אדום מטלי כתב:
אדום אופטימי כתב:
אדום מטלי כתב:
.
השאלה שצריכה להישאל כאן, היא: אז מה? מה אפשר ללמוד מזה? שצריך לקרוא לאחמד טיבי זיבי ולחנין זועבי זובי, בגלל שהם מוסלמים?
ידידי,
אתה באמת חושב שאני קורא לשני החלאות האלה בשמות שציינת ביגלל שהם מוסלמים או .....שאולי אולי מסיבה אחרת ?
תשובה קצרה ללא הבהרות תתקבל בברכה מכופלת.
תשובה קצרה: נראה בעליל שיש לך עניין עם מוסלמים. אולי אני טועה, ואם כן אני מצטער. אבל אם אני טועה, האם תוכל להסביר מדוע אתה מציין שרוב הטרור בעולם הוא מוסלמי? מה המשמעות של זה לדיון?
ידידי,
אשתדל להיות מעודן ככל שאני יכול בתגובתי.
1. נתחיל באחמד זיבי וחנין זובי. האם קראת אין פעם בפורום זילזול מצידי כלפי מוסלמי ישראלי שאינו חבר כנסת ? אתה מוזמן להיזכר. אני בהחלט סולד ממכחיש השואה ומהחמאס ומשאר אוייבי ישראל שאינם אזרחי ישראל. בהחלט אני חושב שרוב או כל חברי הכנסת הערבים (לא בהכרח מוסלמים) שחברים למשל ברשימה הערבית הם גיס חמישי לכל דבר. לא קראתי לאף ערבי אחר אזרח ישראל בין שהוא מוסלמי או נוצרי ובוודאי לאף אחד מחבורת הDBS שחלקם בהחלט שונאי ישראל , גיס חמישי.
כן בהחלט יש הרבה שונאי ישראל בקרבינו אבל הם לא גיס חמישי כמובן מנקודת מבטי. אחמד זיבי הוא הגיס החמישי ב- ה' הידיעה. הוא אינטיליגנט ברמות , רהוט ברמות, חכם מאוד אבל באותה מידה הוא גייס חמישי בעיקר בגלל תפקידיו בעבר. לך אולי זה לא מפריע אבל מנקודת מביטי הוא לא יכול להיות יועץ של ערפאת ובו זמנית חבר כנסת שממשלתה מנהלת מו"מ עם ערפעאת. הגברת זיבי שהיא הרעשנית מכל החכים של הרשימה הערבית שניה רק לאחמד זיבי. לחברי הכנסת האחרים שהם לטעמי גם כן גיס חמישי לא שיבשתי מעולם את שמם ככל שזכור לי. אני סולד מהם הרבה יותר מאשר אני סולד ממכחיש השואה , מהחמאס ומשאר אויבי ישראל. ולכן ההקשר שאתה עושה בין דתם לפעילותם אינו נכון בבסיסו.
את דעתי זו אני גם לכל מוסלמי שיוצא לי להיכנס איתו לשיחות בנושאים פולטים.
ד"א לא ראיתי שהפריע לך ששונאי יאיר לפיד קוראים לו יהיר. הוא בעיניהם יהיר כמו שזעיני צמד הגיס החמישי הם זיבי וזובי.
2. אני מניח שאם שינינו לא היינו עובדים והיה לנו הרבה זמן והיינו מחליטים ששנינו צריכים לייצר רשימה של 10
ישראלים יהודים הכי הכי הכי (לא משנה מה הם) חיוביים ובלבד שהם מקובלים על שנינו היינו מצליחים להגיע להסכמה . עכשיו נניח ורק לצורך הדיון בישראל 10 מליון יהודים. אנחנו נצליח לייצר רשימה של 10 יהודים/יהודיות ישראליות שהן בשפיץ של השפיץ על פי דעת שנינו. אני בטוח שיש בעולם מוסלמים. לא 10 או 20 או 1000 או מליון יותר "הכי הכי". אין לי ספק שהיש המון מוסלמים בעולם שהם נהדרים ולא כולם חלילה חארות/חלאות ממש לא !!! אני מניח שיש בעולם סה"כ יותר מוסלמים חיובים מאשר יהודים חיובים. אז מה ? איך זה בסתירה שחנין זובי ואחמד זיבי הם גיס חמישי (כמובן לדעתי הם גיס חמישי ולא לדעתך). איך זה סותר את העובדה שמצד אחד אני יכול להעריך מאוד הרבה מוסלמים בעולם ובארץ אבל שונא ומתעב את זיבי וזובי הרבה הרבה יותר מאשר את נתניהו לדוגמא?
3. עובדתית הדת המוסלמית כיום מקדשת את ערך החיים הרבה פחות מכל דת אחרת(ואני מתייחס לנצרות איסלם ויהדות, איני מספיק בקיא בשאר הדתות כי לכתוב דעה והן גם לא כל כך מענינות אותי).
עזוב בצד את דעא"ש אל קידה ואירגוני הטרור הפלשתינאים. שאר המוסלמים במזרח התיכון ובארצינו הקטנטונת. עזוב סצד את אירגוני הפשע היהודים והערבים. אוכלוסיה שבגדול נחשבת נורמטיבית אתה לא רואה הדל מהותי ברמת קדושת החיים בין המוסלמים לשאר הדות כיום ? (כן אני יודע שהנוצרים היו הרבה יותר קיצוניים בנושא זה לפני מאות שנים.
כן אני בהחלט חושב שהמוסלמים הרבה הרבה יותר אלימים , ידם הרבה יותר קלה על ההדק מכל דת אחרת בעולם.
וה עדיין לא אומר שאני שונא מוסלמים או יש לי משהוא נגדם.
כל אות שכתבתי כאן אני אומר בחופשיות רבה ובאופן הרבה יותר בוטה בשיחותי עם מוסלמים. לא באופן מתגרה כמובן אבל בשיחה כנה ואמיתית, כשניכנסים לדיונים בנושא.
אין לי גם בעייה לומר להם בשיחות חבריות שלדעתי מדינת ישראל חייבת להיות מדינת הלאום היהודי וכי אין לייצר מצב שיהיה כאן רוב ערבי שכן מה שקורה כיום בסורייה ובלבנון הוא טיול של אחה"צ לעומת מה שיקרה בישראל אם לא יהיה כאן רוב יהודי. מעבר לכך אני חושב שצריך להיות שוויון מלא ומוחלט.