אדום נחמד כתב:
1. אין לי שום שליטה על מה הפלסטינים מחליטים לעשות. אני לא בוחר את מנהיגיהם ולא מממן את פעילותם.
2. הדרך הזו לא באה לידי ביטוי. כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה. אתה בעצמך מודה שזה כי ביבי לא רוצה. אז מה אתה מציע להם? שיחכו עד שיואילו הישראלים לבחור ראש ממשלה שכן מוכן להסכם?
3. הייתי ברור מאוד במה שכתבתי. יש להם זכות מלאה להגן על עצמם, וזה מן הסתם אומר פגיעה בחיילים. הצבא הישראלי הוא התוקפני בשטחים. לא הפלסטינים. אין פה בכלל שאלה.
ואם אתה כל כך מודאג מגלגל האלימות הנוראי הזה, תתנגד באופן מוצהר ואקטיבי לאלימות הישראלית. אבל לך נח עם האלימות הישראלים. אתה חי בשלום עם הכיבוש וההתנחלויות (כלומר, מתנגד להם תאורטית, אבל בפועל המדיניות הזו נראית לך לא בלתי סבירה, ואם יקראו לך לעשות קו בשטחים אתה תלך בגאון), ומצפה מהפלסטינים להניח נשקם, בו בזמן שישראל ממשיכה לדכא אותם 24/7. כל יום, כל דקה. זו זו הבעיה.
ולשאלה האחרונה שלך, אני חושב שישראל לעולם לא תסיים את המציאות בשטחים בלי שהאלטרנטיבה תכאב לה. צר לי שזה המצב. אבל אתה בעצמך רואה שככל שהאלימות הפלסטינים גדולה יותר, ככה אנשים כמו לפיד נזכרים שצריך לסים את הכיבוש. היו שנים שלמות שלא היה ארוע אלימות יחיד מהגדה והתוצאה היתה שהנושא הפלסטיני פשוט ירד מסדר היום הישראלי, ראה ערך יחימוביץ' וקמפיין הבחירות שלה לפני 3 שנים.
1. OK
2. נכון, כרגע אין שום פעילות בכיוון הזה, אני מנסה לשנות את זה באמצעות הפתק בקלפי, אני לא בעד הפיכה צבאית, אני בעד דמוקרטיה.
שיש בחירות אני ממש את זכותי הדמוקרטית ומנסה באמצעות זה להחליף את הממשלה.
אני מציע להם להפעיל לחץ בינלאומי על ישראל לשבת לשולחן המו"מ, אני מציע להם להצהיר בריש גלי שהם נגד אלימות (ולא ללכת/לפרוס חסות על סוכת אבלים של מחבל נתעב!!!)
להצהיר שהם מוכנים לשבת למו"מ בלי תנאים מקדמיים, אז נראה את ביבי מתחמק מזה - עדיף להיות חכם מאשר צודק, לא?
3. היית מאד ברור ואתה תומך בפגיעה בחיילים, מענין אם אתה גם תומך בפגיעה במתנחלים?
אני מאד מודאג מאלימות באשר היא, אני מתנגד להרבה פעולות של הממשלה, גם הכתר על חברון לדעתי זאת החלטה לא נכונה.
מעניין רק שאני מביא לא מעט פעמים התנגדות למעשים/מגנה מעשים ומביע ביקורת ואתה לעומת זאת מכפיש רק צד אחד וצובע את השני בורוד כאילו והוא טלית שכולה תכלת.
אם יקראו לי לשרות מילואים אני אלך בגאון כי אני אמלא את חובתי כאזרח וכחייל מילואים, אני לא אעשה מעשים שהם מנוגדים לפקודות צה"ל.
צה"ל זה לא גוף דמוקרטי ובצדק.
אני יותר מאשמח להגן על אזרחיי ישראל באשר הם מתנחלים או חיים בבועה התל אביבית, לצערי חלק מהמשימות זה גם להגן שאתה (שתומך בפגיעה בחיילים) לא תיפגע.
כי המחבל לא מבדיל בינך לבין אחרים.
בינתיים ראיתי איך האלימות עוזרת לפלסטינים, ממש חיים מאושרים יש להם בזכות האלימות שהם מפגינים נגד ישראל.
אחרי הסכמי אוסלו הם היו כל כך מאושרים מההסכמים שהם החליטו להפסיק עם הפיגועים.
ציטוט:
על פי הסטטיסטיקה, בארבע השנים שלאחר הסכמי אוסלו (1993-1996), נרצחו 256 ישראלים בפעילות טרור, לעומת 97 בארבע השנים שקדמו להן (1989-1992).