opheaaa כתב:
להפועל אין חובות.
חובות להתאחדות, חובות לפיפ"א\אופ"א, פסקי דין של בוררים (מן הסתם גם של מוסדות הבוררות הבינלאומיים) - על פי התקנון, כל אלה שייכים בפועל להפועל תל אביב (לגוף שרשאי לפעול במסגרת ההתאחדות) ולא לתאגיד שמנהל אותה.[/quote]
נראה לי קריטי קצת, לא?
זה בעצם אומר שגם במקרה כזה, כלום לא מגן עלינו. זה אומר שאפילו אם בהסכם הרכישה ייחתם סעיף שאומר שכל החובות יהיו על התאגיד הקודם, בשנייה שתהיה דרישת חוב, נהיה תלויים בתאגיד הזה שישלם אותה[/quote]
הנאמן\מפרק אמור לעבור על כל הספרים ולבדוק למי למה וכמה כסף חייבים, אמור להיות פרק זמן מוגבל בו אפשר לתבוע ולדרוש כסף מהחברה המנהלת ולאחר מכן החברה אמורה להימכר\ חברה אחרת תרכוש אותה ולאחר מכן גם אם אתה נזכר שהפועל חייבת לך 20 מיליון שקל אין לך מה לעשות בנידון.[/quote]
אתה בטוח שזה תופס גם לחובות מעולם הכדורגל (נגיד שבעוד שנה CAS פוסק שמגיע למנדיונדו מיליוני יורו)?
לדעתי חובות כאלה משוייכים לקבוצה ולא לתאגיד שמנהל אותה (אם כי בתקנון אין התייחסות מפורשת למקרה שמתקבלת דרישת חוב ממקור כזה אחרי תהליך הפירוק).[/quote]
לדעתי, בגלל שמנדיונדו אדם פרטי ולא מיוצג על ידי חברה חיצונית כלשהי שחתמה על ההסכם עם הפועל אזי החוב הוא ככל החובות וזאת ע"פ פסיקת בית משפט בישראל שאני מאמין שהוא כפוף אליה. בכלל, ממה שזכור לי פיפ"א מכבדים במקרים כאלה את בית המשפט המקומי ולא מטילים סנקציות משלהן, הרי ההתאחדות לכדורגל כפופה אומנם לפיפ"א אך בית המשפט המחוזי לא. זה ע"פ מה שזכור לי ואני לא משוכנע אם זה באמת כל המצב[/quote]
מסתבר שהתביעה של מנדיונדו לא רק שנגמרה כבר (הוא ניצח), היא גם באמת היתה ב-CAS.