deep red כתב:
red pepper כתב:
לא הבנתי למה צריך לקשור את רביב ומתן ביחד באשכול הזה.
והתרגיל הזה בטח לא רלוונטי למשהו כי זה להשוות תפוזים לתפוחים.
אם מתן מבקש מאיתנו פי 2 ממה שיכול לקבל השנה בקבוצות אחרות אז הוא לא נוהג בצורה הוגנת. ובמצב כזה אם הוא לא ימשיך במועדון אז רק הוא אשם בזה.
בטח שאין קשר בין רביב למתן. אין מה להשוות. רביב הוא העוגן המקצועי, הכוכב, המנהיג. אהוב על ידי כל האוהדים ומחזיר אהבה. שווה כל אגורה שמשלמים לו, מן הסתם אפילו יותר. אפשר לומר שאנחנו משלמים לו פחות מ"שווי השוק" שלו. מזל שהוא ישאר איתנו גם אחרי תום החוזה, אחרת זה כמו לאבד חצי קבוצה. הוא ישאר גם אם אילת או בנק יהב יציעו לו משמעותית יותר. אחרי הכל הוא מבין את הערך של נאמנות. אצלנו הוא יכול להיות סמל, לא סתם שחקן טוב. בקבוצה אחרת הוא יהיה שכיר חרב שנפטרים ממנו בגלל שיקולי עלות תועלת, לא אצלנו.
בסדר, בסדר. מה שצריך לעשות בשם הרומנטיקה וכדי שלא יהיה "כתם על המועדון" זה לשלם לשחקן הרבה מעבר לשוויו בשוק, ואז לבנות קבוצה חלשה, עם ישראלים לא משהו וזרים חלשים, להיכשל, אבל העיקר שיצאנו בסדר. (וראצ'ו פה כתב דברים מאוד ברורים בנוגע לשווי השוק הנוכחי של מתן)
וכמובן, רק לקבוצה יש אחריות למצב. רק הקבוצה היא זו שחייבת לפעול להשארת השחקן. רק הקבוצה חייבת להתפשר כספית. השחקן? הוא תמיד בסדר, תמיד צודק, ותמיד צריך לקבל את מה שהוא מבקש. והרי למה לא? יקבל - מצויין. שיחק אותה. לא יקבל? ההנהלה תמיד תהיה אשמה. יקבל והקבוצה תהיה חלשה? אז ההנהלה תהיה אשמה.
אני מת על מתן. אבל מישהו יכול להסביר לי מה בעונה האחרונה שהוא נתן מצדיק שדרוג בשכר? ברור שמתן הוא הרבה מעבר לסטטיסטיקות, ועדיין, פעמיים ב-38 משחקים הוא קלע בדו ספרתי. פעמיים! עד החודש וחצי האחרונים הוא היה בעונה חלשה . הסיום היה אחלה. ומתן הוא סמל ואני מת עליו ויש לי גופיה שלו בבית. וכו' וכו'. אבל מה בדיוק מצדיק פה העלאת שכר? אם כבר, מבחינה ריאלית, העונה הזו מצדיקה קיצוץ בשכר, שיאפשר החתמת ישראלי בכיר נוסף, עונת פרישה מרגשת ומכובדת ואחריה הצעה לתפקיד במועדון.
אבל לא, אוהדי הפועל יפעילו לחץ הזוי על ההנהלה ובסוף מה שיקרה זה שבמקום שהישראלי השני בקבוצה יהיה עמית שמחון שקלע העונה 19 פעמים בדאבל פיגרס, ושאפשר לסגור אותו לשלוש שנים קדימה, נישאר עם קבוצה חלשה שלא תגיע לכלום גם בעונה הבאה. ובקיץ הבא ננסה לאתר איזה ישראלי שיבוא - וכמובן שיהיה הרבה יותר קשה.
אני מאוד מקווה שההנהלה תקבל את ההחלטה הנכונה. בשביל זה היא נבחרה. לקבל החלטות נכונות גם אם לא פופולריות.