אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
לרוב אלו שמבקשים ״הוכחות״ זה אתה וטקנו.
גם שאתה רוצה שאני ״אוכיח״ לך כמה חיילים נענשו במסגרת פנים צבאית
על עבירות של טוהר הנשק או אי ציות לפקודות היא בלתי אפשרית, אבל זה לא שינה לך
כדי לקבוע שאם אין הוכחה כזאת אז אין דבר כזה.
אחרי שכבר הצליחו למצוא הוכחות אז הגיעו שלח התרוצים, בדואי, לא הרג,
היה אזרח וכו׳
היופי הוא שאני וקומוניסים ואופטימי ואחרים יודעים להביע ביקורת על צה״ל כשצריך
בעוד אתה למשל לא תוכל להגיד מילה טובה על צה״ל ורק תחפש את הרע ואת הפסול
וכמובן שתמיד תבליט את השלילי שהוא הקיצון.
אנחנו ביקשנו הוכחות רק כשטענת שחיילים נענשים בחומרה על פגיעה בפלסטינים. אתה לא יכול לטעון טענה ולא להראות על מה היא מבוססת. אלוהים לירון לפעמים אתה מתנהל כמו ילד קטן.
והתשובות לקומוניסים הן לא תירוצים אלא התייחסויות עניניות לסיפורים שהוא הביא. למשל, אם ביקשנו מקרי הרג, וניסים הביא מקרה שבו לא הרגו פלסטיני, אני חושב שיש עניין לציין זאת. או אם שני לינקים מדברים על אותו מקרה. או שלשיטתך גם אם לינק אחד היה בכלל של צבא צרפת, להעיר על כך גם היה נחשב תירוצים?
אגב, אתה חצוף. ביקשנו ממך לינקים לא מעט פעמים וסרבת להביא, אבל כשניסים הביא אתה פתאום רוכב על הגב שלו. אתה לא מקיים את החלק שלך בדיון. אף פעם.
ולגבי ה"ביקורת" שלך על הצבא, זה כבר פשוט מגוחך. הביקורת שלך היא אף פעם לא על ה"צבא" אלא על חיילים בודדים שמתנהלים שלא כמו שצריך לדעתך. אני מחכה לביקורת אחת על הצבא עצמו. על ההתנהלות שלו כמערכת. על ייחוס כוונות רעות אפילו לחלקים בה. יש הרי כל כך הרבה. אתה יכול לחקור את נושא המנהל האזרחי. אתה יכול לדבר על פרקטיקות דוחות כמו מיפויים או הגנה על מתנחלים כשאלה תוקפים פלסטינים (שוב, לא כביקורת על חייל אלא הבנה שזה מערכתי).
אבל אתה לא עושה את זה. אתה זורק תמיד הכל על הש"ג. חייל שסרח. המערכת מוסרית לעילא.
מגוחך.
עדיין לא הבנתי איך אתה רוצה שאני אביא לך לינק על כך שמג"ד מגדוד X שפט את חייל Y ל20 ימי מחבוש או 30 ימי ריתוק בגלל שהוא לא ביצע נוהל מעצר חשוד אלא ישר ירה ופצע פלסטיני, הרי אלו דברים פנימים שלא מפורסמים בתקשורת.
אתה או יותר נכון טקנו טוענים שהנורמה בצה"ל היא לא לבדוק את המעשים שלו אלא לטייח מקרים.
בא משתמש בשם קובסטר שאמינותו+דעתו ידועה לכל ומספר לך שאותו בדקו באירוע בו נהרג פלסטיני, בזבזו לו יום שלם למען החקירה.
אז מה? זה היה מקרה חד פעמי? אולי קובסטר הוא זה שביקש ממצ"ח לבוא ולחקור אותו?
הנה אתמול בלילה למשל בוצעו מספר מעצרים של מבוקשים ברחבי הגדה, אני מניח שאתה תקרא לזה "מיפוי".
מעניין היה לגלות גם מטען צינור מוכן באחד מהבתים.
הצבא כארגון הוא צבא מוסרי שפועל על מידות, טוהר הנשק זה דבר חשוב, מנסים למזער למינימום את הפגיעה באוכלוסיה, אי אפשר להביא אותה למצב 0.
יש בנינו חוסר הבנה בעיקר בעניין שאני לא עובד אצלך ואתה לא עובד אצלי.
לא ביקשתי ממך לינקים "והוכחות" כי אני לא מצפה שתבזבז את הזמן שלך בחיפוש באינטרנט אחר טענתך.