teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני חושב שהבעיה טמונה באיך השמאל מגדיר גזענות ופאשיסטיות. כך, לדוגמא, השמאל יכול להגדיר את חוק השבות כגזעני ואת האדרת הצבא כפאשיסטיות.
למרבה צערך, כדי שאפשר יהיה להשתמש במילים בצורה יעילה ואפקטיבית, צריך להסכים על ההגדרה שלהן.
אם כל אחד יתחיל להגדיר מילים בהתאם להשקפת עולמו הפוליטית
(כמו שקומוניסים, למשל, עושה שוב ושוב פה בפורום) תתבטל האפשרות לקיים תקשורת ולמעשה החברה האנושית תתפרק לרסיסים, כשאף אחד לא יכול בכלל לתקשר עם מי שנמצא מחוץ ל"רסיס" שלו.
בשביל זה יש מילונים וכדומה, ובהם מוגדרות המילים ומשמעויותיהן.
שטויות.
אתה/אתם אלה שלוקחים מונחים ועושים בהם מניפולציות ועיוותים בשביל האג'נדה שלכם, לא אני.
למעט קומץ קיצוני בעם שאתה ככל הנראה נמנה עליו, אנחנו בינינו מתקשרים נהדר ומבינים זה את זה.
כך למשל, שלום אין פירושו מלחמה (אלא אחווה),
התנחלות אין פירושה גזל (אלא התיישבות) , אהבת ישראל אין פירושה פאשיזם, הסכם מדיני אין משמעותו בהכרח נסיגה וכניעה, ציונות אין משמעותה גזענות. ניסיון השמדת העם היהודי אין משמעותו "סכסוך", פיגוע אינו אירוע, מחבל כלוא אינו "אסיר פוליטי", ערבי עזתי אינו פלשתינאי אלא ערבי עזתי, החמאס אינו ארגון שחרור לאומי אלא ארגון טרור, (כן, גם "הזרוע המדינית" שלו!) וכך הלאה.
חמוד, אתה זה שבוחר לעוות את המונחים וההגדרות.
האמן לי, עם רוב עם ישראל אני מתקשר מצוין.
אולי הגיע הזמן שקומץ האנשים שנותן משמעותיות הזויות למונחים שרוב רובו של העם מסכים עליהם, יעשה חשבון נפש היאך וכיצד.
ניקח דוגמה אחת, להמחשה.
פירוש המילה "התנחלות" הוא אכן התיישבות.
הבעיה היא שאתה ושכמותך מצמידים מילה חביבה ושפירה כמו "התנחלות" למעשה ממאיר ומסוכן כמו גזל קרקעות.
אתם מתעלמים לחלוטין ממשמעות המילה שאתם משתמשים בה, ומציינים בה דבר אחר לגמרי.
על זה בדיוק אני מדבר.
תודה על הדוגמאות (יכולתי לעשות, כמובן, את אותו תרגיל עם רוב הדוגמאות שנתת, אם לא עם כולן).