תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 07:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 109  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
סומך כתב:
Officer Barbrady כתב:
סומך כתב:
Officer Barbrady כתב:
[quote="deep red"] חבל, אני דווקא כן מקווה שהוא והחבר'ה אצלנו יעשו את כל מה שהם הבטיחו לציבור הבוחרים שלהם. והעובדה שאתה והימין רצו שטראמפ יבחר אישרר את העובדה: הגזענות ושינאת האחר של הישראלים לא קשורה לזה שהערבי הוא אויב. זו גזענות פשוטה כלפי כל מי שהוא זר.
שלא לדבר עם היכולת להזדהות עם שנאת נשים, שחורים (סודנים) ולהט"בים. קריעת המסיכה הזו היא תענוג אמיתי. רואה? גם לפרוגרסיבים נמאס מpc לפעמים.

ואני מבין שאתה מנסה לקושש משהו שיחשב אלימות (!!!) וכל מה שמצאת זה שריפה של פיניאטה וכמה פחים? (כי זה מה שהיה בקישור שלך. קראתי).
נו, טוב, כנראה שהצעד הבא הוא רצח הנשיא. אני בטוח שזה אקוויוולנטי.
אם היה לי כח הייתי מצמיד פה את המם של הפיראט מprincess bride מסביר לך שאתה כנראה לא מבין מה זו דמוקרטיה ומהו אקט אנטי דמוקרטי, למרות שאתה חוזר על המילה הזו שוב ושוב.

זאת גם המסקנה שלי. רק שאני חושב שהמסכה אף פעם לא הייתה שם, אתם הליברלים פשוט הייתם עיוורים. הייתם בטוחים שאתם סוחפים את כולם אחרי האידיאולוגיה שלכם, אחרי הרב תרבותיות וטשטוש הלאום והדת. הייתם בטוחים שאתם יכולים להילחם נגד הטבע השבטי של האדם ופתאום הכל התפוצץ לכם בפנים. בישראל, באירופה ובארה"ב. אז לא, מצביעי הליכוד, טראמפ והברקזיט הם לא בבונים מפגרים שלא מבינים מהחיים שלהם- הם הם דווקא אלה שמבינים. הם לא יכולים להתנתק מהזהות הקולקטיבית שלהם, לא מהלאום שלהם, לא מהתרבות שלהם, לא מהדת שלהם. וכשמגיעים מיעוטים שקוראים תיגר על הזהות שלהם, הם לא רצים אליהם בזרועות פתוחות אלה ממליכים את טראמפ או מארי לה פן, או יוצאים מהאיחוד האירופי או בוחרים בכל מיני מפלגות קיקיוניות במזרח אירופה. במקרים קיצוניים הם מתאסלמים ועורקים לדאע"ש. למה? כי הקיצוניות הליברלית המערבית הביאה אותם למצב שהם מוכנים להתאבד בסוריה והעיקר להרגיש חלק מקולקטיב כלשהו. אז זה לא עניין של PC ולא מיאוס מהממסד הפוליטי, זה ציון נכשל לכל מיני רעיונות פוסט מודרניים שלא לוקחים בחשבון את העובדה שהאדם הוא יצור שבטי.

הפוך גוטה הפוך, הערים הגדולות, איפה שאנשים אשכרה נתקלים במיעוטים, הם לומדים להכיר אותם, מכילים אותם וגם מחזיקים בדעות יותר ליברליות. בכפרים ובמקומות "שכוחי האל" איפה שאין הרבה משכילים, איפה שלא נתקלים ברב תרבותיות, יש נטיה להיות יותר מסוגר, מפוחד משינוי ומזרים.
ואגב, לא תמיד זה רק מטענים הילביליים סטייל They took'R jobs הגלובליזציה ופתיחת הגבולות באמת פוגעים באנשים האלה באופן הכי חזק. אבל הניסיון להחזיר את הגלגל אחורה, להסתגר מחדש בשם ה'קהליתיות' מוציא גם הרב השדים ישנים ודעות קדומות, וכן, גם אלימות.

