תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 14:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
מטלי, לצערי נראה שהוא לא מתכוון לקרוא שום דבר שנציע לו.
על פניו הוא משתתף בדיון לא לשם הבנה\תקשורת הדדית אלא לשם ההתנצחות עצמה, כאילו שמדובר באיזה משחק שצריך לנצח בו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
טוב, זה לא בדיוק השוואה הוגנת.
הערבים שחיו פה לפני קום המדינה לא אשמים שהיהודים החליטו להקים מדינה על הראש שלהם. הם חיו שם לפני שיהודים בכלל תכננו מדינה.
היהודים שהחליטו מבחירה לעבור לגור בשטח בו החוק הישראלי לא הוחל אשמים במידה רבה (אם כי המדינה שעודדה אותם אשמה יותר) במצב שלהם.

עם זאת, אני חושב שיכולה המדינה הפלסטינית העתידית לאפשר אזרוח של יהודי הגדה, על אף העוול הגדול שהם גרמו לפלסטינים בעצם התיישבותם בשטח, אם אלה יהיו מוכנים להיות חלק אינטגרלי מהחברה הפלסטינית, ולא להמשיך לחיות במובלעות יהודיות מנותקות.

אבל זה דיון עקר. אין היום אף יהודי שיהיה מוכן לגור תחת שלטון פלסטיני..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
נחמד, אתה חושב כמו אדם רציונלי.
מדובר שם בהמון דתיים שחושבים שמפלצת דמיונית תשמור עליהם. בהחלט ייתכן שהם יירצו להישאר ביישובי הגזל שלהם גם תחת שלטון זר שיהיה זמני בעיניהם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
כמובן שאי אפשר להתיחס לזה כאדמות גזל אם מדברים על אזרוח.
חייב לבוא תיקון על כל העוול שנגרם לפני שמדברים בכלל על הנושא..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הערבים שחיו פה לפני קום המדינה לא אשמים שהיהודים החליטו להקים מדינה על הראש שלהם. הם חיו שם לפני שיהודים בכלל תכננו מדינה.
היהודים שהחליטו מבחירה לעבור לגור בשטח בו החוק הישראלי לא הוחל אשמים במידה רבה (אם כי המדינה שעודדה אותם אשמה יותר) במצב שלהם.

עם זאת, אני חושב שיכולה המדינה הפלסטינית העתידית לאפשר אזרוח של יהודי הגדה, על אף העוול הגדול שהם גרמו לפלסטינים בעצם התיישבותם בשטח, אם אלה יהיו מוכנים להיות חלק אינטגרלי מהחברה הפלסטינית, ולא להמשיך לחיות במובלעות יהודיות מנותקות.

שוב, בחברון היה ישוב יהודי וותיק. היהודים גורשו משם בפרעות של הערבים לפני קום המדינה.

ומה זאת הדרישה הזאת מהיהודים? אתה דורש מהערבים הישראלים לצאת מהכפרים כתנאי לאזרחות?

אני ישראל, אני החזק ואני המחליט. אם הפלשתינאים רוצים מדינה, זאת תהיה מדינה שלא תהיה עויינת ליהודים. מוכנים? תפאדל. לא מוכנים? לא תקבלו. אני, כאמור, הקובע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:10 
אז אם ארשה לעצמי לסכם בינתיים, אין חולק על כך שקיימת מדיניות של אפליה גזענית נגד יהודים בשתי הנקודות שהעליתי
השאלה היא אם עליי לצעוק אפרטהייד או לקבל (בבאסה) את העובדה שכיום המערכת נוקטת במדיניות מפלה נגדי אך עושה זאת בשל שיקולי ביטחון.
אני מוצא לנכון להכיל את האפליה הזו, מתוך הבנה שישראל נמצאת במצב ביטחוני בעייתי ועל מנת לשמור על ביטחון הציבור והסדר הציבורי עליה לנקוט גם בצעדים שיש בהם כדי פגיעה, מידתית וסבירה, בציבורים או במגזרים מסוימים ובפרט ב"אזורי חיכוך", וככל שמדובר בבחירה בין תקינות פוליטית לבין ביטחון הציבור, הגם שברור שלעיתים זה פוגע בי ובזכויותיי כאדם ואזרח, אני מעדיף את הבחירה בצעד הנבון והאחראי יותר. ביטחון הציבור ושלומו עולים בחשיבותם על הפגיעה בי, וכן, גם באחרים, בתורם, אם זה מה שנדרש כדי לעצור את הפיגוע הבא, או המחבל המתאבד הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני ישראל, אני החזק ואני המחליט.

זה יפה איך אנשים יודעים מצד אחד שהם שולטים בחייהם של הפלסטינים ואפילו מתגאים בזה, ומצד שני כשמישהו אחר אומר דבר כזה הם מייד מכחישים ואפילו מציעים לשלול אזרחות של מי שאומר את זה (או לתלות אותו בכיכר העיר).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

אני ישראל, אני החזק ואני המחליט. אם הפלשתינאים רוצים מדינה, זאת תהיה מדינה שלא תהיה עויינת ליהודים. מוכנים? תפאדל. לא מוכנים? לא תקבלו. אני, כאמור, הקובע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
ליהודי חברון יש קייס לגיטימי וזכותם המלאה לחזור. כנל כל יהודי שגורש מהשטחים ב48. לא ל'עם היהודי' (שמיוצג על ידי המתנחלים), אלא לאותן משפחות עצמן. אגב, שאלה שלא עסקתי בה מעולם - יש קשר בין היהודים שגורשו ואלה שהתנחלו שם?

ושוב, אין לי זכות לדרוש מהערבים לעזוב את ביתם, בו הם גרו בלי לדרוך על אף אחד. ההשוואה לא במקומה.

והפסקה האחרונה בעצם מבטאת את כל הבעיה. 'אנחנו חזקים ואנחנו קובעים'. טוב, אז קודם כל, זה לא עובד ככה במדינה דמוקרטית. דבר שני, הגלגל מסתובב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:14 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אז אני ארשה לעצמי לסכם בנתיים,
הלכת פול ריטרטד,
אף פעם אל תלך פול ריטרטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ליהודי חברון יש קייס לגיטימי וזכותם המלאה לחזור. כנל כל יהודי שגורש מהשטחים ב48. לא ל'עם היהודי' (שמיוצג על ידי המתנחלים), אלא לאותן משפחות עצמן. אגב, שאלה שלא עסקתי בה מעולם - יש קשר בין היהודים שגורשו ואלה שהתנחלו שם?

ושוב, אין לי זכות לדרוש מהערבים לעזוב את ביתם, בו הם גרו בלי לדרוך על אף אחד. ההשוואה לא במקומה.

והפסקה האחרונה בעצם מבטאת את כל הבעיה. 'אנחנו חזקים ואנחנו קובעים'. טוב, אז קודם כל, זה לא עובד ככה במדינה דמוקרטית. דבר שני, הגלגל מסתובב.

עד כמה שידוע לי, היהודים החברוניים היו בעיקר חרדים, אז לא נראה לי שיש קשר.

דבר שני, הגלגל כבר הסתובב. על המדרגה השביעית שמעת?

ואתה רומז שארה"ב לא דמוקרטית? כי עד כמה שידוע לי גם לה היו דרישות שלטוניות מאפגניסטן טרם עזבה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

אדום נחמד כתב:

עם זאת, אני חושב ש יכולה המדינה הפלסטינית העתידית לאפשר אזרוח של יהודי הגדה , על אף העוול הגדול שהם גרמו לפלסטינים בעצם התיישבותם בשטח, אם אלה יהיו מוכנים להיות חלק אינטגרלי מהחברה הפלסטינית, ולא להמשיך לחיות במובלעות יהודיות מנותקות.

"אף לא אחד"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4411408,00.html

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1042667

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/260065

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/514/869.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
רק אל תחשבו שהרעיונות ההזויים האלה (יש אפרטהייד בשטחים שמפלה את היהודים) פרטיים שלו. בשיח בקרב המתנחבלים הם די נפוצים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:26 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
רק אל תחשבו שהרעיונות ההזויים האלה (יש אפרטהייד בשטחים שמפלה את היהודים) פרטיים שלו. בשיח בקרב המתנחבלים הם די נפוצים.

יכול להיות שהוא באמת מספיק תמים כדי להאמין בזה, אבל בגדול זה סתם טריק שהם עושים כדי לרוקן את המושגים שמטיחים בהם לריקים ונטולי תוכן (על אותו עקרון שאורית סטרוק הקימה ארגון "לזכויות האדם היהודי" בשטחים, אם כי במקרה שלה היה גם אינטרס להידחף לפאנלים בנושא זכויות אדם בטענה שצריך ייצוג הוגן של ארגוני זכויות אדם משני צדי המפה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 13:45 
אגב, מוזמנים לקחת הפוגה קלה בדיון ולקרוא את הכותרת הראשית כעת בוואלה

http://travel.walla.co.il/item/3007539

נחשפה תעודה נדירה (פפירוס) מימי הבית הראשון עם שמה של ירושלים

במבצע אכיפה מורכב, תפסה רשות העתיקות פפירוס ובו האזכור הקדום ביותר של העיר ירושלים בתעודה חוץ-מקראית, הכתובה בכתב עברי קדום מימי ממלכת יהודה (המאה ה-7 לפנה"ס). מעניין מה חושבים על זה באונסק"ו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 14:10 
אכבר מזיז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 14:17 
סמל אישי של המשתמש
עצרו הכל!!! יש פפירוס, אין כיבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 14:57 
קומוניסים כתב:

במבצע אכיפה מורכב, תפסה רשות העתיקות פפירוס ובו האזכור הקדום ביותר של העיר ירושלים בתעודה חוץ-מקראית, הכתובה בכתב עברי קדום מימי ממלכת יהודה (המאה ה-7 לפנה"ס). מעניין מה חושבים על זה באונסק"ו

הם חושבים על זה מה שהם חשבו על זה קודם, שאין קשר בין ההחלטה שלהם למה שביבי סיפר לך על ההחלטה שלהם.

אם מחר יוקם בית המקדש השלישי, מה תאמר למוסלמי שירצה להכנס לקודש הקודשים ולהתפלל שם בטענה שפעם היה כאן מקום מקודש למוסלמים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
קומוניסים כתב:

הם חושבים על זה מה שהם חשבו על זה קודם, שאין קשר בין ההחלטה שלהם למה שביבי סיפר לך על ההחלטה שלהם.

אם מחר יוקם בית המקדש השלישי, מה תאמר למוסלמי שירצה להכנס לקודש הקודשים ולהתפלל שם בטענה שפעם היה כאן מקום מקודש למוסלמים ?

אז 2 הצדדים צודקים, זה פשוט עניין של עובדות בשטח?
כלומר, העובדה בשטח היא שיש שם מסגד כרגע כי לפני מאות שנים הריבון היה מוסלמי והחליט שייבנה שם מסגד. מה אם לדוגמא יקום ראש ממשלה דתי לאומי, שהוא הריבון כרגע, ויחליט שמקימים שם בית מקדש שלישי והורסים את המסגד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
בני12 כתב:
קומוניסים כתב:

אז 2 הצדדים צודקים, זה פשוט עניין של עובדות בשטח?
כלומר, העובדה בשטח היא שיש שם מסגד כרגע כי לפני מאות שנים הריבון היה מוסלמי והחליט שייבנה שם מסגד. מה אם לדוגמא יקום ראש ממשלה דתי לאומי, שהוא הריבון כרגע, ויחליט שמקימים שם בית מקדש שלישי והורסים את המסגד?

אז סביר שתהיה מלחמה ובלגן כללי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
בזה אני בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 16:44 
הטיעון "הפלסטינים יקימו מדינה לא נחמדה (בלי שוויון ואזרחות ליהודים וכו) ולכן צריך להמשיך בכיבוש לנצח" הוא הלוגיקה בהתגלמותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
el dudernio כתב:
אדום נחמד כתב:

ליהודים לא צריכות להיות שום זכויות אזרחיות מחוץ לגבולות 67.

במה זה שונה מהטענה שלמוסלמים לא צריכים להיות שום זכויות אזרחיות בתוך גבולות 67?

זה שונה בדי הרבה מובנים.
אני בטוח שאתם יכולים להתאמץ קצת ולפחות לנסח הסבר או שניים, גם אם אלה לא יהיו מקובלים עליכם.

אבל זה אחיד בדבר אחד, הרצון שלך ושל הימין להגביל זכויות בשל מוצא אתני.

אני אשמח אם תפסיק לנסות לסובב את זה ותכיר בעובדה שלצורך "הצטדקותך" אתה מוכן לנקוט בצעדים דומים לאלו שאויבך הפולטים מבקשים
לנקוט כלפי הציבור המוסלמי.
זה פסול זה פסול.

מעבר לזה אני לא מבין איך מבחינת צדק אוניברסלי זה נכון לדרוש להקים מדינת נטולת מיעוטים באשר היא אבל כנראה שרק מבחינתי זה פסול,
כי עושה רושם שמבחינתך ומבחינת אחרים כאן לא משנה מה יקום מעבר לקו הירוק, גם עם יתעללו שם בנוצרים, יזידים או שיעיים, העיקר שאנחנו
נוכל לרחוץ בנכיון כפינו. לא יודע לי זה לא נשמע "הומני" במיוחד. אבל כאמור אולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
ביקשתי שתנסה. לא ניסית. מעניין למה.

התשובה היא די טריוויאלית - הפלסטינים לא שוללים זכויות של יהודים על אדמתם. הם אפילו לא ריבון בשום שטח.

בשטחים הכבושים הריבון הם היהודים, אבל הם לא מאפשרים לתושבים להנות מזכויות אדם ואזרח כפי שריבון מחויב. לכן, אין שום לגיטימציה לטעון לזכויות יהודים שם.

ובנימה אישית - מה שאתה עושה פה זה מס שפתיים. 'זכויות לכולם'. רק שבנתיים הממשלה שלך, בשמך ובעזרתך (אם יגייסו אותך אני מניח שלא תסרב לשרת בשטחים) היא זו ששוללת את מרבית זכויות האדם מהנהר לים. להלין על האחוז הבודד בו לכאורה יהודים 'מקופחים' זה בדיחה.

ולגבי ההאשמה הקבועה כלפי מתנגדי הכיבוש על חוסר האכפתיות שלנו ממה שיקום שם אחרי שנצא, מעבר לכך שזו שטות מוחלטת ושקר בוטה, זה גם לא רלוונטי. כשתפעל למען זכויות אדם על כל השטח, תבוא להטיף מוסר. לשבת רגל על רגל, לחכות למשיח ולבקר אותנו זה עלוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 18:56 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

בשיח בקרב מתנחלים? שכחת את ראש פאקינג ממשלת מדינת ישראל ו'טיהור אתני'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 19:09 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
Officer Barbrady כתב:

זה לא רק שהיא לא מוחרמת בעולם, היא מקיימת קשרים ערים עם מדינות מאוד דמוקרטיות. אני מניח שאם באמת המצב בשטחים היה כל כך גרוע, ואם המצב היה כמו בדרום אפריקה של לפני כמה עשורים, ואם היינו דומים לסוריה או לצפון קוריאה- כל הלובי היהודי שבעולם לא היה עוזר. כנראה שהמצב לא כזה גרוע כמו שאתם מנסים לתאר, כנראה שאנחנו יותר קרובים לארה"ב מאשר דרום אפריקה.

המצב ימשיך להיות סביר עד שפתאום הוא לא יהיה סביר, הצעד הנבון והרציונלי הוא להסיר את המכשול לפני המעידה.
אגב, כחלק מעבודתי מוצרים שלי נמכרים בחנות אינטרנטית גדולה המציעה למוכרים להציג את דגל מדינת המוצא שלהם בחזית הדף שלהם, אתה מוזמן לנחש מה הצגת דגל ישראל עושה למכירות, וכמה מהקולגות שלי, תושבי ישראל, בוחרים להציג את הדגל. עזוב, אני אענה לך, אפס.
הנקודה היא שיש החרמה דה-פקטו שאי אפשר לכמת.

אין לי ספק שישראל, בקרב הרבה מאזרחי העולם, שנואה ברמה קשה. אין לי ספק שדגל ישראל מוקצה מחמת המיאוס אצל הרבה, גם במדינות מערביות. לעניות דעתי, יש בזה אלמנט אמיתי של התנגדות למעשים של ישראל בשטחים ובעזה, אבל גם אלמנטים של הסתה שקרית ואנטישמיות. אני מדבר על יחסים בין מדינות, והמדינות המערביות מקיימות יחסים מדינתיים ומסחריים פעילים מאוד.

אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
זה לא רק שהיא לא מוחרמת בעולם, היא מקיימת קשרים ערים עם מדינות מאוד דמוקרטיות. אני מניח שאם באמת המצב בשטחים היה כל כך גרוע, ואם המצב היה כמו בדרום אפריקה של לפני כמה עשורים, ואם היינו דומים לסוריה או לצפון קוריאה- כל הלובי היהודי שבעולם לא היה עוזר. כנראה שהמצב לא כזה גרוע כמו שאתם מנסים לתאר, כנראה שאנחנו יותר קרובים לארה"ב מאשר דרום אפריקה.

האמת, לא מתאים לך משחק התמימות הזה.
אנחנו עוד לא סוריה ולא צפון קוריאה. עדיין, מדינות המערב המאד דמוקרטיות מקיימות קשרים ערים עם מדינות רבות שלא רק שהדמוקרטיה נרמסת בהן, אלא שהן בכלל לא מצהירות על עצמן כדמוקרטיות, וזכויות האדם נרמסות בהן ברגל גסה. ואתה יודע את זה היטב, אני לא צריך להביא כאן דוגמאות. האינטרס המניע את מהות הקשרים של מדינות המערב בעולם הוא לא בהכרח המוסרי ביותר.
עכשיו, המצב בשטחים הוא גרוע מאד, ועקרונית הוא אפילו חסר תקדים (אני לא חושב שיש מדינה מערבית בעולם שמחזיקה במשך 50 שנה שטח שהיא כבשה, ובו מליוני אנשים שאין להם שום אזרחות). מדינות המערב יודעות את זה ו"גוערות" בישראל פעם אחר פעם. אני לא יודע עד כמה הן מודעות לעוולות שנגרמות לאוכלוסיה (הרי רובכם לא יודע ולא רוצה לדעת מה באמת קורה, אפילו בישראל). חוסר המעש שלהם נובע כנראה ממארג של אינטרסים שדוחף אותן שלא להתערב, למרות שברור שהמצב הזה לחלוטין לא מקובל עליהן.

בתשובה לתהייה שלך - זה שהן לא מתערבות עד עכשיו, זה בוודאי לא בגלל שהן חושבות שמה שאנחנו עושים זה בסדר.

מכיוון שאתה משתמש הגון ועונה בצורה עניינית, אולי ממך אקבל תשובה- למה לדעתך המצב כל כך גרוע בשטחים?

לפני שאני עונה לך - ואני לא הולך לעשות את העבודה בשבילך - האם קראת את הסיפור שהבאתי מעמירה הס, לפני שני עמודים בערך?

עכשיו קראתי. אני לא מתווכח, יש מתנחלים שעושים צרות, בדיוק כמו שיש הרבה מושבים בתוך הקו הירוק שמדווחים על שגרת חיים איומה בגלל פורצים פלשתינאים. ישראל מוציאה צווי הריסה נגד מאחזים בלתי חוקיים וצווי מעצר נגד מתנחלים שמבצעים מעשים פליליים.

״עכשיו קראתי״. זה העניין, אם לא הייתי מפציר בך לא היית קורא. כמו רוב מכריע של הישראלים, אתה לא יודע מה קורא שם, אף אחד לא רוצה להסתכל במראה ולראות פרצוף מכוער. זה סתם סיפור אחד מסוף השבוע. יש מאות עוולות כאלה שנעשות, זה יומיומי.
אבל עזוב רגע את העוולות הקטנות. המצב הוא קודם כל נורא ואיום, כי יש שם 2 מליון איש שכבר 50 שנה חיים בלי שום מעמד אזרחי. אתה לא חושב שזה נורא? אתה מבין מה זה לחיות באופן כזה, שבו אין לך שליטה על גורלך? ואנחנו אחראים לזה.
אם כן מעניין אותך מה קורה שם, אני מוכן להמליץ לך על ספרים שמתארים את חיי היום יום בשטחים, תיאור עובדתי. אם תרצה יש גם עיתונים שמציגים את זה באופן רציף, ובוודאי אתרי אינטרנט. אם אתה מוכן להבין רגע שלא כולם שקרנים, אתה תיווכח מהר מאד ״למה המצב בשטחים כל כך גרוע״ כפי ששאלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
אני עכשיו סיימתי את 'הארץ מעבר להרים' של ניר ברעם. חובה לכל מכחישי המציאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 20:09 
תכננתי לפרסם את זה בפורום של הכדורסל, אבל אם כבר נפתחנו אז לחצתי לפני שעה על התגית "ארז אדלשטיין" בוואלה ספורט וקראתי את כל הכתבות.
מומלץ בחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2016, 20:26 
סמל אישי של המשתמש
איזה קטע.

אני נגד הכיבוש אני חושב שאנחנו חייבים לצאת משם מהר. גוייסתי ונשלחתי לקבן על טעמי פצפיסטיות. בחרתי לשרת בשטחים ולדאוג שקציני צהל לא יעשו שם כעולה על רוחם עד לשלב שמודרתי ממידע.

עכשיו תפסיק לחשוב שאתה יודע יותר מכולם כי אתה לא.

הממשלה שלי ושלך היא ממשלה נוראית ולא אני ולא אתה בחרנו בה. זה עדין לא מצדיק מניעת זכויות מבני אדם בשל דתם. שבר שאתה עושה.

אתה מצדיק את זה כי בסופו של דבר אתה בדיוק כמו הימין גזען מטונף רק שאתה מוכן להלכות את עצמך בשביל שלא תצא כזה בעיני העולם.

במחשבה שניה אולי אתה לא. אתה לא באמת מצדיק וחושב שליהודים לא מגיעות זכויות אזרח באיזה שהוא מקום בשל יהדותם. ובטח סתם נפלת לך בלהט הדיון, אבל לעתיד תבין שלא יקרה כלום אם תגיד צודק טעיתי.
ליהודים מגיעים זכויות אזרחיות באשר הם, לא על ישראל לספק אותם בשטחים שאינם שלה. כמה פשוט ככה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: