תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 264 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בנקס
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 00:04 
אחרי חמישה מחזורים כבר אפשר לסגור שהוא אכזבת העונה (מבחינתי לפחות).

למישהו יש תסריט אופטימי לסיפור הזה? איך מחר בבוקר הוא יתחיל פתאום לתת את מה שמצפים ממנו?

מזכיר לי את פנסטיל אחרי שחזר להפועל, או יבואה אחרי שחזר מאיזה ביקור מולדת. זה אשכרה לא אותו שחקן ששיחק בנתניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 07:16 
כל משחק שהוא מציג ביכולת הזאת, זה רק הולך ונהיה יותר גרוע ועם פחות סיכוי להצליח.
משום שאז הוא רק רוצה להוכיח יותר, אבל הוא הרבה יותר חסר ביטחון, שרון הרבה פחות סבלני אליו, וגם הקהל כנ"ל.
לא ברור לי עם אפי עושה איזשהי עבודה איתו, מקצועית או פסיכולוגית, אבל לא נראה שיש שום שיפור. את שרון זה נראה שהוא לא סופר יותר מדי.
אתמול הוא עשה כאילו רוצה לשמור כמה דקות, ואז חסר לסורו עם "הגנת" הפיק אנד רול הכי מזעזעת שראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
אני רק מקווה שבכל הסיפור עם בנקס לא מעורבים שיקולים זרים ולא מקצועיים שקשורים לקלייבורן. כשיגיע הרגע לקבל החלטות, הכסף שאבא של אשתו שם במועדון לא אמור לשחק תפקיד, בנו כאן קבוצה מצוינת עם 3 זרים ברמה גבוהה וחבל שכל זה ילך לפח בגלל שחקן אחד שהמקום שלו מובטח בלי קשר ליכולת שלו על הפרקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 08:39 
kobster כתב:
אני רק מקווה שבכל הסיפור עם בנקס לא מעורבים שיקולים זרים ולא מקצועיים שקשורים לקלייבורן. כשיגיע הרגע לקבל החלטות, הכסף שאבא של אשתו שם במועדון לא אמור לשחק תפקיד, בנו כאן קבוצה מצוינת עם 3 זרים ברמה גבוהה וחבל שכל זה ילך לפח בגלל שחקן אחד שהמקום שלו מובטח בלי קשר ליכולת שלו על הפרקט.

אין מצב שאין שם שיקולים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 09:15 
ranjef כתב:
kobster כתב:

קובסטר, שיקולים זרים הם שיקולים שלא קשורים לטובת הפועל תל אביב. אם ההנהלה חושבת
שבשיקולי עלות-תועלת של המועדון, כדאי לתת לבנקס גם עוד 50 הזדמנויות (אם זה בגלל היכולת המוכרת שלו או/גם בגלל התמיכה הכלכלית של החתן שלו), אז אולי לדעתך מדובר בשיקול דעת מוטעה, אבל בכל מקרה לא בשיקולים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 09:17 
סמל אישי של המשתמש
לא יתכן ששחקן שהיה מעולה בשנה שעברה בליגה האיטלקית הראשונה הופך תוך קיץ אחד לזבל עופות. ההשוואה לפנטסיל נראית מופרכת, זה לא קורה תוך קיץ.
אני גם לא מאמין שזה זלזול, כי אף שחקן לא רוצה להראות ככה.
מצד שני יש פה כדור שלג פסיכולוגי, ונראה לי הכי חשוב שלא נאבד סבלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 09:26 
nati כתב:
די כבר לקבור שחקנים.שחקן שידוע שהוא שחקן טוב,בתקופה לא טובה.צריך לעזור ולו ולתמוך בו.

אתה שכחת שפה זה אוהדי הפועל. אין שחקן בתקופה רעה, יש רק אפסים חסרי כשרון שזורקים זין על המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 11:19 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
nati כתב:
די כבר לקבור שחקנים.שחקן שידוע שהוא שחקן טוב,בתקופה לא טובה.צריך לעזור ולו ולתמוך בו.

