Officer Barbrady כתב:
אני יכול לענות גם?
אני לא חושב שיש משהו בגנים של המוסלמים שעושה אותם אלימים, אלא בתרבות הדתית שלהם. התרבות והאנשים יכולים לקחת את הדת לכאן ולכאן. אני אפילו אפתיע אותך ואגיד שהיהדות יכולה להתפרש כדת אלימה במיוחד, השאלה בפועל היא איך היהודים מפרשים אותה. הנצרות, עד לחילון, הייתה דת אלימה. היא רצחה בצורה אכזרית מיליונים ושרפה את מי שלא הסכים איתה. הנצרות עברה שינוי מהותי וכיום הנוצרים הם לא אנשים אלימים. ביהדות יש הרבה חוקים אלימים שבאף תקופה לא באמת קיימו אותם. לראיה: כשרבי עקיבא רוצה להוכיח לראש הסנהדרין שהוא אדוק, הוא אומר לו שאם הוא היה יושב בראש- לא היה פוסק אפילו פעם אחת עונש מוות. שים לב להבדל המהותי בין יהודים (ואני מדבר איתך על יהודי לפני 2000 שנה, תקופה שבה לחיים לא היה ערך כמו היום) למוסלמים. כשיהודי רוצה להראות אדיקות דתית, הוא מרחיק את עצמו מהאלימות כמה שאפשר. כשמוסלמי רוצה להראות אדיקות דתית, הוא חייב להיות האלים שבאלימים (לראיה: אבו בכר אל בגדדי נחשב לחליף, שזה הטופ שבטופ בהיררכיה האיסלאמית).
ולראיה נגדית: בזמן חייו של רבי עקיבא היה לך גם את מרד התפוצות שבו יהודים בשם קנאות דתית רצחו לך מאות אלפי בני אדם בצורות שגורמות לדאעש להראות כמו דובוני איכפת לי.
ואני לא אומר שהיהדות היא דת רצחנית, בסופו של דבר דת בלי מאמינים היא כלום ושום דבר. יש אנשים מאמינים שהם רצחניים, יש שהם שוחרי שלום, בכל הדתות.
עכשיו אפשר לשחק את המשחק הזה של באיזו דת יש הכי הרבה אנשים אלימים, אני לא חושב שזה יותר מדי חשוב, אבל בתור מחקר סטיטסטי, יאללה, אם זה מעננין אותך לך על זה.
הבעיה מתחילה כשגוזרים מזה שכל מוסלמי הוא רצחני (בפועל או פוטנציה). וזה גם לא נכון עובדתית, רובם המוחלט של המוסלמים הם לא אנשים אלימים, ויותר חמור, זה גם מרחיק ממך אנשים שיכולים להיות בעלי ברית מאד אפקטיבים במלחמה במאבק כנגד אירגונים כמו דעאש.
וברצינות שניה, מה בדיוק אתה חושב שהצהרות כאלו ישיגו?
נראה לך שמוסלמים יגידו, ואללה, צודק, אני עובר לשינטו?
מלחמת דת לא הולכת לעזור לאף אחד.
טוב סליחה, יש אנשים שמלחמת דת יכולה לעזור להם פיננסית ופוליטית, ובאופן לא מפתיע, הרבה פעמים אלו האנשים שדוחפים את הדיבור הזה.