שחר כתב:
Oleg Neduda כתב:
אני חושב שגם התקשורת וגם הפורום פה לא כל כך מבינים את המשמעות של הליכי הקפאת הליכים.
המטרה של כניסה להליך של הקפאת הליכים היא לתת לקבוצה שקט במשך 9 חודשים, שבמהלכם תגיע הקבוצה להסדר מול הנושים שלה. במכבי נתניה זה עבד, כי החובות היו נמוכים הרבה יותר והיו הרבה הרבה פחות נושים, מה שאפשר הגעה להסדר.
בהפועל החובות עצומים וכמות הנושים עצומה ואף כוללת נושים מחו"ל. אני מאוד פסימי בנוגע הגעה להסדר נושים, אלא אם יגיע פתאום מישהו ויסכים לרכוש את הקבוצה בתמורה לכמה עשרות מיליוני שקלים שישמשו לכיסוי חובות. צריך לזכור בנושא הזה כי במסגרת הליך הקפאת הליכים, הקבוצה תצטרך להתמודד מול הסנקציות של אופא, שהן לא בהכרח חופפות לתקנון ההתאחדות והדין הישראלי.
היתרון היחיד שיכול לצמוח מהליך כזה, ואני מניח שלשם מכוונים - הגעה להסדר מול הנושים הישראלים בדמות קיצוץ החוב בכמה עשרות אחוזים, מה שיקטין את גובה החובות במטרה להכניס רוכש (יותר קל להכניס רוכש כשיש חובות של 40 מיליון ולא של 70 מיליון).
בכל מקרה - הליך הקפאת הליכים ממש ממש לא אומר שולחן נקי מחובות. ההיפך - זה אומר שמגיעים להסדר (תספורת של החוב) ומתחילים לשלם לנושים.
למכבי נתניה היו חובות של לפחות 15 או 20 מיליון שקל...זה לא 60 או 70, אבל זו קבוצה עם הכנסות נמוכות בהרבה משל הפועל תל אביב שמקבלת מהגופים השונים וגם שיחקה בליגה הלאומית. צריך לזכור גם שהליך כזה ישחרר לא מעט כספים שנמצאים בעיקול ואנחנו כנראה לא יודעים מהם.
זה לא משנה שחר. למכבי נתניה היו בערך חמישית מכמות הנושים שיש להפועל, ולמיטב ידיעתי לא היו כמעט בכלל (או בכלל) נושים זרים. הרבה יותר קל להגיע להסדר מול מעט נושים ישראלים בנוגע לחוב של 15-20 מיליון, מאשר להגיע להסדר עם אינספור נושים על חובות של 70-80 מיליון. ויותר מזה - הרבה יותר קל למשוך רוכש כשיש חובות של 8-10 מיליון (נניח אחרי הסדרים מול הנושים) מאשר של 40-50 מיליון (במקרה הטוב).
לגבי הכספים שבעיקול - במקרה הטוב מדובר לדעתי בכמה מאות אלפים. גם לגבי זה אני בספק