teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
1. לא חושב שאפשר לקרוא להשתלטות על ספינה עויינת שלא שמעה לאזהרות והגיעה לאזור שבשליטת ישראל
תקיפה.
2. זה כמו שתגיד שמחבל שחודר דרך מנהרה לתוך שטח ישראל ואז מותקף ע״י כח צהל - תקיפה של צהל ולא הגנה.
1. אני שואל בפעם החמישית או השישית, אולי הפעם תטרח להתייחס, וכך תוכל להפיג את החשש של אדום נחמד שאתה פשוט לא מבין את הכתוב.
א. האזהרות שאתה מדבר עליהן לא מעניינות אף אחד
ב. הספינה לא הגיעה לשטח שהיה בשליטת ישראל (אלא אם כן אתה מתכוון לקטע שצה"ל הכריח אותה לעגון באשדוד)
ג. אפילו לגבי העוינות של המשט, אתה צריך להביא איזו ראייה משכנעת, מעבר להמצאותו של גרזן על סיפון של ספינה
2. אבל בחייאת לירון, תקרא שנייה מה שכותבים לך ותבין שזה
בכלל לא דומה .
ראשית המשט לא נכנס לשטח ישראל, לא היתה לו כוונה להיכנס לשטח ישראל, ולא היתה לו שום כוונה להתייחס בכלל לשיראל. להזכירך אנחנו דברים על ספינה שעיקר מטענה היה תרופות פגות תוקף וכדאלה דברים.
שנית, כשמישהו נכנס אליך הביתהואתה עוצר אותו בכוח (כמו בדוגמה שלך עם המנהרה) אף אחד לא יבוא אליך בטענות.
אם תרד מהבית, תלך לכביש הראשי, תעצור שם בכוח מכונית שאתה חושב שהיא בדרך לשכנים האלימים שלך עם מטען של שקרכלשהו, תהרוג חלק מיושביה, תעצור את השאר בלי סמכות ותחרים את כל רכושם וכו' וכו' - אז כן יבואו אליך בטענות.
3. אם התשובה שלך להודעה הזאת תהיה שוב שהמשט הוא "מחבלים שפלשו לשטח ישראל כדי להזיק לה" במקום תגובה לדברים שאני כותב פה, אני איאלץ להסיק שאתה או לא מעוניין או לא מסוגל להבין את מה שכותבים לך.
א. אותך לא מעניין האזהרות, לספינה זה כן היה אמור לעניין
ב. שום סחורה לא מגיעה לעזה מהים אוויר או יבשה דרך ישראל ללא פיקוח ישראלי, אני בטוח
שאני לא צריך להסביר לך מדוע, עובדה שבסופו של יום החמאס לא הסכים לקבל את הסחורה שהיתה
על האונייה, מדוע?
מה גם שישראל סירבה לאפשר את פריקת האוניות בנמל עזה, ובמקום זאת הציעה למארגני המשט להעביר את הציוד שבאוניות לידי ישראל, וממנה, לאחר בדיקה, לעזה על ידי אנשי האו"ם והצלב האדום.
משתתפי המשט סירבו והמשיכו לשוט לכיוון הרצועה.
מדוע סירבו??
ג. עובדה שבסופו של יום החמאס סירב לקבל את הציוד שהיה על האונייה, מטרת השייט היתה לעורר פרובוקציה
ולפעול נגד החלטת ישראל, מזכיר לך שבאותה תקופה החמאס החזיק בשבי חייל בתוך שטח הרצועה !
2. שוב תקרא את סעיף 1 שלי.
אז וגם היום ישראל לא מסכימה שייכנס ציוד לרצועה ללא פיקוח ישראלי של האו״ם,
להסביר לך מה הסיבה או שאתה יודע ?