teknoboy כתב:
Jugband כתב:
teknoboy כתב:
ג'וגבנד, אתה מצטט מתקנון העברת הזכויות (שעוסק במכירת זכויות הניהול). המקום הרלוונטי לענייננו הוא תקנון היסוד סעיפים 4א ו-4ב (לא סעיף 4, ס"ק א+ב, אלא סעיפים שהכניסו אחרי 4 ולפני 5), שעוסקים במקרה הפרטני של חדלות פרעון.
כמו כן, האם אפשר בכלל לקנות תאגיד שנמצא בהקפאת הליכים לפני שיש הסדר נושים? קניית התאגיד או נכס מנכסיו היא לא אחד ההליכים שמוקפאים, ושהסמכות לגביהם עוברת ממנהלי התאגיד למנהל המיוחד\מפרק?
א. אני עוסק אך ורק בהעברת זכויות הניהול בקבוצה לתאגיד חדש. לא עסקתי במצב המשפטי השורר לאחר החלטת בימ"ש על הקפאת הליכים, כך שתקנון היסוד אינו רלוונטי.
ב. ניתן לפנות לנאמן בהצעה לרכישה, וזו תופיע כחלק מהסדר הנושים. הכל בכפוף לאישור ביהמ"ש, כמובן.
א. אבל כל השאר מדברים על הליך של הקפאת הליכים\פירוק (מקרה מיוחד שמתייחסים אליו בתקנון היסוד, בסעיף שהועבר לשם מתקנון הרישום). אף אחד לא חושב שמחר כבירי ימכור את הקבוצה לאלפקה בע"מ, ואם אני מבין נכון יש הבדל תקנוני בין שתי הסיטואציות. תקן אותי אם אני טועה.
ב. רכישה של מה? של הראל אחזקות או של נכס מנכסיה (למשל זכויות הניהול של הפועל תל אביב)?
א. לא ברור לי מהו ההבדל התקנוני האמור, אשמח אם תחדד את השאלה.
בכל מקרה, אציג את דבריי בצורה ברורה יותר- התאגיד הנוכחי (הראל בע"מ) נכנס בזמן הקרוב להליך של הקפאת הליכים, בכפוף להחלטת בימ"ש.
במהלך התקופה בה על הנאמן להגיע להסדר נושים, הוא אף יפרסם מכרז לקבלת הצעות על זכויות הניהול. בדרך-כלל ישנם מספר פונים ומביניהם הנאמן בוחר את המתאים ביותר, לפי ראות עיניו, מחד ומאידך בכפוך לאישור ביהמ"ש. נניח כי המתאים ביותר יהיה תאגיד אלפקה בע"מ.
השוס הגדול הוא- שבהסכם המכר שמוגש לנאמן, אלפקה בע"מ יכולה שלא להתחייב לעמוד בחובות והתחייבויות העבר של הראל בע"מ ועדיין להימצא כמתאימה ביותר לקבלת זכויות הניהול.
המצב המשפטי הקשה ביותר הוא מצב בו הנאמן אישר ההצעה והיא קיבלה תוקף משפטי ולאחר מכן 'ועדת התקנון' מטעם ההתאחדות מצאה כי אלפקה בע"מ אינה עונה על התנאים הקבועים בתקנון להעברת זכויות ניהול ולכן אינה כשירה לשמש כתאגיד המנהל את הקבוצה. מעולם לא נתקלתי במצב כזה, אבל אני עדיין צעיר...
ב. אני מאמין שעניתי על השאלה.