Lion Den כתב:
Officer Barbrady כתב:
זה לא רק שהיא לא מוחרמת בעולם, היא מקיימת קשרים ערים עם מדינות מאוד דמוקרטיות. אני מניח שאם באמת המצב בשטחים היה כל כך גרוע, ואם המצב היה כמו בדרום אפריקה של לפני כמה עשורים, ואם היינו דומים לסוריה או לצפון קוריאה- כל הלובי היהודי שבעולם לא היה עוזר. כנראה שהמצב לא כזה גרוע כמו שאתם מנסים לתאר, כנראה שאנחנו יותר קרובים לארה"ב מאשר דרום אפריקה.
המצב ימשיך להיות סביר עד שפתאום הוא לא יהיה סביר, הצעד הנבון והרציונלי הוא להסיר את המכשול לפני המעידה.
אגב, כחלק מעבודתי מוצרים שלי נמכרים בחנות אינטרנטית גדולה המציעה למוכרים להציג את דגל מדינת המוצא שלהם בחזית הדף שלהם, אתה מוזמן לנחש מה הצגת דגל ישראל עושה למכירות, וכמה מהקולגות שלי, תושבי ישראל, בוחרים להציג את הדגל. עזוב, אני אענה לך, אפס.
הנקודה היא שיש החרמה דה-פקטו שאי אפשר לכמת.
אין לי ספק שישראל, בקרב הרבה מאזרחי העולם, שנואה ברמה קשה. אין לי ספק שדגל ישראל מוקצה מחמת המיאוס אצל הרבה, גם במדינות מערביות. לעניות דעתי, יש בזה אלמנט אמיתי של התנגדות למעשים של ישראל בשטחים ובעזה, אבל גם אלמנטים של הסתה שקרית ואנטישמיות. אני מדבר על יחסים בין מדינות, והמדינות המערביות מקיימות יחסים מדינתיים ומסחריים פעילים מאוד.
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
זה לא רק שהיא לא מוחרמת בעולם, היא מקיימת קשרים ערים עם מדינות מאוד דמוקרטיות. אני מניח שאם באמת המצב בשטחים היה כל כך גרוע, ואם המצב היה כמו בדרום אפריקה של לפני כמה עשורים, ואם היינו דומים לסוריה או לצפון קוריאה- כל הלובי היהודי שבעולם לא היה עוזר. כנראה שהמצב לא כזה גרוע כמו שאתם מנסים לתאר, כנראה שאנחנו יותר קרובים לארה"ב מאשר דרום אפריקה.
האמת, לא מתאים לך משחק התמימות הזה.
אנחנו עוד לא סוריה ולא צפון קוריאה. עדיין, מדינות המערב המאד דמוקרטיות מקיימות קשרים ערים עם מדינות רבות שלא רק שהדמוקרטיה נרמסת בהן, אלא שהן בכלל לא מצהירות על עצמן כדמוקרטיות, וזכויות האדם נרמסות בהן ברגל גסה. ואתה יודע את זה היטב, אני לא צריך להביא כאן דוגמאות. האינטרס המניע את מהות הקשרים של מדינות המערב בעולם הוא לא בהכרח המוסרי ביותר.
עכשיו, המצב בשטחים הוא גרוע מאד, ועקרונית הוא אפילו חסר תקדים (אני לא חושב שיש מדינה מערבית בעולם שמחזיקה במשך 50 שנה שטח שהיא כבשה, ובו מליוני אנשים שאין להם שום אזרחות). מדינות המערב יודעות את זה ו"גוערות" בישראל פעם אחר פעם. אני לא יודע עד כמה הן מודעות לעוולות שנגרמות לאוכלוסיה (הרי רובכם לא יודע ולא רוצה לדעת מה באמת קורה, אפילו בישראל). חוסר המעש שלהם נובע כנראה ממארג של אינטרסים שדוחף אותן שלא להתערב, למרות שברור שהמצב הזה לחלוטין לא מקובל עליהן.
בתשובה לתהייה שלך - זה שהן לא מתערבות עד עכשיו, זה בוודאי לא בגלל שהן חושבות שמה שאנחנו עושים זה בסדר.
מכיוון שאתה משתמש הגון ועונה בצורה עניינית, אולי ממך אקבל תשובה- למה לדעתך המצב כל כך גרוע בשטחים?
לפני שאני עונה לך - ואני לא הולך לעשות את העבודה בשבילך - האם קראת את הסיפור שהבאתי מעמירה הס, לפני שני עמודים בערך?