עדיין לא ישראלי אחרי חודשיים? אשמת המאמן שנכפה עליו עוד ישראלי יקר שלא נותן תרומה התקפית או הגנתית רק כי הוא סמל ואנחנו לא כמו הכדורגל? אשמת המאמן שתמיר בלאט שהיה אמור לספק 10 דקות מנוחה כוללות לרביב ובנקס הפך בגלל הפציעה של רביב ופתיחת העונה של בנקס לישראלי שמקבל הכי הרבה דקות? אשמת המאמן שבצוף בן משה שהיה אמור להיות נער פוסטר הוא צריך להשתמש יותר מה50 שניות בסוף רבע שהוא שולח נערי פוסטר לעשות פאולים?
אז אפשר להגיד שכן הוא אשם כי הוא בנה את הסגל הישראלי הזה (חוץ ממתן. אני משוכנע שהוא היה מעדיף רביעית גבוהים של שני זרים, גינת ואיידן) אבל חכמת הבדיעבד היא זולה מאוד.
כמעט אף אחד לא התלונן על בניית הסגל בזמן אמת.
ועדיין עם כל הבעיות האלה אתה במאזן 6-4 כשמתוך ארבעת ההפסדים שלושה הם בימי "בנקס של זונה" כולל הפסד בדרבי, ועוד אחד בגלל פאניקה של תמיר בלאט ששלח משחק שהיה כבר שלנו להארכה.
גם בכל המשחקים האלה היה לפחות רבע אחד של כדורסל יעיל ויפה לעין, כזה שאי אפשר להפיל רק על כשרון אישי אלא ראו קבוצה שיודעת מה מצופה ממנה ויודעת איך לממש את זה, שבדרך כלל הספיק להכריע את המשחק לטובתנו.