20 כתב:
אני מתנצל באמת שהקולוניאליסטים שהתיישבו באמריקה ובאוסטרליה מחקו את המקומיים, ושבאירופה נכנסים לוויברציות מכל אחוז של פליטים. ושהרבה מדינות לא דמוקרטיות. בתוך הנסיבות האלה אתה חייב להודות שאני עושה עבודה לא רעה...
לא מבין מה הקשר ומה אתה מנסה להגיד.
20 כתב:
נראה לי שאתה לא מבין את הלאומנות של ההינדואיסטים ותקוע במה שג'ון לנון עישן ובמפלגת הקונגרס (רב-תרבותית בחוקה שלה. גיב מי א ברייק). אשמח להפנות אותך למקורות. ואני מדבר על ה-BJP וה-Shiv Sena והמסגד באיודאיה והטבח בגוג'ראט. תחפש כתבות היסטריות על הירידה בשיעור ההינדואיסטים בהודו. בקיצור, לגבי הודו אתה באוף מוחלט
נראה לא שאתה כרגיל מחפש באינטרנט דברים שמצדיקים את העמדה שלך.
אני גרתי בהודו, אני עבדתי בהודו, אני בהודו מהעבודה כל כמה חודשים, אני לא חושב שזה עושה אותי איזה מומחה גדול, אבל בחיאת, אל תחלק לי ציונים רק בגלל שחפישת hindu nationalism בגוגל לפני חמש דקות. וככה לידעתך, אז כן, בית המשפט העליון בהודו הגן על חופש הדת וזכויות המיעוטים לא פעם ולא פעמיים.
ולנושא, כן, יש גזענים בהודו, אבל מה שאתה מציע בהקשר של ישראל זה שהיא תשמור את הרוב היהודי שלה כמו ששיב סנה מציעה?
כי הם בעד טיהור אתני.
וככה סתם בקטנה, שיב סנה הם בעיקר לאומנים מרטהים, שזה מיעוט בהודו, הם קצת התלבשו על האנטי-איסלם שרץ בשנים האחרונות, אבל הם ממש לא מפלגה פאן הינדואיסטית (ותודה לאל הם לא קרובים ללהיות מיינסטרים בפוליטיקה ההודית).
לגבי BJP, בלי להעליב, אין לך מושג. אני לא רוצה להגן עליהם כי יש המון דברים שאני לא אוהב אצלם, אבל הלאומנות שלהם היא באה מהקשר אנטי-קולוניאליסטי. מוסלמים, סיקים, נוצרים וכו' נופלים בהחלט תחת ההגדרה שלהם כהודים. להבדיל מישראל, שערבים הם כמובן לא יהודים, וישראל היא מדינת היהודים.
אבל משהו משהו ג'ון לנון, כן?
20 כתב:
את לטביה אני פחות מכיר. אבל האלה העובדות והמספרים וזו השוואה לא רעה, בהתחשב במיעוט הרוסי עם זיקה עמוקה לרוסיה.
לספר לך מה פולין צ'כיה והונגריה עושות כדי לא להכניס אליהן פליטים מוסלמים? עלאק חוקי האיחוד האירופי. אתה צריך לרדת מהאולימפוס הרעיוני ולהבין איך דברים עובדים בעולם האמיתי
אנחנו מדברים על איך ישראל תשמור על רוב יהודי, כן?
מה הקשר לפליטים (שישראל בכל מקרה לא מקבלת)?
ומה שאתה אומר זה שישראל צריכה לקדם מדיניות גזענית ושונאת זרים כמו בהונגריה?
20 כתב:
על סינגפור היו לי כמה שיחות עם חברים טובים ואני מרגיש בנוח עם ההשוואה. יש לרוב בסינגפור זהות לאומית מובחנת ומנטליות של אי מוקף אויבים (תסתכל כמה נציגויות יש לתעשיות הבטחוניות של ישראל שם). ואני לא אוהב הרבה מהדברים שהם עושים כדי לשמר את הרוב. למשל מעמד של Non-residents למהגרי עבודה.
http://www.economist.com/news/special-r ... ing-up-toohttp://www.economist.com/news/asia/2170 ... eign-lives בסינגפור יש זהות לאומית, אבל היא זהות לאומית של כל אזרחי סינגפור. רבאק, הרב תרבותיות ורב לאומיות זה אבן יסוד בהגדרה הלאומית של סינגפור.
זה שהם מודאגים מהגירה (כמו רוב המדינות המפותחות) זה לא ממש קשור.
ועוד פעם, לשמור על הרוב של מי?
של סינגפורים ממוצא סיני?
כי סינגפור לא מקדמת הגירה מסין באופן מיוחד.
הייתי ממליץ לך אולי לבקר בסינגפור, אבל סינגפור זה מקום מגעיל משהו אש.
20 כתב:
וכן, אתה צודק, אין אף מדינה שהיא בדיוק בדיוק בדיוק בדיוק בדיוק כמו ישראל. אבל יש כמה מדינות שהן באיזור. ויש להן אתגרים לא פשוטים בכלל ביחס למיעוטים הלאומיים. כולל כאלה שקשורים דתית-היסטורית-תרבותית למדינות שמאיימות עליהן. אבל הן מסתדרות. ובמצב העניינים הזה, יהודית ודמוקרטית נראית לי החלופה הכי פחות גרועה. אתה מוזמן להציע הצעות יותר טובות (ולא - שנהגר כולנו לארצות הברית - היא לא הצעה יותר טובה)
אני לא חושב שיש שום מדינה בעולם שיש לה מדיניות רשמית להיות מדינה של רק חלק מאזרחיה ולקדם מדיניות הגירה שמבוססת על דת (או דת של ההורים שלך).
והחלופה שאני מציע זה שלא יהיה לך קבוצה אתנית שמקבלת יחס מועדף מהמדינה בהגדרה (אם זה לא מה שמדינה יהודית אומר, תביא לי הגדרה אחרת).
20 כתב:
אבל הי, תמיד אפשר לטעון שסין זה משטר מהמם, הטיבטים הם חלאות אדם ואיך הם בכלל מעיזים להתנגד למשטר הנאור של המפלגה, והאויגורים הם בכלל מוסלמים אז מצווה להרוג אותם
נו יופי, חזרנו לסין.
מה בדיוק הקשר?