תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 11:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מצב התקשורת בישראל
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2016, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
מטרת האשכול היא לדון בצורה עניינית על מצב התקשורת והעיתונות בארץ. כולנו שומעים על המתקפה האחרונה של נתניהו, שהיא המשך של המתקפה שהחלה בממשלה השנייה שלו ב-2009 ועכשיו נמצאת בשיאה. צריך להפריד בין ההיסטריה המוגזמת לבין המציאות, שבה מצב התקשורת אכן מתדרדר אבל כנראה בקצב יותר איטי ממה שמתואר בתקשורת. אז כמה מהמקרים האחרונים:
1. פרידום האוס, אתר ללא הטיות ופניות, אוטוריטה רצינית בתחום, הוריד את מצב התקשורת בישראל השנה מחופשית לחופשית למחצה. מדאיג.
2. ביבי והבובה שלו, ביטן, מעוניינים בסגירת התאגיד החדש והשארת רשות השידור. ברשות השידור ביבי בוחש כבר שנים, בתאגיד לא.
3. שרון שפורר- עיתונאית דהמרקר שהרימה תחקיר רציני על חברת נדלן ונתבעה על ידם על סך 2 מיליון. באמצע הדרך שוקן פיטר אותה והוריד את התמיכה המשפטית של הארץ. בימים האחרונים איגוד העיתונאים הרים למענה קמפיין מימון המונים שישלמו את הפיצויים למקרה שהיא תפסיד במשפט. כרגע זה מגיע כבר לכמה אלפי משתתפים. מישהו יודע למה שוקן פיטר וזרק אותה לכלבים?
4. חוק האזנות של ביבי- מטרתו להרוג את העיתונות החוקרת ולמנוע ביביטורסים נוספים.
5. בני רבינוביץ אליל.

האם מצבנו באמת כזה גרוע יחסית למדינות מערביות אחרות?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 17 אוגוסט 2016, 11:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מצב התקשורת בישראל
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2016, 23:48 
אם זה מעניין אותך, ממליץ לך לעיין באתר ״העין השביעית״ שעוקב שנים רבות אחרי התקשורת בישראל ומבקר אותה.
זה עולם מסובך ומלא אינטרסים (הון-שלטון-עיתון...). לא מזמן היה לי בבית מגזין של דה מרקר שהציג בכתבה מפורטת את מפת התקשורת הארץ, אם אמצא את זה אולי אצליח להציג את זה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2016, 23:51 
סמל אישי של המשתמש
לגבי סעיף 4- היא סיפרה לא מזמן ששוקן הזהיר אותה והיא הבטיחה לו, שלא תצייץ יותר בנושא. ואז היא פירסמה עוד איזה סטטוס או ציוץ.
אני חושב שהיא גם ציינה שזה הגיע לה, אז לא בטוח ש'זרק אותה לכלבים' מדויק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 00:54 
סמל אישי של המשתמש
3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שאני מסכים עם הקביעה של אופיסר שהמצב אינו גרוע כפי שמנסים להציג אותו. לא כולאים פה עיתונאים עדיין, וגדעון לוי, רביב דרוקר ואמירה הס מסתובבים חופשי ברחובות.

ואני אוסיף שלפחות בכל הנוגע לפרה הקדושה שהיא הכיבוש, מי שמפריע לעיתונאים לדווח עליו זה לא ביבי, אלא הם עצמם. הם האשמים שבכך שמידע לא זורם להמונים. לא אף אחד אחר.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 09:04 
אדום נחמד כתב:
נראה לי שאני מסכים עם הקביעה של אופיסר שהמצב אינו גרוע כפי שמנסים להציג אותו. לא כולאים פה עיתונאים עדיין, וגדעון לוי, רביב דרוקר ואמירה הס מסתובבים חופשי ברחובות.

ואני אוסיף שלפחות בכל הנוגע לפרה הקדושה שהיא הכיבוש, מי שמפריע לעיתונאים לדווח עליו זה לא ביבי, אלא הם עצמם. הם האשמים שבכך שמידע לא זורם להמונים. לא אף אחד אחר.

לטעמי הבעיה עם התקשורת היא פחות בהיבט הפוליטי מדיני, כאן ממילא כל אחד בוחר לקרוא את מי שמתאים לדעתו ואמונותיו. לא חושב שהציבור לא יודע את האמת בגלל עבודה עיתונאית לא ראויה.
הבעיה עם התקשורת היא יותר במגזר של הון-שלטון. כאן התקשורת לא עושה את עבודתה וחושפת שחיתויות, ותורמת הרבה לשלטון הטייקונים והעשירים, והפוליטיקאים המקורבים אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
לגבי סעיף 4- היא סיפרה לא מזמן ששוקן הזהיר אותה והיא הבטיחה לו, שלא תצייץ יותר בנושא. ואז היא פירסמה עוד איזה סטטוס או ציוץ.
אני חושב שהיא גם ציינה שזה הגיע לה, אז לא בטוח ש'זרק אותה לכלבים' מדויק

אני לא בטוח שפיטר אותה בכלל. רק הסיר את ההגנה המשפטית של העיתון. ואז היא עבר לערוץ 10 בשביל אתגר מקצועי חדש, ואם הבנתי נכון בין השורות הועזבה מסיבות לא מקצועיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:05 
סמל אישי של המשתמש
הסעיף הכי חשוב שחסר הוא כמובן שהעיתון הנפוץ ביותר בישראל משרת בעל הון שבכלל לא מתגורר בישראל, וקיים רק כדי לפאר ולהלל את ראש הממשלה בחינם, ובכך שובר את מטה לחמם של העיתונים האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
נראה לי שאני מסכים עם הקביעה של אופיסר שהמצב אינו גרוע כפי שמנסים להציג אותו. לא כולאים פה עיתונאים עדיין , וגדעון לוי, רביב דרוקר ואמירה הס מסתובבים חופשי ברחובות.

המשפט המודגש נכון רק אם אם לא סופרים עיתונאים שאינם יהודים, כי אם כן סופרים אותם אז יש אפילו כמה עיתונאים שעצורים במעצר מינהלי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:11 
סמל אישי של המשתמש
כן, זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:27 
הפועל כתב:
הסעיף הכי חשוב שחסר הוא כמובן שהעיתון הנפוץ ביותר בישראל משרת בעל הון שבכלל לא מתגורר בישראל, וקיים רק כדי לפאר ולהלל את ראש הממשלה בחינם, ובכך שובר את מטה לחמם של העיתונים האחרים.

איזה שטויות, את מטה לחמם של איזה עיתונאים הוא שבר?
אני למעשה חושב שכיום ישנם אפילו יותר עיתונים מאשר לפני 15 שנה, והיחידי שאני יודע שנסגר בתקופה הזאת (גם לא לגמרי) היה מעריב, אבל אצלו הגסיסה התחילה עוד הרבה לפני הופעת הביביתון, וזה היה רק שאלה של זמן.

דרך אגב, ידיעות אחרונות שהיה העיתון הנפוץ בישראל עד לא מזמן לא שירת את בעלי ההון ששלטו בו? (מוזס + פישמן)?
בתכלס, כל כלי תקשורת מסחרי כיום נועד לשרת את האג'נדה של בעליו ולמצוא תקשורת אוביקטיבית זאת משימה כמעט בלתי אפשרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:44 
לכנות את ביטן כ"כלבלב" זה לא ראוי ולא מכבד אותך פותח האשכול. אם כוונתך לומר שהוא עושה דברו של נתניהו, תוכל לכתוב זאת כך או אפילו לכנותו כ"בובה על חוט" או כשפוט. לכתוב כלבלב כמילת גנאי לנבחר ציבור לטעמי לא מכבד אותך, לא אותנו וגם לא את הכלבלבים.. ובמיוחד לאור העובדה שפתחת את ההודעה ב"מטרת האשכול היא לדון בצורה עניינית על מצב התקשורת והעיתונות בארץ."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 10:56 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
הפועל כתב:

אני למעשה חושב שכיום ישנם אפילו יותר עיתונים מאשר לפני 15 שנה, והיחידי שאני יודע שנסגר בתקופה הזאת (גם לא לגמרי) היה מעריב, אבל אצלו הגסיסה התחילה עוד הרבה לפני הופעת הביביתון, וזה היה רק שאלה של זמן.

דרך אגב, ידיעות אחרונות שהיה העיתון הנפוץ בישראל עד לא מזמן לא שירת את בעלי ההון ששלטו בו? (מוזס + פישמן)?
בתכלס, כל כלי תקשורת מסחרי כיום נועד לשרת את האג'נדה של בעליו ולמצוא תקשורת אוביקטיבית זאת משימה כמעט בלתי אפשרית.

תבדוק את הנתונים. ישראל היום מאפשר פרסום בתעריפים נמוכים משמעותיים ובתפוצה יותר גדולה מכל עיתון. זה די ברור שהם מפסידים כסף רציני. לא המצאתי פה שום דבר חדש
http://www.the7eye.org.il/115594
http://www.the7eye.org.il/102339
שוק העיתונות גם ככה נמצא בקשיים וירידה מזה שנים. אבל הכניסה של ישראל היום לקחה שוק שגם ככה נמצא בשפל ונתנה לו עוד בומבה רצינית ביותר.

כל עיתון משרת אג'נדה כלשהי. לישראל היום אבל אין אג'נדה פוליטית משום סוג שהוא. יש לו אג'נדה של בנאדם אחד בלבד. פולחן אישיות ותו לא. ומי שמשלם על כל העסק הזה זה בכלל תושב חוץ. בעיניי זו סיטואציה די עקומה, שלא הייתי רוצה שתתקיים במדינה שלי.

אין לי מושג אם גדל או קטן מספר העיתונאים. אבל זה לא מדד בפני עצמו להצלחה. גם בעיתונות הספורט חלה עלייה גדולה במספר העיתונאים. אז מה? מצב עיתונות הספורט יותר טוב, או שרוב "כלי התקשורת" החדשים הם זבלונים מוחלטים, ורוב העיתונאים הם סתם כלי להעברת מסרים בין סוכן לאוהדים ולרכילויות חסרות משמעות ומומצאות בחציין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
נראה לי שאני מסכים עם הקביעה של אופיסר שהמצב אינו גרוע כפי שמנסים להציג אותו. לא כולאים פה עיתונאים עדיין , וגדעון לוי, רביב דרוקר ואמירה הס מסתובבים חופשי ברחובות.

המשפט המודגש נכון רק אם אם לא סופרים עיתונאים שאינם יהודים, כי אם כן סופרים אותם אז יש אפילו כמה עיתונאים שעצורים במעצר מינהלי.

אולי אתה מתכוון לעיתונאים ישראלים ולא ישראלים? ידוע לך על עיתונאי ערבי ישראלי שנמצא במעצר מנהלי?

קומוניסים כתב:
לכנות את ביטן כ"כלבלב" זה לא ראוי ולא מכבד אותך פותח האשכול. אם כוונתך לומר שהוא עושה דברו של נתניהו, תוכל לכתוב זאת כך או אפילו לכנותו כ"בובה על חוט" או כשפוט. לכתוב כלבלב כמילת גנאי לנבחר ציבור לטעמי לא מכבד אותך, לא אותנו וגם לא את הכלבלבים.. ובמיוחד לאור העובדה שפתחת את ההודעה ב"מטרת האשכול היא לדון בצורה עניינית על מצב התקשורת והעיתונות בארץ."

מקבל, שיניתי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:05 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

אולי אתה מתכוון לעיתונאים ישראלים ולא ישראלים? ידוע לך על עיתונאי ערבי ישראלי שנמצא במעצר מנהלי?

מג'ד כיאל נעצר ע"י השב"כ וישב במעצר מנהלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:14 
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

הוא השתתף בכנס של גוף מזוהה חיזבאללה בלבנון. פרט שולי כנראה בעיניך שלא מצדיק חקירה, אבל אחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:24 
הפועל כתב:
pokara כתב:
הפועל כתב:

תבדוק את הנתונים. ישראל היום מאפשר פרסום בתעריפים נמוכים משמעותיים ובתפוצה יותר גדולה מכל עיתון. זה די ברור שהם מפסידים כסף רציני. לא המצאתי פה שום דבר חדש
http://www.the7eye.org.il/115594
http://www.the7eye.org.il/102339
שוק העיתונות גם ככה נמצא בקשיים וירידה מזה שנים. אבל הכניסה של ישראל היום לקחה שוק שגם ככה נמצא בשפל ונתנה לו עוד בומבה רצינית ביותר.

כל עיתון משרת אג'נדה כלשהי. לישראל היום אבל אין אג'נדה פוליטית משום סוג שהוא. יש לו אג'נדה של בנאדם אחד בלבד. פולחן אישיות ותו לא. ומי שמשלם על כל העסק הזה זה בכלל תושב חוץ. בעיניי זו סיטואציה די עקומה, שלא הייתי רוצה שתתקיים במדינה שלי.

אין לי מושג אם גדל או קטן מספר העיתונאים. אבל זה לא מדד בפני עצמו להצלחה. גם בעיתונות הספורט חלה עלייה גדולה במספר העיתונאים. אז מה? מצב עיתונות הספורט יותר טוב, או שרוב "כלי התקשורת" החדשים הם זבלונים מוחלטים, ורוב העיתונאים הם סתם כלי להעברת מסרים בין סוכן לאוהדים ולרכילויות חסרות משמעות ומומצאות בחציין?

הסיבות העיקריות למחירי הפרסום הנמוכים יחסית של ישראל היום הוא הרמה הסוציואקנומית של קוראיו (נמוכה) שלא גורמת למפרסמים הגדולים לנהור אליו, התפיסה של מקבלי ההחלטות במשרדי הפרסום ובחברות שלפיה זה עיתון חינמי וגם ככה צריך להתייחס אליו, ולא פחות שיטת העבודה של המנהל המסחרי שם ששוחט מחירים (במיוחד כשלבעל הבית אין מושג בתחום).

בתחילת שנות ה200 עבדתי במחלקה המסחרית של מעריב, מחירי הפרסום שלנו היו באופן יחסי יותר (מחיר/קורא) גבוהים משל ידיעות אחרונות כשהסיבה העיקרית לכך היתה העובדה שקוראי מעריב היו ברמה סוציואקנומית גבוה יותר מאשר של ידיעות (ואם להארץ היו מספיק קוראים כדי שיספרו אותו, המחירים שלו היו יכולים להיות הכי גבוהים).

אני מסכים איתך כי הביביתון הוא נושא בעיית במיוחד כשהוא לא משרת את האג'נדות שלי ושלך, אבל עדיין האג'נדה של הבעלים שלו היא שהימין ישלוט כאן (ביבי המלך) ..... ואולי כשיקום כאן קזינו ביום מן הימים ההפסדים מהעיתון יחזרו אליו ובגדול.

ובאמת שאין לי מושג איך אפשר לקבוע מדד הצלחה לעיתונות, אבל בתכלס, זה לא משנה איפה אתה כותב ומה אתה כותב, ברגע שיש לך בעל בית שמשלם לך וגם מוציא את זה לאור, הטענה כי הביביתון פוגע במטה לחמם של עיתונאים אינה נכונה.

* הנתונים לגבי קוראי העיתונים מפורסמים בסקר TGI שנערך פעמיים בשנה (וכוללים מעבר לתפוצה גם פילוח של הקוראים מבחינות רבות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

הוא השתתף בכנס של גוף מזוהה חיזבאללה בלבנון. פרט שולי כנראה בעיניך שלא מצדיק חקירה, אבל אחלה.

חקירה זה אחלה, פה מדובר על מעצר מנהלי - או בעברית פשוטה, כליאה ללא משפט.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
מדובר על 5 ימים, והוא ביקר במדינת אויב. לא בטוח שזה נכנס תחת הקטגוריה של השתקת עיתונאים, יותר קשור לבטחון המדינה (כל אזרח שהיה מבקר בלבנון היה נעצר, לא?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

הסיבות העיקריות למחירי הפרסום הנמוכים יחסית של ישראל היום הוא הרמה הסוציואקנומית של קוראיו (נמוכה) שלא גורמת למפרסמים הגדולים לנהור אליו, התפיסה של מקבלי ההחלטות במשרדי הפרסום ובחברות שלפיה זה עיתון חינמי וגם ככה צריך להתייחס אליו, ולא פחות שיטת העבודה של המנהל המסחרי שם ששוחט מחירים (במיוחד כשלבעל הבית אין מושג בתחום).

בתחילת שנות ה200 עבדתי במחלקה המסחרית של מעריב, מחירי הפרסום שלנו היו באופן יחסי יותר (מחיר/קורא) גבוהים משל ידיעות אחרונות כשהסיבה העיקרית לכך היתה העובדה שקוראי מעריב היו ברמה סוציואקנומית גבוה יותר מאשר של ידיעות (ואם להארץ היו מספיק קוראים כדי שיספרו אותו, המחירים שלו היו יכולים להיות הכי גבוהים).

אני מסכים איתך כי הביביתון הוא נושא בעיית במיוחד כשהוא לא משרת את האג'נדות שלי ושלך, אבל עדיין האג'נדה של הבעלים שלו היא שהימין ישלוט כאן (ביבי המלך) ..... ואולי כשיקום כאן קזינו ביום מן הימים ההפסדים מהעיתון יחזרו אליו ובגדול.

ובאמת שאין לי מושג איך אפשר לקבוע מדד הצלחה לעיתונות, אבל בתכלס, זה לא משנה איפה אתה כותב ומה אתה כותב, ברגע שיש לך בעל בית שמשלם לך וגם מוציא את זה לאור, הטענה כי הביביתון פוגע במטה לחמם של עיתונאים אינה נכונה.

* הנתונים לגבי קוראי העיתונים מפורסמים בסקר TGI שנערך פעמיים בשנה (וכוללים מעבר לתפוצה גם פילוח של הקוראים מבחינות רבות)

על הרמה הסוציו אקונומית הנמוכה (נניח) אמורות לפצות העובדה שגם ידיעות מחלק עשרות אלפי עותקים חינם כל יום, בצירוף התפוצה הגדולה יותר של ישראל היום. כתוב שם במפורש שבכל העולם חינמונים גובים מחירים גבוהים על פרסום, רק הביביתון יוצא דופן משום מה.

ואני מצטער - פולחן אישיו תזה לא אג'נדה. זה לא עניין בכלל של ימין ושמאל. גם פולחן אישיות לדב חנין זה נוראי בעיניי אפילו שהוא פוליטיקאי סבבה לדעתי. הביביתון לא משרת אף מפלגה ואף תפיסת עולם, הוא משרת בנאדם אחד. אם נתניהו יחליט מחר שפליטים זה אחלה, ישראל היום יפאר זאת בכותרות. אם הוא יחליט לגרש את כולם, הוא יזעק שצריך לשלוח אותם לכל הרוחות. זה לא עיתון, אני מצטער. וזה שהוא גרר אחריו לתחתית הביבים גם את ידיעות אחרונות, לא הופך את זה ליותר טוב.
ואם יום אחד אי פעם אדלסון יחזיר לעצמו את ההשקעה הזאת בצורה כלשהי, אז מה? זאת תוכנית עסקית נורמלית? זה משהו שמתאים למדינות עולם שלישי - תממן לעריץ עיתון, והוא יחזיר לך כבר בדלת האחורית. זה לא עיתון.

וברור שזה משנה איפה אתה כותב. אם אתה כותב בעיתון שמצנזר כתבות ומפטר אנשים ומשדר רוח מפקד שכל תכליתה לשרת את פולחן האישיות, אז מה לעשות - עיתון זה לא. זה פמפלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:43 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא נכון. זו לא עברית פשוטה. כליאה ומעצר מנהלי הם מושגים שונים בתכלית. בניגוד לכליאה, מעצר מטבעו הוא ללא משפט. אם המעצר המנהלי של מישהו נועד כדי להתעמר בו לחינם- זו פגיעה בזכויות אדם שלא לצורך וזה מעשה שלא יעשה. אם הוא מבוסס על מידע מודיעיני ונועד לאפשר לכוחות הביטחון למנוע עבריינות חמורה בעצם המעצר המנהלי ו/או לא לאפשר שיבוש הליכי חקירה רגישה- אז זה מבורך ומתבקש, בין אם שמו של העציר הוא כיאל או אטינגר, ובין אם הוא משמש כעיתונאי במשרה מלאה או מנהיג קבוצת נערי גבעות במשרה חלקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 11:59 
הפועל כתב:
pokara כתב:

על הרמה הסוציו אקונומית הנמוכה (נניח) אמורות לפצות העובדה שגם ידיעות מחלק עשרות אלפי עותקים חינם כל יום, בצירוף התפוצה הגדולה יותר של ישראל היום. כתוב שם במפורש שבכל העולם חינמונים גובים מחירים גבוהים על פרסום, רק הביביתון יוצא דופן משום מה.

ואני מצטער - פולחן אישיו תזה לא אג'נדה. זה לא עניין בכלל של ימין ושמאל. גם פולחן אישיות לדב חנין זה נוראי בעיניי אפילו שהוא פוליטיקאי סבבה לדעתי. הביביתון לא משרת אף מפלגה ואף תפיסת עולם, הוא משרת בנאדם אחד. אם נתניהו יחליט מחר שפליטים זה אחלה, ישראל היום יפאר זאת בכותרות. אם הוא יחליט לגרש את כולם, הוא יזעק שצריך לשלוח אותם לכל הרוחות. זה לא עיתון, אני מצטער. וזה שהוא גרר אחריו לתחתית הביבים גם את ידיעות אחרונות, לא הופך את זה ליותר טוב.
ואם יום אחד אי פעם אדלסון יחזיר לעצמו את ההשקעה הזאת בצורה כלשהי, אז מה? זאת תוכנית עסקית נורמלית? זה משהו שמתאים למדינות עולם שלישי - תממן לעריץ עיתון, והוא יחזיר לך כבר בדלת האחורית. זה לא עיתון.

וברור שזה משנה איפה אתה כותב. אם אתה כותב בעיתון שמצנזר כתבות ומפטר אנשים ומשדר רוח מפקד שכל תכליתה לשרת את פולחן האישיות, אז מה לעשות - עיתון זה לא. זה פמפלט

שוב,אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הביביתון, אבל עדיין עם כמה שזה מגעיל, כל עוד זה חוקי אין ממש מה לעשות כנגד זה.
אני גם לא בטוח לחלוטין שזה רק לפאר את ביבי ולא לדחוף את הימין כולו לשלטון, כי בימיו הראשונים של אדלסון בשוק התקשורת הישראלי הוא דווקא הצטרף לחינמון "ישראלי" שהוקם כשנתיים לפני הביביתון (וגם הוא היה חינמון ימני במהותו) ורק עקב סכסוך כספי הוא עזב והקים את העיתון שלו, בכל מקרה את זה נדע ביום שביבי כב לא יוכל להיות ראש הממשלה כאן ;)

ושוב, מסכים לחלוטין שאין היגיון עיסקי בפועלו של אדלסון מלבד הרצון לראות את ביבי והימין בשלטון, אבל לפעמים לצערינו זה מספיק.

דרך אגב, בסוף שנות ה90, נהג העיתוון הנפוץ במדינה באותו הזמן לאיים על מפרסמים שפרסמו בעיתון המתחרה, כי כדאי שיחזרו אליו גם במחירים הגבוהים שלו, אחרת צפויה להם הפתעה בדמות כתבת תחקיר על מוצריו ........ (ככה שלפעמים הסיבות למחירים הם לא בהכרח משהו ברור ומובן)

והעובדה שזה פמפלט גורמת לעיתונאים לאבד את פרנסתם?

נערך לאחרונה על ידי pokara בתאריך 17 אוגוסט 2016, 12:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
מדובר על 5 ימים, והוא ביקר במדינת אויב. לא בטוח שזה נכנס תחת הקטגוריה של השתקת עיתונאים, יותר קשור לבטחון המדינה (כל אזרח שהיה מבקר בלבנון היה נעצר, לא?).

גדעון קוץ היה בביירות (ובאיראן, סוריה, לוב, פקיסטן, אפגינסטן וגו') ואיכשהו הוא לא גמר במעצר מנהלי.
גם איתי אנגל וצבי בראל היו במדינות אויב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:08 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
שוב,אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הביביתון, אבל עדיין עם כמה שזה מגעיל, כל עוד זה חוקי אין ממש מה לעשות כנגד זה.
אני גם לא בטוח לחלוטין שזה רק לפאר את ביבי ולא לדחוף את הימין כולו לשלטון, כי בימיו הראשונים של אדלסון בשוק התקשורת הישראלי הוא דווקא הצטרף לחינמון "ישראלי" שהוקם כשנתיים לפני הביביתון (וגם הוא היה חינמון ימני במהותו) ורק עקב סכסוך כספי הוא עזב והקים את העיתון שלו, בכל מקרה את זה נדע ביום שביבי כב לא יוכל להיות ראש הממשלה כאן ;)

ושוב, מסכים לחלוטין שאין היגיון עיסקי בפועלו של אדלסון מלבד הרצון לראות את ביבי והימין בשלטון, אבל לפעמים לצערינו זה מספיק.

דרך אגב, בסוף שנות ה90, נהג העיתוון הנפוץ במדינה באותו הזמן לאיים על מפרסמים שפרסמו בעיתון המתחרה, כי כדאי שיחזרו אליו גם במחירים הגבוהים שלו, אחרת צפויה להם הפתעה בדמות כתבת תחקיר על מוצריו ........ (ככה שלפעמים הסיבות למחירים הם לא בהכרח משהו ברור ומובן)

העובדה שזה פמפלט גורמת להם לא להיות עיתונאים יותר, אלא חלק ממערך דוברות.
אני לא מדבר בכלל על חוקיות ומה ניתן לעשות. זה מישור אחר לחלוטין שאני משאיר לאחרים. דנו רק בשאלה האם זה באמת עיתון או לא, והאם הוא גרם נזק לעיתונים אחרים. והתשובות הן לא וכן בהתאמה.
וזה נכון גם אם חלק מהפרקטיקות שהוא נוקט בהן ננקטו בעבר או בהווה בהיקפים פחותים ע"י כלי תקשורת אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:18 
הפועל כתב:
pokara כתב:

העובדה שזה פמפלט גורמת להם לא להיות עיתונאים יותר, אלא חלק ממערך דוברות.
אני לא מדבר בכלל על חוקיות ומה ניתן לעשות. זה מישור אחר לחלוטין שאני משאיר לאחרים. דנו רק בשאלה האם זה באמת עיתון או לא, והאם הוא גרם נזק לעיתונים אחרים. והתשובות הן לא וכן בהתאמה.
וזה נכון גם אם חלק מהפרקטיקות שהוא נוקט בהן ננקטו בעבר או בהווה בהיקפים פחותים ע"י כלי תקשורת אחרים.

בעינייך (ובעייני) הוא לא יותר מפמפלט,
לעשרות (אם לא מאות) אלפים אחרים במדינת ישראל הוא נחשב כעיתון אמין וטוב.

תזכיר לי רק מתי העיתונות הישראלית היתה באמת בועטת ונושכת עם תחקירים רציניים ב30 שנה האחרונות?

ובאמת שאני לא מבין איזה נזק הוא גרם לעיתונים אחרים (למעט מעריב ששם הוא עזר לקריסה אבל לא היווה את הסיבה העיקרית)?
הרמה של עיתון הארץ ירדה בהוא זה?
ידיעות הפך יותר צהוב מאשר הוא היה לפני הופעת הביביתון?
מקור ראשון הפך לשמאלני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא נכון. זו לא עברית פשוטה. כליאה ומעצר מנהלי הם מושגים שונים בתכלית. בניגוד לכליאה, מעצר מטבעו הוא ללא משפט. אם המעצר המנהלי של מישהו נועד כדי להתעמר בו לחינם- זו פגיעה בזכויות אדם שלא לצורך וזה מעשה שלא יעשה. אם הוא מבוסס על מידע מודיעיני ונועד לאפשר לכוחות הביטחון למנוע עבריינות חמורה בעצם המעצר המנהלי ו/או לא לאפשר שיבוש הליכי חקירה רגישה- אז זה מבורך ומתבקש, בין אם שמו של העציר הוא כיאל או אטינגר, ובין אם הוא משמש כעיתונאי במשרה מלאה או מנהיג קבוצת נערי גבעות במשרה חלקית.

קשקוש.
אין דבר כזה לשלול מאדם את חרותו לזמן בלתי מוגבל בגלל שלרשויות זה נוח.
יש להם עליו משהו? בשביל זה יש בתי משפט.
מחר מישהו יחליט שיש לו מידע מודיעיני עליך וישים אותך בכלא לזמן בלתי מוגבל בלי שאתה אפילו יודע למה. נראה לך הגיוני?
במאמר מוסגר, אם התשובה שלך לשאלה האחרונה היא "כן" אז כנראה שכבר לא נגיע להסכמה (כי יש לנו תפיסות שונות להחריד על הזכויות שמגיעות לנו ועל יחסינו עם המדינה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:43 
teknoboy,

זה ממש לא קשקוש. אתה יכול להגיד שהשימוש בכלי הזה נכון ומוצדק לטעמך או שלא. לגיטימי. אתה לא יכול להגיד שזה "כליאה לזמן בלתי מוגבל רק כי לרשויות זה נוח". בגצ דן בנושא רבות ואישר את השימוש בכלי הזה ולא בכדי- הוצגו בפניו הוכחות לכך ששימוש בו חסך חיי אדם רבים ושהוא לא מוצא לפועל כלאחר יד. לשאלתך, ברור שהתשובה היא חד משמעית כן. (במה אני שונה מכל אזרח אחר?) אם למדינה יש מידע מודיעיני לפיו עצם מעצרי עשוי בסבירות גבוהה הקרובה לוודאות למנוע פשיעה חמורה, כגון פגיעה בחפים מפשע או פגיעה חמורה בביטחון המדינה, חובה עליה לעצור אותי גם אם הראיות שיש בידה ברגע הקריטי אינן מספקות לכדי העמדה לדין והגשת כתב אישום. כמובן שיש כאן פגיעה בחירות האדם ובזכויות האדם הבסיסיות ביותר, אולם במקרה של מידע חריג כאמור, פגיעה כזו בעיניי (ובעיני בית המשפט העליון), היא סבירה ומידתית.

זכותך לחשוב אחרת כמובן, רק כדאי לדייק באפן הצגת הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
מקווה בשבילך שאתה לא תמים כל כך גם בנושאים יותר גשמיים ויומיומיים.
ובהצלחה עם זה.
זה כבר התחיל לחלחל לתוך הקו הירוק וכבר עושים את זה ליהודים.
נקווה שאף אחד מפה לא ימצא את עצמו חורט שירים של נימלר על קירות תא המעצר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2016, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
ניסים, תמכת במעצר המנהלי של אטינגר וחבריו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: