תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 01:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
החיילים אכן הגנו על עצמם (ונתעלם לרגע מהדיון על כח מופרז כן או לא), אבל רק לאחר שתקפו בעצמם, שלא בצדק. האם אתה מכיר בזכות של אנשי המרמרה להתגונן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:13 
אדום נחמד כתב:
החיילים אכן הגנו על עצמם (ונתעלם לרגע מהדיון על כח מופרז כן או לא), אבל רק לאחר שתקפו בעצמם, שלא בצדק. האם אתה מכיר בזכות של אנשי המרמרה להתגונן?

אתה משקר כי החיילים הגנו על עצמם לאחר שהותקפו באלימות ע״י אנשי המרמרה.
איך שהחייל הראשון ירד מהאוויר לספינה הוא הותקף בברוטאליות.
אבל אתה כנראה מאמין שאם תספר את אותו שקר 100 פעם הוא יהפוך לאמת.
ההפלגה הגיעה ללא אישור לאזור חופי עזה, האנשים שהיו שם הגיעו בכוונת תחילה לעורר פרובוקציה
הם התכוננו היטב לתקוף חיילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
כמו לדבר לנעל בית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:35 
אדום נחמד כתב:
כמו לדבר לנעל בית.

אני עדיין מחכה לאשכול בו תספר לכולם על הדברים המזעזעים שעשית במהלך השירות
הקרבי שלך :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:

אתה משקר כי החיילים הגנו על עצמם לאחר שהותקפו באלימות ע״י אנשי המרמרה.
איך שהחייל הראשון ירד מהאוויר לספינה הוא הותקף בברוטאליות.
אבל אתה כנראה מאמין שאם תספר את אותו שקר 100 פעם הוא יהפוך לאמת.
ההפלגה הגיעה ללא אישור לאזור חופי עזה, האנשים שהיו שם הגיעו בכוונת תחילה לעורר פרובוקציה
הם התכוננו היטב לתקוף חיילים.

לירון, אתה לא יכול לבחור נקודת זמן שנוחה לך וממנה להחליט מי תקף ראשון.
החיילים הותקפו כי הם השתלשלו ממסוקים כדי להשתלט על הספינה.
זאת פעולה התקפית, עליה הגיבו התורכים הלא נחמדים עם מוטות, אלות וסכינים והחיילים, שמצאו את עצמם במצב מסכן חיים, הגיבו בירי והרגו תשעה תורכים.
מבחינת ההגיון הסביר וגם דה פקטו מבחינת ההסכם, ההתנצלות וכל החרא הזה, אנחנו הודינו והתנצלנו על הפעולה ההתקפית.

לדעתי כל הזמן כשאתה כותב 'צהל' אתה מתייחס לחיילים וכשאנחנו כותבים צהל אנחנו מתייחסים למערכת.
זה לא מקרה אלאור עזרייה, אף אחד לא מנסה לטעון שהחיילים בשטח לא פעלו בסדר. הם חיילים שמצאו את עצמם במצב מחורבן וניסו להיחלץ.
אתה נלחם באנשי קש כשאתה מנסה להציל את כבודם של החיילים. אני חושב שכולם יסכימו שהם סובלים ומופקרים. אבל מי שמפקיר אותם זה לא איזה איש שמאל דמיוני שחושב שחיילי צהל רוצחים צמאי דם.
זה הפוליטיקאים הציניים ואנשים כמוך שנובחים על העצים הלא נכונים (לא אמרתי שאתה כלב :smile: )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:43 
לא חושב שאפשר לקרוא להשתלטות על ספינה עויינת שלא שמעה לאזהרות והגיעה לאזור שבשליטת ישראל
תקיפה.
זה כמו שתגיד שמחבל שחודר דרך מנהרה לתוך שטח ישראל ואז מותקף ע״י כח צהל - תקיפה של צהל ולא הגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
נעל בית. אין מילה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:55 
אדום נחמד כתב:
נעל בית. אין מילה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 11:59 
בהחלט תגובה ראויה ובוגרת...

ישראל בעבר ביצעה השתלטיות פירטיות כהגדרת חלק מהכותבים כאן על אוניות בלב ים כי חשדה שיש בהן נשק שיכול להגיע לידי גורמים שירצו לפגוע בה (קארין איי ועוד), אני די בטוח שאף אחד כאן לא היה נגד המעשה כשהוא קרא את הידיעות הללו.

אותי מעניין לדעת מה ההבדל? (ולא, זה שהמרמרה טענה שזה סיוע הומונטרי לא תופס כי אני בטוח שאף אוניות נשק שתפשנו לא טענה כי היא נושאת נשק לפגיעה בישראל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:03 
אמרתי לכם מזמן, זה הכל עניין של הטרמינולוגיה הציונית.
אנחנו תקפנו ראשונים?
סבבה, הספינה עוינת. טרור. מחבלים.
זה זורם להם כמו רעל בעורקים.

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 02 יולי 2016, 12:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
1. לא חושב שאפשר לקרוא להשתלטות על ספינה עויינת שלא שמעה לאזהרות והגיעה לאזור שבשליטת ישראל
תקיפה.
2. זה כמו שתגיד שמחבל שחודר דרך מנהרה לתוך שטח ישראל ואז מותקף ע״י כח צהל - תקיפה של צהל ולא הגנה.

1. אני שואל בפעם החמישית או השישית, אולי הפעם תטרח להתייחס, וכך תוכל להפיג את החשש של אדום נחמד שאתה פשוט לא מבין את הכתוב.
א. האזהרות שאתה מדבר עליהן לא מעניינות אף אחד
ב. הספינה לא הגיעה לשטח שהיה בשליטת ישראל (אלא אם כן אתה מתכוון לקטע שצה"ל הכריח אותה לעגון באשדוד)
ג. אפילו לגבי העוינות של המשט, אתה צריך להביא איזו ראייה משכנעת, מעבר להמצאותו של גרזן על סיפון של ספינה

2. אבל בחייאת לירון, תקרא שנייה מה שכותבים לך ותבין שזה בכלל לא דומה.
ראשית המשט לא נכנס לשטח ישראל, לא היתה לו כוונה להיכנס לשטח ישראל, ולא היתה לו שום כוונה להתייחס בכלל לשיראל. להזכירך אנחנו דברים על ספינה שעיקר מטענה היה תרופות פגות תוקף וכדאלה דברים.
שנית, כשמישהו נכנס אליך הביתהואתה עוצר אותו בכוח (כמו בדוגמה שלך עם המנהרה) אף אחד לא יבוא אליך בטענות.
אם תרד מהבית, תלך לכביש הראשי, תעצור שם בכוח מכונית שאתה חושב שהיא בדרך לשכנים האלימים שלך עם מטען של שקרכלשהו, תהרוג חלק מיושביה, תעצור את השאר בלי סמכות ותחרים את כל רכושם וכו' וכו' - אז כן יבואו אליך בטענות.

3. אם התשובה שלך להודעה הזאת תהיה שוב שהמשט הוא "מחבלים שפלשו לשטח ישראל כדי להזיק לה" במקום תגובה לדברים שאני כותב פה, אני איאלץ להסיק שאתה או לא מעוניין או לא מסוגל להבין את מה שכותבים לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

ישראל בעבר ביצעה השתלטויות פירטיות כהגדרת חלק מהכותבים כאן על אוניות בלב ים כי חשדה שיש בהן נשק שיכול להגיע לידי גורמים שירצו לפגוע בה (קארין איי ועוד), אני די בטוח שאף אחד כאן לא היה נגד המעשה כשהוא קרא את הידיעות הללו.

להטיל ספק בכל דבר זה לפעמים מבורך.
היה כדאי שתטיל ספק גם במשפט המודגש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
נעל בית. אין מילה אחרת.

מישהו יכול להסביר לי מה מצחיק פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:22 
אדום אופטימי כתב:
pokara כתב:

ישראל בעבר ביצעה השתלטויות פירטיות כהגדרת חלק מהכותבים כאן על אוניות בלב ים כי חשדה שיש בהן נשק שיכול להגיע לידי גורמים שירצו לפגוע בה (קארין איי ועוד), אני די בטוח שאף אחד כאן לא היה נגד המעשה כשהוא קרא את הידיעות הללו.

להטיל ספק בכל דבר זה לפעמים מבורך.
היה כדאי שתטיל ספק גם במשפט המודגש.

היות והדבר היחידי הבטוח היא העובדה שבטוח נמות יום אחד, כתבתי שאני דיי בטוח ולא בטוח לגמרי......

עדיין מקווה לקבל תשובה עניינית לשאלתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:25 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
1. לא חושב שאפשר לקרוא להשתלטות על ספינה עויינת שלא שמעה לאזהרות והגיעה לאזור שבשליטת ישראל
תקיפה.
2. זה כמו שתגיד שמחבל שחודר דרך מנהרה לתוך שטח ישראל ואז מותקף ע״י כח צהל - תקיפה של צהל ולא הגנה.

1. אני שואל בפעם החמישית או השישית, אולי הפעם תטרח להתייחס, וכך תוכל להפיג את החשש של אדום נחמד שאתה פשוט לא מבין את הכתוב.
ב. הספינה לא הגיעה לשטח שהיה בשליטת ישראל (אלא אם כן אתה מתכוון לקטע שצה"ל הכריח אותה לעגון באשדוד)
ג. אפילו לגבי העוינות של המשט, אתה צריך להביא איזו ראייה משכנעת, מעבר להמצאותו של גרזן על סיפון של ספינה

2. אבל בחייאת לירון, תקרא שנייה מה שכותבים לך ותבין שזה בכלל לא דומה .
ראשית המשט לא נכנס לשטח ישראל, לא היתה לו כוונה להיכנס לשטח ישראל, ולא היתה לו שום כוונה להתייחס בכלל לשיראל. להזכירך אנחנו דברים על ספינה שעיקר מטענה היה תרופות פגות תוקף וכדאלה דברים.
שנית, כשמישהו נכנס אליך הביתהואתה עוצר אותו בכוח (כמו בדוגמה שלך עם המנהרה) אף אחד לא יבוא אליך בטענות.
אם תרד מהבית, תלך לכביש הראשי, תעצור שם בכוח מכונית שאתה חושב שהיא בדרך לשכנים האלימים שלך עם מטען של שקרכלשהו, תהרוג חלק מיושביה, תעצור את השאר בלי סמכות ותחרים את כל רכושם וכו' וכו' - אז כן יבואו אליך בטענות.

3. אם התשובה שלך להודעה הזאת תהיה שוב שהמשט הוא "מחבלים שפלשו לשטח ישראל כדי להזיק לה" במקום תגובה לדברים שאני כותב פה, אני איאלץ להסיק שאתה או לא מעוניין או לא מסוגל להבין את מה שכותבים לך.

א. אותך לא מעניין האזהרות, לספינה זה כן היה אמור לעניין
ב. שום סחורה לא מגיעה לעזה מהים אוויר או יבשה דרך ישראל ללא פיקוח ישראלי, אני בטוח
שאני לא צריך להסביר לך מדוע, עובדה שבסופו של יום החמאס לא הסכים לקבל את הסחורה שהיתה
על האונייה, מדוע?
מה גם שישראל סירבה לאפשר את פריקת האוניות בנמל עזה, ובמקום זאת הציעה למארגני המשט להעביר את הציוד שבאוניות לידי ישראל, וממנה, לאחר בדיקה, לעזה על ידי אנשי האו"ם והצלב האדום.
משתתפי המשט סירבו והמשיכו לשוט לכיוון הרצועה.
מדוע סירבו??
ג. עובדה שבסופו של יום החמאס סירב לקבל את הציוד שהיה על האונייה, מטרת השייט היתה לעורר פרובוקציה
ולפעול נגד החלטת ישראל, מזכיר לך שבאותה תקופה החמאס החזיק בשבי חייל בתוך שטח הרצועה !
2. שוב תקרא את סעיף 1 שלי.
אז וגם היום ישראל לא מסכימה שייכנס ציוד לרצועה ללא פיקוח ישראלי של האו״ם,
להסביר לך מה הסיבה או שאתה יודע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
תקיפה.

2. אבל בחייאת לירון, תקרא שנייה מה שכותבים לך ותבין שזה בכלל לא דומה .

א. אותך לא מעניין האזהרות, לספינה זה כן היה אמור לעניין
ב. שום סחורה לא מגיעה לעזה מהים אוויר או יבשה דרך ישראל ללא פיקוח ישראלי, אני בטוח
שאני לא צריך להסביר לך מדוע, עובדה שבסופו של יום החמאס לא הסכים לקבל את הסחורה שהיתה
על האונייה, מדוע?
מה גם שישראל סירבה לאפשר את פריקת האוניות בנמל עזה, ובמקום זאת הציעה למארגני המשט להעביר את הציוד שבאוניות לידי ישראל, וממנה, לאחר בדיקה, לעזה על ידי אנשי האו"ם והצלב האדום.
משתתפי המשט סירבו והמשיכו לשוט לכיוון הרצועה.
מדוע סירבו??
ג. עובדה שבסופו של יום החמאס סירב לקבל את הציוד שהיה על האונייה, מטרת השייט היתה לעורר פרובוקציה
ולפעול נגד החלטת ישראל, מזכיר לך שבאותה תקופה החמאס החזיק בשבי חייל בתוך שטח הרצועה !
2. שוב תקרא את סעיף 1 שלי.
אז וגם היום ישראל לא מסכימה שייכנס ציוד לרצועה ללא פיקוח ישראלי של האו״ם,
להסביר לך מה הסיבה או שאתה יודע ?

1. א. למה זה אמור לעניין אותך? אם דאעש יזהיר את הישראלים לא לנסוע לאמריקה, כי מי שינחת באמריקה הם ייכנסו באמא שלו, זה לגיטימי?
ב. אוקיי, אני שמח שאנחנו מסכימים לפחות על נקודה אחת: ישראל מעולם לא הפסיקה לשלוט בעזה ואין לה שום כוונה להפסיק בעתיד.
(ידעתי שיש טעם בדיאלוג הזה!)
ג. עלית על זה לבד? כולם פה כותבים כל היום שהמטרה של המשט היתה לחשוף את השקר של ישראל הרשמית כאילו ישראל לא שולטת בעזה (שקר שאתה, כאמור, היטבת לזהות).
2. כל הקטע הוא שאם ישראל היתה מסכימה מלכתחילה למשלוחי סיוע הומניטרי בפיקוח האו"ם כל זה לא היה קורה. המשט יצא לדרך בגלל שישראל לא הסכימה שהאו"ם (או כל גוף אחר) יכניס משהו לעזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
לירון, התגובה של החיילים לא רלוונטית. מהרגע שהם עלו על הסיפון הם הגנו על עצמם.
הבעיה היא בעצם העובדה ששלחו אותם לשם.
מי ששלח אותם עשה את זה ממניעים פסולים. לא מתוך מטרה למנוע או לעצור את המשט, כי את זה אפשר היה לעשות בדרכים הרבה יותר אלגנטיות. וזה אם בכלל הסכמנו שצריך היה לעצור את המשט (לדעתי ממש לא, ועובדה שלא עצרנו משטים דומים לפני כן ואחרי כן)
ישבו ברק ונתניהו, והחליטו שהם רוצים להפוך את המשט להרתעה ולחיזוק המורל הלאומי. הרי מה ינפח לנו יותר את החזה מאשר תמונות של טובי חיילינו נוחתים באישון לילה על ספינת אויב ומונעים מהם לעזור לחמאס ולערבים ימח שמם?

רק שהיוהרה והשיקולים המוטעים התפוצצו להם ולנו בפנים.

עכשיו, חמש שנים מאוחר מדי, ובגלל כל הסיבות הלא נכונות (גז, אהם אהם) הם התקפלו וחשפו את ערוותם וערוותינו, ולך, ולהרבה אנשים כמוך קשה לחיות עם הדיסוננס, אז מתחילים לקשקש קשקושים

מה היית מציע לעשות אז או אפילו בימים אלה?
האם לאפשר לכל ספינה להגיע ולעגון בעזה בלי שנדע מה היא מכילה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
סומך כתב:
מי ששלח אותם עשה את זה ממניעים פסולים. לא מתוך מטרה למנוע או לעצור את המשט, כי את זה אפשר היה לעשות בדרכים הרבה יותר אלגנטיות. וזה אם בכלל הסכמנו שצריך היה לעצור את המשט (לדעתי ממש לא, ועובדה שלא עצרנו משטים דומים לפני כן ואחרי כן)
ישבו ברק ונתניהו, והחליטו שהם רוצים להפוך את המשט להרתעה ולחיזוק המורל הלאומי. הרי מה ינפח לנו יותר את החזה מאשר תמונות של טובי חיילינו נוחתים באישון לילה על ספינת אויב ומונעים מהם לעזור לחמאס ולערבים ימח שמם?

עכשיו, חמש שנים מאוחר מדי, ובגלל כל הסיבות הלא נכונות (גז, אהם אהם) הם התקפלו וחשפו את ערוותם וערוותינו, ולך, ולהרבה אנשים כמוך קשה לחיות עם הדיסוננס, אז מתחילים לקשקש קשקושים

ידעו מה היא מכילה
איפשרו לספינות אחרות להגיע ולעגון בעזה לפני כן ואחרי כן אז למה אתה מתעקש לדבר על מקרה היפותטי?
לא שזה התפקיד שלי לתת חלופות, בכל זאת היו לנו ארבעה חודשים להתכונן, זה לא איזה אירוע שנתפסנו אליו בהפתעה.
אבל סתם ככה מהראש - אפשר לשלוח את השייטים *מתחת* למים שיחבלו במנוע, אפשר לנגח את הספינה עם ספינת קרב ולגרור אותה לנמל אשדוד, אפשר לכתר אותם מחוץ למים הטריטוריאלים ועוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
ד"ר אבי, ישראל צריכה להגדיר שהמים הטריטוריאלים בטווח של עד 10 ק"מ מעזה הם בשליטת ישראל מטעמי ביטחון ולכן יש לנו את כל הזכות לעצור ולבדוק את מי שחוצה את הגבול הזה.
נכון שזה יצריך להודות שאנחנו עדיין שולטים או מפקחים על מה שנכנס לעזה דרך האוויר, הים והיבשה וקצת יסבך לנו את ה Hasbara אבל אם השיקול הוא ביטחון לעומת Hasbara אז אני בוחר באופציה הראשונה.
לצערי, זה מה שלירון לא מבין. צריך הצדקה מדינית כדי לבצע פעולה צבאית, ביום שמדינת ישראל תכריז בפה מלא שהיא שולטת בצורה מלאה באיו"ש ואזח"ע אז תהיה לה את כל הלגיטימציה להפעיל שם כוח צבאי כמו בכל מדינה אחרת. הבעיה היא שכבר 50 שנה אנחנו מעדיפים ללכת בלי ולהרגיש עם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
dr.avi כתב:
סומך כתב:

ידעו מה היא מכילה
איפשרו לספינות אחרות להגיע ולעגון בעזה לפני כן ואחרי כן אז למה אתה מתעקש לדבר על מקרה היפותטי?
לא שזה התפקיד שלי לתת חלופות, בכל זאת היו לנו ארבעה חודשים להתכונן, זה לא איזה אירוע שנתפסנו אליו בהפתעה.
אבל סתם ככה מהראש - אפשר לשלוח את השייטים *מתחת* למים שיחבלו במנוע, אפשר לנגח את הספינה עם ספינת קרב ולגרור אותה לנמל אשדוד, אפשר לכתר אותם מחוץ למים הטריטוריאלים ועוד

מסכים עם המודגש הסכמה מלאה. אופן ביצוע המשימה היה לקוי.
אגב, קראתי היום במוסף ידיעות כתבה עם גלנט שחשף את ההתנהלות סביב המבצע ואת מידורו ממנו ע"י הרמטכ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:42 
טקנו כתב
ציטוט:
כל הקטע הוא שאם ישראל היתה מסכימה מלכתחילה למשלוחי סיוע הומניטרי בפיקוח האו"ם כל זה לא היה קורה. המשט יצא לדרך בגלל שישראל לא הסכימה שהאו"ם (או כל גוף אחר) יכניס משהו לעזה

משהו לא מסתדר לי עם זה:

ציטוט:
ישראל סירבה לאפשר את פריקת האוניות בנמל עזה, ובמקום זאת הציעה למארגני המשט להעביר את הציוד שבאוניות לידי ישראל, וממנה, לאחר בדיקה, לעזה על ידי אנשי האו"ם והצלב האדום.[3] משתתפי המשט סירבו והמשיכו לשוט לכיוון הרצועה.

טקנו ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:43 
סומך כתב:
dr.avi כתב:
סומך כתב:

ידעו מה היא מכילה

סומך איזה ספינות אחרות עגנו בעזה לפני ואחרי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
ד"ר אבי, ישראל צריכה להגדיר שהמים הטריטוריאלים בטווח של עד 10 ק"מ מעזה הם בשליטת ישראל מטעמי ביטחון ולכן יש לנו את כל הזכות לעצור ולבדוק את מי שחוצה את הגבול הזה.
נכון שזה יצריך להודות שאנחנו עדיין שולטים או מפקחים על מה שנכנס לעזה דרך האוויר, הים והיבשה וקצת יסבך לנו את ה Hasbara אבל אם השיקול הוא ביטחון לעומת Hasbara אז אני בוחר באופציה הראשונה.
לצערי, זה מה שלירון לא מבין. צריך הצדקה מדינית כדי לבצע פעולה צבאית, ביום שמדינת ישראל תכריז בפה מלא שהיא שולטת בצורה מלאה באיו"ש ואזח"ע אז תהיה לה את כל הלגיטימציה להפעיל שם כוח צבאי כמו בכל מדינה אחרת. הבעיה היא שכבר 50 שנה אנחנו מעדיפים ללכת בלי ולהרגיש עם.

1.עזה עדיין בשליטה מסוימת של ישראל וגם אם תגדיר שהמים הטריטוריאלים מול עזה הם בשליטת ישראל, מי אומר שהעולם יכיר בזה?
2.גם ועדת פאלמר קבעה בזמנו שהמצור חוקי.
3.עובדה שחיל הים פועל בכל מקום. את הקארין A עצרו בים סוף (!) ואיש לא פצה פה.

נערך לאחרונה על ידי dr.avi בתאריך 02 יולי 2016, 13:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

שישראל תודה שהיא שולטת על עזה? מה עוד, שהיא תודה שיש כיבוש?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
טקנו כתב
ציטוט:
כל הקטע הוא שאם ישראל היתה מסכימה מלכתחילה למשלוחי סיוע הומניטרי בפיקוח האו"ם כל זה לא היה קורה. המשט יצא לדרך בגלל שישראל לא הסכימה שהאו"ם (או כל גוף אחר) יכניס משהו לעזה

מה לא מסתדר לך לירון, שישראל לא סומכת על האו"ם שמשתף פעולה עם החמאס ?
הרי לאונר"א לדוגמא אין קשר לאו"ם. ארגון בלתי תלוי לחלוטין.
במרתפי משרדים ובתי ספר של אונר"א יש רק פעילות הומניטרית ואם חלילה החמאס מנסה להשתמש במבני אונר"א הוא מיד מסולק.
ממבני אונר"T לדוגמא לא נורה אף טיל על ישראל. במרתפיו יש רק ציוד הומניטרי.

מילא היה מציע שהחמא"ס יפקח על המשלוחים המגיעים לעזה ? אבל האו"ם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
טקנו כתב
ציטוט:

משהו לא מסתדר לי עם זה:

ציטוט:
ישראל סירבה לאפשר את פריקת האוניות בנמל עזה, ובמקום זאת הציעה למארגני המשט להעביר את הציוד שבאוניות לידי ישראל, וממנה, לאחר בדיקה, לעזה על ידי אנשי האו"ם והצלב האדום.[3] משתתפי המשט סירבו והמשיכו לשוט לכיוון הרצועה.

טקנו ?

לקרוא, אתה יודע?
ישראל הציעה שהיא (כרגל) תחליט מה נכנס ומה לא. כל הרעיון של המשט היה להכריח את ישראל להכריז על כך שהיא זאת שקובעת מה נכנס ומה לא.
מה שאני כתבתי בהודעה שציטטת זה שישראל לא הסכימה שגוף אחר יכניס דברים לפי שיקול דעתו.
מבחינת העזתים זה לא משנה מי שלח את החבילה ובאיזה נמל היא נפרקה, מה שמשנה להם זה שישראל קובעת מה נכנס ומה לא.
באמת שאני כבר לא יודע איך לכתוב את זה יותר פשוט, אז אם עדיין יש ספקות אני (שוב) מציע שנסכים שלא להסכים ונסיים את ה"דיון" הזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:57 
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
טקנו כתב
ציטוט:

משהו לא מסתדר לי עם זה:

ציטוט:

טקנו ?

לקרוא, אתה יודע?
ישראל הציעה שהיא (כרגל) תחליט מה נכנס ומה לא. כל הרעיון של המשט היה להכריח את ישראל להכריז על כך שהיא זאת שקובעת מה נכנס ומה לא.
מה שאני כתבתי בהודעה שציטטת זה שישראל לא הסכימה שגוף אחר יכניס דברים לפי שיקול דעתו.
מבחינת העזתים זה לא משנה מי שלח את החבילה ובאיזה נמל היא נפרקה, מה שמשנה להם זה שישראל קובעת מה נכנס ומה לא.
באמת שאני כבר לא יודע איך לכתוב את זה יותר פשוט, אז אם עדיין יש ספקות אני (שוב) מציע שנסכים שלא להסכים ונסיים את ה"דיון" הזה.

אם הצלחתי להבין נכון, הוא טוען שזה לגיטימי שישראל תחליט מה נכנס לעזה ומה לא. אם משט שמטרתו לשבור את המצור על עזה הוא "טרור" ו"מחבלים" ו"פרובוקציה", סימן שהמצור של ישראל על עזה (שקיומו כבר מוסכם, כן?) הוא לגיטימי ואין להילחם נגדו. נדמה לי שבחלקים מהדיון הוא גם כתב את זה בצורה ישירה.
אני מנחש שאת המסמך בו עמוס גלעד סופר קלוריות לתושבי הרצועה הוא לא מכיר, ולכן אם אני צודק השלב הבא יהיה שאתן לינק בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
kobster כתב:

1.עזה עדיין בשליטה מסוימת של ישראל וגם אם תגדיר שהמים הטריטוריאלים מול עזה הם בשליטת ישראל, מי אומר שהעולם יכיר בזה?
2.גם ועדת פאלמר קבעה בזמנו שהמצור חוקי.
3.עובדה שחיל הים פועל בכל מקום. את הקארין A עצרו בים סוף (!) ואיש לא פצה פה.

לא הבנת.צריך שאנחנו (אנחנו=ממשלת הימין) נכיר בזה שישראל עדיין שולטת על עזה כמו שהיא עדיין שולטת בשטחים וכן הלאה. זו הנקודה המהותית, הרי אנחנו אומרים שאין מצור על עזה ולכן אין סיבה לשלוח לשם משט, אבל אם אין מצור אז מאיזה טעם אנחנו עוצרים אוניות שמתקרבות לעזה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
ישראל אינה שולטת בעזה מאז ההיתנתקות.
ישראל אינה שולטת בחלק משטחי יו"ש מאז ישומם של הסכמי אוסלו.

ישראל בהחלט מפקחת על הסחורות שניכנסות ליו"ש ולעזה וטוב שכך.

להערכתי גם חלק בלתי מבוטל מאלה שתומכים בפתרון שני מדינות לשני עמים לא מוכן לוותר על כך שישראל תשלוט בסחורות שיכנסו לשטחי המדינה הפלשתינאית לפחות לתקופת מה לא קצרה.

כך שאם במקרה יושג הסכם על שתי מדינות לשני עמים , פרשני פורום השדים יוכלו לומר שלא הסתיים הכיבוש או שישראל שולטת בשטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2016, 14:16 
אדום אופטימי כתב:
ישראל אינה שולטת בעזה מאז ההיתנתקות.
ישראל אינה שולטת בחלק משטחי יו"ש מאז ישומם של הסכמי אוסלו.

ישראל בהחלט מפקחת על הסחורות שניכנסות ליו"ש ולעזה וטוב שכך.

להערכתי גם חלק בלתי מבוטל מאלה שתומכים בפתרון שני מדינות לשני עמים לא מוכן לוותר על כך שישראל תשלוט בסחורות שיכנסו לשטחי המדינה הפלשתינאית לפחות לתקופת מה לא קצרה.

כך שאם במקרה יושג הסכם על שתי מדינות לשני עמים , פרשני פורום השדים יוכלו לומר שלא הסתיים הכיבוש או שישראל שולטת בשטחים.

או במילים אחרות,
Noam כתב:
יש מצור ואין מצור בו זמנית.
המצור של שרדינגר.

כנראה שהצלחתי להבין נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: