Oleg Neduda כתב:
אדום נחמד כתב:
נאמן נייטרלי לחלוטין הוא היחיד שיכול באמת לדאוג לרווחתה של הפועל, כי הוא לא יהיה נגוע באינטרסים
ואם לוזון יציע יותר ויעבור את הבדיקה של אותו נאמן נייטרלי, אז תפאדל.
כל ה"מקורבים" ואלה שטובתם של הפועל מעניינת אותם בעיקר דואגים לעצמם ולאינטרסים שלהם. לא נמאס לכם מכאלה?
אני לא מסכים. יגיע מחר נאמן ניטראלי. הוא צריך לאשר הסדר מול הנושים ואולי גם על הדרך להבטיח שכר טרחה כמה שיותר גבוה (בסופו של דבר הוא הופך לאחד הנושים ושכר הטרחה משולם מהכספים שיהיו בקופה). הוא יחליט שכדי להגדיל את הקופה, הוא מוכר את שוינפלד למכבי ומעביר את חן עזרא לבית"ר, את אלטמן לקרית שמונה, את שימן להפועל חיפה, את ידין לכפר סבא ואת סימיץ לריאל מדריד. הופ - הנה הוא חסך ברגע מיליוני שקלים. אחר כך יבוא מני ויצמן וישים מעטפה של 10 מיליון ש"ח, כשמנגד תהיה הצעה של 9 וחצי מיליון ש"ח מביל גייטס. הוא בוחר במני ויצמן כדי למקסם את הסכום שישולם לנושים. זו התנהלות לגיטימית, נקייה מאינטרסים ונטראלית לחלוטין. הנושים יקבלו יותר, הפועל תרד ליגה ותעבור לידיים של אדון מימון חיצוני. זה מה "שידאג לרווחתה של הפועל"?
אני לא אומר שנאמן ניטראלי לא יכול לעשות עבודה טובה, או שהתרחיש שהצגתי יתממש. אבל נאמן שהפועל לא מעניינת אותו יכול לגרום לנזק גדול למועדון.
קודם כל, הדבר הראשון שצריך נאמן לעשות הוא למכור את השחקנים שלנו למרבה במחיר. כבר אין לנו את הפריבילגיה "לא למכור למכבי". למכור בריבוע. אגב, כבר בקיץ אמרתי שצריך לתת למכבי את שוינפלד במחיר שהם רצו, וזו היתה הפקרות להתנגד.
לגבי מי יקנה, הנאמן לא צריך רק למכור למרבה במחיר, אלא גם לוודא שיש לו את מה שנדרש בשביל להעמיד קבוצה. גם כלכלית וגם ניהולית.
הוא יכול, טכנית, למכור למי שבא לו, אבל אז הוא לא יהיה נאמן כל כך טוב. אבל מצד שני, גם נאמן "אוהד" יכול להעביר למני וייצמן את הקבוצה למרות שביל גייטס הציע יותר. משום מה, האופציה השניה נראית לי הרבה יותר סבירה מהראשונה.