הפועל כתב:
pokara כתב:
הסיבות העיקריות למחירי הפרסום הנמוכים יחסית של ישראל היום הוא הרמה הסוציואקנומית של קוראיו (נמוכה) שלא גורמת למפרסמים הגדולים לנהור אליו, התפיסה של מקבלי ההחלטות במשרדי הפרסום ובחברות שלפיה זה עיתון חינמי וגם ככה צריך להתייחס אליו, ולא פחות שיטת העבודה של המנהל המסחרי שם ששוחט מחירים (במיוחד כשלבעל הבית אין מושג בתחום).
בתחילת שנות ה200 עבדתי במחלקה המסחרית של מעריב, מחירי הפרסום שלנו היו באופן יחסי יותר (מחיר/קורא) גבוהים משל ידיעות אחרונות כשהסיבה העיקרית לכך היתה העובדה שקוראי מעריב היו ברמה סוציואקנומית גבוה יותר מאשר של ידיעות (ואם להארץ היו מספיק קוראים כדי שיספרו אותו, המחירים שלו היו יכולים להיות הכי גבוהים).
אני מסכים איתך כי הביביתון הוא נושא בעיית במיוחד כשהוא לא משרת את האג'נדות שלי ושלך, אבל עדיין האג'נדה של הבעלים שלו היא שהימין ישלוט כאן (ביבי המלך) ..... ואולי כשיקום כאן קזינו ביום מן הימים ההפסדים מהעיתון יחזרו אליו ובגדול.
ובאמת שאין לי מושג איך אפשר לקבוע מדד הצלחה לעיתונות, אבל בתכלס, זה לא משנה איפה אתה כותב ומה אתה כותב, ברגע שיש לך בעל בית שמשלם לך וגם מוציא את זה לאור, הטענה כי הביביתון פוגע במטה לחמם של עיתונאים אינה נכונה.
* הנתונים לגבי קוראי העיתונים מפורסמים בסקר TGI שנערך פעמיים בשנה (וכוללים מעבר לתפוצה גם פילוח של הקוראים מבחינות רבות)
על הרמה הסוציו אקונומית הנמוכה (נניח) אמורות לפצות העובדה שגם ידיעות מחלק עשרות אלפי עותקים חינם כל יום, בצירוף התפוצה הגדולה יותר של ישראל היום. כתוב שם במפורש שבכל העולם חינמונים גובים מחירים גבוהים על פרסום, רק הביביתון יוצא דופן משום מה.
ואני מצטער - פולחן אישיו תזה לא אג'נדה. זה לא עניין בכלל של ימין ושמאל. גם פולחן אישיות לדב חנין זה נוראי בעיניי אפילו שהוא פוליטיקאי סבבה לדעתי. הביביתון לא משרת אף מפלגה ואף תפיסת עולם, הוא משרת בנאדם אחד. אם נתניהו יחליט מחר שפליטים זה אחלה, ישראל היום יפאר זאת בכותרות. אם הוא יחליט לגרש את כולם, הוא יזעק שצריך לשלוח אותם לכל הרוחות. זה לא עיתון, אני מצטער. וזה שהוא גרר אחריו לתחתית הביבים גם את ידיעות אחרונות, לא הופך את זה ליותר טוב.
ואם יום אחד אי פעם אדלסון יחזיר לעצמו את ההשקעה הזאת בצורה כלשהי, אז מה? זאת תוכנית עסקית נורמלית? זה משהו שמתאים למדינות עולם שלישי - תממן לעריץ עיתון, והוא יחזיר לך כבר בדלת האחורית. זה לא עיתון.
וברור שזה משנה איפה אתה כותב. אם אתה כותב בעיתון שמצנזר כתבות ומפטר אנשים ומשדר רוח מפקד שכל תכליתה לשרת את פולחן האישיות, אז מה לעשות - עיתון זה לא. זה פמפלט
שוב,אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הביביתון, אבל עדיין עם כמה שזה מגעיל, כל עוד זה חוקי אין ממש מה לעשות כנגד זה.
אני גם לא בטוח לחלוטין שזה רק לפאר את ביבי ולא לדחוף את הימין כולו לשלטון, כי בימיו הראשונים של אדלסון בשוק התקשורת הישראלי הוא דווקא הצטרף לחינמון "ישראלי" שהוקם כשנתיים לפני הביביתון (וגם הוא היה חינמון ימני במהותו) ורק עקב סכסוך כספי הוא עזב והקים את העיתון שלו, בכל מקרה את זה נדע ביום שביבי כב לא יוכל להיות ראש הממשלה כאן

ושוב, מסכים לחלוטין שאין היגיון עיסקי בפועלו של אדלסון מלבד הרצון לראות את ביבי והימין בשלטון, אבל לפעמים לצערינו זה מספיק.
דרך אגב, בסוף שנות ה90, נהג העיתוון הנפוץ במדינה באותו הזמן לאיים על מפרסמים שפרסמו בעיתון המתחרה, כי כדאי שיחזרו אליו גם במחירים הגבוהים שלו, אחרת צפויה להם הפתעה בדמות כתבת תחקיר על מוצריו ........ (ככה שלפעמים הסיבות למחירים הם לא בהכרח משהו ברור ומובן)
והעובדה שזה פמפלט גורמת לעיתונאים לאבד את פרנסתם?