deep red כתב:
ממש אגדת האחים גרים. בתפקיד כיפה אדומה הימני התמים שיצא לקושש ציונות באחו, ובתפקיד הזאב- השמאלן. מוזיקה קודרת, סאונד אפקט של סערת ברקים. ו...למציאות שבה נראה שהשמאל עסוק כל הזמן באפולוגטיקה והימין למד לנצל ולהנות מזה.
למציאות שבה כל שבוע משליך הקיסר עוד סטייק שמאלני מדמם ולהקת הצבועים קורעת אותו לגזרים במדיות החברתיות.
יתרה מזה, הסימון מהצד השני הרבה יותר תכליתי: 0מולן, בוגד, גיס חמישי, שונא ישראל (נדמה לי שעלה גם פה בפורום מפי כבשה תמה או שתיים). ומחוץ לפורום אלו לא סתם כינויים מעליבים, אלא מסוכנים. בייחוד מפי מחנה שכבר הוכיח תכליתיות בהוצאה מהכח אל הפועל.
אוגמק, אתה מזכיר סיטואציה, שאתה טוען שקורית יום יום, שעה שעה, בה ימני/שמרן מנסה לפצוח בדיאלוג ומושתק בטענה שהוא אידיוט. איפה זה קורה? איפה אותו פרח ימין, המנומס, הנרמס נמצא?
ואני אשמח אם יפסיקו להשתמש בביטוי "הרוב השפוי". זה לא רוב, אלו רסיסים, וכל אחד מהם בטוח שכל האחרים משוגעים.
בוא נתחיל מזה שאף פעם לא השתמשתי במונח ״רב שפוי״ שגם אני לא סובל ולא אמרתי שצריך לפתוח בכינורות למצביעי הימין הקורבנות. That being said,
אם אתה שואל איפה מה שאני דיברתי עליו, או מי שבסרטון דיבר עליו קורה? ובכן, קודם כל יכול להיות שממך לפני איזה שני עמודים - כשאתה אומר ״אני חושב שמצביעי טראמפ תמיד פחדו/שנאו את האחר״, אני לא יודע אם אתה מתכוון לכולם אבל אם כן, זו הכללה עצומה. דיברת עם 60 מיליון אמריקאים אחד אחד ווידאת את זה? עשית לפחות איזשהו מדגם? או שאתה מבסס את זה על דברים כמו סרטון היוטיוב שפרסמת בתגובה?
בכל מקרה זה ממש מקרה יחיד מתוך רבים. אני נתקל בזה במהלך הבחירות האחרונות ובפיק רציני מאז שדונלד טראמפ נבחר המון. את ההיקש מי שהצביע טראמפ -> מטומטם או גזען אפשר לשמוע בשיח שמאלני הרבה מאוד.