אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:
ידידי,
אני לא יודע למה אתה חושב שהדיון שלי עם חברך גלש לפסים אישיים. אם הביטוי "תתבגר" או הקריאה לא להתעצל (ולקרוא את המאמר עד סופו...) הם הפסים האישיים אליהם ירדתי, אז אני מצטער על העלבון העמוק, אבל הסברתי למה אני חושב שהוא נוהג בחוסר בגרות בתגובותיו, והראיתי לו שהוא התעצל (לקרוא עד סוף המאמר, והביא מידע חלקי ולכן שגוי מתוכו).
כשמישהו לא מסכים אתך זה לא אומר שהוא צריך להתבגר. לטעמי , ורק לטעמי , יש בגישה זו התבטאות מתנשאת שמאוד לא אופיינית לך.
וגם אם משהו לא קרא מספיק ביסודיות לדעתך את הדברים אין זה אומר שהוא צריך להתבגר.
לי זה ניראה כך ויש לי הרושם שכך זה ניראה גם למורי ורבי.
על אחת כמה וכמה שאתה לא יכול לשלוח מישהו ללמוד משהו כשאתה עושה לצמך הנחות בלימוד מעמיק של נושא אחר.
ידידי, הבן: הטענה שהוא צריך להתבגר לא נובעת מהעובדה שהוא לא מסכים איתי. היא נובעת מהעובדה שהוא לא מתמודד עם אמיתות ברורות כמשמתברר לו שהוא טועה, הוא פשוט לא מתייחס ומביא טענות חדשות. אם זה מאד חשוב לך כדי להמשיך להגן עליו, אתן לך דוגמאות שלא יהיו לך שום עוררין עליהם.
אני לא שולח אף אחד ללמוד משהו, ביקשתי שיגמור לקרוא את המאמר ממנו הוא מצטט משפט נקודתי, שאם היה קורא את המשך הדברים היה רואה לבד שהציטוט לא רלוונטי להוכחת טענתו.
ואני לא עושה לעצמי הנחות, אני פשוט לא מכריז שאני יודע משהו שאני לא יודע.
אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:
לא מבין מה הנקודה שהבאת בהמשך. אני מודה שאני לא יודע מה היה אחוז התמיכה בלוחמי המחתרות שביצעו פעולות טרור. האם זה משנה משהו ממהות הדיון אם הם היו 45%, 30%, או 20%? לאיזה "תובנות אחרות לגמריא (כך במקור)" הייתי מגיע? אם תראה לי שאי הידיעה שלי מאירה באור חדש כלשהו את הדיון (להזכירך, הדיון: "האם היהודים בצעו פעולות טרור בערבים, והאם הם נחשבו גיבורים בשל כך, וכיכרות נקראו על שמם?"), אם אלמד משהו חדש או איווכח בטעותי, אני מבטיח להודות בזה כאן, קבל עם ויציע. חברך, בניגוד לזאת, לא מודה אף פעם כשמעמידים אותו על טעותו, הוא מעדיף לעקוף את המכשול להופיע עם טענה חדשה (על זה הוא זכה לקריאה "תתבגר").
ידידי,
לדתי לא נכון לומר שאוהדי הפועל הפילים שמגיים לאצטדיון אלימים בגלל שיש קבוצה קטנה (בהגזמה פראית 10% כאלה), וכמו שלא נכון לומר שאוהדי בית"ר שמגעים לטדי הם אלימים למרות שמכסימום 10% מהם באמת אלימים. לא נכון לומר שאוהדי בית"ר גזעניים בגלל שהרבה פחות ממחציתם נותנים לכך ביטוי ביציע. מאחר ואנו (רובינו כמובן) לא מודדים דברים באופן אבסולוטי אלא באופן יחסי לכן כולנו מסכימים שהקהל של בית"ר אלים והוא גזעני וכי הקהל של הפועל אינו אלים ואינו גזני.
אני מאוד מאמין בעיקרון של ה- 80/20 שנכון להרבה תחומים בחיים. ה- 20% זניחים יחסית בעיני. לכן אני גם מאמין במשפט "קיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה"
בכנסת הראשונה היו לחירות 13 חברי כנסת. הרבה פחות מהאחוזים שנקבת. זה מעיד על חלקם באוכלוסיה.
יותר מכך לא כל מי שהצביע לחרות תמך בפעילויות האצל והלחי. היו לא מטים שם שהתנגדו.
הלחי והאצל ביצעו פעולות טרור לכל דבר !!! פעולות מכוונות נגד אוכלוסייה אזרחית !!
מה שחשוב הוא לבדוק מה החלק באוכלוסייה
שתמך והתגאה בהם והוא היה קטן להערכתי מ-10% אני חושב שגם פחות מ-5%. הם נחשבו גיבורים בעיני חברי האירגון אבל ממש לא גיבורים בעיני השאר. יותר מזה היתה שינאה אל חלקם בקרב ציבורים לא מעטים באוכלוסיה (ומאחר ואני אני נזהר מאוד איני כותב רוב האוכלוסייה ).
אז למה בכל זאת קראו לרחובות ל שמם ? ולמה קראו לכיכרות על שמם ?
בגלל שבן גוריון ויורשיו הלכו ברוח של פיוס ומתן מקום מכובד בהיסטוריה של הקמת המדינה לכל הארגונים שהשתתפו בהקמת המדינה.
רוצה לקרוא לזה סוג של מס שפתיים ? אתה יכול. לא יהיה מדוייק אבל לא שגוי.
בשורה התחתונה. כמות הטרוריסטים בהיסטוריה של המדינה היהודית קטנה לעין שעור מכמות הטרוריסטים ונזקיהם של הפלשתינאים ולכןם אנחנו הרבה יותר מוסריים מהם. כנ"ל ביחס לרוב המדינות בעולם. כן גם אנחנו לוקים במקרים שלא יעשו כמו החייל שכרגע עומד לדין ואני בטוח שיש עוד מקרים דומים שלא הגיעו לבית הדין , ועדיין אנחנו הרבה הרבה יותר מוסריים מאוייבנו ולא רק בצד הלאומי אלא גם כשמכניסים למשוואה את הנושא הדתי. (והנה יש לך עוד הזדמנות לכתוב שאני גזען).
ולגבי המשפט האחרון שכתבת ל מי שאתה קורא לו "חברך". האם במקרים דומים קראת למשל לטכנו "תתבגר" כשהוא מעדיף לעקוף את המכשול ולהופיע עם טענה חדשה (על זה הוא זכה לקריאה "תתבגר")" ??
מתנצל לא זוכר. כנ"ל לעוד רבים וטובים. אולי בגלל הגיל המופלג שלי.
נתת כאן הסבר ארוך עם הרבה מספרים ומשל על אוהדי בית"ר והפועל, ועם האני מאמין שלך לגבי ה-80/20.
הנקודה שבאתי להראות היא שהיה טרור יהודי משמעותי, ושמבצעיו נחשבים מאז ועד היום לגיבורים לאומיים. לא איכנס איתך לחשבון של מספר התומכים בו, אני לא מסכים איתך על הדיקדוקים הקטנים שלך (אם אתה רוצה ללמוד מהבחירות לכנסת הראשונה, אז אל תיקח רק את חרות בחשבון. תוסיף למשל את "רשימת הלוחמים" שקיבלה יותר מאחוז אחד, תנסה לחשוב אם אין שיעור מסוים מהחזית הדתית המאוחדת שקיבלה 16 מושבים שגם תמך בטרור, וכו'). אני חושב שגם אם הייתה תמיכה של רק 10% בטרור, זה לא זניח בכלל (שקול ל-800,000 איש ממדינת ישראל היום שיביעו תמיכה בטרור. זה זניח?), זה מראה שהיה טרור יהודי משמעותי.
ומה שכתבת על היחס של בן גוריון ו'רוח הפיוס' ומס השפתיים הוא בכלל קישקוש בהקשר הזה. שלמה בן יוסף הטרוריסט שזרק רימון לעבר אוטובוס מלא אזרחים תמימים, נחשב לגיבור לאומי בעיני העם כולו כמעט, ביום מותו הונפו דגלים שחורים בכל תל אביב, בן גוריון נבהל מכך, אבל זו לא הייתה רוח העם. אז מה אחוז התמיכה בטרור היהודי?
ההשוואה שלך של כמות אירועי הטרור היהודיים לאלו הפלשתינאים גם היא משוללת כל הגיון. היהודים אמנם נאלצו להתמודד עם התנגדות לשאיפותיהם הלאומיות, אבל לא חוו את ההשפלה והתתעללות שחווים הפלשתינים, ובטח לא לזמן כל כך ארוך. תן ליהודים עוד 20 שנה באותם תנאים כמו 1935-1948, ותוציא מהם עוד 20 שנה של טרור, שאולי אפילו היה מתרחב לציבור גדול הרבה יותר. גם החמאס בתחילת דרכו היה תנועה הרבה יותר קטנה מאשר היום. מן לח"י שכזה.
לגבי החלק השלישי של דבריך, אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מנסה להציג כאן, והקשר שלו לדיון. 99% מהטרור הפלשתיני הוא נגד אזרחים? זה ברור, זה טרור בהגדרה. את פעולות האצ"ל להגנת ישובים או נגד מטרות צבאיות אני לא מכנה טרור. אני מגדיר טרור רק את הפעולות של הארגונים הללו נגד מטרות אזרחיות, בין אם זה החמאס ובין אם זה אצ"ל, לח"י, תנועת המרי העברי או הפלמ"ח. 100% מהפעולות הללו הן טרור, לא 99%.
אנחנו כנראה נישאר חלוקים על שיעור התמיכה בטרור היהודי (אתה יודע מה שיעור התמיכה בטרור של חמאס? אם ראית הפגנת שמחה וחלוקת סוכריות של 1500 בעזה אחרי פיגוע, מה אתה לומד, מדעית, על שיעור התמיכה מתוך זה?).
לפחות הסכמנו שהיה טרור יהודי אמיתי, שרצח באכזריות מאות אזרחים ערבים חפים מפשע, והוא בוצע על ידי ארגונים מסודרים ומונהגים היטב (לא עשבים שוטים מנוער הגבעות, כן?) שעל שמות גיבוריהם קרואים כיכרות, רחובות, ביניינים ומוסדות בכל מדינת ישראל מאז ועד היום, והם נחשבים ללוחמי חרות וחופש, ולא לטרוריסטים.
אם הסכמנו על זה, דיינו להיום.
שבת שלום