teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
חיזבאללה הוא עדיין ארגון טרור בגלל שהוא לא מבחין בין אזרחים לחיילים. הטילים שהוא יורה מכוונים למטרות אזרחיות.
ועדיין, מבחינתי , מחבל של חיזבאללה או חמאס עזה שמשגר רקטה הוא קצת יותר לגיטימי ומוסרי ממחבל חמאס יו"ש שרוצח 3 נערים שחיפשו טרמפ או רוצח אמא מול הילדים שלה. הרוצחים הכי שפלים הם דווקא אלה ה"נורמטיביים", שלא הצטרפו והתאמנו אצל ארגוני הטרור, אלא עובדים בבזק או באתר בנייה ויום אחד, בלי שום אידיאולוגיה ושום דרגה צבאית, מחליטים לצאת ולרצוח במו ידיהם ילדים ונשים חפים מפשע. הסוג הזה של המחבלים מעיד על המוסר הרקוב שלהם, הם לא צריכים להתחבא מאחורי כסות צבאית כדי לרצוח חפים מפשע, אלא עושים זאת כי הם לא חיות לא מוסריות. ה מחבלים האלה מעידים על הריקבון המוסרי בחברה הפלשתינאית-מוסלמית כי הם מייצגים כל אחד ואחד מהחברה הזאת, בניגוד לקצין בזרוע הצבאית של חמאס .
הם מייצגים כל אחד ואחד? בטוח?
כי לדעתי הם מייצגים בדיוק כמו ששורפי הילדים מייצגים את היהודים חובשי הכיפה ועטורי הזקן (כלומר הם
לא מייצגים את כולם, אלא מהווים תופעה מסוכנת מאוד בתוך הקבוצה שהם משוייכים אליה).
אם אתה אומר שאיזה איש אקראי שבחר לרצוח מייצג את כל הקבוצה שבעינייך הוא חלק ממנה, אין לך מה להתפלא שאנשים אחרים חושבים שהחבורות של שורפי הילדים מייצגות אותך.
שורפי הילדים אינם גיבורים וכיכרות אינם נקראים על שמם. שורפי ילדים אינם מקבלים משכורות מהממשלה שלי, להיפך, הם נכלאים ע"י הממשלה שלי. את שורפי הילדים בחברה שלי אני יכול לספור על יד אחת, את רוצחי הילדים בחברה הפלשתינאית לא. ובעיקר, לרוצחי הילדים יש גיבוי מהחברה הפלשתינאית, לשורפי הילדים אין כזה גיבוי מהחברה הישראלית.
אם זכרוני אינו מטעני, באחד היישובים של היהודים חובשי הכיפה יש פארק וכיכר ע"ש ברוך גולדשטיין.
שורפי הילדים באים ממשפחות מיוחסות במגזר, ולא משוליו.
לגבי גיבוי ממשלת ישראל, שרת המשפטים דהיום פירסמה פוסט שקורא לפגוע בפלסטינים חפים מפשע. ראה זה פלא, 24 שעות אחר כך נשרף ילד כזה בעודו בחיים. אז אולי אין גיבוי, אבל יש עידוד. אגב, השרה הזאת היא שרה מטעם מפלגת היהודים חובשי הכיפה.
בקיצור, הכללות קל מאוד לעשות, ולצערך זה קל לכולם, לא רק לך.
נ"ב: כמו שכבר נכתב, יש בישראל לא מעט כיכרות ורחובות ומוסדות על שמם של אנשים וארגונים שלא בדיוק באים טוב בעין של פלסטיני, בדיוק כמו שהשמות של הרחובות שלהם לא באים טוב בעין שלך.
אם אתה רוצה להיכנס למגזרים, אז כן, אני חושב שהיהודים ה"דתיים" ציונים הם הכי פחות מוסריים בחברה שלנו, לעומת החרדים שהם הסמן המוסרי. וכן, אני יודע ששורף הילדים מגיע ממשפחה חרדית. החרד"לים הם המסוכנים ביותר, בדיוק בגלל זה החרדים בישיבות ובחסידויות מתרחקים מלאומיות (וציונות בפרט) כמו מאש. אני עדיין חושב שאנחנו חברה מוסרית, שאמנם המוסר שלה מתדרדר מרגע לרגע (ראה איילת שקד, מיקי זוהר, ינון מגל, אורן חזן, הצל), אבל עדיין בעלת מוסר בריא וגבוה. בטח יחסית לחברה שמשלמת שכר לרוצחי ילדים וקוראת כיכרות על שמם.
ואני כבר הייתי במצב יותר גרוע משל הפשלתינאים, בי טבחו חדשות לבקרים כשהייתי בגולה ועדיין לא הושחתתי מוסרית בגלל זה.