אתה שכחת שפה זה אוהדי הפועל. אין שחקן בתקופה רעה, יש רק אפסים חסרי כשרון שזורקים זין על המועדון.

מצטער אבל הדוגמא הטובה ביותר שטאקר חטף כדור שהגיע אליו ואז הוא איבד אותו ברשלנות.במקום לרדוף אלרי השחקן הוא עמד באמצע המגרש והסתכל עליו.
זה מראה על זריקת זין מטורפת.תנסה תשתדל תתאמץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 11:32 
מבוסס או לא - זה מה שכתוב בצהובון של אופירע:
ציטוט:
הבשורות הרעות? אדריאן בנקס לא מחובר לקבוצה, זכה ל-15 דקות בלבד ותרם 9 נקודות, אבל גם איבד 4 כדורים. בגזרתו מנסים לשדר עסקים כרגיל, אבל אם לא ישיג אזרחות ישראלית בקרוב, הוא עלול למצוא עצמו משוחרר מהקבוצה.

http://www.one.co.il/Article/16-17/2,620,1347,0/280645.html?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
צריך להגיד שקצת חזרה לו הקליעה אתמול. הוא לקח מעט זריקות, כנראה כי הוא לא רצה לחרב, אבל ייצר לעצמו וקלע אותן.
כל השאר עדיין זוועה כמובן. אני גם לא חושב שזאת זריקת זין, אלא משקולות פסיכולוגיות ותחושה שהוא לא מוצא את עצמו (שהוא ביטא בעצמו בראיון).
אני חושב שאתמול שרון עשה בדיוק את הדבר הנכון: לתת לו צ'אנסים לחזור לעצמו בלי להקריב בשבילו את המשחק. מניח שזה גם מה שנראה במשחקים הבאים, אלא אם הוא לא יקבל אזרחות וייחתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
dorz כתב:

מניח שזה גם מה שנראה במשחקים הבאים, אלא אם הוא לא יקבל אזרחות וייחתך.

ומי ישלם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
דובראש כתב:
dorz כתב:

ומי ישלם?

לא הבנתי את השאלה.
כספית? יש לנו תקציב לעוד זר למיטב ידיעתי, וברנדוויין לא אמור להמשיך.
מבחינת המשחקים עצמם? יש לנו רצף יחסית נוח (קריית גת בחוץ, גליל בבית, נהריה בחוץ). זה בדיוק הזמן לראות אם הוא נכנס לקצב או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
ranjef כתב:
kobster כתב:

למה לא, כי לא בעטו מפה שחקן שבקיץ היה לגביו קונצנזוס במחזור 5?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
dorz כתב:
דובראש כתב:
dorz כתב:

ומי ישלם?

לא הבנתי את השאלה.
מבחינת המשחקים עצמם? יש לנו רצף יחסית נוח (קריית גת בחוץ, גליל בבית, נהריה בחוץ). זה בדיוק הזמן לראות אם הוא נכנס לקצב או לא.

הוא זר מאוד יקר.
מי ישלם את המשכורת שלו עד שימצא קבוצה?זה לא וולי גאדג שהיה אפשר לספוג את השכר המגוכח שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
דובראש כתב:
dorz כתב:
דובראש כתב:
dorz כתב:

ומי ישלם?

לא הבנתי את השאלה.

הוא זר מאוד יקר.
מי ישלם את המשכורת שלו עד שימצא קבוצה?זה לא וולי גאדג שהיה אפשר לספוג את השכר המגוכח שלו.

קשה לי להאמין שלא ימצא. אפילו ביכולת כזאת.
הוא הרי כבר נחתך מגליל לפני כמה עונות ומצא את עצמו באיטליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
אני ראיתי ממנו דברים שונים אתמול.
הוא קלע שני סלים גדולים, של יכולת אישית מאוד מאוד גבוהה. אפשר היה לראות רק בשני הסלים האלו כמה כישרון יש לו. אמנם הוא זרק מעט אבל לפחות את מה שהוא כן זרק הוא גם קלע, בניגוד למשחקים הקודמים שהוא בעיקר החטיא (וזה שחקן שמה שיש לו למכור זה סקורינג, וזהו פחות או יותר).
לדעתי גם אברהמי לא נתן לו מספיק דקות אתמול. בהתקפה האחרונה של הרבע השלישי הוא קלע סל גדול, ואז עלינו לרבע הרביעי בהרכב נוראי (בלאט, בנקס, צוף, מתן והאוול) שלא יכול לעשות סל, בנקס איבד כדור בהתקפה הראשונה והוא ישר הכניס את טאקר על חשבונו, במקום להוציא את בלאט או את צוף, ולא החזיר אותו עד סוף המשחק. לא היה מקום להוציא ולייבש אותו ככה על איבוד בודד כשצוף ובלאט נשארים על המגרש (וההעלאה של ההרכב הזה החזירה את הרצליה למשחק).
הוא נראה יותר מחויב ומנסה. הבעיה שהוא עדיין לא מרוכז וגם חסר ביטחון. בסוף הרבע השני ג'ף אדריאן ארב לו חצי מגרש והוא אכל את זה כמו רוקי ולא כמו שחקן מנוסה עם קריירה אירופה עשירה.
הדיבורים על לחתוך אותו מיותרים ולא רלוונטיים. הוא אמור לקבל אזרחות ולאפשר לשחק איתו בתור ישראלי ולהחתים זר נוסף. צריך לקוות שהוא ישתפר וזה לא משהו מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 18:40 
שמע יובל, אנחנו קצת אחרי השלב של להתלהב מאיזה סל יפה שהוא עשה.
אנחנו כבר אחרי חמישה משחקי אימון, משחק גביע, משחק בגביע ווינר וחמישה מחזורי ליגה. כלומר 12 משחקים אנחנו כבר רואים אותו וזה לא דומה לתרומה שאנחנו מצפים משחקן כזה, גם לא במשחקים שבהם הוא קלע הרבה.
זה הכוכב הגדול שלך, זה השחקן שצריך לחלץ אותך ממצבים קשים עם יכולת אישית, זה השחקן שצריך לנצח לך משחקים. במקום זה אנחנו מקבלים שחקן שתורם פחות מתמיר בלאט. שחקן שהוא נטל על הקבוצה. זה בלתי נתפס.
אם הוא היה עוד זר, ללא דייוויד קולברן, ללא סיפורי אזרחות, הוא כבר לא היה פה. זאת השורה התחתונה.
אני לא אהבתי אף פעם את בנקס וגם לא שמחתי כשהביאו אותו (לפחות עד שהבנתי את עניין האזרחות), אבל גם בחלומות הכי שחורים שלי לא הערכתי שככה הוא יראה.
זה עוד יכול ללכת להרבה כיוונים, אבל לצערי אני לא אופטימי לגביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 18:45 
מסכים עם הוקיץ'. ויובל - זה לא רק ענין איבוד הכדור. זו העובדה שהוא מראש ויתר על המרדף אחרי אדריאן. וזו לא הפעם היחידה שהוא בכלל לא טרח לרדת להגנה. פשוט אפס מחויבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 18:57 
סמל אישי של המשתמש
ברור שאף אחד לא חשב שהוא ייראה ככה, גם אני ציפיתי שהוא יהיה השחקן המוביל שלנו ואני מאוכזב מאוד, אבל זה המצב הנתון, ואין מה לעשות עם זה (חוץ מלחתוך אותו).
בהתחשב במצב הזה, ראיתי ממנו אתמול קצת דברים שונים במשחק ובגישה. ברור שזה רחוק שנות אור ממה שצריך לראות ממנו. יכול להיות שזו אולי התחלה של שינוי ויכול להיות שהוא עשה שתיים-שלוש פעולות מקריות שלא מעידות על כלום. אני רק חושב שלמרות הרמה שלו, לא צריך לקבור אותו סופית, ולדעתי הוא כן היה צריך לקבל קצת יותר קרדיט אתמול (בסיטואציה ספציפית שבה אחרי איבוד אחד הוא הורד לספסל במקום בלאט וצוף), זה הכל.
אגב, כשאתה אומר אם הוא היה עוד זר (ללא קולבורן והאזרחות), אז "עוד זר" זה גם אומר בלי הרזומה המרשים מאוד שהוא הגיע איתו אלינו, שחקן עם רזומה שבכלל לא אמור להגיע אלינו. רזומה שנותן לו קצת יותר קרדיט מלזרים אחרים, גם אם אין לזה עדיין כמעט שום זכר במשחק שלו עד עכשיו.

