פרימו לוי כתב:
זה מזעזע והכל, אבל יש לי תחושה ותקווה שטראמפ, בסופו של דבר, יתיישר עם מעמדו ועם התפקיד, ויהיה ממלכתי באיזשהו אופן ולא קטסטרופה מוחלטת.
כל החומת מקסיקו, וחרם ויזות על מוסלמים, וגירוש היספנים, מרגיש לי כרק רהב בחירות זול, וכמו שאובמה נכנס עם תקוות גדולות משמאל, והתיישר והתמרכז עם התפקיד הממלכתי, כך יקרה גם לטראמפ, שבסופו של דבר לא באמת יהיה שונה מנשיאים ממה שהכרנו עד עכשיו ולא יעשה תהפוכות גדולות ובלתי צפויות. הן מבחינת מדיניות הפנים, החוץ, ובכל הנוגע לרפורמות גדולות והסכמי סחר למיניהם וכו'. ואולי עוד דבר אחד שמעודד אותי זה שבין כל תכונות האופי האיומות שלו, הוא לפחות לא שש אלי קרב.
מלבד הסתייגות אחד, אובמהקר, נשמע לי סביר מאוד שהוא יבטל את זה לחלוטין וזה עשוי בעיני להיות הרה אסון.
אני קצת שונא את עצמי שאני עונה לך, אבל שיהיה.
1. ברור שהוא יתיישר, זה מה שקורה לכולם בכל מקום, הבעיה שאחרי היישור הוא עדיין עלול להיות עקום מידי.
2. בעיה נוספת זאת הכוורת שלו, מדובר באנשים לא פחות חולי נפש/מטומטמים ממנו, לפעמים אפילו יותר.
3. בעיה נוספת זה האנשים ששולטים בו (היי, אדלסון, עדיין מחכה לחסות שלך), מדובר על כמה מחריבי עולמות.
4. בעיה נוספת זה שיש לו יותר מידי כוח. סנאט, קונגרס ובקרוב העליון.
5. חומת מקסיקו, מוסלמים, גירוש היספנים (יותר מעכשיו) וכו' זה ברור לכולם (טוב, כמה מהתומכים המפגרים שלו) שזאת בדיחה מוחלטת ואף אחד לא באמת חושב על זה.
אבל הוא כן הולך לשים שופטים שיהרסו את המדינה 30 שנה קדימה ולבטל את אובמהקר מהר מאוד.
6. בקיצור, כן, כנראה לא תהיה אפוקליפסה (למרות שיכולה להיות), אבל יכול להיות גרוע. מאוד מאוד גרוע.
האמת שהכי מפחיד אותי הכוח שיהיה עכשיו לאדלסון, ועוד שניהם אנשי הימורים, בטח יפתחו עכשיו קזינואים בתחנות דלק.
אגב, קצת בוקי מצידי אולי, אבל הסביבה תחטוף עכשיו מכה קשה, הוא בטח יבטל חוקים ירוקים השמוק שחושב שההתממות הגלובלית העיר המצאה