purvis short כתב:
על כמה דקות מדובר? בסדרה נגד ירושלים, כשהגעת עם רוטציה קצרה קצרה (ואני מחזיק מתמיר בלאט) היה מדובר במספיק דקות, שגם היו מאוד משמעותיות. קח את הרבע השני במשחק החמישי שבו שיחקת עם החמישייה השנייה וכמעט כל ההפרש הלך - זה בדיוק זה. ואם בהפועל תל אביב לא מבינים את זה, אחרי העונה הזו - אז כנראה שההתנהלות המקצועית של המועדון באמת חסרת תקנה. ואני לא מדבר בכלל על פציעה של אחד משחקני החוץ (כמו העונה). נו, הרי לזה לא צריך להתכונן. על זה לא צריך לחשוב. אז מה אם זה קורה כמעט כל עונה.
אבל בוא נתחיל קודם. רוברט רותברט. אכזבה, צריך לשחרר. סבבה. נכון. גם אני התאכזבתי ממנו. אבל נכון להיום מה שהפועל עשתה זה להחליף את רותברט בתומר גינת. זהו בערך. אני לא רואה איך מדובר בשדרוג הסגל. בשורה התחתונה רותברט הוא שחקן ליגת על מוכח. שחקן נבחרת. (ושוב, לא הייתי משאיר אותו). תומר גינת הוא כישרון. יצליח? הלוואי. ואם לא? אז אני אגיד לך מה אם לא: אתה צריך גיבוי בדיוק כמו סטו דגלאס שיוכל לאפשר לך לשחק הרבה דקות עם שני ישראלים בקו חוץ ושני גבוהים זרים בחוק הרוסי.
מה שאתה מציע זה ללכת לעונה הבאה עם לימונד (אחלה) אחריו מתן (בן 36. אתה יכול להיות בטוח שהוא ישחק בכל העונה הבאה כמו בחודשיים האחרונים?) ומאחוריהם עם איידן (שנתן חודש טוב. וזהו), גינת (מעולם לא שיחק בליגת העל), תמיר בלאט וצוף בן משה. אתה רציני? זה הפועל תל אביב, למען השם.
זה היגיון מקצועי כל כך גרוע, שאני פשוט לא מבין איך אפשר לזרום איתו. הרי אם אתה נופל עם זר אתה תהיה קבוצה כל כך מוגבלת, והעונה לא יהיו לך שום אלטרנטיבות (רותברט, כמה שהיה כישלון, עדיין נתן כמה משחקים שעזרו להפועל להשיג ניצחונות) ולא שסטו דגלאס הוא איזה סופרסטאר. אבל הוא לפחות שחקן שהוכיח שהוא לרמות האלה.
באמת, להישאר עם הסגל הזה זה הוכחה חותכת לכך שלא רק שהמועדון הזה לא מתקדם בכלום, אלא הוא הולך אחורה (בצוותא עם סיפור אפי כמנהל מקצועי).
אבל העיקר שנאמין שנפגע בזרים (כי מה בדיוק הפועל עושה בינתיים בקיץ הזה כדי לשנות את העניין. אה? אני אשמח לדעת איזה שינויים מרחיקי לכת יש לעומת העונה שעברה), ואז אפשר לצמצם את הסגל הישראלי (שבעונה שעברה גם ככה מבחינת התפוקה שלו לא היה להיט).
העניין הוא שזרים אפשר להביא במחזור חמישי. בנוגע לישראלים - את מי שלא תביא בפגרה הזו לא תוכל להביא במחזור חמישי.
לגבי הרבע השני ההוא, היה כאן צירוף של הרבה נסיבות - סדרה ארוכה וצפופה כמעט בלי רגעי גארב'ג טיים, מאמן שהוציא יותר מדי שחקני רוטציה בבת אחת, וליותר מדי זמן, שופטים שהתעלמו מכמה פיצוצים על קונגר ואחרים, ופציעות של וויליאמסון ואייידן, שהשאירו אותנו עם רוטציה קצרה. כמה פעמים כל זה כבר יקרה בבת אחת? חוץ מזה, באותה מידה גם אני יכול לטעון שעם זרים יותר טובים מקונגר לא היינו נופלים ככה באותו רבע.
לגבי הקטע של הליכה אחורה, לי דווקא זכור שהיה פה קונצנזוס שבתחילת הדרך בליגת העל זאת היתה טעות להחתים קודם מלא ישראלים, ואז להביא זרים למלא את החורים שנשארו, אז דווקא חזרה לשיטה הזאת תהיה הליכה אחורה.
לגבי פציעות, אתה מחתים שחקנים כדי שיהיו חלק מהרוטציה, לא כפוליסת ביטוח לפציעות. תהיה בטוח גם שאם לימונד למשל נפצע ערב הפלייאוף, גם עשרה דגלאסים לא יעזרו לך.
לגבי לא תוכל להביא ישראלי במהלך העונה - רק השנה ראינו את מקל, קוקיה, ואיידן מגיעים באמצע העונה והופכים לחלק מהרוטציה בקבוצות שלהם, ותמיד יש אפשרות לצעירים לפרוץ לרוטציה כמו בלאט בעונה שעברה, וגוט לפני שנתיים. גם להחליף זר זה לא כזה פשוט - זה עולה כסף, כי לא לכולם יש חוזה קאט, למחליף עלול לקחת זמן להכנס לעניינים, אתה יכול ליפול עם המחליף, וכמובן יש מכסה.
ואיך היית מחתים את דאגלס לפני איידן? בעמדה של דאגלס יש לך ישראלי תותח של שלושים ומשהו דקות למשחק (למרות שלדעתי הוא צפוי לרדת השנה בדקות וברמה), ובשל איידן, אם רות'בארט ישוחרר, כמעט כלום. אגב, לא בדיוק החלפנו את רות'בארט בגינת אלא בגינת + איידן לשני שליש עונה יותר מבעונה שעברה + כסף (אני מקווה).