תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 20:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 20:29 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מגנה את המשט הזה כמו שאני לא אגנה כל פעולה שמטרתה סיום דיכוי ישראלי בעזה או בגדה.
הפלסטינים אולי מפעילים אלימות. לפעמים בתדירות גבוהה ולפעמים נמוכה. לפעמים קלה ולפעמים קשה ברמה בלתי נסבלת. אבל ישראל מפעילה אלימות 24/7. כשהציונים יגנו את הכיבוש, נדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 20:50 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

איזה גבר אתה !
אפשר חתימה ?

בחייאת,
הרמת פה למגה הנחתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 20:58 
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

איזה גבר אתה !
אפשר חתימה ?

בחייאת,
הרמת פה למגה הנחתה.

אז תנחית, לצטט זה לא להנחית.
ואם להיות רצינים - התכוונתי לפורום רוטר
שם מביאים את הידיעות מכל אתרי החדשות+ סקופים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:10 
סומך -
נראה לי שאני לא אחטא לאמת אם אגיד ששנינו מסכימים שלישראל היה אסור
לאפשר למשא להיכנס לעזה, נסכים גם שישראל היתה צריכה להתנהג אחרת בעצם ההשתלטות על הספינה.
התוצאה לדעתי היא כשלון חלקי, בסופו של יום היא גרמה להרתעה ממשטים אחרים לנסות את מזלם.
זה קצת מצחיק/עצוב/מעצבן שיש כאלו שלא רואים שמי שאשם זה גם הצד שני
יש פה כאלו שמציירים את אנשי המשט כאילו והיו אנשים שפניהם לשלום ולא למלחמה, כאילו הם טלית שכולה תכלת
ומי שאשם בכל והאכזר מכל זה אך ורק מדינת ישראל/צה״ל
לעולם לא תשמע מאותם אנשים שגם הצד השני אשם, שגם הוא לפעמים פועל כמו מטומטם
שגם הוא פועל בכח ולא במח.
אי אפשר תמיד להסתכל רק על צד אחד של המטבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:14 
אדום נחמד כתב:
אני לא מגנה את המשט הזה כמו שאני לא אגנה כל פעולה שמטרתה סיום דיכוי ישראלי בעזה או בגדה.
הפלסטינים אולי מפעילים אלימות. לפעמים בתדירות גבוהה ולפעמים נמוכה. לפעמים קלה ולפעמים קשה ברמה בלתי נסבלת. אבל ישראל מפעילה אלימות 24/7. כשהציונים יגנו את הכיבוש, נדבר.

מדברייך אני מבין שאתה לא מגנה אלימות נגד חיילי צה״ל, אם חייל נהרג כתוצאה מהאלימות הזאת
תגנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
למה שיגנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:25 
סמל אישי של המשתמש
מעבר לשאלה המטומטמת בעצמה האם ישראלי מגנה או לא מגנה מעשים שאין לו שום שליטה עליהם, אני אומר בצורה הכי ברורה שכל עוד ישראל מדכאת פלסטינים, יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, גם אם זה אומר פגיעה בחיילים.
זה עצוב לי, אני לא נהנה מזה, אני מקווה שזה לא יקרה, אבל אני לא רואה שום סיבה לחשוב שזה לא בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:48 
ויש לך שליטה על המעשים של צה״ל?
כי את הפעולות שלהם אתה כן מגנה.
נשאל אחרת - האם במצב העניינים הנוכחי אתה תומך במאבק אלים
נגד חיילים?
עזוב להסביר לי מדוע הם פועלים באלימות, זה אני יודע.
השאלה היא אם אתה - אדום נחמד - תומך במאבק אלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 21:50 
KingAlpaca כתב:
למה שיגנה?

*** משפט לא קשור***
* משפט ציני כלשהו*
*בדיחה לא מצחיקה ולא מובנת*
*עונה בשאלה*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יולי 2016, 22:03 
לירון האדום כתב:
ויש לך שליטה על המעשים של צה״ל?
נשאל אחרת - האם במצב העניינים הנוכחי אתה תומך במאבק אלים
נגד חיילים?
השאלה היא אם אתה - אדום נחמד - תומך במאבק אלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 01:13 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ישראל אינה שולטת בעזה מאז ההיתנתקות.
ישראל אינה שולטת בחלק משטחי יו"ש מאז ישומם של הסכמי אוסלו.

ישראל בהחלט מפקחת על הסחורות שניכנסות ליו"ש ולעזה וטוב שכך.

להערכתי גם חלק בלתי מבוטל מאלה שתומכים בפתרון שני מדינות לשני עמים לא מוכן לוותר על כך שישראל תשלוט בסחורות שיכנסו לשטחי המדינה הפלשתינאית לפחות לתקופת מה לא קצרה.

כך שאם במקרה יושג הסכם על שתי מדינות לשני עמים , פרשני פורום השדים יוכלו לומר שלא הסתיים הכיבוש או שישראל שולטת בשטחים.

אין בעיה שישראל תאסור על מעבר של ציוד לעזה ויו״ש דרכה. זו זכותנו.
אבל בהנחה ויצאנו מעזה ואנחנו לא שולטים שם יותר, המים מסביבם אינם שלנו, אלא שלהם.
אם אנחנו שולטים על המים שלהם, לא הפסקנו את השליטה על זה. אין אמצע כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 06:17 
"לא שולטת"
http://www.gisha.org/UserFiles/File/sca ... rol_he.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 07:52 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

נבזיות שמסבירה יותר מכל את כותרת האשכול.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 08:35 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

לו רק היינו פחות נבזים, עם ישראל היה מתעורר ומבין שאסור לתת לכיבוש להמשך. איזה פספוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
1. ויש לך שליטה על המעשים של צה״ל?
2. נשאל אחרת - האם במצב העניינים הנוכחי אתה תומך במאבק אלים
נגד חיילים?
3. השאלה היא אם אתה - אדום נחמד - תומך במאבק אלים?

1. ברור שיש לי. למשל, לא להתגייס. שנית, יש לי כאזרח אחריות על מה שנעשה בשמי ובעזרת כספי המיסים שלי, ואני יכול להצביע עבור מי שמציע מדיניות אחרת.
2. אני תומך בסיום המאבק האלים של ישראל בפלסטינים. אם יש לך דרך טובה יותר, אתה מוזמן לנסות לשכנע אותם. מכיוון שאין לי, ואני הוא לא זה שסובל מהמדיניות הישראלית, אין לי זכות להגיד להם לעשות כך או אחרת. ואתה, במקום לשאול האם אני מגנה פעילות פלסטינית כזו או אחרת, תתרכז בלסיים את הדיכוי הישראלי עליהם.
3. אם הייתי פלסטיני, בהחלט הייתי תומך במאבק מזוין. סביר שאפילו הייתי משתתף בו.

ואתה? לו היית פלסטיני, מה היית עושה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 09:41 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
נגד חיילים?

1. ברור שיש לי. למשל, לא להתגייס. שנית, יש לי כאזרח אחריות על מה שנעשה בשמי ובעזרת כספי המיסים שלי, ואני יכול להצביע עבור מי שמציע מדיניות אחרת.
2. אני תומך בסיום המאבק האלים של ישראל בפלסטינים. אם יש לך דרך טובה יותר, אתה מוזמן לנסות לשכנע אותם. מכיוון שאין לי, ואני הוא לא זה שסובל מהמדיניות הישראלית, אין לי זכות להגיד להם לעשות כך או אחרת. ואתה, במקום לשאול האם אני מגנה פעילות פלסטינית כזו או אחרת, תתרכז בלסיים את הדיכוי הישראלי עליהם.

1. יש לך שליטה עקיפה על המעשים של צה"ל, בדיוק כמו שיש לך שליטה עקיפה על המעשים של הפלסטינים (צה"ל בין הייתר יכול למנוע מהם לבצע פיגועים)
2. יש לי דרך טובה יותר והיא דרך המו"מ ודרך השלום.
3. לא שאלתי אותך אם היית פלסטיני, שאלתי אותך כישראלי (אתה ישראלי, נכון?) כתושב ישראל האם אתה תומך במאבק האלים של הפלסטינים כלפי ישראל?
כי כתבת ברייש גלי:
ציטוט:
אני אומר בצורה הכי ברורה שכל עוד ישראל מדכאת פלסטינים, יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, גם אם זה אומר פגיעה בחיילים

ופה לדעתי הבעיה - ברגע שאתה כישראלי תומך בפגיעה בחיילים, אתה ואחרים נותנים את הגב לפיגועים כאלו, זה גלגל שמסתובב, הם מבצעים פיגועים, ביבי רוצה לבנות עוד בהתנחלות,
הם מפגעים, יש כתר, יש כתר יש עוד שנאה יש עוד פיגועים.
אתה אשכרה תומך בפגיעה בחיילים, זה אבסורד, מעניין אם ביום הזכרון לחללי צה"ל אתה עומד דקת דומייה, או שלא מפריע לך, כי סה"כ החיילים האלו רובם נהרגו כאשר הם משרתים בצבא הכיבוש
ולכן זה בסדר שהרגו אותם.
אולי כדאי להסביר לפלסטינים שאלימות לא תוביל אותם לשום מקום?
גם נגד "מדינה אכזרית" כמו ישראל

אתה באמת חושב שפגיעה בחיילים תואיל בהתקדמות להסכם שלום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 09:41 
פאביו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
נגד חיילים?

1. יש לך שליטה עקיפה על המעשים של צה"ל, בדיוק כמו שיש לך שליטה עקיפה על המעשים של הפלסטינים (צה"ל בין הייתר יכול למנוע מהם לבצע פיגועים)
2. יש לי דרך טובה יותר והיא דרך המו"מ ודרך השלום.
3. לא שאלתי אותך אם היית פלסטיני, שאלתי אותך כישראלי (אתה ישראלי, נכון?) כתושב ישראל האם אתה תומך במאבק האלים של הפלסטינים כלפי ישראל?
כי כתבת ברייש גלי:
ציטוט:
אני אומר בצורה הכי ברורה שכל עוד ישראל מדכאת פלסטינים, יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, גם אם זה אומר פגיעה בחיילים

ופה לדעתי הבעיה - ברגע שאתה כישראלי תומך בפגיעה בחיילים, אתה ואחרים נותנים את הגב לפיגועים כאלו, זה גלגל שמסתובב, הם מבצעים פיגועים, ביבי רוצה לבנות עוד בהתנחלות,
הם מפגעים, יש כתר, יש כתר יש עוד שנאה יש עוד פיגועים.
אתה אשכרה תומך בפגיעה בחיילים, זה אבסורד, מעניין אם ביום הזכרון לחללי צה"ל אתה עומד דקת דומייה, או שלא מפריע לך, כי סה"כ החיילים האלו רובם נהרגו כאשר הם משרתים בצבא הכיבוש
ולכן זה בסדר שהרגו אותם.
אולי כדאי להסביר לפלסטינים שאלימות לא תוביל אותם לשום מקום?
גם נגד "מדינה אכזרית" כמו ישראל
אתה באמת חושב שפגיעה בחיילים תואיל בהתקדמות להסכם שלום?

1. אין לי שום שליטה על מה הפלסטינים מחליטים לעשות. אני לא בוחר את מנהיגיהם ולא מממן את פעילותם.
2. הדרך הזו לא באה לידי ביטוי. כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה. אתה בעצמך מודה שזה כי ביבי לא רוצה. אז מה אתה מציע להם? שיחכו עד שיואילו הישראלים לבחור ראש ממשלה שכן מוכן להסכם?
3. הייתי ברור מאוד במה שכתבתי. יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, וזה מן הסתם אומר פגיעה בחיילים. הצבא הישראלי הוא התוקפני בשטחים. לא הפלסטינים. אין פה בכלל שאלה.
ואם אתה כל כך מודאג מגלגל האלימות הנוראי הזה, תתנגד באופן מוצהר ואקטיבי לאלימות הישראלית. אבל לך נח עם האלימות הישראלים. אתה חי בשלום עם הכיבוש וההתנחלויות (כלומר, מתנגד להם תאורטית, אבל בפועל המדיניות הזו נראית לך לא בלתי סבירה, ואם יקראו לך לעשות קו בשטחים אתה תלך בגאון), ומצפה מהפלסטינים להניח נשקם, בו בזמן שישראל ממשיכה לדכא אותם 24/7. כל יום, כל דקה. זו זו הבעיה.

ולשאלה האחרונה שלך, אני חושב שישראל לעולם לא תסיים את המציאות בשטחים בלי שהאלטרנטיבה תכאב לה. צר לי שזה המצב. אבל אתה בעצמך רואה שככל שהאלימות הפלסטינים גדולה יותר, ככה אנשים כמו לפיד נזכרים שצריך לסים את הכיבוש. היו שנים שלמות שלא היה ארוע אלימות יחיד מהגדה והתוצאה היתה שהנושא הפלסטיני פשוט ירד מסדר היום הישראלי, ראה ערך יחימוביץ' וקמפיין הבחירות שלה לפני 3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:03 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
פאביו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

למה?

הלוואי יכולתי לענות לך,אך חוששני שהפורום במצב שלא יאפשר לי לענות לך בצורה רצינית.
אשמח להסביר לך אם תופיע במושבה אי פעם.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
פאביו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לירון האדום כתב:
רוטר
ווי נט
וואלה

למה?

הלוואי יכולתי לענות לך,אך חוששני שהפורום במצב שלא יאפשר לי לענות לך בצורה רצינית.
אשמח להסביר לך אם תופיע במושבה אי פעם.

תענה תענה, מבטיחים להתנהג יפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:05 
היי היי, אני לא מבטיח כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:09 
אדום נחמד כתב:
1. אין לי שום שליטה על מה הפלסטינים מחליטים לעשות. אני לא בוחר את מנהיגיהם ולא מממן את פעילותם.
2. הדרך הזו לא באה לידי ביטוי. כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה. אתה בעצמך מודה שזה כי ביבי לא רוצה. אז מה אתה מציע להם? שיחכו עד שיואילו הישראלים לבחור ראש ממשלה שכן מוכן להסכם?
3. הייתי ברור מאוד במה שכתבתי. יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, וזה מן הסתם אומר פגיעה בחיילים. הצבא הישראלי הוא התוקפני בשטחים. לא הפלסטינים. אין פה בכלל שאלה.
ואם אתה כל כך מודאג מגלגל האלימות הנוראי הזה, תתנגד באופן מוצהר ואקטיבי לאלימות הישראלית. אבל לך נח עם האלימות הישראלים. אתה חי בשלום עם הכיבוש וההתנחלויות (כלומר, מתנגד להם תאורטית, אבל בפועל המדיניות הזו נראית לך לא בלתי סבירה, ואם יקראו לך לעשות קו בשטחים אתה תלך בגאון), ומצפה מהפלסטינים להניח נשקם, בו בזמן שישראל ממשיכה לדכא אותם 24/7. כל יום, כל דקה. זו זו הבעיה.

ולשאלה האחרונה שלך, אני חושב שישראל לעולם לא תסיים את המציאות בשטחים בלי שהאלטרנטיבה תכאב לה. צר לי שזה המצב. אבל אתה בעצמך רואה שככל שהאלימות הפלסטינים גדולה יותר, ככה אנשים כמו לפיד נזכרים שצריך לסים את הכיבוש. היו שנים שלמות שלא היה ארוע אלימות יחיד מהגדה והתוצאה היתה שהנושא הפלסטיני פשוט ירד מסדר היום הישראלי, ראה ערך יחימוביץ' וקמפיין הבחירות שלה לפני 3 שנים.

1. OK
2. נכון, כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה, אני מנסה לשנות את זה באמצעות הפתק בקלפי, אני לא בעד הפיכה צבאית, אני בעד דמוקרטיה.
שיש בחירות אני ממש את זכותי הדמוקרטית ומנסה באמצעות זה להחליף את הממשלה.
אני מציע להם להפעיל לחץ בינלאומי על ישראל לשבת לשולחן המו"מ, אני מציע להם להצהיר בריש גלי שהם נגד אלימות (ולא ללכת/לפרוס חסות על סוכת אבלים של מחבל נתעב!!!)
להצהיר שהם מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מקדמיים, אז נראה את ביבי מתחמק מזה - עדיף להיות חכם מאשר צודק, לא?
3. היית מאד ברור ואתה תומך בפגיעה בחיילים, מענין אם אתה גם תומך בפגיעה במתנחלים?
אני מאד מודאג מאלימות באשר היא, אני מתנגד להרבה פעולות של הממשלה, גם הכתר על חברון לדעתי זאת החלטה לא נכונה.
מעניין רק שאני מביא לא מעט פעמים התנגדות למעשים/מגנה מעשים ומביע ביקורת ואתה לעומת זאת מכפיש רק צד אחד וצובע את השני בורוד כאילו והוא טלית שכולה תכלת.
אם יקראו לי לשרות מילואים אני אלך בגאון כי אני אמלא את חובתי כאזרח וכחייל מילואים, אני לא אעשה מעשים שהם מנוגדים לפקודות צה"ל.
צה"ל זה לא גוף דמוקרטי ובצדק.
אני יותר מאשמח להגן על אזרחיי ישראל באשר הם מתנחלים או חיים בבועה התל אביבית, לצערי חלק מהמשימות זה גם להגן שאתה (שתומך בפגיעה בחיילים) לא תיפגע.
כי המחבל לא מבדיל בינך לבין אחרים.

בינתיים ראיתי איך האלימות עוזרת לפלסטינים, ממש חיים מאושרים יש להם בזכות האלימות שהם מפגינים נגד ישראל.
אחרי הסכמי אוסלו הם היו כל כך מאושרים מההסכמים שהם החליטו להפסיק עם הפיגועים.
ציטוט:
על פי הסטטיסטיקה, בארבע השנים שלאחר הסכמי אוסלו (1993-1996‎), נרצחו 256 ישראלים בפעילות טרור, לעומת 97 בארבע השנים שקדמו להן (1989‎-1992).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
ועכשיו תחלק את ה256 האלה לכאלה שנהרגו לפני ברוך גולדשטיין ולכאלה שנהרגו אחרי ברוך גולדשטיין.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:41 
ItaiH6 כתב:
ועכשיו תחלק את ה256 האלה לכאלה שנהרגו לפני ברוך גולדשטיין ולכאלה שנהרגו אחרי ברוך גולדשטיין.

בדיוק.
בלי קשר לדעה פוליטית - מסתמן יחס ישיר בין להאשים ערבים בהתנהגות קולקטיבית אי-רציונלית לבין אי הכרת העובדות, המניעים והכוחות הפנימיים הפועלים שם. במקרים שבהם אלו כן מוכרים לאותו מאשים אפשר להסיק שמדובר בגזען.
ובנוסף, מי שחושב שהאלימות משני הצדדים תיעלם מיד אחרי שחותמים הסכם שלום הוא נאיבי ומנותק מהסכסוך הזה והנפשות הפועלות בו, ומי שחושב שזו סיבה לא לחתום על הסכם שלום מלכתחילה רוצה לנהל את המזרח התיכון כמו שמנהלים ריב בגן ילדים.
שיהיה בהצלחה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
1. OK
2. נכון, כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה, אני מנסה לשנות את זה באמצעות הפתק בקלפי, אני לא בעד הפיכה צבאית, אני בעד דמוקרטיה.
שיש בחירות אני ממש את זכותי הדמוקרטית ומנסה באמצעות זה להחליף את הממשלה.
אני מציע להם להפעיל לחץ בינלאומי על ישראל לשבת לשולחן המו"מ, אני מציע להם להצהיר בריש גלי שהם נגד אלימות (ולא ללכת/לפרוס חסות על סוכת אבלים של מחבל נתעב!!!)
להצהיר שהם מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מקדמיים, אז נראה את ביבי מתחמק מזה - עדיף להיות חכם מאשר צודק, לא?
3. היית מאד ברור ואתה תומך בפגיעה בחיילים, מענין אם אתה גם תומך בפגיעה במתנחלים?
אני מאד מודאג מאלימות באשר היא, אני מתנגד להרבה פעולות של הממשלה, גם הכתר על חברון לדעתי זאת החלטה לא נכונה.
מעניין רק שאני מביא לא מעט פעמים התנגדות למעשים/מגנה מעשים ומביע ביקורת ואתה לעומת זאת מכפיש רק צד אחד וצובע את השני בורוד כאילו והוא טלית שכולה תכלת.
אם יקראו לי לשרות מילואים אני אלך בגאון כי אני אמלא את חובתי כאזרח וכחייל מילואים, אני לא אעשה מעשים שהם מנוגדים לפקודות צה"ל.
צה"ל זה לא גוף דמוקרטי ובצדק.
אני יותר מאשמח להגן על אזרחיי ישראל באשר הם מתנחלים או חיים בבועה התל אביבית, לצערי חלק מהמשימות זה גם להגן שאתה (שתומך בפגיעה בחיילים) לא תיפגע.
כי המחבל לא מבדיל בינך לבין אחרים.

בינתיים ראיתי איך האלימות עוזרת לפלסטינים, ממש חיים מאושרים יש להם בזכות האלימות שהם מפגינים נגד ישראל.
אחרי הסכמי אוסלו הם היו כל כך מאושרים מההסכמים שהם החליטו להפסיק עם הפיגועים.
ציטוט:
על פי הסטטיסטיקה, בארבע השנים שלאחר הסכמי אוסלו (1993-1996‎), נרצחו 256 ישראלים בפעילות טרור, לעומת 97 בארבע השנים שקדמו להן (1989‎-1992).

2. אתה בעד דמוקרטיה שבנתיים מדכאת מליוני פלסטינים שלא זוכים לדמוקרטיה. המאבק שלך לא צריך להיות רק אחת ל-4 שנים, אלא יום יום. מה אתה עושה *היום* בשביל לסיים את הדיכוי הישראלי בשטחים? למה שהם יצהירו שהם מתנגדים לאלימות כשישראל לא עושה את זה (כלומר, ישראלים חושבים שישראל לא מפעילה אלימות, אבל שוכחים שעצם הכיבוש הוא אלימות)?
3. עם מתנחלים הסיטואציה קצת יותר מורכבת. בילדים כמובן שאין שום זכות לפגוע, אבל כל בגיר שמחליט על דעת עצמו לחיות שם הוא שותף פעיל ואקטיבי בדיכוי. יותר מכך, כמו שאיילת שקד היטיבה לתאר, המתנחלים הם אלמנט בטחוני, כלומר, הם חיילים לכל דבר ועניין. אבל שוב, אני מציע להם לחזור לגור בישראל הריבונית. זה הפתרון היחיד. אגב, לדעתי הורים שלוקחים את הילדים שלהם לגור בשטחים הם בני זונות גדולים מאוד.

ואכן אתה ממלא בגאון את חובתך לדכא עם אחר באלימות, אבל לא שוכח לבכות כשהם מנסים לפגוע בך. המדינה הזו פשוט שוטפת לאנשים את המח עד שהם לא מסוגלים להבין את המשמעות של המעשים שלהם. אגב, אני מבין שהיית מעדיף שאני כן אפגע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
לירון, בוא ננסה משהו אחר. נניח הצבא הנאצי במלחמת העולם השניה. לא זה שהתעסק בלשנע ולהשמיד יהודים, שחורים,צוענים וכולי, אלא זה שהתעסק בכיבוש העולם.
נניח ואתה גרמני שחי בגרמניה של אותה תקופה, האם תלך בגאון לצבא כי אלו החוקים? האם תבין כשהמדינות הכבושות נלחמות חזרה? אני חושב שהתשובה די ברורה בהתחשב בדיון הזה, אבל אתה מוזמן לתקן אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:04 
לצערי הרב, הדמוקרטיה במדינות ערב השכנות (וגם אלו שלא שכנות) לא הוכיחה את עצמה יתר על המידה..
למה שהם יצהירו שהם נגד אלימות? אמממממ בוא נחשוב שניה יחד, אולי כי לרצוח אנשים זה לא משהו שהוא הגיוני וסביר לעשות?
אולי כי אלימות היא לא הפתרון? (בשבילך, היא כנראה כן הפתרון)
מדוע הם לא מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מוקדמים?
מדוע ההנהגה הפלסטינית פורסת חסות על מחבל שרצח ילדה בת 13?
אני לא ממלא בגאון לדכא עם אחר אלא לשמור על גבולות ישראל!
לשמור על תושבי ישראל מפני מפגעים ומחבלים.

אבל מה אני כבר מצפה מהם כאשר יש אנשים מבית שתומכים בפיגועים נגד חיילים ומתחלים...

לשאלתך האחרונה - זה קצת לא פייר שאני אשרת בשטחים במטרה לשמור על מי שתומך בכך שיפגעו בי, אתה לא חושב ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד ולירון, למרות שאני חושב שאני הרבה הרבה יותר קרוב לנחמד בדרך שבה אני מנתח את המצב. אני חושב שאחד המכשולים להשגת הידברות ורצון בדיאלוג לפיתרון הכיבוש, הוא העובדה שאין קולות של התנגדות בקרב הפלסטינאים למעשים כמו הרצח של הלל בת ה-13.
מישהו שם גם צריך להציב איזה גבול ללגיטימיות של ההתנגדות.
אני לא בא לחנך אף אחד ואני מסרב להשתתף בספורט הגינויים שפורח כאן בשנים האחרונות.
אבל זה צעד בונה אמון ומייצר מראית עין של רצון בהידברות.
גם אתה מדגיש שפעולות התנגדות אלימות כנגד צבא כובש הן לגיטימיות בעיני המדוכא. אבל קשה מאוד לגייס תנועה רחבה מהצד שלנו כשבצד השני יש שמדברים על רצון בשיח ובפתרון תוך כדי העלמת עין מרצח של ילדים בשנתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
ItaiH6 כתב:

בדיוק.
בלי קשר לדעה פוליטית - מסתמן יחס ישיר בין להאשים ערבים בהתנהגות קולקטיבית אי-רציונלית לבין אי הכרת העובדות, המניעים והכוחות הפנימיים הפועלים שם. במקרים שבהם אלו כן מוכרים לאותו מאשים אפשר להסיק שמדובר בגזען.
ובנוסף, מי שחושב שהאלימות משני הצדדים תיעלם מיד אחרי שחותמים הסכם שלום הוא נאיבי ומנותק מהסכסוך הזה והנפשות הפועלות בו, ומי שחושב שזו סיבה לא לחתום על הסכם שלום מלכתחילה רוצה לנהל את המזרח התיכון כמו שמנהלים ריב בגן ילדים.
שיהיה בהצלחה עם זה.

רגע. אם נחתם הסכם שלום- הם מקבלים מדינה וריבונות. אני מקבל משהו? כי אתה טוען שהאלימות תישאר.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 יולי 2016, 11:28 
סומך כתב:
אני חושב שאחד המכשולים להשגת הידברות ורצון בדיאלוג לפיתרון הכיבוש, הוא העובדה שאין קולות של התנגדות בקרב הפלסטינאים למעשים כמו הרצח של הלל בת ה-13.
מישהו שם גם צריך להציב איזה גבול ללגיטימיות של ההתנגדות.
אבל זה צעד בונה אמון ומייצר מראית עין של רצון בהידברות.

מתי בכיר ישראלי גינה הרג של פלסטינים חפים מפשע בפעם האחרונה? בינתיים ראש הממשלה מתקשר לחזק את אביו של אלאור עזריה. מה קורה עם הקלטות מהרג האחים הפלסטינים בקלנדיה? למה עברו כחודשיים מהאירוע ולא מפרסמים אותן? רוצה עוד דוגמאות? אולי איזה עונש קולקטיבי? סגר\כתר?

הפלסטינים לא קדושים מעונים, אבל תעדכן אותי בבקשה - באיזה אופן מקדמים "צעדים בוני אמון ומייצרים מראית עין של רצון בהדברות" בחברה שאתה ואני חיים בה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: