נועם שחם כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
נועם שחם כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
האמת שכבירי אמר פעם שבכל שנה חלק מתקציב הקבוצה (5 מיליון?) הולך לסגירת חובות.
אז אם לוקחים את ה-10 מהסינים + 5 מכבירי, תוך 3 שנים המועדון שלנו נקי מחובות ונשאר לנו עוד 20 מיליון מהסינים.
זה גם די מסתדר עם הדאבל שיבוא עלינו לטובה ב-2019/20

אתה חי בסרט - ולא בגלל מה שכתבת על הדאבל.
בוא נשאיר את הדאבל בגדר בדיחת פורום.
לגבי השאר, מה הסרט?
זה לא נכון שחלק מתקציב הקבוצה הולך לכיסוי חובות עבר (הצהירו על זה לא פעם)?
כמדומני אמרו 5 מיליון אבל יכול להיות שאני טועה.
זה לא נכון שהסינים הולכים לתת להפועל (לפי ההסכם) 10 מיליון שקל כל שנה?
אז 15 מיליון שקל כפול 3 שנים ואתה סוגר את כל החובות המזויינים האלה.
שוב, מה הסרט? יש לך משהו לחדש לי/לנו או שהכי נוח זה לזרוק "אתה חי בסרט" בפורום ולהיעלם?
נ.ב.
לא שזה נראה רלוונטי כרגע, אבל במידה שהפועל תגיע לאירופה (אני מדבר על שלב הבתים בליגה האירופית) זה יכול להיסגר גם בפחות מ-3 שנים.
אני פשוט לא מצליח להבין את המתמטיקה שלך.
הפועל ת"א מצויה בגרעונות עצומים. אין כסף לפלאפל. הסכומים שאתה מדבר עליהם הם סכומים לא מבוטלים, אבל הם רחוקים מלהוות פתרון לבור הכלכלי שבו המועדון נמצא, והבור הזה רק הולך וגדל מדי שנה. הכסף שהסינים יכניסו לא יכסה חובות אלא יאפשר במקרה הטוב קצת אוויר לנשימה מבחינה תזרימית. לא שזה רע, אבל זה רחוק מלאפשר לך לסגור את החובות. התקציב שלך כרגע כולל גרעון של 20-25 מליון ש"ח לשנה (בהערכה גסה. כ-25-30 מליון ש"ח הכנסות מול 50 מליון ש"ח הוצאות). לכן ההנחה שלך שהכסף של הסינים "סוגר את החובות", מנותקת לגמרי מהמציאות.
ואני לא מבין את ההתבטאויות שלך.
"גרעונות עצומים", "אין כסף לפלאפל", "בור" (כלכלי) - לכל המילים האלה יש מספר והוא 45 מיליון שקל חובות/גרעונות/איך שבא לך לקרוא לחרא הזה.
אתה אומר שבכל שנה מתווסף לגרעון הזה עוד 20-25 מיליון שקל? כלומר שבעונה הבאה הגרעון של הפועל יעמוד על כ-70 מיליון שקל? נשמע לי לא מציאותי בכלל.
בשנה שעברה עמד הגרעון (שוב, לפי הפרסומים) על 40 מיליון שקל - והשנה הוא גדל ל-45. וזה אחרי עונה שקנית בה 30 שחקנים ושלחת מאמן הביתה אחרי 2 מחזורים, הבאת מאמן לעוד כמה מחזורים ואז את גוטמן.
אז אם סך החובות של מועדון הפועל ת"א עומד על 45 מיליון שקל ובכל שנה מורידים 5 מיליון שקל מתקציב הקבוצה למען כיסוי חובות, ועכשיו נתחיל לקבל 10 מיליון שקל כל שנה - כלומר זה אפשרי ש-15 מיליון שקל ילכו לסגירת חובות - אז כל החובות יימחקו אחרי 3 שנים בדיוק. לא מבין מה מסובך פה או לא מובן. נשמע אפילו הגיוני מאוד (בהנחה שההנהלה שמה לנגד עיניה למחוק חובות בתור מטרה ראשית).
יכול להיות שהחישוב שלי מאוד שטחי כי אני לא מעורה בדיוק במצב הכספי של הפועל, אלא ניזון לפי מה שמפורסם בתקשורת, אבל אם הולכים בכיוון הזה, החובות יכולים להיסגר/להימחק די מהר.
כדי ש 15 מיליון ירדו כל שנה מהגירעון סך ההכנסות צריך להיות ב 15 מיליון גדול מסך ההוצאות. נגיד התקציב הוא 40 מיליון - מאיפה בדיוק, בעונה בלי אירופה, אתה מגיע לסך הכנסות של 55 מיליון?