אדום מטלי כתב:
יש לך בעיה עם המשפט שציטטתי? זה מה שתא"ל וירוב אמר בעדותו בבית משפט. על זה הוא 'ננזף'. אם תתאמץ, תצליח למצוא את זה לא אצל ג'ון בראון. אם אתה מוצא - אל תשכח להתנצל, ולהגיד שיש לך בעיה עם מה שאמר תת אלוף בישראל, על הנורמות בצה"ל.
(להערתך בהמשך, הוא לא דיבר על שימוש בכוח כדי להוציא מידע חיוני, אז אל תערב דברים לא קשורים)
אם המקור האידיאלי מבחינתך הוא אנשים כמו שוברים שתיקה, אני ממליץ לך לקחת כמה שעות ולקרוא עדויות באתר שלהם. אולי אח"כ קצת פחות תאמין בטוהר המידות של צה"ל.
אבל למה צריך דווקא שחיילים יעידו על כך? האם כתב עיתון שנמצא במחסום שמתופעל על ידי צה"ל, ומעיד בעצמו את התרחשות, זה לא טוב?
אני שירתתי בכל הערים בגדה. אמנם זה היה מזמן, אבל רוח צה"ל היא רוח צה"ל. לא הייתה לי אז שום מודעות פוליטית כמו היום. להיפך, הצבעתי ליובל נאמן וגאולה כהן. אבל כן, הכנסתי לכלא חיל שלי שלקח מתוך בית של אנשים רדיו-טייפ. גם לא נתתי לחייילים שלי לתת 'כאפות' או כל מיני תוספות מיותרות, מעבר להפעלת הכוח הנדרש ספיצפית באותו רגע. אבל זה סתם מתוך אנושיות בסיסית, ללא מחשבה. אבל ראיתי אנשים סתם נותנים מכות, כן. לא ראיתי טיוח, כי לא חיפשתי עוולות, שברור שנעשו. הייתי מסתובב בלילה בכפרים, מעיר אנשים קשי יום באישון לילה, כדי שיביא סיד וימחקו כתובות מקירות וחומות ברחוב, כתובות שאפילו לא הבנתי מה כתוב בהן. סתם, זו הייתה ההוראה, שירגישו מי הבוס. אתה מבין, זו ההתייחסות לתושבי השטחים, אנשים בזוים שרוצים להרוג אותנו. ואין בה שום חמלה או יחס הוגן. זה הטבע של פעילות הצבא שם, וזה בזמן שהנשק הכי קיצוני שלהם היה בקבוק תבערה. האמן לי, אין דין ואין דיין.
מטלי לא הבנת אותי, כאשר אמרתי שיש לי בעיה עם המשפט שציטטת הכוונה היא לאמור בציטוט ולדבריו של התת אלוף.
אני לא מסכים עם דבריו אבל שמחתי לראות שהוא ננזף+נפתחה חקירה נגדו.
גם שמחתי לגלות שבסופו של יום הממצאים היו שאותו אחד פעל כראוי במהלך שרותו וכך פקודיו.
שוב, לא אמרתי שאין מקרים כאלו, אתה יכול לקחת 50 מקרים במהלך 10 השנים האחרונות בעוד יש 500 מקרים בהם בנקל חיילים יכלו לבצע עוולות ולא ביצעו
בגלל היותם אנושים\מקשיבים לפקודות (תבחר אתה).
אני אומנם לא שירתתי בשטחים אלא בעזה, ושם הדברים הם אחרת.
אבל יש לי מכרים רבים ששירתו בשטחים ובן דוד שלי משרת שם, אני מדבר איתו ושומע ממנו דברים.
ושוב אשאל אותך את ששאלתי את האחרים פה (על זה נסוב הדיון)
ציטוט:
אשאל זאת באופן קל וברור - האם לדעתך הנורמה בצה"ל במקרים בהם יש הרוגים פלסטינים היא לטייח או לערוך תחקיר?