זה הפוסט:
ציטוט:
על שפת גוף וטריי סימונס
אשמח שכל שחקן ומאמן יקרא את הכתבה הבאה בנושא שפת גוף, עשוי לעזור :
כשטריי סימונס נחת בהפועל תל אביב באמצע העונה שעברה ולאחר שני אימונים, הגיע אליי אחד האנשים ואמר "נפלנו" "תסתכל על הבחור - הוא פשוט מזלזל בנו ובאימונים" - המשך הסיפור בסוף הכתבה.
שפת גוף -
בואו ניקח את הפאנל ב"יציע העיתונות", את מירי ואלי ב"חדשות הספורט", את הקוף ואיינשטיין ברדיו וכו' – אתם באמת חושבים שרובם מבינים במערך "4-4-2" או "בוקס אנד וואן" או אפילו האם ב"דיוויס" משחקים שתי מערכות או שלוש – לא הייתי בטוח בזה.
הדבר שהם מבינים בו כאנשים בוגרים וחדים הוא שפת הגוף של הספורטאים.
אם נלך לרגע להגדרת המונח :
שפת גוף בספורט הופכת להיות בשנים האחרונות כלי חשוב מאוד בהתפתחות קריירות של ספורטאים מצד אחד ובריסוק קריירות מהצד השני.
אתם השחקנים צריכים להבין ולהפנים שהמאמן או החברים שלכם לקבוצה לא יודעים מה עובר עליכם מבפנים, האם אתם נחושים/לחוצים/מרוכזים/רגועים וכו' – הדרך העיקרית שלהם לגבש דעה עליכם היא בעזרת קריאת שפת הגוף שלכם, בין אם במודע או שלא ובין אם הם מבינים בתחום או לא.
ניקח מקרה קלאסי של שפת גוף וננתח אותו לרגע משני כיוונים :
מאמן קורא לשחקן שיושב על הספסל לעלות למגרש ותוך כדי שהוא עולה, המאמן כועס ומוריד אותו בחזרה לספסל.
מכיוון השחקן – אין לו מושג מדוע המאמן כעס עליו והוריד אותו בחזרה, הרי הוא רצה לעלות, לשחק ולתרום.
מכיוון המאמן – הוא ראה שחקן עם עיניים "נפולות" שקם מהספסל באיטיות, חסר אינטנסיביות שהולך בצורה איטית לעמדת החילוף.
הפירוש שהמאמן נתן לשפת הגוף של אותו שחקן הוא : השחקן לא מוכן מנטאלית לעלות למגרש, אני אעדיף להעלות שחקן אחר.
נושא שפת הגוף הוא עמוק ורחב מכדי להכיל אותו בכתבה אחת אך חשוב לי לתת מעט טיפים שאתם הספורטאים תשימו אליהם לב מבחינת שפת גוף רצויה :
ראש מורם, כתפיים ישרות, מבט קדימה לכיוון הנעשה, קצב הליכה גבוה, ידיים פתוחות לכיוון המטרה, לדבר ולתקשר עם הסביבה, בזמן חילוף כששחקן נמצא על המגרש וקוראים בשמו – לא להוריד ראש אלא לרוץ לעמדת החילוף, ומהצד השני כשחקן ספסל שנקרא לחילוף – לרוץ לעמדת החילופים.
בהרבה מקרים אני מבקש מהורה של שחקן לצלם רק את השחקן עצמו בזמן משחק כדי שהשחקן יוכל לראות בעצמו את שפת הגוף שלו ולתקן את מה שצריך להמשך.
דוגמה חיובית לשפת גוף ניתן לראות מהישראלי הראשון שלנו בNBA , עומרי כספי נראה לכל אחד מכם הצופים מהצד בחור לוחם, אנרגטי, חיובי למרות שלעולם לא דיברתם אתו ואתם לא מכירים אותו – וזאת משום שזו שפת הגוף אותה הוא משדר החוצה מזה שנים רבות וזו אחת הסיבות המרכזיות להצלחתו.
וחזרה לטריי סימונס - אין ספק שקריאת שפת הגוף הייתה לא נכונה ומשם הוא הסיק את מסקנותיו הראשוניות. הוא ראה שחקן רגוע, שקט שעושה הכול בסוג של נינוחות ונונשלנטיות - והדרך משם ועד לחשוב שהוא מזלזל - קצרה.
בצורה די מצחיקה ...בשיחות עם טריי הוא בעצמו אמר לי שהוא מודע לזה שאנשים קוראים אותו לעיתים בצורה שגויה מכיוון שסגנון המשחק ושפת הגוף שלו הן מסוג מסוים אבל הוא כבר בשלב בקריירה שהוא יודע להסתדר עם המצב.
לסיכום, שחקנים - שימו לב לשפת הגוף שלכם ותעבדו עליה, ומאמנים - לא תמיד אתם קוראים נכון את השחקנים שלכם.
שבת שלום לכולם