תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 08:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:31 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היחידה איתה זה שיש לה דיבור אשכנזי

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:42 
אין לי מושג איך היא מדברת, המגע היחיד שלי איתה זה שהיא מופיעה לי בפיד אחרי שאנשים כמוך עושים לה לייק.
בכל מקרה, אם היא גם לא ערביה וגם מדברת כמו אשכנזיה הם בטח ממש מסתלבטים עליה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
לא. היא דווקא מוערכת מאוד.
ואני שמח שהלייקים שלי מפיצים את העמדה שלה:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:45 
ואו אישה מאוסה? לכלכת נעם. אתה מכיר אותה?
היא מקסימה. דרך אגב, היא ממש לא מתעסקת רק במזרחיות ונכנסת הרבה בתור הזהב למשל.
את כרמן אלמקייס אני לא מכיר אישית אבל היא פעילה מדהימה, מהיחידות שאשכרה מנסות להזיז פה משהו. אני גם לא מתחבר בכלל לתור הזהב ולמסר שלהם, אבל לא יודע מה נפלת על שתיהן.
הייתה פה תנועת מחאה מזרחית משנות ה-50 ועד היום, איזה לא קיימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
הוא סתם עושה דווקא כי בצהריים הוא התבאס שאני מסכים עם כל מילה שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 21:59 
סומך נכון שהיתה תקופה בה היה הרושם שמחבל לא יוצא חיי מפיגוע,
אבל ״הדיבור״ הזה היה על לפגוע במחבל בזמן הפיגוע ולא אחריו.
גם אם נלך לשיטתך, מחייל בצהל לא מצופה להתנהג כמו שהתנהג.
זה פשלה של המפקדים וכמובן של החייל.
אלאור עזריה הוא החולי בחברה שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:01 
אני לא מכיר אף אחת מהן אישית (הן רק דוגמאות, כן?) ויכול מאוד להיות שהן נשים מאוד נחמדות, יש לי בעיה עקרונית עם העניין הזה של "השמאל המזרחי".
בעקרון פלורליזם זה דבר מבורך, ואמרתי כבר כמה פעמים שאני נגד עימותים בתוך השמאל (הייתי אומר "ירי בתוך הנגמ"ש", אבל חצי מאיתנו סרבנים :) ) אבל כשמקימים תנועה פוליטית היא אמורה לייצג ציבור מסוים.
ב"שמאל המזרחי" לא. ה50 איש ששייכים לתנועה המאוסה הזאת הם היחידים שהיא גם מייצגת (חוץ מכמה אשכנזים שתומכים בפיקציה הזאת, חלקם גם במשפחה הגרעינית שלי), בניגוד מוחלט לרעש והצלצולים שהם מייצרים ולנפח השיח שהם תופסים.
יש שמאלנים מזרחים (אלון מזרחי לב לב לב, עזרא נאווי, תומר שרון), יש גם שמאלנים מזרחים שעוסקים בזהות ומחאה מזרחית (סמי שלום שטרית, תם אהרון), אבל בנפרד.
"השמאל המזרחי" הוא יצור כלאיים מאוס שצריך להיעלם.
ויש לי גם כמה דרכים פרקטיות לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:16 
סמי שלום שטרית וגם תם אהרון ממש לא מתעסקים בזה בנפרד, איך אפשר בכלל?
קשה לי להבין איך אפשר להתנגד לציונות רק מתוך התנגדות לכיבוש בלי ראייה כוללת שלה כהגמוניה אירופאית שמדכאת ומתייחסת בבוז לכל מה ששונה ממנה. שעושה בהצלחה רבה הפרד ומשול בין מזרחים לפלסטינים שהחיבור ביניהם היה אמור להיות הכי טבעי בעולם. מזרחית משותפת והתא שלהם בבל"ד מנסים בדיוק ליצור מחדש את החיבור הזה, שהוא הפתרון היחיד בעיניי למצב פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
הני זוביידה שמלאני ואוהד הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
הני זוביידה דביל עם קבלות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:45 
סמל אישי של המשתמש
אבל הוא מצחיק רצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:46 
סמל אישי של המשתמש
גם דידי הררי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 22:49 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
סומך נכון שהיתה תקופה בה היה הרושם שמחבל לא יוצא חיי מפיגוע,
אבל ״הדיבור״ הזה היה על לפגוע במחבל בזמן הפיגוע ולא אחריו.
גם אם נלך לשיטתך, מחייל בצהל לא מצופה להתנהג כמו שהתנהג.
זה פשלה של המפקדים וכמובן של החייל.
אלאור עזריה הוא החולי בחברה שלנו

אלאור עזרייה מייצג את החולי בחברה שלנו.
אבל הוא גם שעיר לעזאזל של פוליטיקאים ו'מנהיגים' שמשחקים באש.
זה לא סותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
גם דידי הררי

מה שאמרת מצחיק רצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:15 
100%anti beitar כתב:
סמי שלום שטרית וגם תם אהרון ממש לא מתעסקים בזה בנפרד, איך אפשר בכלל?
קשה לי להבין איך אפשר להתנגד לציונות רק מתוך התנגדות לכיבוש בלי ראייה כוללת שלה כהגמוניה אירופאית שמדכאת ומתייחסת בבוז לכל מה ששונה ממנה. שעושה בהצלחה רבה הפרד ומשול בין מזרחים לפלסטינים שהחיבור ביניהם היה אמור להיות הכי טבעי בעולם. מזרחית משותפת והתא שלהם בבל"ד מנסים בדיוק ליצור מחדש את החיבור הזה, שהוא הפתרון היחיד בעיניי למצב פה.

כתבתי פה כבר עשרות אלפי מילים על איך אני רואה את הציונות כתנועה אימפריאליסטית, אבל אין שום קשר בין הבעיות האלה ובין הוואקום שעומד מאחורי "השמאל המזרחי".
אין דבר כזה שמאל מזרחי, אף אחד לא מאמין בדבר הזה חוץ מאותם 50 איש. מאותם אנשים שהביאו לנו את הרעיון של "אם נשכנע מספיק את האנשים בפריפריה, הם יבינו שהשמאל ישפר את מצבם", קיבלנו את הטענה של "ברגע שהמזרחים יבינו שהם כמו הערבים, האשכנזים יפסיקו להפריע לנו ונעשה שלום". אלה שני טיעונים מרקסיסטיים הזויים, והם בעיקר מעידים על הטוען שאין לו מושג באיזו מדינה הוא חי.
האנשים האלה** הם אלה שממליכים את יואב אליאסי, הם אלה שלא רוצים דמוקרטיה, הם אלאור אזריה. הבחירה שלהם היא לגיטימית ואין לי שום כוונה (או יכולת) לשנות אותה. הנושא כבר נלעס כאן שוב ושוב באשכול על מצב השמאל, רק ששם נכנסו לתוך התבנית המרקסיסטית טייטלים קצת שונים.
מה שכן יש לי, הוא כוונה להילחם בהם. פאשיזם, אנטי דמוקרטיה, אנטי ליברליזם וגזענות הם לא דברים שאפשר לנצח בשכנוע אלא במלחמה, וגם זה כבר נדון באשכול על מצב השמאל.
מי שרוצה להצטרף, שיצטרף. מזרחי או אשכנזי. אם אלון מזרחי עשה את זה בגיל 40, אז זה עדיין לא מאוחר לאף אחד.
רק אל תמציאו תנועות שלא קיימות.

**כמובן שאין שום כוונה לאף הכללה, כי אני מתחיל להישמע כמו גידי אורשר. ברור לי שיש מזרחים שמאלנים, וגם דיברתי על זה בהודעה הקודמת, אבל כבר התחילו עם שיח הזהויות הדפוק הזה אז אני זורם.

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 05 אוגוסט 2016, 23:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:21 
אגב, כשדיברתי פעם עם סמי שלום שטרית הצעתי לו את שתי השיטות שלי לחסל את הפיקציה שנקראת "השמאל המזרחי".
קודם כל נציע להם להצטרף לתור הזהב כדי לסנן את הפאשיסטים, אחר כך אני מאמין שנשאר עם 30-40 איש.
בגדול הבעיה של רובם בעיניי היא פשוט חסך בשיח זהויות אקדמי. יושבים להם האשכנזים באוניברסיטת תל אביב ומדברים על פמיניזם ועל מאבקים, ורק לכרמן לא נשאר. אז נקים מחלקה לשיח מזרחי, נדחוף לשם את כל ה40, וננעל אותם באיזו כיתה בגילמן כדי שידברו אחד עם השני על הפנתרים השחורים ועל שייח מוניס.
השיטה השנייה גם קשורה בחסך כלשהו בחוויות מסוימות מההיסטוריה האשכנזית, אבל אם אני אכתוב אותה בפורום האדמין ירחיק אותי.
בכל מקרה, הוא טוען שאני צודק :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אני מתחבר להרבה מהדברים שאלון מזרחי כותב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:29 
רמת האהבה שלי לאלון מזרחי היא כזו שאם היא הייתה טיפה יותר גבוהה כבר הייתי רוצה לעשות איתו סקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 23:40 
אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:

ידידי,
אני לא יודע למה אתה חושב שהדיון שלי עם חברך גלש לפסים אישיים. אם הביטוי "תתבגר" או הקריאה לא להתעצל (ולקרוא את המאמר עד סופו...) הם הפסים האישיים אליהם ירדתי, אז אני מצטער על העלבון העמוק, אבל הסברתי למה אני חושב שהוא נוהג בחוסר בגרות בתגובותיו, והראיתי לו שהוא התעצל (לקרוא עד סוף המאמר, והביא מידע חלקי ולכן שגוי מתוכו).

כשמישהו לא מסכים אתך זה לא אומר שהוא צריך להתבגר. לטעמי , ורק לטעמי , יש בגישה זו התבטאות מתנשאת שמאוד לא אופיינית לך.
וגם אם משהו לא קרא מספיק ביסודיות לדעתך את הדברים אין זה אומר שהוא צריך להתבגר.
לי זה ניראה כך ויש לי הרושם שכך זה ניראה גם למורי ורבי.
על אחת כמה וכמה שאתה לא יכול לשלוח מישהו ללמוד משהו כשאתה עושה לצמך הנחות בלימוד מעמיק של נושא אחר.

ידידי, הבן: הטענה שהוא צריך להתבגר לא נובעת מהעובדה שהוא לא מסכים איתי. היא נובעת מהעובדה שהוא לא מתמודד עם אמיתות ברורות כמשמתברר לו שהוא טועה, הוא פשוט לא מתייחס ומביא טענות חדשות. אם זה מאד חשוב לך כדי להמשיך להגן עליו, אתן לך דוגמאות שלא יהיו לך שום עוררין עליהם.
אני לא שולח אף אחד ללמוד משהו, ביקשתי שיגמור לקרוא את המאמר ממנו הוא מצטט משפט נקודתי, שאם היה קורא את המשך הדברים היה רואה לבד שהציטוט לא רלוונטי להוכחת טענתו.
ואני לא עושה לעצמי הנחות, אני פשוט לא מכריז שאני יודע משהו שאני לא יודע.

אדום אופטימי כתב:

אדום מטלי כתב:

לא מבין מה הנקודה שהבאת בהמשך. אני מודה שאני לא יודע מה היה אחוז התמיכה בלוחמי המחתרות שביצעו פעולות טרור. האם זה משנה משהו ממהות הדיון אם הם היו 45%, 30%, או 20%? לאיזה "תובנות אחרות לגמריא (כך במקור)" הייתי מגיע? אם תראה לי שאי הידיעה שלי מאירה באור חדש כלשהו את הדיון (להזכירך, הדיון: "האם היהודים בצעו פעולות טרור בערבים, והאם הם נחשבו גיבורים בשל כך, וכיכרות נקראו על שמם?"), אם אלמד משהו חדש או איווכח בטעותי, אני מבטיח להודות בזה כאן, קבל עם ויציע. חברך, בניגוד לזאת, לא מודה אף פעם כשמעמידים אותו על טעותו, הוא מעדיף לעקוף את המכשול להופיע עם טענה חדשה (על זה הוא זכה לקריאה "תתבגר").

ידידי,
לדתי לא נכון לומר שאוהדי הפועל הפילים שמגיים לאצטדיון אלימים בגלל שיש קבוצה קטנה (בהגזמה פראית 10% כאלה), וכמו שלא נכון לומר שאוהדי בית"ר שמגעים לטדי הם אלימים למרות שמכסימום 10% מהם באמת אלימים. לא נכון לומר שאוהדי בית"ר גזעניים בגלל שהרבה פחות ממחציתם נותנים לכך ביטוי ביציע. מאחר ואנו (רובינו כמובן) לא מודדים דברים באופן אבסולוטי אלא באופן יחסי לכן כולנו מסכימים שהקהל של בית"ר אלים והוא גזעני וכי הקהל של הפועל אינו אלים ואינו גזני.

אני מאוד מאמין בעיקרון של ה- 80/20 שנכון להרבה תחומים בחיים. ה- 20% זניחים יחסית בעיני. לכן אני גם מאמין במשפט "קיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה"
בכנסת הראשונה היו לחירות 13 חברי כנסת. הרבה פחות מהאחוזים שנקבת. זה מעיד על חלקם באוכלוסיה.
יותר מכך לא כל מי שהצביע לחרות תמך בפעילויות האצל והלחי. היו לא מטים שם שהתנגדו.

הלחי והאצל ביצעו פעולות טרור לכל דבר !!! פעולות מכוונות נגד אוכלוסייה אזרחית !!
מה שחשוב הוא לבדוק מה החלק באוכלוסייה שתמך והתגאה בהם והוא היה קטן להערכתי מ-10% אני חושב שגם פחות מ-5%. הם נחשבו גיבורים בעיני חברי האירגון אבל ממש לא גיבורים בעיני השאר. יותר מזה היתה שינאה אל חלקם בקרב ציבורים לא מעטים באוכלוסיה (ומאחר ואני אני נזהר מאוד איני כותב רוב האוכלוסייה ).
אז למה בכל זאת קראו לרחובות ל שמם ? ולמה קראו לכיכרות על שמם ?
בגלל שבן גוריון ויורשיו הלכו ברוח של פיוס ומתן מקום מכובד בהיסטוריה של הקמת המדינה לכל הארגונים שהשתתפו בהקמת המדינה.
רוצה לקרוא לזה סוג של מס שפתיים ? אתה יכול. לא יהיה מדוייק אבל לא שגוי.

בשורה התחתונה. כמות הטרוריסטים בהיסטוריה של המדינה היהודית קטנה לעין שעור מכמות הטרוריסטים ונזקיהם של הפלשתינאים ולכןם אנחנו הרבה יותר מוסריים מהם. כנ"ל ביחס לרוב המדינות בעולם. כן גם אנחנו לוקים במקרים שלא יעשו כמו החייל שכרגע עומד לדין ואני בטוח שיש עוד מקרים דומים שלא הגיעו לבית הדין , ועדיין אנחנו הרבה הרבה יותר מוסריים מאוייבנו ולא רק בצד הלאומי אלא גם כשמכניסים למשוואה את הנושא הדתי. (והנה יש לך עוד הזדמנות לכתוב שאני גזען).

ולגבי המשפט האחרון שכתבת ל מי שאתה קורא לו "חברך". האם במקרים דומים קראת למשל לטכנו "תתבגר" כשהוא מעדיף לעקוף את המכשול ולהופיע עם טענה חדשה (על זה הוא זכה לקריאה "תתבגר")" ??
מתנצל לא זוכר. כנ"ל לעוד רבים וטובים. אולי בגלל הגיל המופלג שלי.

נתת כאן הסבר ארוך עם הרבה מספרים ומשל על אוהדי בית"ר והפועל, ועם האני מאמין שלך לגבי ה-80/20.
הנקודה שבאתי להראות היא שהיה טרור יהודי משמעותי, ושמבצעיו נחשבים מאז ועד היום לגיבורים לאומיים. לא איכנס איתך לחשבון של מספר התומכים בו, אני לא מסכים איתך על הדיקדוקים הקטנים שלך (אם אתה רוצה ללמוד מהבחירות לכנסת הראשונה, אז אל תיקח רק את חרות בחשבון. תוסיף למשל את "רשימת הלוחמים" שקיבלה יותר מאחוז אחד, תנסה לחשוב אם אין שיעור מסוים מהחזית הדתית המאוחדת שקיבלה 16 מושבים שגם תמך בטרור, וכו'). אני חושב שגם אם הייתה תמיכה של רק 10% בטרור, זה לא זניח בכלל (שקול ל-800,000 איש ממדינת ישראל היום שיביעו תמיכה בטרור. זה זניח?), זה מראה שהיה טרור יהודי משמעותי.
ומה שכתבת על היחס של בן גוריון ו'רוח הפיוס' ומס השפתיים הוא בכלל קישקוש בהקשר הזה. שלמה בן יוסף הטרוריסט שזרק רימון לעבר אוטובוס מלא אזרחים תמימים, נחשב לגיבור לאומי בעיני העם כולו כמעט, ביום מותו הונפו דגלים שחורים בכל תל אביב, בן גוריון נבהל מכך, אבל זו לא הייתה רוח העם. אז מה אחוז התמיכה בטרור היהודי?
ההשוואה שלך של כמות אירועי הטרור היהודיים לאלו הפלשתינאים גם היא משוללת כל הגיון. היהודים אמנם נאלצו להתמודד עם התנגדות לשאיפותיהם הלאומיות, אבל לא חוו את ההשפלה והתתעללות שחווים הפלשתינים, ובטח לא לזמן כל כך ארוך. תן ליהודים עוד 20 שנה באותם תנאים כמו 1935-1948, ותוציא מהם עוד 20 שנה של טרור, שאולי אפילו היה מתרחב לציבור גדול הרבה יותר. גם החמאס בתחילת דרכו היה תנועה הרבה יותר קטנה מאשר היום. מן לח"י שכזה.

לגבי החלק השלישי של דבריך, אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מנסה להציג כאן, והקשר שלו לדיון. 99% מהטרור הפלשתיני הוא נגד אזרחים? זה ברור, זה טרור בהגדרה. את פעולות האצ"ל להגנת ישובים או נגד מטרות צבאיות אני לא מכנה טרור. אני מגדיר טרור רק את הפעולות של הארגונים הללו נגד מטרות אזרחיות, בין אם זה החמאס ובין אם זה אצ"ל, לח"י, תנועת המרי העברי או הפלמ"ח. 100% מהפעולות הללו הן טרור, לא 99%.

אנחנו כנראה נישאר חלוקים על שיעור התמיכה בטרור היהודי (אתה יודע מה שיעור התמיכה בטרור של חמאס? אם ראית הפגנת שמחה וחלוקת סוכריות של 1500 בעזה אחרי פיגוע, מה אתה לומד, מדעית, על שיעור התמיכה מתוך זה?).

לפחות הסכמנו שהיה טרור יהודי אמיתי, שרצח באכזריות מאות אזרחים ערבים חפים מפשע, והוא בוצע על ידי ארגונים מסודרים ומונהגים היטב (לא עשבים שוטים מנוער הגבעות, כן?) שעל שמות גיבוריהם קרואים כיכרות, רחובות, ביניינים ומוסדות בכל מדינת ישראל מאז ועד היום, והם נחשבים ללוחמי חרות וחופש, ולא לטרוריסטים.
אם הסכמנו על זה, דיינו להיום.
שבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 08:03 
סמל אישי של המשתמש
מטלי ידידי,
לקחת חלק מדברי ושיבשת אותם.
ניסיתי להסביר בשתי ההודעות האחרונות על ההבדל המהותי בין הטרור שהיה לפני הקמת המדינה על ידי יהודים ובין הטרור הערבי ב-30 שנים האחרונות. לטעמי יש הבדל מהותי. מנקודת מבטי יש הבדל מהותי בין העובדה שהשלטון מנציח טרוריסטים שהיו חלק מהקמת המדינה לבין העובדה שהטרוריסטים מהווים גיבורים לאומיים בעיני הציבור. שני נושאים שונים שאתה מתייחס אליהם כמקשה אחת. אפילו כתבתי באחת ההודעות שהגיוני מאוד בעיני שאם יום אחד יפרוץ שלום ותוקם מדינה פלשתינאית תבוצע הנצחה דומה מצידם. סופר הגיוני .

גם בנושא המספרי קצת ערבבת. לא אמרתי ש10% מהאוכלוסיה תמכו במפלגה שצמחה מהלחי והאצל. הרי כתבתי שהיו גם בה חלקים גדולים שהתנגדו לטרור הזה. אבל לזה לא התייחסת. בפועל אחוזים בודדים באוכלוסייה תמכו בדרך הטרור של האצל והלחי.

תנועות השחרור היהודיות שגם עשו פיגועי טרור נגד אזרחים לא חרטו על דיגלם אסטרטגיה של טרור נגד אזרחים. הם עשו זאת לצערי "על הדרך"(כן אני יודע שזה ביטוי נורא בהקשר זה) .
לעומת זאת כל תנועות הטרור הפלשתינאיות בלי יוצא מהכלל חרטו ל דגלם פעולות טרור נגד אזרחים חפים מפשע ככלי מרכזי במאבקם הלאומי.

גם מי שהאמין ב"שתי גדות לירדן" לא תמך בגירוש הפלשתנאים מחוץ לגדת הירדן. לעומת זאת חלק מתנועות הטרור הפלשתנאיות תומך גם היום בניקוי מדינת ישראל מיהודים. כולל מכחיש השואה.
אולי הפלשתנאי הפשוט לא מבין את המשמעות של הצהרות מנהיגיו (כמו שכתבת שחלקים באוכלוסיה אצלינו לא יודעים שהיה טרור יהודי) אבל עובדתית הוא בחר בשלטונות בעזה וכמעט בחר בשלטונו גם ביו"ש.

כלל שאני יודע מנהיגי הלחי והאצל לא הסיטו את האוכלוסייה נגד הערבים בעוד שכל מנהיגי הטרור הערבים אבל כולם כן הסיטו ומסיתים את האוכלוסיה הערבית נגד היהודים. גם כאלה שנחשבים בעיניך ליותר מתונים ובעיני הם סכנה הרבה יותר גדולה מאשר מנהיגי התנועות שנחשבים לקיצוניים יותר.

אצל הפלשתינאים הרוב תומך בטרור נגד אזרחים כחלק מהמאבק לשחרור. אצל הישראלים מיעוט תומך בטרור נגד ישראלים.
כן רבים אצלנו עדיין תומכים בכיבוש אבל הם לא תומכים בטרור נגד אזרחים פלשתינאים.

גם עם הסיכום שלך לגבי ההסכמה ביננו איני מסכים אבל לדעתי זה כבר מיותר לתקן אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 09:49 
אדום אופטימי כתב:
מטלי ידידי,
לקחת חלק מדברי ושיבשת אותם.
ניסיתי להסביר בשתי ההודעות האחרונות על ההבדל המהותי בין הטרור שהיה לפני הקמת המדינה על ידי יהודים ובין הטרור הערבי ב-30 שנים האחרונות. לטעמי יש הבדל מהותי. מנקודת מבטי יש הבדל מהותי בין העובדה שהשלטון מנציח טרוריסטים שהיו חלק מהקמת המדינה לבין העובדה שהטרוריסטים מהווים גיבורים לאומיים בעיני הציבור. שני נושאים שונים שאתה מתייחס אליהם כמקשה אחת. אפילו כתבתי באחת ההודעות שהגיוני מאוד בעיני שאם יום אחד יפרוץ שלום ותוקם מדינה פלשתינאית תבוצע הנצחה דומה מצידם. סופר הגיוני .

גם בנושא המספרי קצת ערבבת. לא אמרתי ש10% מהאוכלוסיה תמכו במפלגה שצמחה מהלחי והאצל. הרי כתבתי שהיו גם בה חלקים גדולים שהתנגדו לטרור הזה. אבל לזה לא התייחסת. בפועל אחוזים בודדים באוכלוסייה תמכו בדרך הטרור של האצל והלחי.

תנועות השחרור היהודיות שגם עשו פיגועי טרור נגד אזרחים לא חרטו על דיגלם אסטרטגיה של טרור נגד אזרחים. הם עשו זאת לצערי "על הדרך"(כן אני יודע שזה ביטוי נורא בהקשר זה) .
לעומת זאת כל תנועות הטרור הפלשתינאיות בלי יוצא מהכלל חרטו ל דגלם פעולות טרור נגד אזרחים חפים מפשע ככלי מרכזי במאבקם הלאומי.

גם מי שהאמין ב"שתי גדות לירדן" לא תמך בגירוש הפלשתנאים מחוץ לגדת הירדן. לעומת זאת חלק מתנועות הטרור הפלשתנאיות תומך גם היום בניקוי מדינת ישראל מיהודים. כולל מכחיש השואה.
אולי הפלשתנאי הפשוט לא מבין את המשמעות של הצהרות מנהיגיו (כמו שכתבת שחלקים באוכלוסיה אצלינו לא יודעים שהיה טרור יהודי) אבל עובדתית הוא בחר בשלטונות בעזה וכמעט בחר בשלטונו גם ביו"ש.

כלל שאני יודע מנהיגי הלחי והאצל לא הסיטו את האוכלוסייה נגד הערבים בעוד שכל מנהיגי הטרור הערבים אבל כולם כן הסיטו ומסיתים את האוכלוסיה הערבית נגד היהודים. גם כאלה שנחשבים בעיניך ליותר מתונים ובעיני הם סכנה הרבה יותר גדולה מאשר מנהיגי התנועות שנחשבים לקיצוניים יותר.

אצל הפלשתינאים הרוב תומך בטרור נגד אזרחים כחלק מהמאבק לשחרור. אצל הישראלים מיעוט תומך בטרור נגד ישראלים.
כן רבים אצלנו עדיין תומכים בכיבוש אבל הם לא תומכים בטרור נגד אזרחים פלשתינאים.

גם עם הסיכום שלך לגבי ההסכמה ביננו איני מסכים אבל לדעתי זה כבר מיותר לתקן אותך.

הבט, אני משתדל לעסוק בעובדות ולא בספקולציות שנוחות לי.
אתה חושב שיש הבדל מהותי בין ראיית שני העמים את מבצעי הטרור כגיבורים. לא יודע על מה אתה מסתמך, אבל הסימוכין שהביאו כאן המשתמשים הן קריאת רחובות וכיכרות על שם אותם גיבורים. אם זה המדד, ואני כאמור מסתמך על עובדות, אז אין הבדל. אתה כמובן רשאי לחשוב שיש הבדל.

בנושא המספרי לא ערבבתי, אבל לא כתבתי את דעתך, אלא הסתמכתי שוב על עובדות. נסמכת על הבחירות לכנסת הראשונה - אבל עשית את המניפלוציה שלך על המספרים. אתה רשאי לחשוב שחצי מבוחרי חרות (ההמשך המפלגתי של המחתרות המדוברות) התנגדו לטרור. אין לך שום סימוכין עובדתיים לזה.

טרור הוא טרור, ולא משנה מה ארגון הטרור חרת על דגלו. אתה טוען שהמחתרות עשו את זה "על הדרך". כשרוצחים חפים מפשע, מתוך מטרה לרצוח חפים מפשע (כשמניחים ארגזי ירקות ממלוכדים בשוק מפוצצים קרון רכבת הומה מתכוונים לרצוח חפים מפשע), זה נתעב בדיוק באותה מידה, ולא מוסרי בדיוק באותה מידה.

לגבי ההסתה, אני מניח שאתה צודק לפחות בתיאור של מנהיגי המחתרות. אבל זה ממש לא קשור לדיון. הדיון הוא בכלל לא על הסתה, אלא על טרור ופעולות טרור, על התמיכה העממית בטרור, ועל מוסריותם של אותם אנשים מבצעי הטרור ושולחיהם.

לגבי אחוז התמיכה בטרור - אתה חוזר לזה שוב - יכול להיות מסקרן לקבל מידע עובדתי (לא הערכות שלך) על שיעור התמיכה בטרור אצל הפלשתינים. זה מסקרן, אבל שוב, לא ממש משנה למהות הדיון, שהוא כאמור האם היה טרור יהודי, האם הייתה לו תמכיה עממית, והאם יש הבדל מוסרי בינהם.

הפיסקה על התמיכה בכיבוש כיום - והאם זו תמיכה בטרור או לא - הוא דיון מעניין נוסף, אבל לא קשור לדבר שדנו בו עד עכשיו.

ולסיכום, אם אתה לא מסכים אפילו למה שחשבתי שאתה מסכים, אז הלכנו צעד אחורה, אבל לא אתייאש.
היה טרור יהודי, מסודר ומאורגן ולא זניח כלל, הייתה לו תמיכה עממית לא זניחה כלל, ומבצעיו נחשבו גיבורי האומה מאז ועד עתה, לפי הקריטריונים שנקבעו בפורום להיותו של טרוריסט גיבור אומה (כיכרות, רחובות ומוסדות קרואים על שמו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
לסיכום, אם אתה לא מסכים אפילו למה שחשבתי שאתה מסכים, אז הלכנו צעד אחורה, אבל לא אתייאש.
היה טרור יהודי, מסודר ומאורגן ולא זניח כלל, הייתה לו תמיכה עממית לא זניחה כלל, ומבצעיו נחשבו גיבורי האומה מאז ועד עתה, לפי הקריטריונים שנקבעו בפורום להיותו של טרוריסט גיבור אומה (כיכרות, רחובות ומוסדות קרואים על שמו).

אתה חושב שהיה טרור יהודי מסודר ואני חושב שהיה טרור. זה הבדל גדול מאוד לפחות לדעתי וזו אחת הסיבות שהלכנו אחורה.
אתה חושב שהוא לא היה זניח ואני חושב שהוא כן זניח.
אתה חושב שהוא כ- 10% באוכלוסיה של אז ואני חושב שהוא הרבה פחות. בכל מקרה החסם הליון התיאורטי הוא 10% .
ניראה לי שלפחות שנינו מסכימים שזה לא 20% או 40% כמו שכתבת בהודעותיך הקודמות. רק נראה לי.

אתה חושב שחברי האצל הונצחו כגיבורי האומה עקב היותם טרוריסטים ואני חושב שהם הונצחו לא בגלל היותם טרוריסטים אלה בגלל סיבות אחרות. כן הם גם נגעו בטרור.

ולגבי המשפט המודגש. "קריטריונים שנקבעו בפורום". יש גם הומור בהודעתך הרצינית והשקולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
ראש המשלחת הלבנונית: "חסמתי את דלת האוטובוס בפני הישראלים"

שיהיו בריאים הלבנוניים. לא יפה אבל לא נורא.
מה שמטריד הרבה יותר הוא הנושא הביטחוני.
זה שכוחות הביטחון לא מנעו מהמשלחת הישראלית לנסות לעלות לאותו אוטובוס הרבה יותר מטריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 14:53 
בשום הודעה לא כתבתי שהטרור היהודי כלל 40 או 20 אחוז. להיפך, אמרתי שאני לא יודע.

כשכמה פרחחים יהודים שורפים משפחה ערבית, כל הארץ נרעשת. למרות שזה חמור וכולם נבהלים מהפוטנציאל, זה אולי זניח. כשמחתרות יהודיות מאורגנות, שמבוססות על תנועות נוער, ארגונים פוליטיים, מנהיגים (שאח״כ ייהפכו למנהיגי המדינה) בעלי שיעור קומה, ותמיכה של כמות אנשים ששקולה במינימום ל-800,000 איש בימינו, זה לא זניח, איך שלא תסתכל על זה.
אם זה היה זניח לא היית שומע על הסזון.
אם זה זניח, לא היה מתפתח חשש למלחמת אחים כפי שקרה. מי חושש ממלחמת אחים עם גורם זניח?
אבל בסדר, אתה עדיין יכול לחשוב שהטרור היהודי היה זניח, ושמבצעיו היו ל״ו צדיקים בזמן שלא עסקו בטרור, ועל כך מגיע להם כבוד גיבורים.

ולגבי ״הקריטריונים שנקבעו בפורום״ - אם זה מצחיק איתך אתה יכול לבוא בטענות לשותפים לדעתך בפורום. זה קריטריון שנקבע על ידם לתמיכת הציבור במבצעי הטרור. (אתה מוזמן להציע קריטריון אחר, ואראה לך על פיו שהטרור היהודי דאז והטרור הפלשתיני היום מוסריים ונתמכים על ידי ציבור מאסיבי של אנשים באותה מידה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2016, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
בשום הודעה לא כתבתי שהטרור היהודי כלל 40 או 20 אחוז. להיפך, אמרתי שאני לא יודע.

כשכמה פרחחים יהודים שורפים משפחה ערבית, כל הארץ נרעשת. למרות שזה חמור וכולם נבהלים מהפוטנציאל, זה אולי זניח. כשמחתרות יהודיות מאורגנות, שמבוססות על תנועות נוער, ארגונים פוליטיים, מנהיגים (שאח״כ ייהפכו למנהיגי המדינה) בעלי שיעור קומה, ותמיכה של כמות אנשים ששקולה במינימום ל-800,000 איש בימינו, זה לא זניח, איך שלא תסתכל על זה.
אם זה היה זניח לא היית שומע על הסזון.
אם זה זניח, לא היה מתפתח חשש למלחמת אחים כפי שקרה. מי חושש ממלחמת אחים עם גורם זניח?
אבל בסדר, אתה עדיין יכול לחשוב שהטרור היהודי היה זניח, ושמבצעיו היו ל״ו צדיקים בזמן שלא עסקו בטרור, ועל כך מגיע להם כבוד גיבורים.

ולגבי ״הקריטריונים שנקבעו בפורום״ - אם זה מצחיק איתך אתה יכול לבוא בטענות לשותפים לדעתך בפורום. זה קריטריון שנקבע על ידם לתמיכת הציבור במבצעי הטרור. (אתה מוזמן להציע קריטריון אחר, ואראה לך על פיו שהטרור היהודי דאז והטרור הפלשתיני היום מוסריים ונתמכים על ידי ציבור מאסיבי של אנשים באותה מידה).

ידידי ,
בהחלט אמרת שאתה לא יודע נקבת במספרים שבין 20-45 % וגם כתבת שלדעתך זה לא רלוונטי לדיון. ואני לא שלחתי אותך ללמוד כמו ששלחת את פאביו שהמספרים הנכונים הם הרבה פחות ממחצית הרף התחתון שנקבת . אני בהחלט חושב שההיקפים/מימדים חשובים מאוד לדיון מאחר ואני מאמין בעקרון ה- 80/20.
בכל מקרה גם אם היו 10% ולא היו , זה גם לא שקול ל-800,000 של היום. גם לא מספרית ובעיקר לא מתאים לחשיבות האחדות שיוחס אז אצל הקבניטים. כן היה סזון וזה רק מראה שלא סלחו על דברים שכאלה ולא רק על טרור נגד אזרחים.
זה שהיה סזון לא אומר שיוצאי הלחי והאצל היו משמעותיים בכמויות שלהם או בכח שלהם והיו בכלל אלטרנטיבה הנהגתית .
מדינת ישראל הייתה אז בהקמתה. מכל ס"מ של גבול שהקיף אותה היתה סכנה של פלישה/פעולות תגמול/התנכלויות וניסיון לפגוע במדינה היהודית שזה עתה קמה. לא היה חיל אוויר , בקושי חיל שריון ובוודאי לא חיל ים.
אי היה אפשר לוותר על אף ציוני גם אם ידיו היו מגועלות בדם אזרחים ערבים. גם אם היה מדובר ב- 1 % או 3% מהאזרחים הבוגרים של המדינה. כל שכן 5% או קצת יותר. לכן ניסו לקרב אותם ככל שניתן לדרך שהותוותה על ידי מפא"י ומפ"ם , לזרוק להם עצמות מחד ומצד שני לא לשכוח את מה שהיה.

מעולם לא חשב בן גוריון שלא לתת שוויון מלא בתרבות ובהוויה הישראלית לאנשי הלחי והאצ"ל , אבל עד יומו האחרון בן גוריון לא ספר את בגין ולא במקרה קרא לו " היושב לשמאלו של בדר ". זה לא כמו היום שאם פוליטיקאי יאמר משפט דומה זה כדי לקושש עוד כמה קולות בפריימריז או בבחירות. זו השקפת עולם שהייתה אז. ובגללה ורק בגללה קראו לרחובות ולכיכרות שעל שם מפקדים ולוחמים בארגונים ששוב פעם אומר לא ראו בהרג אוכלוסיה אזרחית אסטרטגיית פעולה כמו שכל הארגונים הפלשתינאים ראו ודיין לצערי הרב רואים.

הפורום לא קובע שום קריטריון. אפילו לאדמין אין קריטריונים אז שלכותבים יהיה ?
גם אם נקבע קריטריון על ידי כאלה שקרובים לי בדעותיהם. עדיין לא הקמנו ארגון גג ולא הבאנו את הנושא לדיון ולהצבעה כך שליקשור אותי אליהם ניראה לי קצת שטחי.

אם האצ"ל והלחי או חירות בהקמת המדינה היו משמעותיים כפי שאתה מיחס להם בכמויותיהם לא היה לוקח להם 30 שנה לזכות בהובלת המדינה וגם אז בזכות מלחמה כושלת שניהלה מפא"י ב- 73 , משה שחיתות רבים שנחשפו ואז היו טאבו, ובעיקר מפלגת מרכז שגם אני הצבעתי לה (מאסתי במפלגת מפ"אי המושחתת) שנתנו לה את השלטון בנקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2016, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
סחתיין על הפלשתינאים.
ציטוט:
פלסטיני סייע לפצועים ישראלים ופוטר, מתנחלים נרתמים לעזרתו
אזרח פלסטיני פוטר מעבודתו כיוון שהעניק סיוע לאשתו ולשניים מילדיו של מיכאל מרק ז"ל, שנרצח בפיגוע בכביש 60. ראש מועצת הר חברון מבקש לסדר אישורי עבודה: "חובתנו כעם יהודי להוקיר תודה לאנשים המתנהגים כבני אדם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4838922,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2016, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
בהרבה מקרים מלחמה מביאה אחריה שגשוג ופריחה.
שמחתי לקרוא שכנראה סברה זו לא פסחה על עזה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4839009,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2016, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
סחתיין על הפלשתינאים.
ציטוט:
פלסטיני סייע לפצועים ישראלים ופוטר, מתנחלים נרתמים לעזרתו
אזרח פלסטיני פוטר מעבודתו כיוון שהעניק סיוע לאשתו ולשניים מילדיו של מיכאל מרק ז"ל, שנרצח בפיגוע בכביש 60. ראש מועצת הר חברון מבקש לסדר אישורי עבודה: "חובתנו כעם יהודי להוקיר תודה לאנשים המתנהגים כבני אדם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4838922,00.html

חינוך לשלום ואחווה.מעניין מה החברים חושבים על הפיטורין הללו.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2016, 06:09 
סמל אישי של המשתמש
מוצדקים!!! היה צריך לתת להם למות!!! אהההעהעהעהעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2016, 07:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אתה טרול מקצועי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: