purvis short כתב:
הפועל כתב:
שאלה מצויינת למה נושא הלהט"ב באמת כ"כ בעייתי ברשימה המשותפת? למה עודה לא יכול להתבטא בו בחופשיות, למרות שחד"ש כמפלגה עצמאית קידמה כמה וכמה חוקים לטובת הלהט"ב? בואו ניזכר - כי המיינסטרים הפוליטי הישראלי עשה כמיטב יכולתו כדי להיפטר מכל המפלגות הערביות והכריח את עודה לשבת עם חבורת איסלמיסטים חשוכים שהוא מתעב כדי שיוכל להיכנס לכנסת.
אולי אם היה בא לאיזה 2000 לוויות לא היו עושים את זה. או שלא.
זו התממות. הוא מנהיג או שהוא פופוליסט שמתחנף לקיצונים במחנה שלו? בעצם, אני הרי יודע את התשובה.
אם מחר תועלה בכנסת הצעת חוק לשוויון זכויות לחברי הקהילה אתה תראה שהרשימה המשותפת תצביע בדיוק כמו שסמוטריץ' יצביע. אבל קל לטמון את הראש בחול ולצייר אותם כאבירי זכויות אדם וכנאורים. הם לא. אפילו בליכוד יש חבר כנסת מהקהילה. בוא נחשוב מה הסיכוי שיהיה חבר כנסת מהקהילה ברשימה המשותפת. יודע מה, בוא ניתן להם שלושה שרים בממשלה. בוא נראה אותם מקימים מרכז גאה אחד באחת הערים הערביות במדינה. אני מבטיח לך שהם לא יעשו כלום ויעטפו את זה בטיעונים יפים. בשורה התחתונה: הם והסמוטריצ'ים אלה שני צדדים של אותו מטבע. הם לא אבירי זכויות אדם. סתם קיצוניים ופרובוקטורים.
זה אמנם סטייה מהנושא של פרס וכו', אבל זה מראה שוב ממה המפלגה הזו עשויה. מקיטוב, הדרה, שלילת האחר וכמו שכתבה מיכל אהרוני: "או שאתם בדיוק מה שאנחנו רוצים שתהיו או שתחיו ותמותו בלעדי". בלי שום פרגמטיות או רצון לקדם משהו.
אי ההגעה להלוויה היא לא איזה אמירה, זו סתם פרובוקציה בגרוש, וזו בערך המדיניות של המפלגה הזו.
המפלגה הזו היא חלק מהאסון של השמאל. כי יש לה כוח פוליטי עצום ופוטנציאל עוד יותר עצום שהמנהיגים שלה, חסרי האומץ והחזון, זורקים לפח. הם אפילו לא מוכנים להושיט יד למפלגה כמו מרצ, מהמחנה שלהם, וזה אומר הכול.
מה זה "מנהיג"? הוא זה בראש הרשימה כי היה צריך מישהו שיהיה בראש, טכנית. בל"ד ורע"ם ממשיכות להתנהל כמפלגות וסיעות נפרדות. בכל רגע הרימה המשותפת עשויה להתפרק. המחלוקות לא נעלמו כי דחפו אותם בכח לשבת ביחד.
נורא יפה לדבר על מרכזים גאים. בכמה ערים יהודיות יש מרכזים גאים? הליכוד שכ"כ ידידותי ללהט"בים ויש בו ח"כ גאה, כמה כאלו הקים? יש בישראל מרכז גאה אחד בדיוק למיטב ידיעתי, בעיר שבשליטת מרצ והעבודה. וזהו. אז מה, הליכוד והסמוטריצים זה אותו דבר?
עצם ההצגה של הרשימה המשותת והימין הקיצוני על אותו משקל רק מראה על ניתוק מהוויית הקיום של הערבים, ומדגימה היטב את התעוזה שיש בהטפות המוסר שהם מקבלים עכשיו. הרי הימין הקיצוני בישראל מעולם לא נפסל מישיבה בממשלה. למעשה הוא נטוע עמוק בקואליציה הנוכחית כולל במפלגת השלטון. הרשימה המשותפת לעומת זאת פסולת חיתון באופן מוחלט ע"י המיינסטרים הישראלי. איה כח ופטנציאל יש שם? פוטנציאל לדפוק וזרוק מקסימום.
חבל לי מאד שברשימה המשותפת לא מצליחים להתגבר על משקעי הטינה והזכרונות המרים מהיסטורית יחס המיינסטרים הישראלי, כולל השמאל הקרוב אליהם. הלוואי שהיו עושים זאת, היו ראויים לכל מחמאה על כך. אבל אמור - קשה לי להאשים אותם שהם מתנהגים אחרת, בטח ובטח, כשנראה שזה מה שציבור המצביעים שלהם רוצה.