לא אמרתי שהרעיון הליברלי לא קוסם לאף אחד, הוא באמת קוסם לתושבי סן פרנסיסקו ומרכז תל אביב. אבל יש חלק מאד גדול (אולי אפילו הרוב) שלא רוצה להתערבב עם מוסלמים ויהודים, לא רוצה לגור עם משפחה היספאנית שעושה ברביקיו כל יומיים עם סלסה ברקע (סליחה על הגזענות הבוטה, אני מנסה להעביר נקודה וזה לא ממש יעיל להשתמש בהיספאנים "משתכנזים") ולא רוצה לשלם לשחורים על ביטוח בריאות. זה לא ניסיון להחזיר את הגלגל אחורה, זה ניסיון להתחבר לתחושות העמוקות ביותר אצל האדם. לך לצורה הכי קדומה של תרבות אנושית של נגעה בה יד המערב, השבטים האפריקניים, ותבין ש-2 שבטים מאד דומים יכולים לגור אחד ליד השני במשך מאות שנים ועדיין להיות יריבים הכי גדולים.

אתה מתעלם ואפילו מחזק את מה שכתבתי, רוב אלו שהצביעו טראמפ לא שכנים של ההסיפאנית שעושה ברביקיו עם סלסה ברקע (איזה סטריאוטיפים שטחיים) אלו ששכנים שלה, דווקא הצביעו לקלינטון ומחזיקים בעמדות ליברליות. אתה מבין מה שאני כותב? מי ששכן של ההסיפנים *לא* מפחד מהם. אלו שלא מכירים אותם, שיש להם רק איזה דימוי כללי לגביהם, הם אילו שחוששים מהם. כמוך.
אגב, לצמצם את כמות הבוחרים של קלינטון ש"ניצחה" את טראמפ בפופולאר ווט ל"לתושבי סן פרנסיסקו ומרכז תל אביב" זה לרדד את השיח. כמעט בכל עיר גדולה היא זכתה. ואנחנו מדברים על ארה"ב לא ישראל, יש שם עוד כמה ערים חוץ מסאן פרנסיסקו (למרות שזה מפריע לטענה שלך, תנסה להיות הוגן בעניין הזה)

במידה וההיספאני או המוסלמי מתיישרים עם התרבות ההגמונית והשלטת, הם יתקבלו ברוב דעות. זה מה שקורה עם היהודים בארה"ב וגם עם השחורים (אם כי בצורה חלקית). אבל ברגע שהם שומרים על התרבות שלהם ואף קוראים תיגר על התרבות המקומית, בדיוק כמו שקורה עם הפליטים באירופה, אתה מיד תתחיל לראות ברקזיטים ומארי לה פנים. אפילו הגרמנים, העם הכי אוניברסלי בכדור הארץ, התחיל לשלוח כנופיות בריונים לרחובות.[/quote]

עכשיו אתה, מה שנקרא, 'מזיז את השער'

נערך לאחרונה על ידי סומך בתאריך 10 נובמבר 2016, 13:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה"ב)
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 13:27 
deep red
זה בשבילך
http://www.timesofisrael.com/muslim-ban ... p-website/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 13:43 
Officer Barbrady כתב:
deep red כתב:
חבל, אני דווקא כן מקווה שהוא והחבר'ה אצלנו יעשו את כל מה שהם הבטיחו לציבור הבוחרים שלהם. והעובדה שאתה והימין רצו שטראמפ יבחר אישרר את העובדה: הגזענות ושינאת האחר של הישראלים לא קשורה לזה שהערבי הוא אויב. זו גזענות פשוטה כלפי כל מי שהוא זר.
שלא לדבר עם היכולת להזדהות עם שנאת נשים, שחורים (סודנים) ולהט"בים. קריעת המסיכה הזו היא תענוג אמיתי. רואה? גם לפרוגרסיבים נמאס מpc לפעמים.

ואני מבין שאתה מנסה לקושש משהו שיחשב אלימות (!!!) וכל מה שמצאת זה שריפה של פיניאטה וכמה פחים? (כי זה מה שהיה בקישור שלך. קראתי).
אם היה לי כח הייתי מצמיד פה את המם של הפיראט מprincess bride מסביר לך שאתה כנראה לא מבין מה זו דמוקרטיה ומהו אקט אנטי דמוקרטי, למרות שאתה חוזר על המילה הזו שוב ושוב.

זאת גם המסקנה שלי. רק שאני חושב שהמסכה אף פעם לא הייתה שם, אתם הליברלים פשוט הייתם עיוורים. הייתם בטוחים שאתם סוחפים את כולם אחרי האידיאולוגיה שלכם, אחרי הרב תרבותיות וטשטוש הלאום והדת. הייתם בטוחים שאתם יכולים להילחם נגד הטבע השבטי של האדם ופתאום הכל התפוצץ לכם בפנים. בישראל, באירופה ובארה"ב. אז לא, מצביעי הליכוד, טראמפ והברקזיט הם לא בבונים מפגרים שלא מבינים מהחיים שלהם- הם הם דווקא אלה שמבינים. הם לא יכולים להתנתק מהזהות הקולקטיבית שלהם, לא מהלאום שלהם, לא מהתרבות שלהם, לא מהדת שלהם. וכשמגיעים מיעוטים שקוראים תיגר על הזהות שלהם, הם לא רצים אליהם בזרועות פתוחות אלה ממליכים את טראמפ או מארי לה פן, או יוצאים מהאיחוד האירופי או בוחרים בכל מיני מפלגות קיקיוניות במזרח אירופה. במקרים קיצוניים הם מתאסלמים ועורקים לדאע"ש. למה? כי הקיצוניות הליברלית המערבית הביאה אותם למצב שהם מוכנים להתאבד בסוריה והעיקר להרגיש חלק מקולקטיב כלשהו. אז זה לא עניין של PC ולא מיאוס מהממסד הפוליטי, זה ציון נכשל לכל מיני רעיונות פוסט מודרניים שלא לוקחים בחשבון את העובדה שהאדם הוא יצור שבטי.

כמה הערות:

1. מה שסומך אמר: מי שמפחד מהמיעוטים ומהזרים הם דווקא אלו שלא מכירים אותם, שלא מתחככים בהם. אני עושה את כל הקניות והרבה מהסידורים שלי בכפר קרע. אנשים מאיזורים רחוקים שואלים אותי אם אני לא מפחד להסתובב שם. שואלים בכנות. בעיני זה כה מגוחך. אני באופן אישי מרגיש שם הרבה יותר בטוח מאשר בתל אביב.

2. מעניין למה האוכלוסיה ה"שבטית" כפי שאתה מכנה אותה, היא באופן מובהק הרבה פחות משכילה. האם יש קשר בין התפתחות תרבותית לבין היכולת לחיות בשלום עם אנשים שונים ממך?

3. מעניין שהגרמנים הפכו ברגע אחד מליברלים לשבטיים בעזרת היטלר, ואחר כך חזרו שוב להיות ליברליים. הם לא למדו כלום?

4. אנשים אכן שבטיים, אבל במקום מתקדם וליברלי השבטים מצליחים להיות אחד ליד השני בלי חיכוך, ואפילו להרוויח וליהנות מהשונות. זה לפעמים מאתגר, אבל יש מקומות בעולם שזה אשכרה עובד בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
אבי כתב:

אין אמונה בגויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
deep red כתב:
חבל, אני דווקא כן מקווה שהוא והחבר'ה אצלנו יעשו את כל מה שהם הבטיחו לציבור הבוחרים שלהם. והעובדה שאתה והימין רצו שטראמפ יבחר אישרר את העובדה: הגזענות ושינאת האחר של הישראלים לא קשורה לזה שהערבי הוא אויב. זו גזענות פשוטה כלפי כל מי שהוא זר.

כמה הערות:

1. מה שסומך אמר: מי שמפחד מהמיעוטים ומהזרים הם דווקא אלו שלא מכירים אותם, שלא מתחככים בהם. אני עושה את כל הקניות והרבה מהסידורים שלי בכפר קרע. אנשים מאיזורים רחוקים שואלים אותי אם אני לא מפחד להסתובב שם. שואלים בכנות. בעיני זה כה מגוחך. אני באופן אישי מרגיש שם הרבה יותר בטוח מאשר בתל אביב.

2. מעניין למה האוכלוסיה ה"שבטית" כפי שאתה מכנה אותה, היא באופן מובהק הרבה פחות משכילה. האם יש קשר בין התפתחות תרבותית לבין היכולת לחיות בשלום עם אנשים שונים ממך?

3. מעניין שהגרמנים הפכו ברגע אחד מליברלים לשבטיים בעזרת היטלר, ואחר כך חזרו שוב להיות ליברליים. הם לא למדו כלום?

4. אנשים אכן שבטיים, אבל במקום מתקדם וליברלי השבטים מצליחים להיות אחד ליד השני בלי חיכוך, ואפילו להרוויח וליהנות מהשונות. זה לפעמים מאתגר, אבל יש מקומות בעולם שזה אשכרה עובד בהם.

1. זה מאד נחמד לעשות קניות ולחזור לשכונה היהודית וההגמונית שלך, אבל זה לא נקרא לחיות עם האחר. אני פשוט אתן את הדוגמא של אירופה- ליברלית ללא גבולות עד שהגיעו פליטים שיצרו ריכוזים גדולים עם תרבות שונה. מה קרה אז לאירופה? ראה אשכול: "די נחמד מה שקורה באירופה".

2. זה לא ממש מדויק. אני יכול לייחס את זה לעובדה שמוסדות ההשכלה הגבוהה הם המעוזות הקיצוניים ביותר של הליברליזם המערבי ולכן הם סוג של שבטיות לבנה משל עצמה. המוסלמים והשחורים שלומדים במוסדות האלה לא ממש מקבלים את האחר.

3. הגרמנים חוו טראומה קיצונית אחרי היטלר והלכו להוביל את טשטוש הגבולות הלאומי. עכשיו הם שורפים מרכזי פליטים ויוצאים עם אלות לרחובות.

4. אני לא בטוח שבמקומות ליברלים זה עובד. זה בדיוק מה שאני טוען כאן, שהמדינות שיצרו את הרב תרבויות והגלובליזציה, דוחות את הרעיונות האלה ביתר שאת (טראמפ, ברקזיט, מארי לה פן).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
אגב, חזרה לטראמפ:
http://www.haaretz.co.il/news/world/ame ... -1.3103741

ציטוט:
רק שישה עיתונים הביעו תמיכה בטראמפ - המספר הנמוך בהיסטוריה
בקלינטון הביעו תמיכה יותר מ-200 עיתונים יומיים ושבועיים, ואפילו גופי תקשורת שנקטו קו ניטרלי יצאו נגד המועמד הרפובליקאי.

זה מטורף, אפילו העיתונים הרפובליקאים לא תמכו בו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 15:35 
תמונה

טראמפ לא ניצח כי הוא הרחיב את הבסיס או הוציא יותר אנשים מהבית.

הוא ניצח כי הילרי קלינטון לא הוציאה אנשים מהבית להצביע בשבילה.

אל תגידו לי שהדמוקרטים בחרו במועמדת הטובה ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 15:40 
נתון מדהים. עדיין צריך להסתכל לפי מדינות כדי לקבל את כל התמונה.
אם היו הרבה פחות מצביעים באילינוי ובניו יורק, זה לא משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 15:42 
אתה לא יכול לנתק אדישות במדינות מפתח מאדישות כללית.
תמיד יש קשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
הוא אשכרה ניצח ביותר מדינות מאובמה 2008.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 16:15 
Officer Barbrady כתב:
הוא אשכרה ניצח ביותר מדינות מאובמה 2008.

לא נתון מעניין. אובמה קיבל הרבה יותר קולות ואלקטורים ממנו גם ב2008 וגם ב2012.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
זה מעניין בעיקר כי טענו שהמטה שלו לא מוכן לוגיסטית לעומת המכונה המשומנת של הילארי, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 16:34 
https://twitter.com/ShaunKing
יש כאן ריכוז של הרבה מקרים של אלימות וגזענות כלפי שחורים, היספנים ונשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:00 
סמל אישי של המשתמש
Jew S A, Jew S A, Jew S A

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
חבר בפייסבוק כתב:
בחירות של סטלנים!
עוד קצת נתונים מהבחירות (במקום כל המומחים שכבר הבינו את כל הסיפור):
לג'ון מקיין, רפובליקאי 2008 הצביעו 59 מיליון איש. למיט רומני, רפובליקאי 2012 הצביעו 60 מיליון איש, לטראמפ גם הצביעו 59 מיליון.
אז כל המומחים שמדברים על איך טראמפ סחף אחריו את המצביעים, אנא חשבו שנית.
לאובמה גרסת 2008 הצביעו 69 מיליון, לאובמה גרסת 2012 הצביעו 65 מיליון ולקלינטון הצביעו 59 מיליון.
כלומר, אם יש סיפור, אז הוא לאן נעלמו 10 מיליון קולות דמוקרטיים ב-8 שנים. הם לא הלכו לטראמפ.
לפי הנתונים - 6 מיליון מתוכם נשארו בבית (131 מיליון מצביעים ב-2008 רק 125 מיליון ב-2016)! עוד 4 מיליון עברו למועמדים אחרים - אם ב-2008 ו-2012 כל המועמדים הקיקיוניים ביחד היו גורפים 1-2 מיליון קולות, הפעם הם גרפו 6 מיליון.
אז אם לסכם את האמת המשעממת: עיקר הסיפור הוא שקלינטון השאירה מצביעים בבית כי היא לא מלהיבה וטראמפ לא מפחיד. עוד קצת סיפור הוא שטראמפ קיבל בדיוק את מה שקודמיו השאירו לו ולא גייס אף תומך חדש לרפובליקנים. ומה שגמר את קלינטון סופית הוא עוד 4 מיליון תומכי אובמה שהלכו להצביע למועמדים חסרי סיכוי במקום להצביע לה.
כלומר, קלינטון הפסידה כי הפעם היו מועמדי מפלגה שלישית טיפה יותר אטרקטיביים מהפעם הקודמת. לא שינוי של אמריקה ולא נעליים.
אבל רגע, בואו נדייק את זה עד הסוף: בטח לא שמתם לב אבל המועמדים העצמאיים גארי ג'ונסון (מוטו: להתעלם מהתחממות גלובלית כי ממילא בעוד 3 מיליארד שנה כולנו נמות) וג'יל שטיין (מוטו: יש מצב שהממשל אחראי לפיגועי 9/11) רצו גם בבחירות 2012. רק שב-2012 הם קיבלו פחות מ-2 מיליון קולות ביחד והפעם קצת יותר מ-5 מיליון. אולי כל הסיפור הפעם הוא שהירוקים והליברטריאנים עבדו יותר טוב הפעם?
ורק כדי לחדד - מי שאומר שאלו המבוגרים (שהצביעו בעיקר לטראמפ), שדפקו בהצבעת מחאה את הצעירים (שהצביעו בעיקר לקלינטון) - מפקשש. אופן ההצבעה של צעירים (שמאלה) ומבוגרים (ימינם) נותר מאוד דומה להצבעה הקודמת.
מה שהשתנה הוא שלא מעט צעירים (9 אחוז ב-2016 לעומת 3 אחוז ב-2012) הצביעו למועמדים חסרי סיכוי וכך "הרסו" לקלינטון ולדור שלהם עצמם.
בקיצור - אם מישהו רוצה לעשות כתבה רצינית על מה הכריע את הבחירות - שיתחילים עם צעירים שמאמינים לתיאוריות קונספירציה באינטרנט!
הם כנראה היו ההבדל...

https://www.facebook.com/nadav.argov/posts/10154721237304371

מה דעתכם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
דעתי היא שהוא מתעלם מהעובדה שטראמפ בכלל לא היה אמור לקבל כל כך הרבה קולות כמו רומני ומקיין (ובטח לא כמו הילארי!). זה לא ג'ב בוש, זה טראמפ. עצם העובדה שנבחר נשיא כל כך גזען ומיזוגן כן מעידה על משהו שלא היה בארה"ב בעבר (או לפחות היה נצור עמוק עמוק). עצם העובדה שגזען ומיזוגן לא גרם לאמריקאים לצאת בהמוניהם להצביע להילארי, מעידה על רעידת אדמה. זה כמו שתגיד שבוז'י קיבל 24 מנדטים ב-2015 ואיימן עודה קיבל 24 מנדטים (מיהודים) ב-2019 אז גוש השמאל לא השתנה.

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 10 נובמבר 2016, 17:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:42 
אם יש דרך לחשב פר סטייט כמה הצביעו לטראמפ וכמה לכל השאר, זאת הדרך הכי טובה להוכיח או להפריך את התיאוריה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:50 
teknoboy כתב:
חבר בפייסבוק כתב:
בחירות של סטלנים!
עוד קצת נתונים מהבחירות (במקום כל המומחים שכבר הבינו את כל הסיפור):
לג'ון מקיין, רפובליקאי 2008 הצביעו 59 מיליון איש. למיט רומני, רפובליקאי 2012 הצביעו 60 מיליון איש, לטראמפ גם הצביעו 59 מיליון.
אז כל המומחים שמדברים על איך טראמפ סחף אחריו את המצביעים, אנא חשבו שנית.
לאובמה גרסת 2008 הצביעו 69 מיליון, לאובמה גרסת 2012 הצביעו 65 מיליון ולקלינטון הצביעו 59 מיליון.
כלומר, אם יש סיפור, אז הוא לאן נעלמו 10 מיליון קולות דמוקרטיים ב-8 שנים. הם לא הלכו לטראמפ.
לפי הנתונים - 6 מיליון מתוכם נשארו בבית (131 מיליון מצביעים ב-2008 רק 125 מיליון ב-2016)! עוד 4 מיליון עברו למועמדים אחרים - אם ב-2008 ו-2012 כל המועמדים הקיקיוניים ביחד היו גורפים 1-2 מיליון קולות, הפעם הם גרפו 6 מיליון.
אז אם לסכם את האמת המשעממת: עיקר הסיפור הוא שקלינטון השאירה מצביעים בבית כי היא לא מלהיבה וטראמפ לא מפחיד. עוד קצת סיפור הוא שטראמפ קיבל בדיוק את מה שקודמיו השאירו לו ולא גייס אף תומך חדש לרפובליקנים. ומה שגמר את קלינטון סופית הוא עוד 4 מיליון תומכי אובמה שהלכו להצביע למועמדים חסרי סיכוי במקום להצביע לה.
כלומר, קלינטון הפסידה כי הפעם היו מועמדי מפלגה שלישית טיפה יותר אטרקטיביים מהפעם הקודמת. לא שינוי של אמריקה ולא נעליים.
אבל רגע, בואו נדייק את זה עד הסוף: בטח לא שמתם לב אבל המועמדים העצמאיים גארי ג'ונסון (מוטו: להתעלם מהתחממות גלובלית כי ממילא בעוד 3 מיליארד שנה כולנו נמות) וג'יל שטיין (מוטו: יש מצב שהממשל אחראי לפיגועי 9/11) רצו גם בבחירות 2012. רק שב-2012 הם קיבלו פחות מ-2 מיליון קולות ביחד והפעם קצת יותר מ-5 מיליון. אולי כל הסיפור הפעם הוא שהירוקים והליברטריאנים עבדו יותר טוב הפעם?
ורק כדי לחדד - מי שאומר שאלו המבוגרים (שהצביעו בעיקר לטראמפ), שדפקו בהצבעת מחאה את הצעירים (שהצביעו בעיקר לקלינטון) - מפקשש. אופן ההצבעה של צעירים (שמאלה) ומבוגרים (ימינם) נותר מאוד דומה להצבעה הקודמת.
מה שהשתנה הוא שלא מעט צעירים (9 אחוז ב-2016 לעומת 3 אחוז ב-2012) הצביעו למועמדים חסרי סיכוי וכך "הרסו" לקלינטון ולדור שלהם עצמם.
בקיצור - אם מישהו רוצה לעשות כתבה רצינית על מה הכריע את הבחירות - שיתחילים עם צעירים שמאמינים לתיאוריות קונספירציה באינטרנט!
הם כנראה היו ההבדל...

https://www.facebook.com/nadav.argov/posts/10154721237304371

מה דעתכם?

דעתי שאם הבחור מאשים צעירים ולא את המפלגה הדמוקרטית ששמה את המועמדת שצעירים לא סבלו כי היא חשבה שהם יבואו אליה בקלות, אז הוא מטומטם והדמוקרטים יפסידו בקלות את בחירות 2020 אם הם יקשיבו לו. הצעירים לא חייבים להילרי קלינטון או למפלגה הדמוקרטית שום דבר. להפך, הם רצו מאוד לקשור את עתידם למפלגה הדמוקרטית באמצעות ברני, המפלגה דחתה אותם החוצה בצורה מעליבה ובוטה. Bernie Bros. ועכשיו במקום לסתום את הפה ולקבל את זה שהאשמה היא עליהם, שהם פישלו בענק, הם הולכים להאשים את מי שלא הצביע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
חוץ מזה (וזה נוגע גם לגלמוד מלוד), אל גור הוציא 50 מיליון דמוקרטים להצביע וג'ון קרי 59 מיליון (וזה כשבוש הכושל התמודד שנית!). אז אולי דווקא אובמה, בגלל הסחף של השחורים, הוא היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
הכיף מתחיל? טראמפ עומד למנות מכחיש התחממות גלובלית ידוע לראש הסוכנות להגנת הסביבה
https://www.scientificamerican.com/arti ... ransition/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 18:08 
Officer Barbrady כתב:
חוץ מזה (וזה נוגע גם לגלמוד מלוד), אל גור הוציא 50 מיליון דמוקרטים להצביע וג'ון קרי 59 מיליון (וזה כשבוש הכושל התמודד שנית!). אז אולי דווקא אובמה, בגלל הסחף של השחורים, הוא היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל.

או אולי פשוט כמות המצביעים עולה מבחירות לבחירות?
או שאולי אובמה היה יוצא מן הכלל כי הוא היה מועמד מצוין שאנשים אהבו שהבטיח לשנות דברים, להבדיל מג'ון קרי והילרי קלינטון (שמה משותף להם.. אה כן, שניהם מועמדי ממסד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 18:17 
זה יותר מידי מוקדם לחישובים האלו וחלק מהמספרים עדיין בשלבי גיבוש. אני לא מאמין שכל המדינות אפילו סיימו לספור את כל הקולות. אבל ברור לחלוטין שהייתה תנועה גדולה של קולות מאובאמה לטרמפ, בעיקר אנשי צוורון כחול, אבל גם הייתה תנועה של קולות מרומני להילארי, בעיקר אנשי צוורון לבן לבנים, והייתה קבוצה אחרת שלא הגיעה להצביע או שהצביעה למועמד קקיוני (שזה אותו הדבר), ועדיין לא ראיתי ניתוח רציני ממש מי כלול בקבוצה הזאת. צעירים זה חלק מזה אבל חלק מזה אלו קבוצות מיעוטים. חלק מזה למשל אלו מיעוטים שחוקים חדשים שמקשים על הצבעת מיעוטים עברו בשנים האחרונות, למשל בויסקונסין ובצפון קרולינה.
מעבר לזה, טרמפ קיבל יותר קולות מרומני בפלורידה, בפנסילוניה, באוהיו, במישיגן, בצפון קרולינה, בויסקונסין, בנבדה, ובניו המפשיר.
במילים אחרות התיאוריה שלפיה "טרמפ הביא פחות מצביעים מרומני והסיבה להפסד היא שהמצביעים של הילארי לא הגיעו" היא משהו בין שטויות להפשטת יתר. בכל מדינות המפתח, בלי יוצא מן הכלל, טרמפ קיבל יותר קולות מרומני. זה נכון שבחלק גדול מהם (למרות שלא בכולן) הילארי קיבלה פחות קולות מאובאמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
KingAlpaca כתב:
פרימו לוי כתב:
זה מזעזע והכל, אבל יש לי תחושה ותקווה שטראמפ, בסופו של דבר, יתיישר עם מעמדו ועם התפקיד, ויהיה ממלכתי באיזשהו אופן ולא קטסטרופה מוחלטת.
כל החומת מקסיקו, וחרם ויזות על מוסלמים, וגירוש היספנים, מרגיש לי כרק רהב בחירות זול, וכמו שאובמה נכנס עם תקוות גדולות משמאל, והתיישר והתמרכז עם התפקיד הממלכתי, כך יקרה גם לטראמפ, שבסופו של דבר לא באמת יהיה שונה מנשיאים ממה שהכרנו עד עכשיו ולא יעשה תהפוכות גדולות ובלתי צפויות. הן מבחינת מדיניות הפנים, החוץ, ובכל הנוגע לרפורמות גדולות והסכמי סחר למיניהם וכו'. ואולי עוד דבר אחד שמעודד אותי זה שבין כל תכונות האופי האיומות שלו, הוא לפחות לא שש אלי קרב.
מלבד הסתייגות אחד, אובמהקר, נשמע לי סביר מאוד שהוא יבטל את זה לחלוטין וזה עשוי בעיני להיות הרה אסון.

אני קצת שונא את עצמי שאני עונה לך, אבל שיהיה.
1. ברור שהוא יתיישר, זה מה שקורה לכולם בכל מקום, הבעיה שאחרי היישור הוא עדיין עלול להיות עקום מידי.
2. בעיה נוספת זאת הכוורת שלו, מדובר באנשים לא פחות חולי נפש/מטומטמים ממנו, לפעמים אפילו יותר.
3. בעיה נוספת זה האנשים ששולטים בו (היי, אדלסון, עדיין מחכה לחסות שלך), מדובר על כמה מחריבי עולמות.
4. בעיה נוספת זה שיש לו יותר מידי כוח. סנאט, קונגרס ובקרוב העליון.
5. חומת מקסיקו, מוסלמים, גירוש היספנים (יותר מעכשיו) וכו' זה ברור לכולם (טוב, כמה מהתומכים המפגרים שלו) שזאת בדיחה מוחלטת ואף אחד לא באמת חושב על זה.
אבל הוא כן הולך לשים שופטים שיהרסו את המדינה 30 שנה קדימה ולבטל את אובמהקר מהר מאוד.
6. בקיצור, כן, כנראה לא תהיה אפוקליפסה (למרות שיכולה להיות), אבל יכול להיות גרוע. מאוד מאוד גרוע.

האמת שהכי מפחיד אותי הכוח שיהיה עכשיו לאדלסון, ועוד שניהם אנשי הימורים, בטח יפתחו עכשיו קזינואים בתחנות דלק.
אגב, קצת בוקי מצידי אולי, אבל הסביבה תחטוף עכשיו מכה קשה, הוא בטח יבטל חוקים ירוקים השמוק שחושב שההתממות הגלובלית העיר המצאה

הפועל כתב:
הכיף מתחיל? טראמפ עומד למנות מכחיש התחממות גלובלית ידוע לראש הסוכנות להגנת הסביבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 20:50 
סמל אישי של המשתמש
הגלמוד מלוד כתב:
תאהב או לא תאהב, השמות הילדותיים שלו עבדו. הCrooked Hillary עבד. הפרסומת הזאת שבה הוא טוען שיש קונספירציה גלובלית עבדה. כי אנשים ש-ו-נ-א-י-ם פוליטיקאים.

1. אנשים ש-ו-נ-א-י-ם את מי שמסיתים אותם לשנוא. פוליטיקאים, תקשורת, אמנים, בנקאים, אנשי שוק הון, שחורים, מקסיקנים, מוסלמים, יהודים, ליברלים, שמאלנים,מלכות יופי סוררות, FBI, קצינים שלא אוהבים רוצחים, נשים שהוטרדו מינית/נאנסו, חייזרים ירוקים (הכחולים בסדר) מאלפא סנטורי 3... ואני יכול להמשיך עם זה חודשים...
2. נדמה לי שלא שמת לב, אז רק רציתי לספר לך, סתם שלא תופתע:
סנדרס פוליטיקאי.
וממש ממש הרבה זמן.

שאר ההודעה שלך עצובה מידי לתגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 21:39 
הפועל כתב:

הולך להסתדר לפלורדיאנס אחלה, יש מבצע על מצופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה"ב)
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 21:41 
הצוות של אובמה היום במהלך המפגש עם טראמפ
תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
שמאלנים זה כזה דבר עצוב וטרגי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:

ממה שקראתי מהר אז הוא לא אומר שאין התחממות גלובלית.
הוא טוען שזה בתחום התנודות ההיסטוריות (מה שנכון), שלא בטוח שלמעשי האדם יש השפעה על זה ושבכל מקרה אין מה לדאוג.

מאחר ולפני כמה שנים שמעתי לא מעט הרצאות בנושא ממרצים ישראלים אשר חלקם טען בדיוק אותו דבר אז אני לא בטוח שאפשר לפסול את הטענות בכזאת קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
אבי כתב:
הצוות של אובמה היום במהלך המפגש עם טראמפ
תמונה

תמונה

:D :D :D
נראה כמו פרומו של סדרה

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חשבתם שבישראל גרוע? אל תשכחו מי המלכה (או; הבחירות בארה
הודעהפורסם: 10 נובמבר 2016, 22:24 
el dudernio כתב:
הפועל כתב:

ממה שקראתי מהר אז הוא לא אומר שאין התחממות גלובלית.
הוא טוען שזה בתחום התנודות ההיסטוריות (מה שנכון), שלא בטוח שלמעשי האדם יש השפעה על זה ושבכל מקרה אין מה לדאוג.

מאחר ולפני כמה שנים שמעתי לא מעט הרצאות בנושא ממרצים ישראלים אשר חלקם טען בדיוק אותו דבר אז אני לא בטוח שאפשר לפסול את הטענות בכזאת קלות.

כן, אני חושב שפחות מ1% מהמומחים בתחום חושבים שזה נכון. וזה לא בתחום התנודות ההיסטוריות.

אגב, טרמפ אמר היום שהפגישה שלו עם אובאמה תוכננה לקחת 10 דקות ולקחה שעה וחצי. הייתי משלם הרבה כסף כדי להיות זבוב על הקיר בשיחה הזאת. האם אני היחיד שחושב שבשיחה הזאת אובאמה הסביר לטרמפ, כמו לילד, מה קורה בעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 109  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: