תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 23:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:
מצטער אך מכל הציטוטים האלו אני לא רואה משהו חדש או משהו שהוא פסול.

"הפעלת אלימות ואגרסיביות שתמנע הסלמת מצב וצורך להשתמש באלימות יותר גדולה, היא לא רק מותרת, היא לעתים חובה. מכה, דחיפה, גם כשהאנשים אינם מעורבים בסיטואציה מבצעית במידה שיכולה לקדם את ביצוע המשימה היא בהחלט דבר אפשרי"

אני מבין שמבחינתך אין שום בעיה עם המשפט הזה?
אני שואל, כי אולי הנחת היסוד שלי, שיש לנו בסיס מוסרי משותף לדיון, שיש לנו דברים שגם אני וגם אתה מסכימים עליהם, אינה נכונה.

ואני עדיין מחכה לתשובתך: מהם מקורות המידע, שאם אביא עדויות שלהם, הם יהיו אמינים מבחינתך.
אם התשובה שלך תהיה "כל מי שאומר משהו רע על חיילי צה"ל הוא שקרן" (בדומה להתיחסות לג'ון בראון), אז שוב, נוכל להפסיק לבזבז אחד את זמנו של השני.
(הנה כמה מקורות אפשריים: האגודה לזכויות האזרח, עיתון הארץ, עמותת "יש דין", ארגון בצלם, שוברים שתיקה, מחסום וואטש. אני מקווה שאתה לא מתחלחל מכך שדובר צה"ל וערוץ 7 לא ברשימה הזו).

כמובן שיש לי בעיה עם המשפט שציטטת.
רק ניסיתי לבדוק היכן צוטט המשפט הזה ולא מצאתי.
באתר של בראון הוא כותב זאת ומפנה למקום אחר שם לא מוזכר הציטוט הזה...
אני לא רואה פסול בשימוש בכח בשביל להוציא מידע חיוני שיכול להציל חיי אדם.
אמרתי לך מה המקור האידיאלי מבחינתי - אדם שיזדהה ויגיד את מה שאירע שם, כמו שוברים תיקה.
היתי יותר משמח אם אדום נחמד היה מארגן חוג בית אם חבר'ה משוברים שתיקה, היתי מגיע לפגישה כזאת בשמחה.
שאלתי גם את קובסטר האם בתור קצין הוא ראה איזה טיוח או משהו דומה, לשמחתי הוא ענה בשלילה.
אולי אתה או טקנו או אדום נחמד או נועם יוכלו להעיד אחרת.

אתה ברצינות כתבת שניסית למצוא איפה המשפט הזה צוטט? ואני מבין נכון שלא הצלחת?
תרשה לי להציג בפניך אתר מדהים שנקרא גוגל. יש שם תיבת חיפוש ואתה יכול לכתוב בה מה שאתה רוצה, והוא מוצא לך איפה זה הוזכר באינטרנט.
בבקשה: לינק לחיפוש הרלוונטי

לנוחותך, הבאתי גם את הקישור הראשון והשלישי ממה שנקרא "תוצאות החיפוש" (זה הדף שהאתר שסיפרתי לך עליו נותן לך בתור תשובה).
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%99_%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91 (אולי שמעת פעם על האתר הזה, ויקיפדיה)
http://news.walla.co.il/item/1748452 (עריכה: כתבתי פה משהו על ינון מגל, אבל זאת היתה טעות)

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 21 אוגוסט 2016, 15:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
כמו כן, מי שרואה בעדים של שוברים שתיקה מקור אמין למידע, יכול להיכנס לאתר של שוברים שתיקה ולקרוא שם את כל העדויות, ואפילו לספור את המקרים "החריגים" שמתוארים שם ולהשתכנע שלא מדובר ב"כמה מקרים בודדים שטופלו".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 14:56 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
כמה מקרים צריכים לקרות, נניח בחטיבת כפיר, כדי שנוכל להגיד שלא מדובר במקרים בודדים אלא בתופעה?

חצי ממה שקורה עכשיו בחאלב

תשמע, רק עכשיו עיכלתי עד הסוף את מה שכתבת.
אתה באמת עומד מאחורי זה?
פשעי מלחמה בסדר גודל של עשרות אלפי הרוגים ומאות אלפים בלי קורת גג זה המינימום שמצריך התייחסות ועד אז הכול בסדר?
מטריד מאוד.

לא באמת, זה היה ציני

יש מצב שתענה גם ברצינות, ותגיד מתי תסכים לשקול שמסובר בתופעה ולא באוסף (עצום) של מקרים בודדים?

אין שחור ולבן במלחמה.
ביום שאשמע שהפקודות הם לבצע טיוחים אז אבין שמדובר בנורמה.
ביום שהרמטכ"ל יצדיק מקרים כמו מקרה אזריה אז אבין שמדובר בנורמה.
ביום שמפקדים בצה"ל יורו לחיילים לירות סתם ככה באזרחים ללא הצדקה מבצעית אז אבין שמדובר בנורמה.
אני מניח שאתה כבר מבין את הכיוון שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
יש מצב שתענה גם ברצינות, ותגיד מתי תסכים לשקול שמסובר בתופעה ולא באוסף (עצום) של מקרים בודדים?

אין שחור ולבן במלחמה.
ביום שאשמע שהפקודות הם לבצע טיוחים אז אבין שמדובר בנורמה.
ביום שהרמטכ"ל יצדיק מקרים כמו מקרה אזריה אז אבין שמדובר בנורמה.
ביום שמפקדים בצה"ל יורו לחיילים לירות סתם ככה באזרחים ללא הצדקה מבצעית אז אבין שמדובר בנורמה.
אני מניח שאתה כבר מבין את הכיוון שלי

כמו שחשבתי קודם, סף הרגישות שלך מאוד גבוה וצריך לקרות משהו ממש איום כדי שתחשוב שזה לא בסדר.
תודה על ההבהרה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:02 
טקנו לא צריך לכעוס כל הזמן, תודה שבאת את הציטוט.
עכשיו בהחלט אוכל להתייחס אליו, כמו שאמרתי אני לא מסכים עם המשפט הזה.
אני מניח שהציטוט הבא (מתוך ויקיפדיה) לא עושה עלייך רושם:
ציטוט:
עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק של תנועת יש דין כנגד הרמטכ"ל גבי אשכנזי, הובילה להוראת הפרקליט הצבאי הראשי לפתוח בחקירה פלילית כנגד וירוב[14] , שנסגרה לאחר שהפצ"ר קבע ש"מכלל חומר החקירה עולה שבמסגרת תפקידו כמח"ט כפיר, לא העביר וירוב מסרים בלתי חוקיים בכל הנוגע להתנהלות חיילי החטיבה בלחימה בכלל ומול אוכלוסייה אזרחית בפרט , וכן כי לא נקט בעצמו באלימות כלפי האוכלוסייה המקומית, או שהיה עד להתנהלות מעין זו". הפצ"ר אף שיבח את וירוב ש"מהחקירה עולה כי וירוב פעל להטמעת נהלים וביצוע פעילויות חינוכיות ופיקודיות שמטרתן מניעת התנהגות בלתי חוקית כלפי האוכלוסייה המקומית" וכן "לא חסך במאמצים והשתמש בכל במה אפשרית כדי להבהיר לפקודיו את הנורמות שיש לנהוג לפיה

עכשיו אני מניח (תקן אותי אם אני טועה) שאתה לא מאמין שהפצ"ר באמת חקר את האמת אלא העדיף לבצע כסת"ח ולסגור את התיק.
מי לדעתך צריך לחקור את המקרים האלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:05 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
טקנו לא צריך לכעוס כל הזמן, תודה שבאת את הציטוט.
עכשיו בהחלט אוכל להתייחס אליו, כמו שאמרתי אני לא מסכים עם המשפט הזה.
אני מניח שהציטוט הבא (מתוך ויקיפדיה) לא עושה עלייך רושם:
ציטוט:
עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק של תנועת יש דין כנגד הרמטכ"ל גבי אשכנזי, הובילה להוראת הפרקליט הצבאי הראשי לפתוח בחקירה פלילית כנגד וירוב[14] , שנסגרה לאחר שהפצ"ר קבע ש"מכלל חומר החקירה עולה שבמסגרת תפקידו כמח"ט כפיר, לא העביר וירוב מסרים בלתי חוקיים בכל הנוגע להתנהלות חיילי החטיבה בלחימה בכלל ומול אוכלוסייה אזרחית בפרט , וכן כי לא נקט בעצמו באלימות כלפי האוכלוסייה המקומית, או שהיה עד להתנהלות מעין זו". הפצ"ר אף שיבח את וירוב ש"מהחקירה עולה כי וירוב פעל להטמעת נהלים וביצוע פעילויות חינוכיות ופיקודיות שמטרתן מניעת התנהגות בלתי חוקית כלפי האוכלוסייה המקומית" וכן "לא חסך במאמצים והשתמש בכל במה אפשרית כדי להבהיר לפקודיו את הנורמות שיש לנהוג לפיה

עכשיו אני מניח (תקן אותי אם אני טועה) שאתה לא מאמין שהפצ"ר באמת חקר את האמת אלא העדיף לבצע כסת"ח ולסגור את התיק.
מי לדעתך צריך לחקור את המקרים האלו?

אתה מביא לי דוגמה שבה המערכת הצבאית מצאה שאדם בכלל לא עשה את מה שהוא העיד על עצמו שהוא עשה בתור דוגמה לאיך שהמערכת חוקרת את עצמה?
ולגבי מי שצריך לחקור - עד שהצבא יפתח את היכולת לחקור, לשפוט ולהעניש את עצמו ואת אנשיו, אין מנוס מלהפקיע מידיו את התפקיד הזה ולהקים גוף עצמאי שיחקור חשדות לפשעים כמו אלה שאנחנו מדברים עליהם.
משהו כמו מח"ש, רק פחות רקוב ויותר אפקטיבי (או יותר נכון לא רקוב וכן אפקטיבי).

ולמען הסר ספק: אני לא "חושב\מאמין" שהפצ"ר מטייח פה ושם, אני יודע שהוא עומד בראש המערכת שעושה את כל הטיוחים האלה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:09 
לירון האדום כתב:
אמרתי לך מה המקור האידיאלי מבחינתי - אדם שיזדהה ויגיד את מה שאירע שם, כמו שוברים תיקה.
היתי יותר משמח אם אדום נחמד היה מארגן חוג בית אם חבר'ה משוברים שתיקה, היתי מגיע לפגישה כזאת בשמחה.
שאלתי גם את קובסטר האם בתור קצין הוא ראה איזה טיוח או משהו דומה, לשמחתי הוא ענה בשלילה.

יש לך בעיה עם המשפט שציטטתי? זה מה שתא"ל וירוב אמר בעדותו בבית משפט. על זה הוא 'ננזף'. אם תתאמץ, תצליח למצוא את זה לא אצל ג'ון בראון. אם אתה מוצא - אל תשכח להתנצל, ולהגיד שיש לך בעיה עם מה שאמר תת אלוף בישראל, על הנורמות בצה"ל.
(להערתך בהמשך, הוא לא דיבר על שימוש בכוח כדי להוציא מידע חיוני, אז אל תערב דברים לא קשורים)

אם המקור האידיאלי מבחינתך הוא אנשים כמו שוברים שתיקה, אני ממליץ לך לקחת כמה שעות ולקרוא עדויות באתר שלהם. אולי אח"כ קצת פחות תאמין בטוהר המידות של צה"ל.
אבל למה צריך דווקא שחיילים יעידו על כך? האם כתב עיתון שנמצא במחסום שמתופעל על ידי צה"ל, ומעיד בעצמו את התרחשות, זה לא טוב?

אני שירתתי בכל הערים בגדה. אמנם זה היה מזמן, אבל רוח צה"ל היא רוח צה"ל. לא הייתה לי אז שום מודעות פוליטית כמו היום. להיפך, הצבעתי ליובל נאמן וגאולה כהן. אבל כן, הכנסתי לכלא חיל שלי שלקח מתוך בית של אנשים רדיו-טייפ. גם לא נתתי לחייילים שלי לתת 'כאפות' או כל מיני תוספות מיותרות, מעבר להפעלת הכוח הנדרש ספיצפית באותו רגע. אבל זה סתם מתוך אנושיות בסיסית, ללא מחשבה. אבל ראיתי אנשים סתם נותנים מכות, כן. לא ראיתי טיוח, כי לא חיפשתי עוולות, שברור שנעשו. הייתי מסתובב בלילה בכפרים, מעיר אנשים קשי יום באישון לילה, כדי שיביא סיד וימחקו כתובות מקירות וחומות ברחוב, כתובות שאפילו לא הבנתי מה כתוב בהן. סתם, זו הייתה ההוראה, שירגישו מי הבוס. אתה מבין, זו ההתייחסות לתושבי השטחים, אנשים בזוים שרוצים להרוג אותנו. ואין בה שום חמלה או יחס הוגן. זה הטבע של פעילות הצבא שם, וזה בזמן שהנשק הכי קיצוני שלהם היה בקבוק תבערה. האמן לי, אין דין ואין דיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
מטלי, היום נכנסים לאנשים הביתה לא בשביל להכריח אותם למחוק גרפיטי, אלא סתם נכנסים לבתים אקראיים כדי שכולם יזכרו מי הבוס.
אני לא ממציא את זה, ולא לקחתי את זה מאתרים של סמולנים, אלא מראיונות החג של מפקדי צה"ל בראש השנה האחרון.
לנוהל הזה קוראים בשם האורוולייני "מיפוי".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:27 
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:

יש לך בעיה עם המשפט שציטטתי? זה מה שתא"ל וירוב אמר בעדותו בבית משפט. על זה הוא 'ננזף'. אם תתאמץ, תצליח למצוא את זה לא אצל ג'ון בראון. אם אתה מוצא - אל תשכח להתנצל, ולהגיד שיש לך בעיה עם מה שאמר תת אלוף בישראל, על הנורמות בצה"ל.
(להערתך בהמשך, הוא לא דיבר על שימוש בכוח כדי להוציא מידע חיוני, אז אל תערב דברים לא קשורים)

אם המקור האידיאלי מבחינתך הוא אנשים כמו שוברים שתיקה, אני ממליץ לך לקחת כמה שעות ולקרוא עדויות באתר שלהם. אולי אח"כ קצת פחות תאמין בטוהר המידות של צה"ל.
אבל למה צריך דווקא שחיילים יעידו על כך? האם כתב עיתון שנמצא במחסום שמתופעל על ידי צה"ל, ומעיד בעצמו את התרחשות, זה לא טוב?

אני שירתתי בכל הערים בגדה. אמנם זה היה מזמן, אבל רוח צה"ל היא רוח צה"ל. לא הייתה לי אז שום מודעות פוליטית כמו היום. להיפך, הצבעתי ליובל נאמן וגאולה כהן. אבל כן, הכנסתי לכלא חיל שלי שלקח מתוך בית של אנשים רדיו-טייפ. גם לא נתתי לחייילים שלי לתת 'כאפות' או כל מיני תוספות מיותרות, מעבר להפעלת הכוח הנדרש ספיצפית באותו רגע. אבל זה סתם מתוך אנושיות בסיסית, ללא מחשבה. אבל ראיתי אנשים סתם נותנים מכות, כן. לא ראיתי טיוח, כי לא חיפשתי עוולות, שברור שנעשו. הייתי מסתובב בלילה בכפרים, מעיר אנשים קשי יום באישון לילה, כדי שיביא סיד וימחקו כתובות מקירות וחומות ברחוב, כתובות שאפילו לא הבנתי מה כתוב בהן. סתם, זו הייתה ההוראה, שירגישו מי הבוס. אתה מבין, זו ההתייחסות לתושבי השטחים, אנשים בזוים שרוצים להרוג אותנו. ואין בה שום חמלה או יחס הוגן. זה הטבע של פעילות הצבא שם, וזה בזמן שהנשק הכי קיצוני שלהם היה בקבוק תבערה. האמן לי, אין דין ואין דיין.

שוב אתה מעדיף להתעלם מכך שהוא ננזף על כך וקובע בנחרצות שזאת הנורמה, טוב

מעניין אותי מדוע אין להסתמך על לינקים של ערוץ 7 כמו שכתבת ללירון, כשהבסיס להתעוררות של האשכול ביומיים האחרונים היה ידיעה שטקנו הביא מהאתר "שיחה מקומית" כשהמקור שלהם (וכל ארבעת האתרים האחרים שפירסמו זאת) הוא ערוץ 7? , כאילו כשזה משרת את האינטס שלך אז באתר אמין אבל ביתר הזמן הוא לא ממש כזה?

דרך אגב, האם אתה מתכוון לעודד את ילדיך לסרבנות משרות בארגון הנוראי הזה כשיגיעו לגיל הגיוס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:41 
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:

מעניין אותי מדוע אין להסתמך על לינקים של ערוץ 7 כמו שכתבת ללירון, כשהבסיס להתעוררות של האשכול ביומיים האחרונים היה ידיעה שטקנו הביא מהאתר "שיחה מקומית" כשהמקור שלהם (וכל ארבעת האתרים האחרים שפירסמו זאת) הוא ערוץ 7? , כאילו כשזה משרת את האינטס שלך אז באתר אמין אבל ביתר הזמן הוא לא ממש כזה?

דרך אגב, האם אתה מתכוון לעודד את ילדיך לסרבנות משרות בארגון הנוראי הזה כשיגיעו לגיל הגיוס?

לא מכיר את השתלשלות המקורות שהצגת.
אני מניח שכאשר אני רוצה לשמוע אם נעשות עוולות בשטחים, אעדיף להקשיב לגופים שמייעדים עצמם לחיפוש צדק, זכויות אדם וכדומה, כי להם יש אינטרס להציג עוולות ולא להסתיר אותם. אעדיף להתעלם מדיווח של גוף על עצמו, או מדיווח של גורם שיש לו אינטרס ברור להסתיר דברים.

למשל, אם אני רוצה לדעת איך מתייחס היס"מ בבלומפילד לאוהדי הפועל, אני מעדיף לשמוע עדויות של האוהדים, או של עיתונאי שנמצא ביציע הפועל, מאשר להסתמך על דובר היס"מ, או על אוהד בית"ר שנכח בסביבה. האם אתה מבין את האנלוגיה?

אני לא מתכוון לעודד את ילדי לסרבנות. ביתי הגדולה מתגייסת שנה הבאה, ולשימחתי יש לה עצמאות מחשבתית מספקת כדי שאכבד כל החלטה שלה. בליבי אני מקווה שהיא תתגייס למקום שבו לא תהיינה לה דילמות כאלו, כי מהיכרות איתה היא לא תסכים עם העוולות המתרחשות ותסתבך עם מפקדיה. לא נראה לי שזה יקרה, אבל אם היא תסרב להתגייס בכלל, כדי לא לשרות בצה"ל כמו תאיר קמינר, אכבד בהחלט את החלטתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 15:59 
אדום מטלי כתב:
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:

אני מניח שכאשר אני רוצה לשמוע אם נעשות עוולות בשטחים, אעדיף להקשיב לגופים שמייעדים עצמם לחיפוש צדק, זכויות אדם וכדומה, כי להם יש אינטרס להציג עוולות ולא להסתיר אותם. אעדיף להתעלם מדיווח של גוף על עצמו, או מדיווח של גורם שיש לו אינטרס ברור להסתיר דברים.

למשל, אם אני רוצה לדעת איך מתייחס היס"מ בבלומפילד לאוהדי הפועל, אני מעדיף לשמוע עדויות של האוהדים, או של עיתונאי שנמצא ביציע הפועל, מאשר להסתמך על דובר היס"מ, או על אוהד בית"ר שנכח בסביבה. האם אתה מבין את האנלוגיה?

אני לא מתכוון לעודד את ילדי לסרבנות. ביתי הגדולה מתגייסת שנה הבאה, ולשימחתי יש לה מספיק מחשבתית מספקת כדי שאכבד כל החלטה שלה. בליבי אני מקווה שהיא תתגייס למקום שבו לא תהיינה לה דילמות כאלו, כי מהיכרות איתה היא לא תסכים עם העוולות המתרחשות ותסתבך עם מפקדיה. לא נראה לי שזה יקרה, אבל אם היא תסרב להתגייס בכלל, כדי לא לשרות בצה"ל כמו תאיר קמינר, אכבד בהחלט את החלטתה.

אתה מבין שלצורך העניין לארגוני זכויות האדם יש אינטרס מובהק לנפח דברים (כי אם לא יהיו עוולות לא יהיה צורך בקיומו), לא פחות מהעדפה של הארגון הנבדק להעלים דברים?
ולכן באנלוגיה שהבאת, אני לא הייתי סומך על דבריהם של אותם אוהדי הפועל יותר מאשר הייתי סומך על דברי שוטרי היס"מ, ובמידה ולא היה תיעוד מצולם, לא הייתי ממהר להחליט למי אני מאמין יותר (כי גם לכתב המסקר וגם לאוהד סחיב"ר למשל יש את הא'גנדה מהבית שלהם).

אני יודע שנעשים עוולות לפלשתינאים מידי יום, ואני בטוח שאת חלקם אפשר והיה צריך למנוע, והלוואי ובעתיד הם לא יקרו, אבל אני מבין שגם כשהחיכוך והמגע הוא רציף ו24/7, צעירים יכלולים לעשות מעשים מטומטמים.
אני דיי בטוח שלמעט מקרי קיצון, מעשי הרג ללא כל סיבה של חפים מפשע, לא מטואטאים ומטויחים כפי שמנסים להציג זאת בתור נורמה צבאית.

ומקווה גם בשבילך שבבוא היום ילדיך לא יצטרכו להתמודד עם הדילמה המוסרית ויבחרו בדרך שהכי תתאים להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
1. אתה מבין שלצורך העניין לארגוני זכויות האדם יש אינטרס מובהק לנפח דברים (כי אם לא יהיו עוולות לא יהיה צורך בקיומו), לא פחות מהעדפה של הארגון הנבדק להעלים דברים?
2. ולכן באנלוגיה שהבאת, אני לא הייתי סומך על דבריהם של אותם אוהדי הפועל יותר מאשר הייתי סומך על דברי שוטרי היס"מ, ובמידה ולא היה תיעוד מצולם, לא הייתי ממהר להחליט למי אני מאמין יותר (כי גם לכתב המסקר וגם לאוהד סחיב"ר למשל יש את הא'גנדה מהבית שלהם).

1. אתה בטוח שלמתנדבים בארגונים או לעדים שבאים להעיד בשוברים שתיקה יש אינטרס (באותו מובן שלקצין יש אינטרס לטייח פשע שקרה ביחידה שלו)? מה האינטרס?
2. זאת בדיוק הסיבה שארגוני זכויות האדם מגבים את כל טענותיהם בראיות (בניגוד ל"גופים אחרים" שדווקא מסתירים ראיות, מצולמות ואחרות, שברשותם). אתה מוזמן לסור לאתר של איזה ארגון שבא לך, ולבחון את חוזקת הראיות בעצמך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 16:28 
סמל אישי של המשתמש
לחובבי הז'אנר ולקטני האמונה - רשימה של מקרים מתועדים היטב שבהם חיילים הרגו חפים מפשע ולא נענשו:
http://mekomit.co.il/special/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92/

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 16:31 
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
לירון האדום כתב:

אני לא מתכוון לעודד את ילדי לסרבנות. ביתי הגדולה מתגייסת שנה הבאה, ולשימחתי יש לה מספיק מחשבתית מספקת כדי שאכבד כל החלטה שלה. בליבי אני מקווה שהיא תתגייס למקום שבו לא תהיינה לה דילמות כאלו, כי מהיכרות איתה היא לא תסכים עם העוולות המתרחשות ותסתבך עם מפקדיה. לא נראה לי שזה יקרה, אבל אם היא תסרב להתגייס בכלל, כדי לא לשרות בצה"ל כמו תאיר קמינר, אכבד בהחלט את החלטתה.

אתה מבין שלצורך העניין לארגוני זכויות האדם יש אינטרס מובהק לנפח דברים (כי אם לא יהיו עוולות לא יהיה צורך בקיומו), לא פחות מהעדפה של הארגון הנבדק להעלים דברים?
ולכן באנלוגיה שהבאת, אני לא הייתי סומך על דבריהם של אותם אוהדי הפועל יותר מאשר הייתי סומך על דברי שוטרי היס"מ, ובמידה ולא היה תיעוד מצולם, לא הייתי ממהר להחליט למי אני מאמין יותר (כי גם לכתב המסקר וגם לאוהד סחיב"ר למשל יש את הא'גנדה מהבית שלהם).

אני יודע שנעשים עוולות לפלשתינאים מידי יום, ואני בטוח שאת חלקם אפשר והיה צריך למנוע, והלוואי ובעתיד הם לא יקרו, אבל אני מבין שגם כשהחיכוך והמגע הוא רציף ו24/7, צעירים יכלולים לעשות מעשים מטומטמים.
אני דיי בטוח שלמעט מקרי קיצון, מעשי הרג ללא כל סיבה של חפים מפשע, לא מטואטאים ומטויחים כפי שמנסים להציג זאת בתור נורמה צבאית.

ומקווה גם בשבילך שבבוא היום ילדיך לא יצטרכו להתמודד עם הדילמה המוסרית ויבחרו בדרך שהכי תתאים להם.

באופן כללי, ארגונים אלו קמו מתוך רצון לצדק (האגודה לזכויות האזרח, למשל, מטפלת גם בעוולות שנעשות נגד עניים, נגד מהגרים, נגד אנשים עם מוגבלויות. אתה מבין שאלו ארגונים שקמו מתוך רצון לעשות טוב, ולא להיפך?). זה לא שקודם קם ארגון, ואז חיפש הצדקה לקיומו, כפי שאתה אולי רומז. אולי ביום שתיגמרנה העוולות, והארגונים הללו יתעקשו להמציא ולנפח רק כדי שתהיה הצדקה לקיומם, אני אצטרף לדעתך. בנתיים אפילו אתה מודה שיש עוולות, אז אין להם שום טעם לנפח (הם הרי לא מתגומלים על נפח, תסכים איתי). הם חושפים בפניך דברים שלאנשים אחרים יש אינטרס להסתיר. בנוסף, לארגונים הללו יש גם אינטרס להציג אמינות גבוהה, הרי הם ממילא נרדפים ושנואים, מה יועיל להם לפברק ואז להתגלות ולהיחשב כשקרנים?
לכן ככל שהם יכולים הם מגבים את העדויות שלהם באסמכתאות.
וכן, כאדם שנמצא בבלומפילד וחווה כמה דברים מסביבו, במקרה של פגיעה באוהדים, בהחלט אאמין לאוהדים הרבה יותר מאשר ליס"מ. כל האינטרסים ברורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 17:43 
אדום מטלי כתב:

מטלי לא הבנת אותי, כאשר אמרתי שיש לי בעיה עם המשפט שציטטת הכוונה היא לאמור בציטוט ולדבריו של התת אלוף.
אני לא מסכים עם דבריו אבל שמחתי לראות שהוא ננזף+נפתחה חקירה נגדו.
גם שמחתי לגלות שבסופו של יום הממצאים היו שאותו אחד פעל כראוי במהלך שרותו וכך פקודיו.
שוב, לא אמרתי שאין מקרים כאלו, אתה יכול לקחת 50 מקרים במהלך 10 השנים האחרונות בעוד יש 500 מקרים בהם בנקל חיילים יכלו לבצע עוולות ולא ביצעו
בגלל היותם אנושים\מקשיבים לפקודות (תבחר אתה).
אני אומנם לא שירתתי בשטחים אלא בעזה, ושם הדברים הם אחרת.
אבל יש לי מכרים רבים ששירתו בשטחים ובן דוד שלי משרת שם, אני מדבר איתו ושומע ממנו דברים.

ושוב אשאל אותך את ששאלתי את האחרים פה (על זה נסוב הדיון)
ציטוט:
אשאל זאת באופן קל וברור - האם לדעתך הנורמה בצה"ל במקרים בהם יש הרוגים פלסטינים היא לטייח או לערוך תחקיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 17:47 
[quote=teknoboy"]ולגבי מי שצריך לחקור - עד שהצבא יפתח את היכולת לחקור, לשפוט ולהעניש את עצמו ואת אנשיו, אין מנוס מלהפקיע מידיו את התפקיד הזה ולהקים גוף עצמאי שיחקור חשדות לפשעים כמו אלה שאנחנו מדברים עליהם.

ולמען הסר ספק: אני לא "חושב\מאמין" שהפצ"ר מטייח פה ושם, אני יודע שהוא עומד בראש המערכת שעושה את כל הטיוחים האלה.
[/quote]
מה גוף עצמאי?
חוקרי משטרה? אנשי קבע? קצינים?
אני מבין שלדעתך הפרקליטות הצבאית מטייחת דברים באופן קבוע וכדבר שבשגרה, והפצ"ר בעצם מעלים עין.
מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
ולגבי מי שצריך לחקור - עד שהצבא יפתח את היכולת לחקור, לשפוט ולהעניש את עצמו ואת אנשיו, אין מנוס מלהפקיע מידיו את התפקיד הזה ולהקים גוף עצמאי שיחקור חשדות לפשעים כמו אלה שאנחנו מדברים עליהם.

מה גוף עצמאי?
חוקרי משטרה? אנשי קבע? קצינים?
אני מבין שלדעתך הפרקליטות הצבאית מטייחת דברים באופן קבוע וכדבר שבשגרה, והפצ"ר בעצם מעלים עין.
מעניין.

זה לא עניין של דעה, אלה העובדות.
הפצ"ר הוא מי שעומד בראש המערכת שאמורה לחקור את מקרי ההרג אבל באורח פלא לא מוצאת אף פעם שיש צורך להעניש מישהו (אלא אם כן הוא בזז כסף או הרג גמל, ואז הוא אכל אותה, היה עדיף לו לשים כדורים חיים במחסנית של תחמישים להרכיב מטול ריק של כדורי גומי ולהרוג שני ילדים בשביל הדאחקות, מזה הוא היה יוצא בלי כלום).

לגבי הגוף שיבדוק - בכוונה לא פירטתי, כי אני לא מומחה לנושא.
אם אתה רוצה, אתה יכול לשלם לי 8,000 ש"ח לחודש (מחיר מבצע לחברים בלבד), ואני אחקור בשבילך איזה נושא שאתה מתעניין בו בהיקף של 25 שעות שבועיות, ואגיש לך דיווח כל חודש.
לא מפריע לי לחקור דווקא את הנושא הזה. אפילו יכול להיות מעניין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
לירון, אפשר לומר הרבה דברים עליך ועל הדרך שבה אתה מנהל את הדיון, אבל יש משהו נורא פשוט שאפשר לומר מתוך ההודעות שלך שמסכם את זה מצוין.
אתה פשוט *לא רוצה לדעת*
למה אני חושב ככה? כי כתבת שאם אני אארגן מפגש עם שש אתה תבוא בשמחה.
ואללה, בנאדם, מי מונע ממך לעשות את זה כבר שלשום? הם עטשים חוגי בית כל הזמן.. כנס לפייסבוק ותראה. אתה יכול לקבל מידע מתי שרק תרצה. אבל אתה לא עושה את זה, אלא ממשיך לנפנף בשנה שלך בעזה ובסיפורים של בן הדוד דלך, כאילו זה מספיק.
אגב, כבר לפני שנתיים הפצרתי בך לבוא איתי לסיור של שוברים בחברון, וסרבת כי, לדבריך, אתה כבר יודע איך החיים שם נראים.

בקיצור, הדיונים פה לא שווים כלום עד שלא תואיל לאפשר סיכוי שאולי אתה טועה.

אגב2, אף אחד לא טוען שיש הוראות מפורשות להרוג, אלא שהריגות נעשות והן בלתי נמנעות בהתחשב במציאות.
כמו גם, אף אחד לא טוען שיש הוראות מפורשות לטייח, אלא שמטייחים כל הזמן.

ובהקשר בזה, אתם מדברים על האינטרס של ישראל למנוע מקרי הריגה, וזה נכון, אבל יש אינטרס נוסף, והוא לא להקשות על הצבא לכבוש. לשפוט כל חייל יקשה מאוד להמשיך את הכיבוש. תדמיין את המדינה במציאות בה כל חודש יש אזריה אחר.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 19:14 
לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:

מטלי לא הבנת אותי, כאשר אמרתי שיש לי בעיה עם המשפט שציטטת הכוונה היא לאמור בציטוט ולדבריו של התת אלוף.
אני לא מסכים עם דבריו אבל שמחתי לראות שהוא ננזף+נפתחה חקירה נגדו.
גם שמחתי לגלות שבסופו של יום הממצאים היו שאותו אחד פעל כראוי במהלך שרותו וכך פקודיו.
שוב, לא אמרתי שאין מקרים כאלו, אתה יכול לקחת 50 מקרים במהלך 10 השנים האחרונות בעוד יש 500 מקרים בהם בנקל חיילים יכלו לבצע עוולות ולא ביצעו
בגלל היותם אנושים\מקשיבים לפקודות (תבחר אתה).
אני אומנם לא שירתתי בשטחים אלא בעזה, ושם הדברים הם אחרת.
אבל יש לי מכרים רבים ששירתו בשטחים ובן דוד שלי משרת שם, אני מדבר איתו ושומע ממנו דברים.

ושוב אשאל אותך את ששאלתי את האחרים פה (על זה נסוב הדיון)
ציטוט:
אשאל זאת באופן קל וברור - האם לדעתך הנורמה בצה"ל במקרים בהם יש הרוגים פלסטינים היא לטייח או לערוך תחקיר?

אענה לך באופן קל וברור: הנורמה בצה"ל כאשר יש הרוגים פלסתינאים, היא לדאוג לתדמיתו של צה"ל בלבד. חיי הפלשתנאים זולים בעינינו, ראיתי את זה בעיני, ואני רואה את זה כל הזמן. אם צריך לטייח, מטייחים. הטיוח כל כך טוב, שלרוב אתה אפילו לא שומע על המקרים הללו.
אגב,לערוך תחקיר צה"לי זה לא ההיפך מלטייח, כי גוף לא יכול לחקור את עצמו. את התחקיר צריך לערוך גוף חיצוני ולא תלוי. במקרים רבים הטיוח נעשה בתחקיר צה"ל עצמו.

(לא שצריך את זה כדי להוכיח, אבל מספיק לראות גנרלים מתגייסים להגן על אלאור, כדי להבין הן את הנורמות והן את הטיוח. )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 20:54 
סמל אישי של המשתמש
לירון ידידי.
אתה חושב שתצליח לשכנע אותם במשהו. אנשים שהחליטו שהנורמה בצה"ל היא לרצוח פלשתינאים ולטייח את הרצח ישתכנו ממשהו שתכתוב ?
מה הפלא שלוקחים סיפור אחד של האלוף דיין, חמור ככל שיהיה, והופכים אותו כביכול לנורמה.
ואתה מסביר בכל דרך שדיין לא אמר שזו נורמה אבל בשלהם חוזרים על כך שזו נורמה.
ואני בטוח שהם קראו הודעותיך. אבל הם ממשיכים לסלף דברים.
חבל על האנרגייה.

נקווה מאוד שימשיכו להיות שוליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 21:00 
סמל אישי של המשתמש
אף אחד לא טען שהנורמה היא לרצוח פלסטינים, אלא שזה קורה והאינטרס של הצבא הוא לטייח, והוא עושה את זה אם הוא יכול.
הבנת, סלפן קטן?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 21:01 
סמל אישי של המשתמש
לא !!
שונא ישראל גדול !!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
לירון ידידי.
אתה חושב שתצליח לשכנע אותם במשהו. אנשים שהחליטו שהנורמה בצה"ל היא לרצוח פלשתינאים ולטייח את הרצח ישתכנו ממשהו שתכתוב ?
מה הפלא שלוקחים סיפור אחד של האלוף דיין, חמור ככל שיהיה, והופכים אותו כביכול לנורמה.
ואתה מסביר בכל דרך שדיין לא אמר שזו נורמה אבל בשלהם חוזרים על כך שזו נורמה.
ואני בטוח שהם קראו הודעותיך. אבל הם ממשיכים לסלף דברים.
חבל על האנרגייה.

נקווה מאוד שימשיכו להיות שוליים.

תמונה

*אני מתבייש להגיד שזאת הפעם הראשונה שלא התעצלתי לעשות את זה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 21:26 
אדום אופטימי כתב:
לא !!
שונא ישראל גדול !!

ידידי,
בוא נשים רגע בצד מי צודק ומי לא. למה אתה חושב שמי שמותח ביקורת על המדינה, קשה ככל שתהיה, אוהב אותה פחות ממך?
שמעת על האגודה לזכויות האזרח? הם דואגים לזכויות החלשים בחברה: עניים, מחוסרי דיור, קשישים, אנשים מוגבלים פיזית. הם גם שונאי ישראל? הם אוהבי ישראל לפחות כמו קבוצות האוהבים שצועקות ״מוות לערבים״. ובכן, הם גם אוהבי אדם בכלל לא רק אוהבי ישראל, ואומרים את אותם דברים שאומר אדום נחמד לגבי פעילות ישראל בשטחים שכבשה. מה הופך אותו לשונא ישראל?
בוא נוריד את זה מהפרק.

אפשר כעת להמשיך בדיון הענייני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 21:52 
מטלי, לא הייתי ממהר להכתיר את תעשיית ארגוני זכויות האדם בישראל כאוהבי אדם נטולי אינטרסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 22:47 
*מוזיקה דרמטית*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 22:57 
נעם אל תשגע אותי :SMOKE:
וכן קצת לא הסברתי את עצמי כי אין לי ממש כוח כרגע, אז הנה בינתיים
http://mekomit.co.il/%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%90%D7%AA%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%94%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 23:03 
להגנת בצלם דווקא, בהקשר של מה שלילך כתבה על רגולציה של הכיבוש ובהקשר הדיון על החקירות והטיוחים, הם הפסיקו השנה לשתף פעולה עם הפרקליטות הצבאית
http://www.btselem.org/hebrew/publications/summaries/201605_occupations_fig_leaf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 23:10 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
לירון האדום כתב:

בשורה התחתונה זו אכן בדיוק השאלה.
התשובה ברורה: לפי החוק, כל אירוע בצבא שמסתיים במוות, גם אם תאונה, מחייב תחקיר. זה לא נתון לשיקול דעת. חבל שטקנו ואדום נחמד הולכים סחור סחור ומכאן הדרך להפוך את הדיון לפילוסופי ובלשני קצרה ("כמה מקרים בודדים צריך כדי שמשהו ייחשב כתופעה?") אחרי שטקנו כבר הסכים שתופעה כזו, ככל שהיא קיימת, מנוגדת לאינטרס הבסיסי של צה"ל והמדינה, הגיוני שהיא לא שבעת רצון ממנה. תכלס, אין שום נורמה של טיוח מקרי הרג, ומי שטוען אחרת- חובת ההוכחה עליו.

זה נכון שהחוק קובע שצריך לחקור ולהעניש במקרה הצורך, ונכון שאם לא עושים את זה זה מדרדר את ישראל לתהומות של ברבריות וכך פוגע באינטרסים המהותיים שלה, אבל מה לעשות שהמציאות לא מתחשבת בדעתי ובדעתך ובפועל מקרי הרג שכאלה לא מסתיימים בענישה.

עריכה: הטלת עליי את חובת ההוכחה, אז אני נאלץ לחזור על מה שכתבתי פה כבר כמה פעמים - ידוע לנו על מקרים רבים של הרג אזרחים חפים מפשע . ידועלנו על הרבה הרבה פחות מקרים שבהם חיילים נענשו על מעשים שכאלה.
מש"ל

טקנו, בכוונה תחילה? מקרים רבים של הרג אזרחים חפים מפשע בכוונה תחילה?
ממש לא ידוע לי על "מקרים רבים" שכאלה בכלל, ובטח לא על מקרים רבים כאלה שטויחו.
אם יש לך איזשהו מסמך, אפילו של מקור דוגמת בצלם או יש דין, או משהו ממקור כלשהוא בעולם, (ובלבד שאינו טרוריסטי או עוין), שתומך בטענה החמורה כ"כ שלך, אשמח לקישור. אני מצטער אבל עד אז לא רואה טעם להתעמת עם טענות ללא שום בסיס. אף אחד לא מצפה ממך לתחקיר מקצועי אבל אתה יודע, תן מקורות עם נתונים שיהיה אפשר להתחיל לבחון אותם. לי ברור שהאינטרס של ישראל זה שאם יש מקרה כזה פעם בעשור שהוא יטופל בחומרה מיוחדת למען יראו ויראו בכדי למנוע הישנות שלו בעתיד כך שטענות הטיוח שאתה מתאר נשמעות לי לא סבירות. עם זאת, אם תצליח להוכיח את דבריך אני מתחייב להתגייס לנושא, אפנה לחברי כנסת ושרים בעניין ואפעל להעלאת המודעות הציבוריות בנושא. אם לא, אציע שתחסוך מאיתנו עלילות דם שקריות סטייל חמאס לפיהן צה"ל טובח בילדים ואז שותה את דמם לרוויה. מיותר לחלוטין. ערב נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2016, 23:32 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
לירון האדום כתב:

בשורה התחתונה זו אכן בדיוק השאלה.
התשובה ברורה: לפי החוק, כל אירוע בצבא שמסתיים במוות, גם אם תאונה, מחייב תחקיר. זה לא נתון לשיקול דעת. חבל שטקנו ואדום נחמד הולכים סחור סחור ומכאן הדרך להפוך את הדיון לפילוסופי ובלשני קצרה ("כמה מקרים בודדים צריך כדי שמשהו ייחשב כתופעה?") אחרי שטקנו כבר הסכים שתופעה כזו, ככל שהיא קיימת, מנוגדת לאינטרס הבסיסי של צה"ל והמדינה, הגיוני שהיא לא שבעת רצון ממנה. תכלס, אין שום נורמה של טיוח מקרי הרג, ומי שטוען אחרת- חובת ההוכחה עליו.

זה נכון שהחוק קובע שצריך לחקור ולהעניש במקרה הצורך, ונכון שאם לא עושים את זה זה מדרדר את ישראל לתהומות של ברבריות וכך פוגע באינטרסים המהותיים שלה, אבל מה לעשות שהמציאות לא מתחשבת בדעתי ובדעתך ובפועל מקרי הרג שכאלה לא מסתיימים בענישה.

עריכה: הטלת עליי את חובת ההוכחה, אז אני נאלץ לחזור על מה שכתבתי פה כבר כמה פעמים - ידוע לנו על מקרים רבים של הרג אזרחים חפים מפשע . ידועלנו על הרבה הרבה פחות מקרים שבהם חיילים נענשו על מעשים שכאלה.
מש"ל

טקנו, בכוונה תחילה? מקרים רבים של הרג אזרחים חפים מפשע בכוונה תחילה?
ממש לא ידוע לי על "מקרים רבים" שכאלה בכלל, ובטח לא על מקרים רבים כאלה שטויחו.
אם יש לך איזשהו מסמך, אפילו של מקור דוגמת בצלם או יש דין, או משהו ממקור כלשהוא בעולם, (ובלבד שאינו טרוריסטי או עוין), שתומך בטענה החמורה כ"כ שלך, אשמח לקישור. אני מצטער אבל עד אז לא רואה טעם להתעמת עם טענות ללא שום בסיס. אף אחד לא מצפה ממך לתחקיר מקצועי אבל אתה יודע, תן מקורות עם נתונים שיהיה אפשר להתחיל לבחון אותם. לי ברור שהאינטרס של ישראל זה שאם יש מקרה כזה פעם בעשור שהוא יטופל בחומרה מיוחדת למען יראו ויראו בכדי למנוע הישנות שלו בעתיד כך שטענות הטיוח שאתה מתאר נשמעות לי לא סבירות. עם זאת, אם תצליח להוכיח את דבריך אני מתחייב להתגייס לנושא, אפנה לחברי כנסת ושרים בעניין ואפעל להעלאת המודעות הציבוריות בנושא. אם לא, אציע שתחסוך מאיתנו עלילות דם שקריות סטייל חמאס לפיהן צה"ל טובח בילדים ואז שותה את דמם לרוויה. מיותר לחלוטין. ערב נפלא

גם אתה עוד לא שמעת על האתר גוגל?
בבקשה:
ציטוט:
כאן המקום לציין שלוש חקירות, מתוך עשרות, אשר פתוחות זמן רב הרבה יותר מהרצח בביתוניא, הראיות הן בנות שנה עד יותר מ-4.5 שנים, והחלטות בעניינן נדחות פעם אחר פעם בטענות שונות ומוזרות. הדוגמאות נבחרו בשרירותיות מסויימת, אך לכולן משותף כי הראיות לכאורה מצביעות על ביצוע רצח בידי חיילי צה"ל, והן חזקות במידה דומה לאלו בבתוניא. עם זאת, מחסור בתיעוד חי והלחץ הבינלאומי הנלווה לתיעוד כזה מונעות מהן להגיע לכדי כתב אישום עד היום.

13 בדצמבר, 2013: מחנה הפליטים ג'לזון. ווג'יה א-רמחי, 15, שעמד סמוך לבית הספר במחנה הפליטים נורה על ידי צלף מחטיבת גבעתי. הנתיחה הפתולוגית של א-רמחי העלתה כי נפגע מקליע בגבו שנתקע בחזהו, ונורה ממרחק שבין 50 ל-300 מטר. הצלבת עדויות מעלה כי היורה עמד כ-200 מטר מהנער בעמדה שולטת סמוך לגדר ההתנחלות בית-אל, והנער לא יכל לאיים בשום דרך על הכוח.

15 ינואר, 2013: הכפר בודרוס. כוח שיריון ארב בשיחים לצעירי הכפר שהתקרבו לגדר. אחרי יום לימודים כמה ילדים התכוונו להגיע אליה, אבל רק אחד מהם, סמיר עוואד בן ה-16, עשה זאת. הוא עבר את הגדר הראשונה, מצא את עצמו כלוא בין שתי גדרות, זו שכבר חצה והחומה שאותה לא ניתן לחצות. חיילי השריון ירו שתי יריות באוויר מהמארב. עוואד ניסה לטפס בחזרה על הגדר לכיוון כפרו, אך עכשיו הם כבר יאו בו בירך. בעודו פצוע הצליח לחצות בחזרה את הגדר הנמוכה והחל לרוץ לכיוון בתי הכפר. אחד מהחיילים שדלקו אחריו תפס אותו בזרועו, אך עוואד הצליח להשתחרר והמשיך לרוץ. החיילים הדביקו את הנער הפצוע, כשהם לערך 10 מטרים ממנו, יורו בגבו והרגו אותו בירי בערפו.

התיק נמצא בעיון פרקליט אשר טוען כי הוא עתיד לקבל החלטה בחצי השנה הקרובה, אך ככל הנראה מדובר בניסיונות עיכוב, כי לאחרונה אחד החשודים השתחרר מהשירות, וחוק השיפוט הצבאי חל עליו רק חצי שנה לאחר מועד זה. או אז התיק יועבר לפרקליטות המדינה שלבטח תסגור אותו עקב הזמן הרב שעבר. התפחתות צפויה זו תנקה קרוב לוודאי גם את המעורבים האחרים בירי.

20 מרץ, 2010: עיראק בורין. מוחמד קאדוס, 15, ואוסייד קאדוס, בן 17 חזרו משכם במונית שרות ונורו כשירדו ממנה. אוסייד קאדוס נפגע בראשו ואילו מוחמד קאדוס בחזהו. דובר צה"ל טען כי הם נורו בכדורי גומי, אך הפציעות, פתחי היציאה והכניסה וצילום רנטגן של הקליע התקוע בראשו של אוסייד קאדוס מצביעים על כך כי מדובר בשקר. עדים במקום טענו כי השניים כלל לא היו חלק מהפגנה שהתרחשה בסביבה. ב-13.5.2013, הודיע צה"ל כי התיק הועבר לפרקליט. לפני חצי שנה צה"ל הודיע כי החלטה בנוגע לאירוע צפויה להתקבל בתקופה הקרובה אך עד היום לא התקבלה כזו.
http://mekomit.co.il/%D7%A0%D7%A2%D7%A6%D7%A8-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%97%D7%99-%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%90/

ציטוט:
לפני ארבע שנים נקבע כי כל מקרה הרג של פלסטינים מירי הצבא ייחקר על ידי מצ"ח. אז נקבע. בדיקת בצלם מעלה שמתוך 20 הרוגים שנורו שלא בנסיבות מלחמתיות, כמעט אף אחת לא תיחקר. ככה זה נראה כשהצבא חוקר את עצמו
http://mekomit.co.il/%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/

לקח לי יותר זמן לעשות קופי-פייסט משלקח לי למצוא את שני הלינקים האלה, וסתם בחרתי שניים אקראיים עם כותרות מבטיחות (לאחד בכלל נכנסתי כדי לגלות מה נסגר עם אחד המקרים היותר בוטים).

עריכה: זה כמובן בנוסף לשלל הדוגמאות, כולל לינקים לדיווחים מפורטים ומתועדים, שניתנו פה קודם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: