אדום מטלי כתב:
אני לא יודע מה אתם אתם רואים, ולמה מדברים כל כך הרבה על ההרכב.
לדעתי הבעיה של הקבוצה כרגע היא המאמן, ושם שינוי נקודתי של שחקן לא יעזור.
אסתייג ואומר שאני מבין פחות בכדורגל מהרבה משתמשים כאן, את חלקם אני יכול להזכיר ולהגיד שאני לומד מהם.
ובכל זאת, לא צריך להיות גאון כדי להבין, למשל, שכוון ההתקפה שלך הוא מהשער שלך כלפי שער המתנגד, ומהלך המשחק צריך להיות בכוון הזה. בחיפה ראיתי כל כך הרבה פעמים שהיינו כבר ב-16 של המתנגד, והכדור הגיע בסופו של דבר אחורה, אל השוער שלנו. זה לא היה נראה כגחמה של שחקן, זה היה נראה משהו מאד שיטתי.
לא צריך להיות גאון כדי להבין ששחקן שהכדור מגיע אליו, צריך לשאוף להניע אותו קדימה אל השחקנים שמסוגלים להבקיע ונמצאים קרוב לאזור שבו הם מסוגלים לעשות את זה. בחיפה ראיתי שכל שחקן שקיבל כדור, חיפש כברירת מחדל למסור אחורה, משל היינו במשחק רגבי שמשוחק ברגל. גם זו לא נראתה כתופעה מקומית, אלא שיטה ממש, הנחיה מלמעלה.
אלה רק דוגמאות. משהו גורם לשחקנים לקבל החלטות לא נכונות ב-95% מהמקרים בהם הם מקבלים החלטות.
לכן הויכוח אם זה יהיה יחזקאל או אלטמן, ידין או גורבצ'וב הוא עקר, כל עוד השיטה או ההנחיות הן כאלה.
המשחק בחיפה כולל המחצית הראשונה היה נורא בעיני, לא זוכר מתי משחק של הפועל הרגיז אותי כל כך. אותם שחקנים עם אימון נכון יכולים להגיע להרבה יותר.
אני אשמח מאד אם מישהו מהמבינים כאן יסביר לי איפה אני טועה.
* הערה: יכול להיות שהעצבים שלי בחיפה נבעו מתוך הנסיבות בהן אני שרוי, וממצבי הנפשי הירוד כרגע. ובכל זאת, אני מחכה שמישהו יאיר את עיני באופן ענייני.
לא צריך להיות גאון כדי להבין שהקבוצה הזו מורכבת משחקנים בינוניים ולכן הוא גם תהיה קבוצה בינונית
הרי אם אחד כמו יחזקל שמתוך 15 פעולות תצא לו פעולה אחת אפקטיבית היה נמצא היום במכבי פ"ת, אף אחד לא היה יודע מי זה בכלל. כנ"ל לגבי שיימן, ורטה, גוטליב, רייכרט, אלטמן, ידין, דגני ועזרא. כולם ללא יוצא מן הכלל שחקנים בינוניים שנתנו עד היום עונות בינוניות במקרה הטוב.
לכן, למסקנה שלך שעם אימון נכון הם היו יכולים להגיע להרבה יותר אין שום ביסוס.
מה שכן, גוטמן היה צריך להפנים את המוגבלויות הרציניות מאוד של הסגל הזה ולהיערך באופן אחר, לא יכול להיות שבמצבנו הנוכחי הרכש של שנביא להתקפה יהיה הדולי מנגה הזה כי אנחנו פשוט נהיה קבוצה שלא מבקיעה שערים.