לגבי איבוד הכדור לאדריאן, גם עם מטוס סילון הוא לא היה מצליח להשיג אותו. אדריאן בזמן החטיפה כבר רץ לכיוון הסל שלנו בזמן שבנקס היה בתנועה לכיוון ההפוך. לא היה שום טעם לרדוף אחריו (מקסימום היה יוצא מזה סל ועבירה). הוא לא היה צריך לתת ספרינט חסר משמעות רק בשביל להרות שהוא מתאמץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 19:22 
הוקיץ' כתב:
אם הוא היה עוד זר, ללא דייוויד קולברן, ללא סיפורי אזרחות, הוא כבר לא היה פה. זאת השורה התחתונה.

לא מבין את הדיבורים האלה. אם היה מגיע זר עם הרקורד שלו ופותח ככה את העונה, בלי שום סיפורי אזרחות וקולברן ומה שלא יהיה, גם אז לחתוך אותו כל כך מוקדם זה היה די היסטרי ולא מוצדק. אם נניח טאקר או האוול היו נראים ככה במחזור חמישי, לחתוך אותם זה לא היה מוצדק. בטח כשאנחנו במאזן חיובי למרות הגרלה קשה ולמרות החיסרון של רביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 19:45 
פז - אם הייתי רואה ממנו מאמץ, מחויבות ורצון הייתי מסכים אתך לגמרי. אמרתי לך כבר לפני תחילת העונה שזה נראה לי כמו מקרה מילטון וגנר שחוזר על עצמו. ויכול להיות שבאמת עדיף לחכות עוד ולתת הזדמנות. אבל אי אפשר לקבל את זה שהשחקן לא עושה את המאמץ המירבי מצידו. זה נראה כאילו הוא משלים עם המצב ולא מתכוון להתאמץ. אתה לא פוגע בהתקפה? לפחות עשה את כל מה שאתה יכול בהגנה. אבל גם את זה הוא לא טורח לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 19:49 
Fez כתב:
הוקיץ' כתב:

לא מבין את הדיבורים האלה. אם היה מגיע זר עם הרקורד שלו ופותח ככה את העונה, בלי שום סיפורי אזרחות וקולברן ומה שלא יהיה, גם אז לחתוך אותו כל כך מוקדם זה היה די היסטרי ולא מוצדק. אם נניח טאקר או האוול היו נראים ככה במחזור חמישי, לחתוך אותם זה לא היה מוצדק. בטח כשאנחנו במאזן חיובי למרות הגרלה קשה ולמרות החיסרון של רביב.

לא יודע.
זה ממש לא רק עניין של תפוקה. זו הגישה המזעזעת, זו האתלטיות שכבר לא שם, זה חוסר ההשפעה על המשחק בשום אספקט.
אין כאן מקרה של דוראנד סקוט או ג'וש אוונס שלקח כמה משחקים עד שנכנסו לתלם אבל לא הפסיקו לנסות. כמובן שהוא מגיע ממקום אחר בקריירה, אבל זה לא מצדיק את חוסר המאמץ. זה נראה ממש לא בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 נובמבר 2016, 20:10 
סמל אישי של המשתמש
העונה מתחילה עוד כמה חודשים והוא אולי יהיה ישראלי.
מה לחתוך?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 00:04 
האמת איפשהו באמצע. הוא עושה סלים גדולים בלי הרבה מאמץ, ורואים את הכשרון שיש לו. מצד שני הוא מאבד כדורים
כמו טירון, לא יורד להגנה, ולא שומר או מנסה לשמור באופן כללי, וזה מרתיח. אין מה להשוות את רמת המוטיבציה שלו
או המאמץ למען הקבוצה מול דוראנד סקוט או ג׳וש אוונס.
וכן, צוף (עם כל המחמאות והכבוד) קיבל קצת יותר מדי דקות ובנקס קצת פחות מדי דקות.
סוני ווימס למשל, שחקן של מיליון דולר פלוס, חושך כבר שני משחקי ליגה - ומשחק הרבה מאוד דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 01:05 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
העונה מתחילה עוד כמה חודשים והוא אולי יהיה ישראלי.
מה לחתוך?!

שאלוהים יעזור לי, אני מסכים עם הודעה של אלפקה.
שאלוהים יעזור לכולנו, אלפקה כתב הודעה שממש אפשר להבין ממנה מה הוא רוצה להגיד.

אני יודע שאתה לא מרוצה מההסכמה הזאת, תחסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 09:38 
הוקיץ' כתב:
Fez כתב:
הוקיץ' כתב:

לא יודע.
זה ממש לא רק עניין של תפוקה. זו הגישה המזעזעת, זו האתלטיות שכבר לא שם, זה חוסר ההשפעה על המשחק בשום אספקט.
אין כאן מקרה של דוראנד סקוט או ג'וש אוונס שלקח כמה משחקים עד שנכנסו לתלם אבל לא הפסיקו לנסות. כמובן שהוא מגיע ממקום אחר בקריירה, אבל זה לא מצדיק את חוסר המאמץ. זה נראה ממש לא בכיוון.

באפריל-מאי שנה שעברה הוא עוד נתן את החודש הכי טוב בקריירה שלו, לא נראה לי שתוך 2-3 חודשים עד שהגיע לפה הוא פתאום איבד את האתלטיות וכו׳ (בלי פציעה ובגיל ששחקנים די בשיא) בצורה שלא מאפשרת לו להתבטא כשחקן. אי אפשר להתווכח עם היכולת המאכזבת שלו אבל ברור שהכדורסל עדיין שם, גם ראו את זה בכמה סלים של יכולת אישית במשחק האחרון ומול אילת. אגב, עד המשחק האחרון הוא לא איבד הרבה והיה עם 4 ריב׳ ו-4 אס׳ למשחק לצד 14-15 נק׳, זה לא שהוא איזה חיית משחק (רחוק מזה) אבל גם הדיבורים לגביו כאילו לא מסוגל לתרום בשום אספקט מוגזמים. הוא בעיקר לא שומר ושפת הגוף שלו היתה רעה, אגב מאוד השתפרה דוקא במשחק האחרון ורואים את המוטיבציה שלו אפילו ברשתות החברתיות ואת העובדה שמאוד רוצה להצליח.
אז כן הוא חייב להשתפר, מצד שני אני עדיין לא מבין את הדיבורים על זה שהיה צריך להיות כבר בבית גם אם היה בלי שום נסיבות מיוחדות מסביב. אני שוב אומר שבתמונה הגדולה דוקא עם הפציעה של רביב והקושי שלו להכנס לעונה, האזרחות של בנקס חשובה פי כמה, אבל גם אם לא היה הסיפור הזה של האזרחות הוא צריך לקבל עוד צ׳אנס ובאופן כללי צריך קצת להוריד את הטונים לגביו לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 09:45 
כל מילה של פז ויובל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 09:58 
אגב, זה פוסט קצר של ארז לב בנושא שפת גוף:
https://www.facebook.com/erezlevmentalc ... 7579863829
(מקווה שהלינק הזה עובד)

אני חושב שתקף גם להאוול וגם לבנקס. אנחנו מאוד שופטים שחקנים לפי שפת גוף אבל לפעמים המסקנות ששחקן מזלזל ולא שם זין ולא רוצה להיות פה ובא להעביר את הזמן וכו׳ וכו׳, הן מוגזמות לכל הפחות. נייט רובינסון היה שומר אפילו פחות מבנקס אבל בשפת הגוף ובהתלהבות שהוא שידר לקהל היה הרבה יותר קל להתאהב, ובאמת אנחנו מאוד אוהבים שחקנים שמפגינים אמוציות ומשדרים שאכפת להם בדברים הקטנים. ועדיין זה סיפור קצת יותר מורכב מאשר ״לא שם זין״. זה לא תירוץ לא לשמור ולא לטרוף את הפרקט (זה חובה בכל מקרה) אבל כן צריך לדעת לא לקחת את זה למקום של ההוא ששם עלינו זין ולא רוצה להיות פה וכו׳ כי מזה הרבה פעמים אין דרך חזרה.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 08 נובמבר 2016, 10:07, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 10:00 
Fez כתב:
אגב, זה פוסט קצר של ארז לב בנושא שפת גוף:
https://www.facebook.com/story.php?stor ... _tn__=%2As
(מקווה שהלינק הזה עובד)

אני חושב שתקף גם להאוול וגם לבנקס. אנחנו מאוד שופטים שחקנים לפי שפת גוף אבל לפעמים המסקנות ששחקן מזלזל ולא שם זין ולא רוצה להיות פה ובא להעביר את הזמן וכו׳ וכו׳, הן מוגזמות לכל הפחות. נייט רובינסון היה שומר אפילו פחות מבנקס אבל בשפת הגוף ובהתלהבות שהוא שידר לקהל היה הרבה יותר קל להתאהב, ובאמת אנחנו מאוד אוהבים שחקנים שמפגינים אמוציות ומשדרים שאכפת להם בדברים הקטנים. ועדיין זה סיפור קצת יותר מורכב מאשר ״לא שם זין״. זה לא תירוץ לא לשמור ולא לטרוף את הפרקט (זה חובה בכל מקרה) אבל כן צריך לדעת לא לקחת את זה למקום של ההוא ששם עלינו זין ולא רוצה להיות פה וכו׳ כי מזה הרבה פעמים אין דרך חזרה.

הלינק לא עובד.

ואני לא מכיר דבר כזה ששחקן שנמצא על המגרש ו"שם זין". זה רק קשקוש של אוהדים שלא מבינים כלום בבני אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2016, 10:05 
זה הפוסט:

ציטוט:
על שפת גוף וטריי סימונס
אשמח שכל שחקן ומאמן יקרא את הכתבה הבאה בנושא שפת גוף, עשוי לעזור :
כשטריי סימונס נחת בהפועל תל אביב באמצע העונה שעברה ולאחר שני אימונים, הגיע אליי אחד האנשים ואמר "נפלנו" "תסתכל על הבחור - הוא פשוט מזלזל בנו ובאימונים" - המשך הסיפור בסוף הכתבה.
שפת גוף -
בואו ניקח את הפאנל ב"יציע העיתונות", את מירי ואלי ב"חדשות הספורט", את הקוף ואיינשטיין ברדיו וכו' – אתם באמת חושבים שרובם מבינים במערך "4-4-2" או "בוקס אנד וואן" או אפילו האם ב"דיוויס" משחקים שתי מערכות או שלוש – לא הייתי בטוח בזה.
הדבר שהם מבינים בו כאנשים בוגרים וחדים הוא שפת הגוף של הספורטאים.
אם נלך לרגע להגדרת המונח :
שפת גוף בספורט הופכת להיות בשנים האחרונות כלי חשוב מאוד בהתפתחות קריירות של ספורטאים מצד אחד ובריסוק קריירות מהצד השני.
אתם השחקנים צריכים להבין ולהפנים שהמאמן או החברים שלכם לקבוצה לא יודעים מה עובר עליכם מבפנים, האם אתם נחושים/לחוצים/מרוכזים/רגועים וכו' – הדרך העיקרית שלהם לגבש דעה עליכם היא בעזרת קריאת שפת הגוף שלכם, בין אם במודע או שלא ובין אם הם מבינים בתחום או לא.
ניקח מקרה קלאסי של שפת גוף וננתח אותו לרגע משני כיוונים :
מאמן קורא לשחקן שיושב על הספסל לעלות למגרש ותוך כדי שהוא עולה, המאמן כועס ומוריד אותו בחזרה לספסל.
מכיוון השחקן – אין לו מושג מדוע המאמן כעס עליו והוריד אותו בחזרה, הרי הוא רצה לעלות, לשחק ולתרום.
מכיוון המאמן – הוא ראה שחקן עם עיניים "נפולות" שקם מהספסל באיטיות, חסר אינטנסיביות שהולך בצורה איטית לעמדת החילוף.
הפירוש שהמאמן נתן לשפת הגוף של אותו שחקן הוא : השחקן לא מוכן מנטאלית לעלות למגרש, אני אעדיף להעלות שחקן אחר.
נושא שפת הגוף הוא עמוק ורחב מכדי להכיל אותו בכתבה אחת אך חשוב לי לתת מעט טיפים שאתם הספורטאים תשימו אליהם לב מבחינת שפת גוף רצויה :
ראש מורם, כתפיים ישרות, מבט קדימה לכיוון הנעשה, קצב הליכה גבוה, ידיים פתוחות לכיוון המטרה, לדבר ולתקשר עם הסביבה, בזמן חילוף כששחקן נמצא על המגרש וקוראים בשמו – לא להוריד ראש אלא לרוץ לעמדת החילוף, ומהצד השני כשחקן ספסל שנקרא לחילוף – לרוץ לעמדת החילופים.
בהרבה מקרים אני מבקש מהורה של שחקן לצלם רק את השחקן עצמו בזמן משחק כדי שהשחקן יוכל לראות בעצמו את שפת הגוף שלו ולתקן את מה שצריך להמשך.
דוגמה חיובית לשפת גוף ניתן לראות מהישראלי הראשון שלנו בNBA , עומרי כספי נראה לכל אחד מכם הצופים מהצד בחור לוחם, אנרגטי, חיובי למרות שלעולם לא דיברתם אתו ואתם לא מכירים אותו – וזאת משום שזו שפת הגוף אותה הוא משדר החוצה מזה שנים רבות וזו אחת הסיבות המרכזיות להצלחתו.
וחזרה לטריי סימונס - אין ספק שקריאת שפת הגוף הייתה לא נכונה ומשם הוא הסיק את מסקנותיו הראשוניות. הוא ראה שחקן רגוע, שקט שעושה הכול בסוג של נינוחות ונונשלנטיות - והדרך משם ועד לחשוב שהוא מזלזל - קצרה.
בצורה די מצחיקה ...בשיחות עם טריי הוא בעצמו אמר לי שהוא מודע לזה שאנשים קוראים אותו לעיתים בצורה שגויה מכיוון שסגנון המשחק ושפת הגוף שלו הן מסוג מסוים אבל הוא כבר בשלב בקריירה שהוא יודע להסתדר עם המצב.
לסיכום, שחקנים - שימו לב לשפת הגוף שלכם ותעבדו עליה, ומאמנים - לא תמיד אתם קוראים נכון את השחקנים שלכם.
שבת שלום לכולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 264 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: