מטלי ידידי,
העתקתי את הדו שיח הקודם ביננו זה שלא ברור לך ולגביו טענת שאני קופץ מנקודה אחת לאחרת.
אדום אופטימי כתב:
ידידי,
אדום מטלי כתב:
ידידי,
כתבת תגובה ארוכה ומפורטת, אלא שהיא ענתה להרבה דברים שלא טענתי ולא התייחסה לנקודה היחידה עליה כתבתי.
הדאגה ההדדית שלנו מפני הדעה של השני היא לגיטימית, כפי שכתבתי. אלא שאני לא טוען שאתה ( או לפיד, או מירי רגב, או אפילו הצל לצורך העניין) ״שונאי ישראל״. אתה כן טוען זאת כלפי אנשים אחרים.
הגישה הזו, חוץ מזה שהיא בלתי מובנת, היא גם הרסנית ותוביל לאסון.
אתה לא טענת שאני שונא ישראל וגם אני לא טענתי שאתה שונא ישראל.
חבריך למחנה, לפחות בפורום, טוענים כך כלפי מי שנמצא במרכז ובוודאי ימינה. הם לא משתמשים בביטוי "שונא ישראל" . הם משתמשים בביטויים חריפים מכך.
ומאחר ואני מאמין שקיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה, ומאחר ולדעתי פחות מ-5% מהאוכלוסייה היהודית במדינת ישראל מחזיקה בבדעות של חד"ש והאירגונים שמנית אחת מהודעותיך הקודמות, אותי זה לא מטריד. זה שבפורום הרשימה הערבית המייצגת טוב יותר מכל המפלגות האחרות את האירגונים שמנית בהודעותיך הקודמות היתה המפלגה הגדולה בממשלה לא אומר שזה כך בחיים שמחוץ לורום.
ובכן אפרק את תגובתך ותשובתי לשני חלקים :
אדום מטלי חלק א' של תגובתו כתב:
ידידי,
כתבת תגובה ארוכה ומפורטת, אלא שהיא ענתה להרבה דברים שלא טענתי ולא התייחסה לנקודה היחידה עליה כתבתי.
הדאגה ההדדית שלנו מפני הדעה של השני היא לגיטימית, כפי שכתבתי. אלא שאני לא טוען שאתה ( או לפיד, או מירי רגב, או אפילו הצל לצורך העניין) ״שונאי ישראל״. אתה כן טוען זאת כלפי אנשים אחרים ..
אדום אופטימי בתגובתו לחלק א' כתב:
אתה לא טענת שאני שונא ישראל וגם אני לא טענתי שאתה שונא ישראל.
חבריך למחנה, לפחות בפורום, טוענים כך כלפי מי שנמצא במרכז ובוודאי ימינה. הם לא משתמשים בביטוי "שונא ישראל" . הם משתמשים בביטויים חריפים מכך.
הדגשתי את תשובתי לחלק א' של תגובתך. אסביר כדי שיהיה ברור יותר. מסכים איתך שאתה והחברים למחנה שלך לא קוראים לאנשי המחנה שלי " שונאי ישראל" כפי שאני ואחרים קוראים למחנה השמאל הרדיקלי. "שונאי ישראל". חבריך למחנה משתמשים בביטויים חריפים מכך. למשל "נאצי". למשל "תומכים ברצח עם". לדעתך השימוש במילה "שונאי ישראל" חמור. לדעתי השימוש במילים שהזכרתי חמור מכך.
נעבור ברשותך לחלק השני.
,
אדום מטלי בחלק שני של הודעתו כתב:
הגישה הזו, חוץ מזה שהיא בלתי מובנת, היא גם הרסנית ותוביל לאסון.
אדום אופטימי בחלק שני של תגובתו כתב:
ומאחר ואני מאמין שקיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה, ומאחר ולדעתי פחות מ-5% מהאוכלוסייה היהודית במדינת ישראל מחזיקה בבדעות של חד"ש והאירגונים שמנית אחת מהודעותיך הקודמות, אותי זה לא מטריד. זה שבפורום הרשימה הערבית המייצגת טוב יותר מכל המפלגות האחרות את האירגונים שמנית בהודעותיך הקודמות היתה המפלגה הגדולה בממשלה לא אומר שזה כך בחיים שמחוץ לפורום.
אסביר.
לדעתך הגישה הזו של לקרוא לאנשי המחנה שלך "שונאי ישראל" תוביל לאסון והיא הרסנית. ודעתי היא שהמחנה שלך התומך באירגונים כמו בצלם או שוברים שתיקה או מצבעי המפלגות הלא ציוניות הערביות מקרב היהודים בישראל לא עולה על 5% מהאוכלוסייה היהודית.
אותך זה מטריד. אותי זה לא מטריד כי ה- 5% האלה הם שוליים בעיני. זכותם כמובן להביע את דעתם אבל דעתם שולית ולא חשובה לכן היא לא יכולה להביא לאסון כפי שאתה טוען.
לדעתך זה יוביל לאסון. לדעתי לא.בדיוק כפי שהקיצוניים מהצד השני יעני להבה /הלה פמליה/ וכדו' הם 5% מהאוכלוסיה וגם אותם איני סופר.
הקיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה לטעמי. אסון שניהם לא יכולים להוביל כשמדברים על העם הישראלי יהודי.
כתבת שהגישה הזו אינה מובנת. מוכן שתשאל שאלות מנחות כדי שאנסה להסביר טוב יותר את הגישה. יש לי יסוד טוב להניח שהיא מאוד מובנת לך רק שפשוט ....אינך מסכים איתה וזה בסדר.
לא יודע להסביר ולהתנסח יותר טוב ממה שעשיתי בהודעתי זו.
לדעתי הטענה שלך שאני עונה על דברים אחרים ובורח לדברים אחרים לא קשורה בתשובתי אלא בעובדה שהיא לא מקובלת עליך.