אדום אופטימי כתב:
red in blood כתב:
לא, לפיד לא הגיע למצעד. הוא הגיע להתכנסות המקדימה, דיבר על כמה היה לו חשוב להגיע למצעד, והלך לפני המצעד ולא השתתף בו.
ואמרתי, אם הוא לא היה רוצה להגיע למצעד, שלא היה מגיע למצעד. אבל שלא ידבר כאילו הוא הגיע למצעד, יגיד כמה חשוב היה בעיניו להגיע למצעד, ואז שלא יהיה במצעד.
שלא ינסה לגזור קופון על חברי הקהילה. הוא לא רוצה לצעוד? שלא יצעד. אף אחד לא היה אומר לו כלום.
ואגב, ראיתי שם 3 ח״כים מחד״ש. אם זה עונה על השאלה שלך.
ואני יותר מתומך במצעדי גאווה בערים ערביות, ואם יקום שם אחד אצטרף בשמחה (כלומר, כמו עכשיו - למצעד בעיר שלי, ירושלים, אני אלך בכל מקרה, ולשאר המצעדים רק אם אוכל).
אותו סיפור, למשל, גם עם בני ברק.
אבל בדיוק כמו עם בני ברק, אני בא ומבחוץ, ואני לא יכול להיות מבחוץ ולדרוש מזה לקרות מבלי להכיר את ההוויה. זה מאבק שחייב להיות מקומי. חייב לקום מהקרקע.
למה לא עושים את בערים ערביות? לא יודע. הלוואי וזה היה קורה יותר. ואם תקום קריאה מבפנים להקים מצעד כזה תהיה לה את התמיכה שלי. אבל אני לא אבוא מבחוץ ואדרוש את שיקרה שם מקומית.
ואגב 2 - *אצביע. לא יצביע.
לפיד לא אמר אף פעם שהוא נציגם של הלטבים ועומד בראש מאבקם. הוא תומך במאבק שלהם ולכן בא למצעד. זה שלא צעד לא גורע מאומה מתמיכתו . ומאחר ואתה עוסק בניואנסים אז הוא לא אמר שהוא צעד במצעד הוא אמר שהוא השתתף במצעד. והוא השתתף.
יפה ש 3 חכים מהמפלגה הערבית הגיעו. אני ציפיתי שיגיעו יותר. אני ציפיתי ממפלגת שמאל לשלוח יותר נציגים.
לא שאלתי האם אתה בעד מצעדי גאווה במגזר או בבני ברק. כן התייחסתי לחוסר הביקורת שלך על המגזר על כך שלא מתקיימים שם מצעדים שכאלה. ואף לא פעילויות הרבה יותר מינימליסטיות בנושא. וזה לא מקרי שלא מתקיימים שם באותה מידה שזה לא מקרי שלא מתקיימים מצעדים כאלה בבני ברק.
ולך זה מפריע או למחנה שלך זה מפריע שנציג יש עתיד בבאר שבע מתנגד בהצבעתו למצעד הגאווה של באר שבע.
אתה מחפש את לפיד ומתנהג בסלחנות ליקירך ולשותפך לדרך במגזר הערבי.
אתה , כמו אחרים מחפשים את יש עתיד- ראה המקרה בב"ש, ומתייחסים בסלחנות לשותפיכם במגזר.
ואגב. תודה על הערתך. אם זה עושה לך טוב על הנשמה, בכייף. לדעתי מיותר אבל זו דעה בלבד.
ההתכנסות המוקדמת זה לא המצעד, בדיוק כמו שצו ראשון זה לא הצבא.
עובדתית, לפיד לא היה במצעד. אין דרך לסובב את זה. הוא נכנס לאיפה שכולם חיכו לפני שהמצעד התחיל, התראיין כמה חשוב להיות במצעד, והלך לפני שהמצעד התחיל. במצעד הוא לא היה.
עוד עובדה - אין ״המפלגה הערבית״. יש מספר מפלגות ערביות, שרצו ברשימה משותפת. יש הבדל בין רשימה למפלגה.
מתוך המפלגות שבאותה רשימה משותפת, רק אחת היא מפלגת שמאל. והיא שלחה לפחות שלושה (אני לא הדובר שלהם, אין לי מושג אם הגיעו יותר, אבל אני ראיתי שלושה). יחסית למפלגה עם 5 ח״כים, 3 זה יפה מאוד.
תדבר על מפלגה ספציפית, אני אבין את הקשר. אבל לפיד הוא לא מגזר. לפיד לא שווה למגזר הערבי.
ותתחיל לקרוא קצת מה שאני כותב במקום לצאת בסיסמאות, אני לא יצאתי כאן על לפיד על חוסר התמיכה שלו בקהילה הגאה, אלא על זה שהוא חיפש לגזור קופון על גבי הקהילה הגאה.
אם אתה כזה רוצה לדעת, כן, מפריע לי שהוא לא תומך, ושיש עתיד לא תומכים, בדיוק כמו שמפריע שמפלגות אחרות, כולל דתיות וערביות, לא תומכות. ומפריע לי שיש עתיד כבר הפילו במו ידיהם הצעות חוק שנועדו לעזור לקהילה הגאה, בדיוק כמו שמפריע לי כשמפלגות אחרות עשו את זה.
אבל מה שיש עתיד עושה ומפלגות אחרות לא, זה לנסות לגזור קופון במקביל סביב הסיפור הזה, ולהצטייר כאילו הוא כן תומך. במקרה הטוב הוא עושה איזו מניפולציה בהודעות לתקשורת, ובמקרה הרע הוא משקר לציבור על מה שביצע.
ואני לא עושה שום הנחות לשותפים שלי לדרך. אבל לא כל המפלגות הערביות הן שותפות שלי לדרך. מבחינת מפלגות, בגדול חד״ש, מרצ והעבודה הן השותפות שלי, ומעולם לא חסכתי בביקורת כלפי אף אחת מהן.
אז כשאתה מדבר ״עלי ועל המחנה שלי״, לפחות תדייק בעובדות ואל תזרוק סיסמאות כלליות.
או שאתה יכול להמשיך להיות דמגוג ולעשות דה-לגיטימציה לכולם. אם זה עושה לך טוב על הנשמה, בכייף. לדעתי מיותר אבל זו דעה בלבד.