תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 12:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
ממש לא כל מי שמוכיח בעלות מקבל את אדמתו. יש אין סוף דרכים לעקוף בעלות. אבל מלכתחילה אין לפלסטינים מסלולים אובייקטיביים ללכת בהם, ובכלל הבעלות שלהם על אדמות, כמו חברה שאינה מערבים, לא בדיוק כתובה בטאבו. לחלקם יש קושאן, אבל רובם פשוט מעבדים את אותה אדמה עשור אחרי עשור.
המצור שדיברתי עליו, אגב, הוא של ערים בגדה במצב של התחממות הגזרה. שוב, עונש קולקטיבי.

תמיד יש לנו טיעונים מעולים למה אנחנו גורמים סבל לחפים מפשע. וככה פותרים עצמנו מאחריות וחשבון נפש.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 19:52 
פאביו כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אם אתה רוצה להיכנס למגזרים, אז כן, אני חושב שהיהודים ה"דתיים" ציונים הם הכי פחות מוסריים בחברה שלנו, לעומת החרדים שהם הסמן המוסרי. וכן, אני יודע ששורף הילדים מגיע ממשפחה חרדית. החרד"לים הם המסוכנים ביותר, בדיוק בגלל זה החרדים בישיבות ובחסידויות מתרחקים מלאומיות (וציונות בפרט) כמו מאש. אני עדיין חושב שאנחנו חברה מוסרית, שאמנם המוסר שלה מתדרדר מרגע לרגע (ראה איילת שקד, מיקי זוהר, ינון מגל, אורן חזן, הצל), אבל עדיין בעלת מוסר בריא וגבוה. בטח יחסית לחברה שמשלמת שכר לרוצחי ילדים ו קוראת כיכרות על שמם .

ואני כבר הייתי במצב יותר גרוע משל הפשלתינאים, בי טבחו חדשות לבקרים כשהייתי בגולה ועדיין לא הושחתתי מוסרית בגלל זה.

למה אתה מתעקש על הנקודה המודגשת? הרי אנחנו בדיוק אותו דבר. אין רחוב שלמה בן יוסף בישראל? שלמה בן יוסף לא זרק רימון על אוטובוס מלא אנשים?
מי שהוא טרוריסט בעיני קבוצה אחת, הוא גיבור בעיני קבוצה אחרת, תמיד, ומכאן הבדלי המוסריות שאתה מציע בטלים. רד מזה

גם אנחנו מקדשים את המוות ומחלקים סוכריות בקלוואות וממתקים ברגע שלוחם חמאס מצליח להתפוצץ ורוצח נשים ילדים בדולפינריום?
גם אנחנו מבצעים לינץ אלים ואכזרי (ממליץ לך לקרוא איך הרגו את שני החיילים) כמו שההמון הפלשתיני ביצע?

תגיד לי, מה אתה מבלבל את המוח? הבקלאוות זה מה שמפריע לך? לא העובדה שהטרוריסטים הורגים אזרחים חפים מפשע?
כשאנחנו נלחמנו על הקמת מדינה, היה טרור יהודי לכל דבר ועניין, שהרג עשרות אם לא מאות אזרחים ערבים חפים מפשע ברחוב, בשוק, בלי אבחנה, רק בגלל שהם ערבים. מבצעי הפיגועים הם לוחמי אצ"ל ולח"י, בחסותם של גדולי האומה, שרחובות, בנינים וכיכרות קרואים על שמם.

להגנת הפלשתנאים, אם אפשר להגיד דבר כזה בכלל, ייאמר שהם סובלים השפלה, ביזוי, פגיעה פיזית וכלכלית הרבה יותר קשה והרבה יותר ארוכה מזו שחווה היישוב היהודי בשנים ההן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
500 ילדים בקירוב נהרגו בצוק איתן.
4 מתוכם הופצצו ע"י כטב"מ על חוף הים, כך שהם כנראה היו ערים. נשארו 496, שבקירוב זה עדיין 500.
כמה מתוכם ישנו כשהפציצו להם את הבניין?

כמה מהילדים האלה נרצחו בכוונת תחילה וכמה מהם נהרגו כאשר הם משמשים כמגינים אנושיים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
ממש לא כל מי שמוכיח בעלות מקבל את אדמתו. יש אין סוף דרכים לעקוף בעלות. אבל מלכתחילה אין לפלסטינים מסלולים אובייקטיביים ללכת בהם, ובכלל הבעלות שלהם על אדמות, כמו חברה שאינה מערבים, לא בדיוק כתובה בטאבו. לחלקם יש קושאן, אבל רובם פשוט מעבדים את אותה אדמה עשור אחרי עשור.
המצור שדיברתי עליו, אגב, הוא של ערים בגדה במצב של התחממות הגזרה. שוב, עונש קולקטיבי.

תמיד יש לנו טיעונים מעולים למה אנחנו גורמים סבל לחפים מפשע. וככה פותרים עצמנו מאחריות וחשבון נפש.

מעניין איך יכול להיות שמדינה שרוצה למרר חיים של תושבים בגדה, נותנת להם 100 אלף אישורי עבודה שמקפיצים את המצב הכלכלי שלהם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
זה דווקא די מתבקש, ולא מעניין בכלל.
למרות הכל, גם ישראל יודעת. פלסטיני מיואש הוא פלסטיני מסוכן.
נתן להם את המינימום האפשרי, כדי שיפחדו לאבד גם אותו. ככה משיגים שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:04 
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
4 מתוכם הופצצו ע"י כטב"מ על חוף הים, כך שהם כנראה היו ערים. נשארו 496, שבקירוב זה עדיין 500.

כמה מהילדים האלה נרצחו בכוונת תחילה וכמה מהם נהרגו כאשר הם משמשים כמגינים אנושיים?

מספיק עם השטות הזאת של מגנים אנושיים, זה לא לרמה שלך.
משה יעלון ניהל את המלחמה כשבינו ובין בית חולים איכילוב מפרידה שכבת בטון של 20 מטר, כשצה"ל מפציץ את האזור הכי צפוף בעולם. אז לHASBARA זה דווקא טיעון לא רע לדבר על מגנים אנושיים, אבל גם אתה וגם הממשלה מבינים שזה לא מחזיק מים.
בכל מקרה, אם זה מה שהיה מונע מישראל להרוג 1500 איש עם פצצות ונשק סטטיסטי, אז הייתי מברך את חמאס על בונקריו ומנהרותיו. למרבה הצער, גם זה לא תמיד עזר.
ושאף אחד לא יבלבל לי את המוח על אזהרות ו'הקש בגג', אני הייתי שם.

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 04 אוגוסט 2016, 20:05, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

לאיזה קטגוריה אתה מכניס מקרים שבהם צה"ל מפציץ בנייני מגורים (ואפילו שכונות)?
האם הקטגוריה היא אותה קטגוריה כשיורים טילים מונחים וכשמפציצים בנשק ארטילרי סטטיסטי?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:07 
אני כתבתי "נשק סטטיסטי" ראשון, in your face טקנו.
אני שוקל להקדיש אשכול מיוחד לנצחון האדיר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

משה יעלון ניהל את המלחמה כשבינו ובין בית חולים איכילוב מפרידה שכבת בטון של 20 מטר, כשצה"ל מפציץ את האזור הכי צפוף בעולם. אז לHASBARA זה דווקא טיעון לא רע לדבר על מגנים אנושיים, אבל גם אתה וגם הממשלה מבינים שזה לא מחזיק מים.
בכל מקרה, אם זה מה שהיה מונע מישראל להרוג 1500 איש עם פצצות ונשק סטטיסטי, אז הייתי מברך את חמאס על בונקריו ומנהרותיו. למרבה הצער, גם זה לא תמיד עזר.
מה זאת אומרת, אתה טוען שלא היו אזהרות ואין דבר כזה הקש בגג?
אתה טוען שחמאס לא אסר על תושבי סג'עיה להתפנות לאחר אזהרות צה"ל?

טכנו, אם חמאס יורה טילים מבניין מסויים, וצה"ל מורה לתושבי הבניין להתפנות והם לא מתפנים, ואז נהרגים ילדים - לא יודע עד כמה זה לא מוסרי בעליל. רוב הסיכויים שחמאס אסר על משפחות אלה להתפנות מהבניינים ואז הוא הגורם הלא מוסרי. במידה ויורים רקטות מבניין מגורים, אתה לא תפציץ את הבניין הזה כי יש בו חפים מפשע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:18 
אופיסר :ROSE: :ROSE:

אלפקה :LAGUH!: - כותב שטויות (כרגיל)
ואף אחד (בצדק) לא מתייחס אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

טכנו, אם חמאס יורה טילים מבניין מסויים, וצה"ל מורה לתושבי הבניין להתפנות והם לא מתפנים, ואז נהרגים ילדים - לא יודע עד כמה זה לא מוסרי בעליל. רוב הסיכויים שחמאס אסר על משפחות אלה להתפנות מהבניינים ואז הוא הגורם הלא מוסרי. במידה ויורים רקטות מבניין מגורים, אתה לא תפציץ את הבניין הזה כי יש בו חפים מפשע?

בתור בוגר רצועת הביטחון שבדרום לבנון על שלל מיבצעיה, אני יכול להעיד שהנהלים הבטיחותיים לא נועדו להימנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע כי 'הכי מוסרי בעולם' אלא מן הטעם הפרגמטי שאירוע רב נפגעים אזרחיים בצד השני בדרך כלל מסמל את תחילת הלחץ הבינלאומי לסיום המבצע.
כלומר, חוסר זהירות צבאי מקצר את טווח הפעולה של הדרג המדיני. אגב ככל עוד נהרגים רק קצת כל פעם ואין איזה כפר כנא. הכל בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:23 
הנה דוגמא

(אל תתעצלו...)
רק בקיץ 1938, רק האצ"ל, בעשרות פעולות. ספרתי יותר מ-200 אזרחים תמימים הרוגים.

לוחמי חופש? טרוריסטים אכזריים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:40 
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

אלו שני נושאים שונים, אז אחלק את התגובה לשתיים.
קודם כל, עניין ה'הקש בגג'. קודם כל, הנוהל של 'הקש בגג' הוא נוהל שנוצר מצרכים הסברתיים. מצד אחד הוא טוב כי הוא בסופו של דבר כן חוסך חיי אדם, אבל מצד שני הוא נותן לגיטימציה בעולם להפציץ מטרות אזרחיות, שזאת הכשרת שרץ בקנה מידה בינלאומי. צה"ל יכול לבחור כל בניין ברצועת עזה, לפזר עליו כרוזים ואחרי שעה להפציץ אותו, ועניין עם 'הקש בגג' הוא מעטפת מוסרית שניתנת לשימוש בכל סיטואציה ולהכשיר כל הפצצה. בעניין השימוש בנוהל, אני לא זוכר את המספרים המדוייקים (קראתי אותם פעם) אבל צה"ל הפציץ במלחמה אלפי פעמים ביום בכל רחבי הרצועה. כאמור, רצועת עזה היא הגטו הכי גדול בעולם, אין שום מקום שאפשר להיות בו ולא להיות מעורב בלחימה. מאות אלפי אנשים ברחו מסג'אעייה לדרום הרצועה, ואז צה"ל התחיל להפציץ ברפיח.
רבאק, אפילו בחוף הים הפציצו.
עד כאן מבחינה גיאוגרפית. מבחינת השימוש בנוהל, הוא היה חלקי. ברגע שצה"ל מזהה מטרה שהוא רוצה להפציץ מיידית (נניח, מבוקש כלשהו שעלה במידע מודיעיני), אין לא הקש בגג ולא נעליים, ובצדק. אני באמת לא מצפה מאף צבא שיזהיר מבוקש שעה לפני שהוא מנסה להרוג אותו, אני מצפה מהממשלה לא להפציץ מקום כמו רצועת עזה במיליוני טונות של חומר נפץ בחודש. העדות הכי מפורסמת לעניין הוא הסיפור עם "יום שישי השחור" ברפיח. מח"ט גבעתי ראה מול העיניים שלו מטרה, שהייתה להרוג\לרצוח\לחסל\לסכל* את החייל שנחטף, ובדרך הוא הפציץ בלי הבחנה, הרג 100 איש וגם כנראה לא הצליח. זה אמנם המקרה הכי קיצוני שקרה, אבל זאת הייתה הרוח הכללית בלחימה ואני יכול להעיד על זה ממקור ראשון.
העניין השני הוא בכלל הדרישה לא לערב לחימה בשטח אזרחי. יש אנשים שלא חכמים מספיק בשביל להבין את זה, יש כאלה שהרעל הציוני כבר שטף להם את כל הורידים וערפל להם את התודעה, אתה לא כזה ולא כזה. כל הטרמינולוגיה של טרור, מחבלים וכו' נועדה כדי להנציח את חוסר הסימטריה.
ישראל מקבלת צוללות מגרמניה, לגיטימי. חמאס מקבל רקטות מאיראן, טרור. ישראל היא המדינה עם תקציב הבטחון הכי גבוה בעולם (ביחס לתקציב הכללי), אבל כשחמאס מעביר כסף לבנות מנהרות (לפי נתונים ששמעתי ושכחתי את מקורם, 10 אחוז מהמלט שנכנס לרצועה) שרובן מתחילות ומסתיימות בתוך הרצועה אז טוענים שהוא מפקיר את אזרחי עזה כדי "לחסל את עם ישראל". אותו דבר עם הבונקרים מתחת לקריה והמנהרות, עם רצח של ילדה בחברון מול הפצצה של ילדים בעזה. אני יכול להמשיך ככה כמעט בכל נושא שקשור לישראל ולפלסטינים, כי חוסר הסימטריה הזה נמצא בכל מקום. בגלל שאתה בן אדם שחושב, שזה דבר די נדיר במחוזותינו, אני אבקש ממך לנסות לבחון את הסימטריה הזאת בכל פעם שאתה חושב, שומע או טוען טענה כלשהי מהסוג הזה. ברגע שאתה לא מתייחס לחמאס כאל "ארגון שצריך להשמיד כי הוא ארגון טרור" אלא בתור "הארגון שעלה בבחירות דמוקרטיות ושולט ברצועת עזה", זאת התחלה מאוד טובה בשביל לבחון את הסימטריה הזאת.

*בחר את הטרמינולוגיה המועדפת עליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
לא שאני מסכים עם כל פעולות השדולה אבל בהחלט נחמד שהיא קמה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4837401,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

נניח שמה שכתבת עונה איכשהו על נושא הירי המדויק.
כנראה שלא במקרה התעלמת משאר ההודעה שלי.
ברשותך:
כשמפציצים שכונת מגורים בנשק סטטיסטי (הכוונה לנשק שלא יודעים בדיוק איפה הוא פוגע, ואפשר רק להעריך בטווח של כמה עשרות מטרים, כמו למשל פגז של תותח), לאיזה קטגוריה זה נכנס?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:50 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:

אתה חושב שלא רואים שכתוב שערכת אחרי?
:WHOME: :WHOME: :WHOME:

עריכה: וגם כתבתי מהטלפון

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 20:54 
teknoboy כתב:
Noam כתב:

אתה חושב שלא רואים שכתוב שערכת אחרי?
:WHOME: :WHOME: :WHOME:

עריכה: וגם כתבתי מהטלפון

וואו, אני מוכן להישבע שערכתי פסיק לנקודה. יש דרך לראות היסטוריה של עריכות?
וגם אני הייתי בטלפון, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 21:01 
אדום מטלי כתב:
הנה דוגמא

(אל תתעצלו...)

אל תתעצל במאורעות תרפ"ט נהרגו 133 יהודים תמימים אז לא היה כיבוש שמכיבוש

נערך לאחרונה על ידי ofri בתאריך 04 אוגוסט 2016, 21:02, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 21:02 
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר,
קצת תמוה שנגררת לדיון סביב צוק איתן.

עם חפץ חיים אנחנו , הקם להורגך השכם להורגו .
בכל מנסרה יש הרבה נסורת ועפים הרבה שבבים.

חבל שילדים ואזרחים חפים מפשע נהרגים.
לצערי הרב הציבור הפלשתינאי תומך בחמאס וככל שאני יודע החמאס לא הושיט יד לשלום.

כמו שאנחנו סובלים מביבי שהוא בחירתנו כך הם סובלים מבחירתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 21:34 
סמל אישי של המשתמש
נועם, מודה לך על התגובה המפורטת.
ראשית, העיר עזה הייתה מעורבת בלחימה? אני זוכר כשחלקים קטנים ממנה הופצצו, בתקשורת נטען שזה נדיר כי בד"כ היא לא חלק מהלחימה.
אתה טוען שהקש בגג הוא כן מוסרי, פשוט שהוא לא מתבצע מהסיבות הנכונות (אם הבנתי נכון). זאת אומרת שאם צה"ל והממשלה היו יכולים מבחינה בינלאומית לעשות זאת, הם היו הורגים (במקרה הזה, רוצחים) אזרחים בלי הבחנה. אתה בטוח שזאת עמדת האלופים בצה"ל? ושל ביבי? להרוג אזרחים סתם ככה? אני חושב שהקש בגג הוא הכרח מוסרי בלחימה מסובכת כזאת. אני חושב שרוב האלופים ורוב הפולטיקאים מוסרים מספיק כדי לאשר נוהל כזה גם אם אין פיקוח בינלאומי. שנית, אני דווקא זוכר אחרת. אני זוכר שמה שהרס את הלחימה בעזה הם דווקא הפסקות האש הבלתי פוסקות שביבי הכריז עליהם, ושחמאס היו מפרים בלי הפסקה (כולל ביום שישי השחור, שעוד רגע אתייחס אליו). חיילי צה"ל היו כמו ברווזים במטווח בגלל הפסקות האש האלה, והכל בשם הרצון של ביבי ובוגי לסיים את הלחימה ואת ההרג. אתה חושב שזה לא מציג עמדה מוסרית? לסכן חיילים כדי להשיג הפסקת אש?
נכון שישראל משקיעה הרבה כסף בבטחון, אבל זה בדיוק מה שהכסף הזה נועד להשיג - בטחון. כיפת ברזל ושרביט קסמים וכל שאר מערכות ההגנה הכל כך יקרות נועדו להגן על אזרחי ישראל ולא לתקוף את תושבי עזה. שלא תחשוב, אני לא חושב שצה"ל הוא מוסרי בצורה אבסולוטית, אלא בצורה יחסית. יחסית לאופי הלחימה, אנחנו מוסריים. יחסית לסכסוך המתמשך, אנחנו מוסריים. יחסית לחיילים אמריקאים באפגניסטן ועיראק, אנחנו מוסריים. אתה חושב שאני מרוצה מהסכסוך? לא, אני לא. אני רוצה שנהיה עם הפשלתינאים כמו שאנחנו עם ירדן ומצריים. שקט נטול דם. חמאס לא רוצה את זה (למרות שמאז צוק איתן הוא משדר סימנים שונים), הפלשתינאים בעזה ובגדה לא רוצים את זה, אני רוצה את זה. כל סבב לחימה בעזה קשה לי וקשה להם. לא אשקר לך, לשמוע שילד ישראלי נהרג מפגיעת רקטה הרבה יותר כואב לי מלשמוע ש-4 ילדים פלשתינאים נהרגו בחוף עזה. מודה. אין לי סימפתיה אליהם כל כך, האינטרס שלי בשמירה על המוסריות קשור ברצון שלי לא לאבד את הערכים היהודים האוניברסליים ולמצוא חן בעייני אלוהים. מבחינתי הפלשתינאים בעזה הם אויב שהיה עושה לי שואה אם היה יכול. אז כל עוד אני "יוצא ידי חובה" בהקש בגג או בפינוי שכונות שלמות, המצפון היהודי שלי יכול לישון בשקט. כל עוד אני יודע שהטייס שירה את הפצצה שהרגה משפחה שלמה, לא רצה לעשות את זה, אני שקט. כשיהודים שורפים ילד בידיים שלהם, ובמיוחד יהודים דתיים, אני נחרד. העם שבעזה בחר בבחירות דמוקרטיות ארגון טרור ואיבד כל זכות לרחמים מצידי.

ובעניין יום שישי השחור ונוהל חניבעל- אני בעצמי לא יכול להגן על הנוהל הזה. הנוהל הזה הוא על הגבול בין מוסרי ללא מוסרי, ומה שקרה ברפיח זה משהו שאני לא יכול להגן עליו בטענות מוסריות. אני יכול לטען שטקטית זה נכון, אבל לא על זה אנחנו מדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 22:23 
Officer Barbrady כתב:
מבחינתי הפלשתינאים בעזה הם אויב שהיה עושה לי שואה אם היה יכול.

הרבה דיונים שלי עם ימנים מגיעים לנקודה הזאת בסוף, הפלסטינים לא צריכים לשלם על הפוסט טראומה שלנו. הם לא עשו לנו שואה ולא יעשו לנו שואה, הם מתנגדים לקולוניאליזם כמו הרבה עמים לפניהם, במגוון דרכים וגם באלימות נפשעת, שעדיין לא מדגדגת את הטרור המדיני שישראל מפעילה.
הרי בדיוק בגלל זה בנט וביבי מנסים לדחוף כל הזמן את זה שגם למזרחים הייתה שואה, ושכולנו עברנו פוגרומים ונרדפנו (וכן בהחלט היו פוגרומים איומים נגד יהודים בארצות האסלאם והמצב שם לא היה ורוד בכלל). בשביל לטפח את הפוסט טראומה הזאת גם במי שזכה להינצל ממנה, שחס וחלילה לא נצליח לחיות חיים נורמליים עם השכנים שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 22:39 
סמל אישי של המשתמש
זה קצת קשה להסכים איתך, בעיקר כי הם עצמם מצהירים על זה. כשאני רואה את אסד, את דאעש, את הטאליבן, בוקו חארם וכו' עושים את מה שהם עושים, אני מאמין שזה יכול לקרות. כשנשיא איראן מפתח פצצת אטום ואומר שאת ישראל צריך למחוק, אני מאמין. כשנסראללה אומר שצריך לרכז את כל היהודים בישראל כדי שיהיה יותר קל להשמיד אותם, וסטודנטית אמריקאית מוסלמית מסכימה עם זה בפומבי- אני מאמין.
נכון, במצב הנוכחי, האירופאים והמערביים לא יעשו לנו שואה גם אם ישראל לא תתקיים. המוסלמים? היו מבצעים בנו רצח עם אם הייתה להם האפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 22:49 
Officer Barbrady כתב:
נועם, מודה לך על התגובה המפורטת.
ראשית, העיר עזה הייתה מעורבת בלחימה? אני זוכר כשחלקים קטנים ממנה הופצצו, בתקשורת נטען שזה נדיר כי בד"כ היא לא חלק מהלחימה.
אתה טוען שהקש בגג הוא כן מוסרי, פשוט שהוא לא מתבצע מהסיבות הנכונות (אם הבנתי נכון). זאת אומרת שאם צה"ל והממשלה היו יכולים מבחינה בינלאומית לעשות זאת, הם היו הורגים (במקרה הזה, רוצחים) אזרחים בלי הבחנה. אתה בטוח שזאת עמדת האלופים בצה"ל? ושל ביבי? להרוג אזרחים סתם ככה? אני חושב שהקש בגג הוא הכרח מוסרי בלחימה מסובכת כזאת. אני חושב שרוב האלופים ורוב הפולטיקאים מוסרים מספיק כדי לאשר נוהל כזה גם אם אין פיקוח בינלאומי. שנית, אני דווקא זוכר אחרת. אני זוכר שמה שהרס את הלחימה בעזה הם דווקא הפסקות האש הבלתי פוסקות שביבי הכריז עליהם, ושחמאס היו מפרים בלי הפסקה (כולל ביום שישי השחור, שעוד רגע אתייחס אליו). חיילי צה"ל היו כמו ברווזים במטווח בגלל הפסקות האש האלה, והכל בשם הרצון של ביבי ובוגי לסיים את הלחימה ואת ההרג. אתה חושב שזה לא מציג עמדה מוסרית? לסכן חיילים כדי להשיג הפסקת אש?
נכון שישראל משקיעה הרבה כסף בבטחון, אבל זה בדיוק מה שהכסף הזה נועד להשיג - בטחון. כיפת ברזל ושרביט קסמים וכל שאר מערכות ההגנה הכל כך יקרות נועדו להגן על אזרחי ישראל ולא לתקוף את תושבי עזה. שלא תחשוב, אני לא חושב שצה"ל הוא מוסרי בצורה אבסולוטית, אלא בצורה יחסית. יחסית לאופי הלחימה, אנחנו מוסריים. יחסית לסכסוך המתמשך, אנחנו מוסריים. יחסית לחיילים אמריקאים באפגניסטן ועיראק, אנחנו מוסריים. אתה חושב שאני מרוצה מהסכסוך? לא, אני לא. אני רוצה שנהיה עם הפשלתינאים כמו שאנחנו עם ירדן ומצריים. שקט נטול דם. חמאס לא רוצה את זה (למרות שמאז צוק איתן הוא משדר סימנים שונים), הפלשתינאים בעזה ובגדה לא רוצים את זה, אני רוצה את זה. כל סבב לחימה בעזה קשה לי וקשה להם. לא אשקר לך, לשמוע שילד ישראלי נהרג מפגיעת רקטה הרבה יותר כואב לי מלשמוע ש-4 ילדים פלשתינאים נהרגו בחוף עזה. מודה. אין לי סימפתיה אליהם כל כך, האינטרס שלי בשמירה על המוסריות קשור ברצון שלי לא לאבד את הערכים היהודים האוניברסליים ולמצוא חן בעייני אלוהים. מבחינתי הפלשתינאים בעזה הם אויב שהיה עושה לי שואה אם היה יכול. אז כל עוד אני "יוצא ידי חובה" בהקש בגג או בפינוי שכונות שלמות, המצפון היהודי שלי יכול לישון בשקט. כל עוד אני יודע שהטייס שירה את הפצצה שהרגה משפחה שלמה, לא רצה לעשות את זה, אני שקט. כשיהודים שורפים ילד בידיים שלהם, ובמיוחד יהודים דתיים, אני נחרד. העם שבעזה בחר בבחירות דמוקרטיות ארגון טרור ואיבד כל זכות לרחמים מצידי.

ובעניין יום שישי השחור ונוהל חניבעל- אני בעצמי לא יכול להגן על הנוהל הזה. הנוהל הזה הוא על הגבול בין מוסרי ללא מוסרי, ומה שקרה ברפיח זה משהו שאני לא יכול להגן עליו בטענות מוסריות. אני יכול לטען שטקטית זה נכון, אבל לא על זה אנחנו מדברים.

טוב, גם פה אני נדרש לחלק את התגובה לשני חלקים, אבל כאן הם שונים בתכלית אחד מהשני.
קודם כל, לעניין הפרקטי של הלחימה. אני אתחיל בלהתייחס קצת לעובדות. הסתכלות קלה במפה של רצועת עזה יכולה להראות שהעיר עזה לא יכולה שלא להיות חלק בלחימה. כמעט כל אזור ברצועה הוא מיושב, 3 הערים הגדולות (עזה, רפיח וחאן יונס) מכסות שטח עצום באופן יחסי למדינות אחרות, וגם אזורים שנחשבים פרברים הם לרוב כאלה בערך כמו שגבעתיים היא פרבר של תל אביב. מרבית הפסקות האש לא באמת היו מוסכמות והלחימה בהן לא באמת נפסקה, חלקן מהצד הישראלי, חלקן מהפלסטיני, חלקן מאף צד. בפרט, ביום שישי השחור חטיפת החייל הייתה תגובה לפעילות התקפית של ישראל שהתרחשה שעתיים אחרי כניסת הפסקת האש לפועל. אדר גולדין נחטף תוך כדי פעילות התקפית של צה"ל ברפיח. את הדברים האלה היום אפשר לראות גם בתחקירים בערוץ 2 ו10, בזמן אמת לא הייתה דרך לדעת את זה מהתקשורת הציונית. מי שהתעניין באמת יכול היה לדעת את הדברים האלה, אבל הערוצים בהם המידע עובר הם מצומצמים מאוד ונמצאים בעיקר בפייסבוק. למי שלא מחובר (או נמצא בשטח, אבל זה רעיון קצת פחות טוב) מאוד קשה לדעת תוך כדי באמת מה קורה. גם בזמן יום שישי השחור, דובר על "חטיפת חייל ברפיח" ואחר כך על "הפצצות כבדות". אדם שיושב מול הטלוויזיה יכול לקבל את הרושם שמדובר בתגובה לגיטימית, כשבפועל מדובר בכמעט טבח.
בעניין האלופים והצבא, הסיטואציה קצת מורכבת. במשך כל השירות הסדיר שלי, ובפרט במלחמה, נורא הייתי סקרן לעקוב אחרי המוטיבציה של אנשים לשירות. בגדול זה מתחלק לשתי קבוצות עיקריות. הראשונה היא אלה שמאמינים שמטרת הצבא היא להגן על המדינה, ושהוא משמש נטו ככלי ביצועי של הממשלה. לרוב הם לא שואלים שאלות בנוגע לעניינים מוסריים, וטוענים שהצבא צריך למלא את תפקידו ולבצע את הפעולות שהממשלה מורה לו לעשות, גם אם הן נראות לו לא הגיוניות, בלי לשאול שאלות. אפשר לדבר עוד הרבה על הקבוצה הזאת, אבל לצורך השיחה שלנו זה מספיק. בגדול היא כוללת חיילים בכל הדרגות. מהפשוט ביותר שעומד במחסום, העתודאי מ8200, דרך מג"דים ואלופים ועד רמטכ"לים. הקבוצה השנייה, שפחות רלוונטית לשיחה, היא הקבוצה שמבחינתה מהות הציונות היא להתעלל/להשפיל/להרוג ערבים. לה פמיליה, הצל, וכו'. חלקם מייחסים את זה להגנה על המדינה (רק שהם פשיסטים), אצל חלקם זה שנאה או סדיזם טהור. הקבוצה הזאת בעקרון צומחת מלמטה, אבל בצורה מאוד מטרידה. אני באמת מאמין שרוב צמרת צה"ל כרגע לא הורגים פלסטינים כי כיף להם לעשות את זה, אבל זה סרטן בתוך צה"ל שלאט לאט עולה בדרגות והמטכ"ל כבר מבין שנוצרה כאן תופעה שאין ברירה אלא לנסות להתמודד איתה. לא סתם המשפט של אלאור אזריה הפך להיות אירוע כל כך משמעותי. זה כבר לא משפט של חייל סורר, אלא קרב על העתיד של הצבא, וכל הצדדים מבינים את זה (חוץ מאבא שלו והצל, ששניהם די מטומטמים). אז באופן כללי התשובה שלי לשאלה היא לא, אבל 'לא' קצת מסויג. בעניין הממשלה, אני כבר אצטרך לקצר, אבל בעקרון המטרה של הממשלה (כל ממשלה) היא להמשיך ולהנציח את השלטון שלה, את ערפול התודעה הציוני, ובאופן כללי רוב הפעולות של הממשלה מכוונות לזה. כשנתניהו מוכר את הגז לתשובה, לא אכפת לו שתוך כדי שהוא מסדר את החברים שלו (וכנראה בעקיפין ומישרין גם את עצמו) הוא לוקח מיליון עניים והופך אותם להרבה יותר עניים, גם כשהוא נלחם בעזה לא אכפת לו שתוך כדי שהוא מנציח את אווירת המלחמה התמידית, דואג לעצמו למנדטים, ועוד כמה דברים, הוא לוקח 3 מיליון אסירים בעזה והופך אותם להרבה יותר אסירים ולקצת פחות מ3 מיליון. וזה לא ייחודי רק לנתניהו. זה נכון לרוב המוחלט של ממשלות ישראל, ואולי לכל הממשלות בכל מקום. בנושא הזה אני עוד צריך לחשוב.
העניין האחרון הוא זה עם תקציב הבטחון, זה בדיוק מה שדיברתי עליו בתגובה הקודמת. כמו שאתה יכול לשלוף את טיעון הבטחון, ככה גם החמאס/הפלסטינים יכולים לטעון אותו דבר בדיוק. לעניין המנהרות, הרקטות, או כל דבר אחר. הייתי שמח אם היית מגיע לזה לבד, אבל גם לי לקח הרבה שנים להשתחרר מהכבלים של הציונות ואני לא רוצה לבוא בטענות לאף אחד. אני לא יודע למה, אבל את הקטע הבא אני קצת מהסס לכתוב (אני כנראה מרגיש קצת חשוף מדי), אז אני פשוט אכתוב בלי למחוק. אחד האירועים שהכי צרבו אותי מבחינה תודעתית היה 15 שניות שראיתי בערוץ 10 בסוף המלחמה. צילמו שם פלסטיני ברפיח על רקע הבית שלו שנחרב בהפצצות, ורואים אותו מצביע אחורה וצועק באמוק (בערבית) "זה הכל בגלל נתניהו הנאצי והממשלה הנאצית שלו". אז באופן כללי אפשר לומר המון דברים על הקטע הזה, ולספק אלפי תירוצים, אבל אני לא חושב שצריך. על אותו קטע של כמה שניות חשבתי כבר עשרות (אם לא מאות) פעמים מאז, וזה כנראה היה השיעור הכי מטלטל בפרספקטיבה שקיבלתי בחיים.
אז כאן בערך הסתיים החלק הראשון של מה שרציתי לכתוב (מצטער, לא יכולתי לוותר על כלום :) ), ואת החלק השני אאלץ לדחות להמשך הדיון כי אחרת זה פשוט ייצא בלוק עצום ולא קריא. אבל השורה התחתונה היא שכשתשמע את דעתי תגלה שהיא כמעט זהה לשלך (עד כדי החלפה של כמה טיעונים על מוסר דתי בכאלה על מוסר כללי). זה בסה"כ לא מאוד מפתיע אותי, כי שנינו ליברלים, אבל זה מעניין לקרוא משפטים שלך ולהרגיש כמעט כאילו אני כתבתי אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
זה קצת קשה להסכים איתך, בעיקר כי הם עצמם מצהירים על זה. כשאני רואה את אסד, את דאעש, את הטאליבן, בוקו חארם וכו' עושים את מה שהם עושים, אני מאמין שזה יכול לקרות. כשנשיא איראן מפתח פצצת אטום ואומר שאת ישראל צריך למחוק, אני מאמין. כשנסראללה אומר שצריך לרכז את כל היהודים בישראל כדי שיהיה יותר קל להשמיד אותם, וסטודנטית אמריקאית מוסלמית מסכימה עם זה בפומבי- אני מאמין.
נכון, במצב הנוכחי, האירופאים והמערביים לא יעשו לנו שואה גם אם ישראל לא תתקיים. המוסלמים? היו מבצעים בנו רצח עם אם הייתה להם האפשרות.

אמרו לך שאתה טופל על העזתים רצון להשמיד אותך, אז כהוכחה לזה שאתה צודק הבאת רשימה שלמה של אנשים שבכלל לא קשורים לעזה?
אתה באמת חושב שהמיליארד ומשהו מוסלמים שיש בעולם הם מקשה אחת?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2016, 23:44 
סמל אישי של המשתמש
:LOL2: :LOL2:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 00:12 
סמל אישי של המשתמש
׳הקש בגג׳ הופך את ההפצצה ללגיטימית או מוסרית?
אם ככה, גם נסראללה פעל במוסריות כשהודיע בטלויזיה שהוא הולך להפציץ בשעה הקרובה מחשתת, וזה נתן לו לגיטימציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 01:19 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

כרגיל,
קלאסיקה יהירית מושלמת.

לא כתבתי כלום,
ועדיין (שוב) התייחסת אליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 05:53 
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:

כרגיל,
קלאסיקה יהירית מושלמת.

לא כתבתי כלום,
ועדיין (שוב) התייחסת אליי.

לפחות אתה מודה בזה שאין תוכן להודעות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אוגוסט 2016, 08:09 
ofri כתב:
אדום מטלי כתב:
הנה דוגמא

(אל תתעצלו...)

אל תתעצל במאורעות תרפ"ט נהרגו 133 יהודים תמימים אז לא היה כיבוש שמכיבוש

מה???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: