תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 15:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:31 
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:
ועכשיו תחלק את ה256 האלה לכאלה שנהרגו לפני ברוך גולדשטיין ולכאלה שנהרגו אחרי ברוך גולדשטיין.

בדיוק.
בלי קשר לדעה פוליטית - מסתמן יחס ישיר בין להאשים ערבים בהתנהגות קולקטיבית אי-רציונלית לבין אי הכרת העובדות, המניעים והכוחות הפנימיים הפועלים שם. במקרים שבהם אלו כן מוכרים לאותו מאשים אפשר להסיק שמדובר בגזען.
ובנוסף, מי שחושב שהאלימות משני הצדדים תיעלם מיד אחרי שחותמים הסכם שלום הוא נאיבי ומנותק מהסכסוך הזה והנפשות הפועלות בו, ומי שחושב שזו סיבה לא לחתום על הסכם שלום מלכתחילה רוצה לנהל את המזרח התיכון כמו שמנהלים ריב בגן ילדים.
שיהיה בהצלחה עם זה.

רגע. אם נחתם הסכם שלום- הם מקבלים מדינה וריבונות. אני מקבל משהו? כי אתה טוען שהאלימות תישאר.

תקבל הזדמנות לשבור את המעגליות של הסכסוך ולהתחיל לבנות אמון ויחסי שכנות לאורך זמן, זה יקח שנים.
מצד שני, אתה יכול להמשיך להסתחרר באותו המעגל ולראות לאן זה יביא אותך ואת צאצאייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:42 
ועל הדרך אתה מקבל גם את האפשרות להיות מדינה שאיננה מושחתת מבחינה מוסרית. שזה דבר שלא קרה המון שנים בישראל, ויכול לקרות גם במקביל להמשך הסכסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
סומך כתב:
אני חושב שאחד המכשולים להשגת הידברות ורצון בדיאלוג לפיתרון הכיבוש, הוא העובדה שאין קולות של התנגדות בקרב הפלסטינאים למעשים כמו הרצח של הלל בת ה-13.
מישהו שם גם צריך להציב איזה גבול ללגיטימיות של ההתנגדות.
אבל זה צעד בונה אמון ומייצר מראית עין של רצון בהידברות.

מתי בכיר ישראלי גינה הרג של פלסטינים חפים מפשע בפעם האחרונה? בינתיים ראש הממשלה מתקשר לחזק את אביו של אלאור עזריה. מה קורה עם הקלטות מהרג האחים הפלסטינים בקלנדיה? למה עברו כחודשיים מהאירוע ולא מפרסמים אותן? רוצה עוד דוגמאות? אולי איזה עונש קולקטיבי? סגר\כתר?

הפלסטינים לא קדושים מעונים, אבל תעדכן אותי בבקשה - באיזה אופן מקדמים "צעדים בוני אמון ומייצרים מראית עין של רצון בהדברות" בחברה שאתה ואני חיים בה?

לא דיברתי על מנהיגים. אני מדבר על אזרחים. בצד שלנו יש מספיק תנועות וגורמים שפועלים בכיוון.
עכשיו אני מבקש להדגיש, אני לא מדבר על גינוי, כל שיח הגינויים הוא קשקוש בעיניי.
אני מדבר גורם כלשהו שינסה להציע איזה שהיא עמדה ערכית בעניין מהצד השני.
ואני מדבר על זה בגישה פרגמטית. עד שלא יעלה קול, ולו השולי והאיזוטרי ביותר בצד הפלסטינאי שיגיד - התנגדות זה אחלה, חיילים הם מטרה לגיטימית וגם אזרחים ייפגעו כי הכיבוש ושבבים ניתזים וזה... אבל רצח של ילדים בשנתם הוא 'בעייתי', יהיה קשה מאוד לייצר פה איזה מומנטום לכיוון תמיכה בפיתרון.
ושוב, אני מדבר על האלמנט הפרגמטי של קול כזה. הרי הדיון שלנו הוא לא מי צודק אלא למה השמאל לא מצליח להכשיר את הלבבות, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:53 
תגיד, אתה מכיר פלסטינים? מאיפה המידע שלך, צביקה יחזקאלי?
הטענה היחידה שאפשר לקבל בנוגע ל"אזרחים פלסטינים נגד אלימות" היא שלאחרונה קצת נמאס להם להכין בקלאווה לשמאלנים חסרי השפעה בזמן שהם מחכים לתהליך שלום שמבוסס על צדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:57 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:
ועכשיו תחלק את ה256 האלה לכאלה שנהרגו לפני ברוך גולדשטיין ולכאלה שנהרגו אחרי ברוך גולדשטיין.

בדיוק.
בלי קשר לדעה פוליטית - מסתמן יחס ישיר בין להאשים ערבים בהתנהגות קולקטיבית אי-רציונלית לבין אי הכרת העובדות, המניעים והכוחות הפנימיים הפועלים שם. במקרים שבהם אלו כן מוכרים לאותו מאשים אפשר להסיק שמדובר בגזען.
ובנוסף, מי שחושב שהאלימות משני הצדדים תיעלם מיד אחרי שחותמים הסכם שלום הוא נאיבי ומנותק מהסכסוך הזה והנפשות הפועלות בו, ומי שחושב שזו סיבה לא לחתום על הסכם שלום מלכתחילה רוצה לנהל את המזרח התיכון כמו שמנהלים ריב בגן ילדים.
שיהיה בהצלחה עם זה.

רגע. אם נחתם הסכם שלום- הם מקבלים מדינה וריבונות. אני מקבל משהו? כי אתה טוען שהאלימות תישאר.

אני חושב שזה שורש הבעיה-סכסוכים נפתרים בדרך כלל כששני הצדדים מבינים שהמחיר של המלחמה יותר יקר מכל רווח שיכול להגיע מניצחון.
במקרה הזה, יש צד אחד שמרגיש שאין מחיר למלחמה(או שהוא זניח, כמו ששר החינוך קרא לו - "רסיס בתחת"), ומנגד צד שאין לו מה להפסיד(ישראל יכולה כמובן לעבור לפתרונות של ג'ינוסייד מובהק אבל ברור שלא תעשה זאת בגלל ההשלכות שיהיו לזה עליה, ובכלל נראה שמידת הכח שמופעלת היא תמיד המקסימום שאפשר מבלי לשלם מחיר דיפלומטי משמעותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
ואני חשבתי לתומי ש "אזרחים פלסטינים נגד אלימות" נותנים קצת כבוד לחבריהם מהאירגונים הרדיקלים הישראלים ומכבדים אותם ב"כנפה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
כשדיברו על התקרית שבה נשרף הרכב של מירון רפפורט באמת סיפרו אחר כך שבארוחה שהם היו בה היה גם כנאפה לקינוח.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
לצערי הרב, הדמוקרטיה במדינות ערב השכנות (וגם אלו שלא שכנות) לא הוכיחה את עצמה יתר על המידה..
למה שהם יצהירו שהם נגד אלימות? אמממממ בוא נחשוב שניה יחד, אולי כי לרצוח אנשים זה לא משהו שהוא הגיוני וסביר לעשות?
אולי כי אלימות היא לא הפתרון? (בשבילך, היא כנראה כן הפתרון)
מדוע הם לא מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מוקדמים?
מדוע ההנהגה הפלסטינית פורסת חסות על מחבל שרצח ילדה בת 13?
אני לא ממלא בגאון לדכא עם אחר אלא לשמור על גבולות ישראל!
לשמור על תושבי ישראל מפני מפגעים ומחבלים.

אבל מה אני כבר מצפה מהם כאשר יש אנשים מבית שתומכים בפיגועים נגד חיילים ומתחלים...

לשאלתך האחרונה - זה קצת לא פייר שאני אשרת בשטחים במטרה לשמור על מי שתומך בכך שיפגעו בי, אתה לא חושב ככה?

זה פשוט מדהים איך אתה מטאטא מתחת לשטיח את השאלות הקשות שאני שואל אותך, ומחזיר בשאלות משל עצמך (להן אני תמיד עונה). תנסה פעם אשכרה להגיב.

1. מה הקשר מה מצב הדמוקרטיה במדינות ערב?
2. ופה בא לידי ביטוי הביקורת שלי כלפיך - אתה לא מגנה אלימות ישראלית. אתה מצדיק אותה. יש לך כמובן גבול, אבל אין לך שום בעיה עם אלימות הכיבוש, ואתה אפילו שמח לקחת בה חלק. בקיצור, טול קורה.
2.1. אתה שוב מנסה לגרור אותי למשחק הגינויים. אז אם זה לא היה ברור במאות הפעמים שזה נכתב בעבר- לא אני, לא טקנו, ולא אף אחד מחבורת הבי די אס המסלפים חושב שהרשות הפלסטינית, אבו מאזן, חמאס או החברה הפלסטינית באופן כללי הם מודל לערכים ודרך ארץ. הם לא. אבל זה גם לא רלוונטי לדיון. גם המשטר במצרים, ירדן, לבנון וכולי הם רקובים, ואני מניח שהם לא מתים עלינו כל כך שם. זה לא אומר שלגיטימי לכבוש אותם, נכון?
3. אתה לא שומר על גבולות ישראל. גבולות ישראל הם הקו הירוק. אתה בשטחים שומר על התנחלויות, נקודה.
4. אין דבר כזה פיגוע נגד חיילים, אבל מתי כתבתי שאני מעודד פגיעה במתנחלים? אתה שוב מסלף? בריון רשת שכמוך.
5. אני פותר אותך מהצורך להגן עלי. אם רץ אלי פלסטיני עם סכין בתל אביב ואתה בסביבה, אל תעזור לי. תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
הדיון של תקיפת מתנחלים הוא בעייתי כי אין באמת תשובה שיהיה עליה קונצנזוס לשאלה "איזה כלים הם לגיטימיים לשימוש נגד מי שפלש לבית שלך?", כי מצד אחד לדקור ילדה בשנתה זה כמובן לא משהו לגיטימי, אבל גם אף אחד לא פשוט ישב מחוץ לבית ויחכה שהפולשים יעזבו בעצמם.

לגבי חיילים, אני בכלל לא מבין איך הצליחו להשריש את הטרמינולוגיה של "פיגוע" "טרור" "מחבל" ו"רצח" בהקשר של חיילים - כן, הם ילדים בני 18, ועצוב לשמוע בתור ישראלי על מוות של ישראלים, בתור בן אדם על מוות של בני אדם, ובתור אדם שחברים שלו שם על תקיפה שגם היתה יכולה להיות מכוונת נגדם; אבל הם ילדים בני 18 שלקחו נשק ומדים, והם מהווים את הגוף המבצע של המלחמה. הם "מטרה צבאית", כמו אלה שמדווחים עליה בלקוניות כשצה"ל מפציץ אותן, אם בכלל.
אין הרבה "חוקי מלחמה" שלא נשברים בפועל, אבל אם יש אחד שאף אחד לא יחשוב להציע, זה "הרג חיילים זה מחוץ לתחום".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:15 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
לצערי הרב, הדמוקרטיה במדינות ערב השכנות (וגם אלו שלא שכנות) לא הוכיחה את עצמה יתר על המידה..
למה שהם יצהירו שהם נגד אלימות? אמממממ בוא נחשוב שניה יחד, אולי כי לרצוח אנשים זה לא משהו שהוא הגיוני וסביר לעשות?
אולי כי אלימות היא לא הפתרון? (בשבילך, היא כנראה כן הפתרון)
מדוע הם לא מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מוקדמים?
מדוע ההנהגה הפלסטינית פורסת חסות על מחבל שרצח ילדה בת 13?
אני לא ממלא בגאון לדכא עם אחר אלא לשמור על גבולות ישראל!
לשמור על תושבי ישראל מפני מפגעים ומחבלים.

אבל מה אני כבר מצפה מהם כאשר יש אנשים מבית שתומכים בפיגועים נגד חיילים ומתחלים...

לשאלתך האחרונה - זה קצת לא פייר שאני אשרת בשטחים במטרה לשמור על מי שתומך בכך שיפגעו בי, אתה לא חושב ככה?

זה פשוט מדהים איך אתה מטאטא מתחת לשטיח את השאלות הקשות שאני שואל אותך, ומחזיר בשאלות משל עצמך (להן אני תמיד עונה). תנסה פעם אשכרה להגיב.

1. מה הקשר מה מצב הדמוקרטיה במדינות ערב?
2. ופה בא לידי ביטוי הביקורת שלי כלפיך - אתה לא מגנה אלימות ישראלית. אתה מצדיק אותה. יש לך כמובן גבול, אבל אין לך שום בעיה עם אלימות הכיבוש, ואתה אפילו שמח לקחת בה חלק. בקיצור, טול קורה.
2.1. אתה שוב מנסה לגרור אותי למשחק הגינויים. אז אם זה לא היה ברור במאות הפעמים שזה נכתב בעבר- לא אני, לא טקנו, ולא אף אחד מחבורת הבי די אס המסלפים חושב שהרשות הפלסטינית, אבו מאזן, חמאס או החברה הפלסטינית באופן כללי הם מודל לערכים ודרך ארץ. הם לא. אבל זה גם לא רלוונטי לדיון. גם המשטר במצרים, ירדן, לבנון וכולי הם רקובים, ואני מניח שהם לא מתים עלינו כל כך שם. זה לא אומר שלגיטימי לכבוש אותם, נכון?
3. אתה לא שומר על גבולות ישראל. גבולות ישראל הם הקו הירוק. אתה בשטחים שומר על התנחלויות, נקודה.
4. אין דבר כזה פיגוע נגד חיילים, אבל מתי כתבתי שאני מעודד פגיעה במתנחלים? אתה שוב מסלף? בריון רשת שכמוך.
5. אני פותר אותך מהצורך להגן עלי. אם רץ אלי פלסטיני עם סכין בתל אביב ואתה בסביבה, אל תעזור לי. תודה.

תשאל שוב, אני אענה, מבטיח לא להתחמק.
1. דיברנו על זה בעבר, כתבת לי ש:אתה בעד דמוקרטיה שבנתיים מדכאת מליוני פלסטינים שלא זוכים לדמוקרטיה"
לכן כתבתי שבינתיים זה לא שדמוקרטייה ברשות תוביל להסכם שלום ולראיה מה קורה מסביב.
2. אני מגנה אלימות כמו המקרה של עזריה, אני מגנה אלימות כלפי פלסטינים, כי סתם "כיף" להרביץ להם או לעצור אותם או לעכב אותם ללא פקודה קונקרטית כמו מעצר/עיכוב לצורך חקירה.
יש לי בעיה עם אלימות, יש לי בעיה עם "הכיבוש" הלוואי ויכלנו לפתור את הסכסוך הזה, בעבר גם הצעתי את "משנתי" לפתרון הבעיה או לפחות להפחית את החיכוך ואת האלימות.
2.1. אולי הם לא מודל לחיקוי אבל עדיין אין לך בעיה עם פגיעה פיזית בחיילים ו/או מתנחלים (בוגרים, לא ילדים)
מצריים, לבנון, סוריה לא רוצות את מדינת ישראל לעצמם, עם מצריים יש הסכם שלום.
לא שמעתי עוד מהפלסטינים שהם מוכנים לוותר על זכות השיבה, להיכנס לשולחן המו"מ ללא תנאים מוקדמים.
3. נכון להיום כל עוד ההתנחלות לא מפונה, אז חלק מזה זה בשטח צבאי של ישראל, לא אני בחרתי ליישב אותם שם אלא הממשלה, אני רק מבצע פקודות.
זה המהות של צה"ל שהוא לא דמוקרטי וכל אחד פועל לפי איך שבא לו, אלא לפי פקודות שמגיעות מהדרג המדיני לצבאי.
4. לדקור חייל זה לא פיגוע נגד חייל?
ציטוט:
עם מתנחלים הסיטואציה קצת יותר מורכבת. בילדים כמובן שאין שום זכות לפגוע, אבל כל בגיר שמחליט על דעת עצמו לחיות שם הוא שותף פעיל ואקטיבי בדיכוי,
יותר מכך, כמו שאיילת שקד היטיבה לתאר, המתנחלים הם אלמנט בטחוני, כלומר, הם חיילים לכל דבר ועניין .

לפי שיטתך - מתנחלים הם כמו חיילים לכל דבר ועניין, אז אם בחיילים מותר לפגוע משמע שגם במתנחלים מותר לפגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
לדעת בצלם אסור,רק שתדע
http://www.btselem.org/hebrew/israeli_c ... ing_attack
ציטוט:

בצלם מביע צער עמוק על הריגתו של הרב מיכאל מרק, בן 48, ועל פציעתם של אשתו חוה מרק, שנפצעה קשה ושניים מילדיהם תהילה בת ה-13 שנפצעה באורח בינוני ופדיה בן ה-15 שנפצע באורח קל, בפיגוע ירי שביצעו פלסטינים בדרום הר חברון ביום שישי (1.7). בצלם שולח למשפחה תנחומים על מות האב ואיחולי החלמה לפצועים. התקפות מכוונות כלפי אזרחים חותרות תחת כל כלל מוסרי, משפטי ואנושי. בצלם מגנה בתקיפות כל פגיעה מכוונת באזרחים ושב וקורא לפוליטיקאים ולמנהיגים לנהוג באחריות ולהימנע מליבוי האלימות.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
לפי שיטתך - מתנחלים הם כמו חיילים לכל דבר ועניי ן, אז אם בחיילים מותר לפגוע משמע שגם במתנחלים מותר לפגוע.

מי שטען כך זה לא אדום נחמד, אלא שרת המשפטים של מדינת ישראל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
לפי שיטתך - מתנחלים הם כמו חיילים לכל דבר ועניי ן, אז אם בחיילים מותר לפגוע משמע שגם במתנחלים מותר לפגוע.

לינק?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:

בדיוק.
שיהיה בהצלחה עם זה.

אני חושב שזה שורש הבעיה-סכסוכים נפתרים בדרך כלל כששני הצדדים מבינים שהמחיר של המלחמה יותר יקר מכל רווח שיכול להגיע מניצחון.
במקרה הזה, יש צד אחד שמרגיש שאין מחיר למלחמה(או שהוא זניח, כמו ששר החינוך קרא לו - "רסיס בתחת"), ומנגד צד שאין לו מה להפסיד(ישראל יכולה כמובן לעבור לפתרונות של ג'ינוסייד מובהק אבל ברור שלא תעשה זאת בגלל ההשלכות שיהיו לזה עליה, ובכלל נראה שמידת הכח שמופעלת היא תמיד המקסימום שאפשר מבלי לשלם מחיר דיפלומטי משמעותי).

אני דווקא חושב שהמחיר של הכיבוש והמלחמות הוא עצום גם לישראל. ואני חושב שהפלשתינאים, כמו רוב המוסלמים במזרח התיכון, לא מכירים ומוכנים לשלום במושגים מערביים. אני לא הולך לחכות לפלשתינאים שיעברו תהליך ליברליזציה\מערביציה אז האפשרות הכי ריאלית היא לבנות שם משטר יציב וחזק דוגמת מצריים וירדן. אני מוכן לתת להם מדינה לפני שאני נסוג מהשטחים ולעזור להם לבסס שלטון יציב ובעיקר ליצור להם זרועות אכיפה משמעותיות (תוך כדי שמירת הפער האיכותי של ישראל, כמובן). ברגע שאני יודע בוודאות שהם מדינה יציבה, שוחרת שלום (לפחות מבחינת הממשל) שיודעת לשמור על סדר פנימי- אני מפנה את השטחים ועובר לנורמליזציה מלאה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

לינק?

תמונה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

לינק?

תמונה

ממש מילה במילה
מתנחלים הם חיילים :LOL2: :LOL2:
שקרן תמיד משקר

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:51 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:

אה אז סליחה טעות שלי, שאדום נחמד כתב:
ציטוט:
עם מתנחלים הסיטואציה קצת יותר מורכבת. בילדים כמובן שאין שום זכות לפגוע, אבל כל בגיר שמחליט על דעת עצמו לחיות שם הוא שותף פעיל ואקטיבי בדיכוי. יותר מכך, כמו שאיילת שקד היטיבה לתאר, המתנחלים הם אלמנט בטחוני, כלומר, הם חיילים לכל דבר ועניין . אבל שוב, אני מציע להם לחזור לגור בישראל הריבונית. זה הפתרון היחיד. אגב, לדעתי הורים שלוקחים את הילדים שלהם לגור בשטחים הם בני זונות גדולים מאוד.

הוא בעצם התכוון להגיד שהמתנחלים שותפים באופן פעיל ואקטיבי בדיכוי, אבל למרות זאת מבחינתו אסור לפגוע בהם?
ולמה התכוון אדום נחמד כאשר אמר "כמו" ששקד אמרה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
אתם קשים בכוונה?
שקד אמרה חד משמעית שההתנחלויות הן אלמנטים בטחוניים.
איזו עוד משמעות יש לזה?
מדינת ישראל, לטענתה, מיישבת את השטחים כי זה תורם לבטחון. איך אפשר להבין את זה אחרת? אתם עושים את עצמכם?

חוץ מזה, לירון, זו כבר פעם שלישית שאתה מסלף. שמת לב שכתבתי שהסיטואציה "מורכבת", נכון? ראית שלא אמרתי משהו נחרץ כמו שאני מדבר על חיילים. אז למה אתה מעדיף לשטח ולרדד את הדיון? זה מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אתם קשים בכוונה?

אני אישית מאמין שהם נולדו ככה. :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:

בדיוק.
שיהיה בהצלחה עם זה.

אתה מקבל עלייה בשלב בסולם המוסר היהודי ו/או האוניברסלי.
יש גמול גדול מזה?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:06 
אדום נחמד כתב:
אתם קשים בכוונה?
איזו עוד משמעות יש לזה?
מדינת ישראל, לטענתה, מיישבת את השטחים כי זה תורם לבטחון. איך אפשר להבין את זה אחרת? אתם עושים את עצמכם?

חוץ מזה, לירון, זו כבר פעם שלישית שאתה מסלף. שמת לב שכתבתי שהסיטואציה "מורכבת", נכון? ראית שלא אמרתי משהו נחרץ כמו שאני מדבר על חיילים. אז למה אתה מעדיף לשטח ולרדד את הדיון? זה מביך.

לא מצליח להבין, כתבת במפורש שכמו ששקד אמרה מתנחלים הם חיילים לכל דבר ועניין.
אם בחייל זה לגיטימי לפגוע ומתנחל שווה חייל אז לגיטימי גם לפגוע במתנחל.
מתנחל=חייל
בחייל לגיטימי לפגוע = במתנחל לגיטימי לפגוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אתם קשים בכוונה?
איזו עוד משמעות יש לזה?

לא מצליח להבין, כתבת במפורש שכמו ששקד אמרה מתנחלים הם חיילים לכל דבר ועניין.
אם בחייל זה לגיטימי לפגוע ומתנחל שווה חייל אז לגיטימי גם לפגוע במתנחל.
מתנחל=חייל
בחייל לגיטימי לפגוע = במתנחל לגיטימי לפגוע

אני רק מסיק מסקנות מתוך דבריה של שקד.
אמרתי כבר שעמדתי היא מורכבת. מצד אחד אני לא אוהב פגיעה באוכלוסיה אזרחית. מצד שני הם אכן לוקחים חלק פעיל בדיכוי. אין לי תשובה. לשרה שקד, יש. אולי היא לא רוצה שנסיק מתוך היותם כח בטחוני נובע שהם מטרה לגיטימית לפגיעה, אבל זו לא פרשנות שלי. זו פשוט האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 13:59 
גם אנחנו בתור אזרחים ישראלים לוקחים חלק פעיל בדיכוי, וחוץ מזה, הרבה מתנחלים הם עולים חדשים שלא היה להם מושג למה הם נכנסים בכלל.
הציטוט של שקד מזעזע והמתנחלים הם הראשונים שצריכים להיות מוטרדים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
100%anti beitar כתב:
גם אנחנו בתור אזרחים ישראלים לוקחים חלק פעיל בדיכוי, וחוץ מזה, הרבה מתנחלים הם עולים חדשים שלא היה להם מושג למה הם נכנסים בכלל.

אפשר כמובן להרחיב את היריעה, אבל אין מקום להשוואה. אולי מול אלה שבאמת חסרי מושג לחלוטין. אני תוהה כמהכ אלה יש.
כלומר, אני יודע שרוב המתנחלים הם משפרי דיור, אבל אני בספק אם רובם לא מבינים את המציאות.
התרומה שלי ושלך לכיבוש היא שאנחנו משלמים מיסים פחות או יותר. וכאן הגבול הוא כבר דק יותר. לא יכול להיות שהאופציות שלי הן להיות שותף בדיכוי או לעזוב את הארץ. אז אני עושה מה שאני יכול בלי להכנס לכלא.

ולגבי הזעזוע שאתה מצפה ממתנחלים לחוות, ובכן, [ראיתי סטטוס של איזה מתנחל במקביל ממש לאמירה של שקד, שפחות או יותר טען אותו דבר בדיוק. היו לו מאות לייקים. לצערי אני לא מוצא אותו..].

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 14:54 
זאת נקודה קצת מורכבת מדי כדי לפרט עליה מהטלפון, אבל אני חושב שההתנחלות היא לא הבעיה של ישראל אלא הפתרון.
אם מישהו רוצה לנהל על זה דיון רציני, אני בערב המאוחר אהיה ליד מחשב, ואני אשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
המתנחלים נהנים מההצהרה הזו כי היא משרתת את היותם האליטה החדשה, טובי בנינו, יפי הבלורית והתואר, חוד החנית, ההתיישבות העובדת החדשה. ואם הם בחזית ההגנה על המולדת אז גם מגיעים להם התקציבים העודפים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 16:02 
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:

בדיוק.
שיהיה בהצלחה עם זה.

אתה מקבל את הסרת האיום הקיומי במדינה דו לאומית וקץ הציונות.
לא מספיק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 16:11 
מהמדינה עצמה לא תהיה שום אלימות.
מתנועות סוררות אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 16:24 
אדום נחמד כתב:
100%anti beitar כתב:

אפשר כמובן להרחיב את היריעה, אבל אין מקום להשוואה. אולי מול אלה שבאמת חסרי מושג לחלוטין. אני תוהה כמהכ אלה יש.
כלומר, אני יודע שרוב המתנחלים הם משפרי דיור, אבל אני בספק אם רובם לא מבינים את המציאות.
התרומה שלי ושלך לכיבוש היא שאנחנו משלמים מיסים פחות או יותר. וכאן הגבול הוא כבר דק יותר. לא יכול להיות שהאופציות שלי הן להיות שותף בדיכוי או לעזוב את הארץ. אז אני עושה מה שאני יכול בלי להכנס לכלא.

ולגבי הזעזוע שאתה מצפה ממתנחלים לחוות, ובכן, [ראיתי סטטוס של איזה מתנחל במקביל ממש לאמירה של שקד, שפחות או יותר טען אותו דבר בדיוק. היו לו מאות לייקים. לצערי אני לא מוצא אותו..] .

השאלה היא גם מה ההבדל המהותי בין לגור בהתנחלויות ללגור בתוך הקו הירוק. זה נכון שנוכחות מתנחלים גוררת נוכחות צבא שמגדילה את הדיכוי, אבל הבדל מוסרי מהותי אין כאן בעיניי, כולנו מצד אחד חלק מתנועה קולוניאליסטית שנישלה עם אחר מהאדמה שלו, ומצד שני חלק מעם שאי אפשר להתעלם גם מהזיקה שלו לארץ והנוכחות שלו כאן גם לפני הציונות. וכולנו נהנים מזכויות יתר כיהודים (אם כי גם כאן אפשר לחלק לפריווילגיים יותר ופחות, אבל בשרשרת המזון הזאת הפלסטינים בתחתית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 16:27 
אמנם זה עוד חזון תאורטי שנראה כרגע רחוק שנות אור, אבל החזון של שתי מדינות מולדת אחת נחמד מאוד, לא יודע אם העלו כאן כבר. ועדות פיוס זה חלק קריטי בפתרון בעיניי.
http://2states1homeland.org/principles

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: