פרימו לוי כתב:
אני לא מבין את הטענה הזאת. מה זאת אומרת "מה כבירי אשם" ו"כבירי מאוכזב"? הוא אשם בניהול חובבני בצורה יוצאת דופן. מאוכזב? שיבהיר לגוטמן שהוא מצפה להתפטרותו המיידית. שלא ירפד אותו בתפקיד פנסיה ביציע.
יש לגוטמן חוזה כמאמן הפועל תל אביב. אם החליט שהספיק לו והוא לא יכול לאמן יותר, שיתפטר.
מה זה הדבר הזה שמנהל מאפשר 'התפטרות' בפועל של עובד אבל משאיר לו משכורת ותפקיד?
לא קונה את הבולשיט ששכרו של לוזון קוזז משכרו של גוטמן. גוטמן עדיין מקבל שכר ויושב על חוזה.
העניין הזה שאתה מתאר פז, ככוחו הבלתי מוגבל של גוטמן, שאני מתייחס אליו ספציפית ככוחו להחליט לנוע ולנוד בין היציע לספסל כאוות נפשו ובכל פעם שנמאס לו,
זה לב העניין, הניהול החובבני. ואי הלמידה מטעויות. שוב פעם מוחלף מאמן במחזור רביעי. זה פשוט לא יאומן ואני לא מבין איך כבירי עוד ממשיך לקבל קרדיט ממישהו מאוהדי הפועל.
ואני לא מסיר את האחריות מגוטמן העלוב (מתנצל על השפה הקופמנית אבל האנשים במועדון ראויים לה), פשוט אני לא מבין איך אפשר להסיר את האחריות מכבירי.
אני בעיקר מודאג מהכתבות לפיהן גוטמן רקח את המהלך הזה מאחורי הגב של כבירי בימים האחרונים כשהוא היה בכלל בחו"ל. וגם אם זה לא היה ככה, הרושם כאן הוא שגוטמן יזם את המהלך הזה ועשה אותו על דעת עצמו.
האחריות של כבירי כאן היא בעיקר לכוח העצום של גוטמן במערכת, כוח שגוטמן מנצל לרעה. וכאן הביקורת שלי על כל קונספט המאמן-מנג'ר-אלוהים שנפלנו לתוכו - בסוף מרוב סמכויות בלתי מוגבלות אתה מקבל סוג של דיקטטור בלי תפקיד מוגדר, שמחליט מה הוא עושה ומה הוא לא עושה לפי שיקולים שהם לפעמים לטובת הקבוצה ולפעמים לטובתו האישית. העובדה שגוטמן יכול לקום בבוקר ולהחליט "לא בא לי לאמן יותר כי אני סובל" אבל להמשיך להיות "מנהל מקצועי" היא לא בריאה, העובדה שגוטמן יכול להחליף מאמן לקבוצה במחזור רביעי על דעת עצמו (עם כל הנזק התדמיתי והזעזוע המקצועי שנלווים לכך) בלי להתפטר ובלי לשאת בהשלכות היא לא בריאה. כל מערכת התמריצים של גוטמן היא לא תקינה, זו מערכת תמריצים שהיא נגד הטבע האנושי, ועל זה הביקורת הגדולה בתקשורת שמאמן נכשל ובעצם "מקדם את עצמו". אני חושב שזה ברור שזו ביקורת שיש בה אמת, גם אם היא מגיעה מכל מיני ברקוביצ'ים הזויים וחסרי מודעות עצמית.
הכוח של גוטמן במועדון הוא כוח לא פרופורציונלי ואף אחד לא צריך להתפלא שהוא מנצל אותו לרעה, זה פשוט הטבע האנושי והתפקיד של המערכת הוא למנוע את זה מלכתחילה עם הגדרות תפקיד נכונות, תמריצים נכונים ומאזני כוחות נכונים. כאן כל המאזן הזה הופר ואנחנו משלמים מחיר תדמיתי גדול.