אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
לצערי הרב, הדמוקרטיה במדינות ערב השכנות (וגם אלו שלא שכנות) לא הוכיחה את עצמה יתר על המידה..
למה שהם יצהירו שהם נגד אלימות? אמממממ בוא נחשוב שניה יחד, אולי כי לרצוח אנשים זה לא משהו שהוא הגיוני וסביר לעשות?
אולי כי אלימות היא לא הפתרון? (בשבילך, היא כנראה כן הפתרון)
מדוע הם לא מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מוקדמים?
מדוע ההנהגה הפלסטינית פורסת חסות על מחבל שרצח ילדה בת 13?
אני לא ממלא בגאון לדכא עם אחר אלא לשמור על גבולות ישראל!
לשמור על תושבי ישראל מפני מפגעים ומחבלים.
אבל מה אני כבר מצפה מהם כאשר יש אנשים מבית שתומכים בפיגועים נגד חיילים ומתחלים...
לשאלתך האחרונה - זה קצת לא פייר שאני אשרת בשטחים במטרה לשמור על מי שתומך בכך שיפגעו בי, אתה לא חושב ככה?
זה פשוט מדהים איך אתה מטאטא מתחת לשטיח את השאלות הקשות שאני שואל אותך, ומחזיר בשאלות משל עצמך (להן אני תמיד עונה). תנסה פעם אשכרה להגיב.
1. מה הקשר מה מצב הדמוקרטיה במדינות ערב?
2. ופה בא לידי ביטוי הביקורת שלי כלפיך - אתה לא מגנה אלימות ישראלית. אתה מצדיק אותה. יש לך כמובן גבול, אבל אין לך שום בעיה עם אלימות הכיבוש, ואתה אפילו שמח לקחת בה חלק. בקיצור, טול קורה.
2.1. אתה שוב מנסה לגרור אותי למשחק הגינויים. אז אם זה לא היה ברור במאות הפעמים שזה נכתב בעבר- לא אני, לא טקנו, ולא אף אחד מחבורת הבי די אס המסלפים חושב שהרשות הפלסטינית, אבו מאזן, חמאס או החברה הפלסטינית באופן כללי הם מודל לערכים ודרך ארץ. הם לא. אבל זה גם לא רלוונטי לדיון. גם המשטר במצרים, ירדן, לבנון וכולי הם רקובים, ואני מניח שהם לא מתים עלינו כל כך שם. זה לא אומר שלגיטימי לכבוש אותם, נכון?
3. אתה לא שומר על גבולות ישראל. גבולות ישראל הם הקו הירוק. אתה בשטחים שומר על התנחלויות, נקודה.
4. אין דבר כזה פיגוע נגד חיילים, אבל מתי כתבתי שאני מעודד פגיעה במתנחלים? אתה שוב מסלף? בריון רשת שכמוך.
5. אני פותר אותך מהצורך להגן עלי. אם רץ אלי פלסטיני עם סכין בתל אביב ואתה בסביבה, אל תעזור לי. תודה.
תשאל שוב, אני אענה, מבטיח לא להתחמק.
1. דיברנו על זה בעבר, כתבת לי ש:אתה בעד דמוקרטיה שבנתיים מדכאת מליוני פלסטינים שלא זוכים לדמוקרטיה"
לכן כתבתי שבינתיים זה לא שדמוקרטייה ברשות תוביל להסכם שלום ולראיה מה קורה מסביב.
2. אני מגנה אלימות כמו המקרה של עזריה, אני מגנה אלימות כלפי פלסטינים, כי סתם "כיף" להרביץ להם או לעצור אותם או לעכב אותם ללא פקודה קונקרטית כמו מעצר/עיכוב לצורך חקירה.
יש לי בעיה עם אלימות, יש לי בעיה עם "הכיבוש" הלוואי ויכלנו לפתור את הסכסוך הזה, בעבר גם הצעתי את "משנתי" לפתרון הבעיה או לפחות להפחית את החיכוך ואת האלימות.
2.1. אולי הם לא מודל לחיקוי אבל עדיין אין לך בעיה עם פגיעה פיזית בחיילים ו/או מתנחלים (בוגרים, לא ילדים)
מצריים, לבנון, סוריה לא רוצות את מדינת ישראל לעצמם, עם מצריים יש הסכם שלום.
לא שמעתי עוד מהפלסטינים שהם מוכנים לוותר על זכות השיבה, להיכנס לשולחן המו"מ ללא תנאים מוקדמים.
3. נכון להיום כל עוד ההתנחלות לא מפונה, אז חלק מזה זה בשטח צבאי של ישראל, לא אני בחרתי ליישב אותם שם אלא הממשלה, אני רק מבצע פקודות.
זה המהות של צה"ל שהוא לא דמוקרטי וכל אחד פועל לפי איך שבא לו, אלא לפי פקודות שמגיעות מהדרג המדיני לצבאי.
4. לדקור חייל זה לא פיגוע נגד חייל?
ציטוט:
עם מתנחלים הסיטואציה קצת יותר מורכבת. בילדים כמובן שאין שום זכות לפגוע, אבל כל בגיר שמחליט על דעת עצמו לחיות שם הוא שותף פעיל ואקטיבי בדיכוי,
יותר מכך, כמו שאיילת שקד היטיבה לתאר, המתנחלים הם אלמנט בטחוני, כלומר, הם חיילים לכל דבר ועניין .
לפי שיטתך - מתנחלים הם כמו חיילים לכל דבר ועניין, אז אם בחיילים מותר לפגוע משמע שגם במתנחלים מותר לפגוע.