תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:52

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תומר גינת חתם בהפועל לשלוש שנים
הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 16:33 
על כמה דקות מדובר? בסדרה נגד ירושלים, כשהגעת עם רוטציה קצרה קצרה (ואני מחזיק מתמיר בלאט) היה מדובר במספיק דקות, שגם היו מאוד משמעותיות. קח את הרבע השני במשחק החמישי שבו שיחקת עם החמישייה השנייה וכמעט כל ההפרש הלך - זה בדיוק זה. ואם בהפועל תל אביב לא מבינים את זה, אחרי העונה הזו - אז כנראה שההתנהלות המקצועית של המועדון באמת חסרת תקנה. ואני לא מדבר בכלל על פציעה של אחד משחקני החוץ (כמו העונה). נו, הרי לזה לא צריך להתכונן. על זה לא צריך לחשוב. אז מה אם זה קורה כמעט כל עונה.
אבל בוא נתחיל קודם. רוברט רותברט. אכזבה, צריך לשחרר. סבבה. נכון. גם אני התאכזבתי ממנו. אבל נכון להיום מה שהפועל עשתה זה להחליף את רותברט בתומר גינת. זהו בערך. אני לא רואה איך מדובר בשדרוג הסגל. בשורה התחתונה רותברט הוא שחקן ליגת על מוכח. שחקן נבחרת. (ושוב, לא הייתי משאיר אותו). תומר גינת הוא כישרון. יצליח? הלוואי. ואם לא? אז אני אגיד לך מה אם לא: אתה צריך גיבוי בדיוק כמו סטו דגלאס שיוכל לאפשר לך לשחק הרבה דקות עם שני ישראלים בקו חוץ ושני גבוהים זרים בחוק הרוסי.
מה שאתה מציע זה ללכת לעונה הבאה עם לימונד (אחלה) אחריו מתן (בן 36. אתה יכול להיות בטוח שהוא ישחק בכל העונה הבאה כמו בחודשיים האחרונים?) ומאחוריהם עם איידן (שנתן חודש טוב. וזהו), גינת (מעולם לא שיחק בליגת העל), תמיר בלאט וצוף בן משה. אתה רציני? זה הפועל תל אביב, למען השם.
זה היגיון מקצועי כל כך גרוע, שאני פשוט לא מבין איך אפשר לזרום איתו. הרי אם אתה נופל עם זר אתה תהיה קבוצה כל כך מוגבלת, והעונה לא יהיו לך שום אלטרנטיבות (רותברט, כמה שהיה כישלון, עדיין נתן כמה משחקים שעזרו להפועל להשיג ניצחונות) ולא שסטו דגלאס הוא איזה סופרסטאר. אבל הוא לפחות שחקן שהוכיח שהוא לרמות האלה.
באמת, להישאר עם הסגל הזה זה הוכחה חותכת לכך שלא רק שהמועדון הזה לא מתקדם בכלום, אלא הוא הולך אחורה (בצוותא עם סיפור אפי כמנהל מקצועי).
אבל העיקר שנאמין שנפגע בזרים (כי מה בדיוק הפועל עושה בינתיים בקיץ הזה כדי לשנות את העניין. אה? אני אשמח לדעת איזה שינויים מרחיקי לכת יש לעומת העונה שעברה), ואז אפשר לצמצם את הסגל הישראלי (שבעונה שעברה גם ככה מבחינת התפוקה שלו לא היה להיט).
העניין הוא שזרים אפשר להביא במחזור חמישי. בנוגע לישראלים - את מי שלא תביא בפגרה הזו לא תוכל להביא במחזור חמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 16:54 
פרביס, אני מסכים עם חלק מהדברים שכתבת. במיוחד עם הנקודה שישראלים קשה יותר להביא במהלך העונה מאשר זרים, ושאם אין לך גיבוי בסגל אז אתה בבעיה. אבל עדיין, אם מתן נשאר, להפועל יש 5 ישראלים ברוטציה (רביב, בלאט, מתן, גינת ואיידן). בעולם אידיאלי, שבו יש 4 זרים טובים שמחלקים ביניהם 120 דקות, לחמשת הישראלים האלה נשארים 80 דקות במשחק של החוק הרוסי. רביב צריך לשחק לפחות 30 דקות, אם לא 35, כך שנשאר לך 45-50 דקות לארבעה ישראלים - בלאט, מתן, גינת ואיידן. זה סביב 12 דקות בממוצע לשחקן. לא הרבה. אם תביא עוד שחקן אז זה כבר בקושי 9-10 דקות לשחקן.
זה נכון שאפשר להתווכח על רמת המוכחות של הישראלים שיש לנו, אבל עומק לא מחליף איכות. בטח לא כשמתחילים לדבר במונחים של שחקן עשירי לקבוצה שמשחקת פעם בשבוע. וזה גם מקום להרבה תסכול וחוסר שביעות רצון אצל שחקנים שלא יקבלו דקות.

ברמה הכלכלית, להפועל יש כרגע (אם מתן נשאר) 9 שחקני רוטציה. להביא שחקן עשירי כמו סטו דאגלס זה עוד 60 אלף דולר נטו נניח (וזה במקרה הטוב - אבל נניח), ובברוטו זה פי 2. כלומר בעולם של זרים, זה מעל 100 אלף דולר של תקציב זרים.
אם אתה שואל אותי האם להוסיף 120 אלף דולר לתקציב זרים (זה עוד 30 אלף לכל זר!) ולהשאר עם צוף או מישהו דומה בגרושים כשחקן עשירי, לעומת להביא עוד שחקן רוטציה עשירי לסגל, אני חושב שהתשובה כאן היא ברורה.

אני לא יודע אם הדברים הם באמת ככה ואיך העוגה בדיוק מתחלקת, מה תלוי במה וכו'. אבל ברמה הכלכלית גם אם תקציב הזרים היה בסדר בעונה החולפת, עדיין מבחינת תפוקה שולית יש פה היגיון כלכלי ברור להשקיע את הסכומים האלה בזרים. ואני מסכים איתך שאם ניפול עם הישראלים הקיימים אז אנחנו בבעיה ושיהיה קשה לתקן, אבל במצב השוק הישראלי זה בלתי אפשרי "לבטח" את עצמך למצב כזה. הסכומים פשוט מטורפים מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:03 
אגב, צריך שחקן עשירי וכן כדאי שזה יהיה מישהו עם אפסייד מסוים. אבל צריך שזה יהיה מישהו מאוד זול, לא משהו בקאליבר של דגלאס. דוקא שחקנים כמו יפתח זיו וכארם משעור בעונה האחרונה הם שחקנים שהרוויחו גרושים ובאו בלי ציפיות לשחק דקות גדולות. צוף בן משה דוקא יכול להיות כזה אבל לא בטוח שזה הדבר הכי נכון בשבילו ברמת הקריירה (אולי עם כרטיס כפול). יש גם עוד שחקנים שאפשר לשקול מהלאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:04 
פז, כרגע מה שיש זה עומק בעמדות הפנים: בשורה התחתונה מתן היום הוא 4. גינת הוא 4. איידן הוא 5. יהיו שני זרים. ככה ששלושה מחמשת הישראלים הם בתכל'ס באותה עמדה. וכתבתי על זה עוד לפני. אם בברירה בין להשאיר את איידן ללהחתים את דגלאס - התקבלה ההחלטה להשאיר את איידן אז זו טעות לטעמי. וזו טעות שגורמת לסגל להיות קצר יותר.
ומה לעשות שהניסיון המר שלי מלמד אותי לא לבנות על איזה סוללת זרים מרשימה שתנחת פה (והדיבורים על ויתור על אלן רק מחזקים את התחושה שלי בנושא). כן, אם יהיו 4 זרים טובים מאוד נסתדר. בשורה התחתונה כרגע הסגל הישראלי נחלש. ולא רק נחלש, גם לא נעשה עמוק יותר (כי שוב, בתכל'ס מתן, איידן וגינת זה פחות או יותר אותה עמדה, ובקו החוץ יש את רביב ואחרין תמיר וצוף - כלומר, יהיה לך קשה לשחק הרבה דקות עם שני גבוהים זרים).
בעיני זו טעות . מה גם שדגלאס זה שחקן שנותן קליעה מבחוץ, וזה כל כך חסר בהפועל כבר כמה שנים. ובטח כשיש לך חודר כמו לימונד ושמשחקים המון פיק אנד רול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:11 
מסכים איתך לגבי העמדות. ובגלל זה אם מתן נשאר אז צריך להיות זר אחד גבוה ועוד זר שהוא 3-4 אפילו לכיוון ה-3 (בסגנון קלייבורן), כי אחרת יש לך 5 שחקנים על 2 עמדות. ואז יהיה לך עוד גארד זר ועוד 2-3 זר, ומספיק עומק בעמדות החוץ. אולי לא אידיאלי אבל זה המחיר המקצועי אם מתן ישאר. להביא עוד ישראלי יקר וליצור מצב ששחקנים לא יקבלו דקות זה לא נראה לי הפיתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:16 
Fez כתב:
מסכים איתך לגבי העמדות. ובגלל זה אם מתן נשאר אז צריך להיות זר אחד גבוה ועוד זר שהוא 3-4 אפילו לכיוון ה-3 (בסגנון קלייבורן), כי אחרת יש לך 5 שחקנים על 2 עמדות. ואז יהיה לך עוד גארד זר ועוד 2-3 זר, ומספיק עומק בעמדות החוץ. אולי לא אידיאלי אבל זה המחיר המקצועי אם מתן ישאר. להביא עוד ישראלי יקר וליצור מצב ששחקנים לא יקבלו דקות זה לא נראה לי הפיתרון.

הפתרון היה להחתים את דגלאס ולא את איידן. ואז ליצור קבוצה מאוזנת.
להביא זרים בעמדות 1-2, 2-3, ו-3-4 לדעתי ייצור בעיה, כי לא יהיה לך שום ישוכלת לעשות נקודות מתחת לסל (בתקווה שג'ף יישאר).
באמת שאני לא מבין את ההיגיון להעמיס שלושה ישראלים על אותה עמדה ולהזניח את קו החוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:27 
אבל עונה שלמה אמרת שבקו האחורי צריך זרים וזה שהיו לנו זר אחד ועוד רביב בלאט ואמיתי על עמדות 1-2 זו חרפה, בושה וכו'
אז למה עכשיו זה הגיון מקצועי גרוע שיהיו לנו 2 זרים + רביב + בלאט + צוף בקו האחורי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 17:30 
red pepper כתב:
אבל עונה שלמה אמרת שבקו האחורי צריך זרים וזה שהיו לנו זר אחד ועוד רביב בלאט ואמיתי על עמדות 1-2 זו חרפה, בושה וכו'
אז למה עכשיו זה הגיון מקצועי גרוע שיהיו לנו 2 זרים + רביב + בלאט + צוף בקו האחורי?

כי צריך שני זרים בקו האחורי ושניים בקו הקדמי. כי קבוצה צריכה להיות מאוזנת. ולטעמי להביא זרים בעמדות 1-2, 2-3, ו3-4 זה לא מאוזן. אלא אם אחד הישראלים שלך בקו הקדמי הוא ברמה ממש גבוהה יחסית לליגה הישראלית - וזה לא המצב. בתקווה שישאירו את אלן, אז גם תהיה לך בעיה של ייצור נקודות מתחת לסל (לטעמי אחד הזרים הגבוהים צריך להיות כזה שאפשר לתת לו כדור מתחת לסל והוא יכריח עזרה).
זו שוב בנייה עקומה. ואין שום סיבה. כל מה שהיה צריך לעשות במקרה הזה הוא לוותר על איידן ולהחתים את דגלאס. לא כזה מסובך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
שאלת תם.
אם משאירים גם רוטבארט (עקרונית זה נוראי?)
זה אומר שהגבוהים שלנו יהיו (רוטבארט, גינת, איידן, מתן + זר ועוד 3 גבוה שיוכל לשחק כ 4) שזה אולי מוגבל אבל עם הרבה נפח וגוף. ובקו האחורי 3 זרים + רביב, והרי זה מה שמנצח משחקים.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 18:21 
אני חושב שאחרי עונת הסמול בול הזאת אפשר להניח ש3-4 אפשר להחשיב כקו קדמי.
ואם הזרים שלנו יהיו למשל דילייני, טאקר, קמרון קלארק וג'ף עם הסגל הישראלי הקיים אני אהיה מבסוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 19:31 
purvis short כתב:
ועוד הערה:
הגיע הזמן להסיק את המנטרה של "להשקיע יותר בזרים". הבעיה של הפועל העונה לא הייתה ההשקעה בזרים. אלא בחירת הזרים. התקציב לזרים היה בסדר גמור. בתקציב דומה קבוצות אחרות הביאו אחלה שחקנים. אז הבעיה היא לא תקציב הזרים, אלא איך שהמועדון התנהל בסוגייה.

אני דווקא חושב שאפשר להפסיק עם המנטרה של "להפסיק את המנטרה של להשקיע יותר בזרים".
כאילו זה משפט של לפני שנתיים ואסור להגיד אותו יותר.

בשורה התחתונה, אם אתה משקיע כסף בישראלי שהוא עשירי בסגל, אז כן - אותו כסף יכל להיות מושקע באחד הזרים.
כמו שfez כתב - אותו כסף יכול להיות הפער עם ג'ף אלן למשל.

אבל המשפט החדש זה "השקענו מספיק בזרים והבעיה היתה ניהול הסגל", ואוי אבוי למי שחושב אחרת ושעדיין צריך להשקיע יותר בזרים - הוא משתמש במנטרה האסורה!!

נ.ב
אני דווקא מסכים שהיתה בעיה בניהול הסגל
ועדיין לדעתי קבוצה כמו הפועל צריכה להשקיע יותר כסף בשחקני חמישייה ושחקן שישי (להלן - ג'ף אלן..) מאשר בשחקן עשירי בסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2016, 22:11 
מסכים. אני עדיין חושב שצריך להשקיע כמה שיותר בזרים. כן צריך שיהיו 4-5 ישראלים לגיטימיים בסגל וכן חשוב שהם יהיו הישראלים הנכונים, אבל בתקציבים שלנו צריכים כל הזמן לחשוב על תפוקה שולית ומה יתן לך את התפוקה השולית הכי גבוהה. בישראלים יש לך שוק מאוד קשה ותחרותי מלא בשחקנים overpaid וגם בעייתי עם המיסוי, בשוק הזרים יש לך אפשרות לנצל את הכסף הזה בצורה יותר טובה. שוב, זה לא אומר להתחיל עונה עם 5 שחקני נוער ו-4 זרים ב-250 אלף דולר כל אחד, אבל דוקא כיוון של רביב ועוד כמה שחקנים משלימים בעלות סבירה (רצוי עם אפסייד) הוא כיוון טוב בעיני. אני לא יודע מה קורה עם מתן אבל אם הוא חותם (או ישראלי "בכיר" אחר) אז לא צריך להשתגע על עוד ישראלי יקר. אפשר להביא מישהו צעיר עם פוטנציאל (על משכורת חייל כזה) או להשאיר את צוף ולתת לו לשחק במקביל בכרטיס כפול בלאומית, אם זה משאיר לנו יותר כסף להשקיע בזרים.

אני בהחלט לא מגן על בחירת הזרים של הקיץ שעבר (שלא היתה טובה בכלל) אבל ארבעת הזרים שהחתמנו היו בעלות ממוצעת של סביב 90 אלף דולר לדעתי, זה לא שהגעת לשיא ההשקעה בזרים וזה עדיין היה תקציב זרים ממוצע מינוס בליגה (עם בחירת זרים שהיתה מתחת לממוצע).

יש לפרביס נקודה נכונה לגבי העובדה שעם ישראלים אחר כך קשה לתקן במהלך העונה. זו נקודה חשובה. גם במקרים של פציעות ישראלים וגם במקרים של נפילות וחוסר התאמה קיצוני (גיל אמיתי סטייל), צריך לנסות להיות מוכנים לדברים האלה. אבל הדרך היא למצוא שחקנים קצת לפני הפריצה שיוכלו להיות שחקנים 9-10 בלי יותר מדי כסף ואגו ויש לך רק מה להרוויח איתם. וורקמן היה כזה סביר כשהיה אצלנו, כארם משעור, יפתח זיו, גם תום מעיין. חבר'ה בסגנון הזה. גם בלאט במידה מסוימת היה קצת כזה, וגם צוף תיאורטית יכול להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 00:04 
בשביל זה צריך להכיר את דוק השחקנים ולהחתים מאמן שמסוגל להביא שחקנים כאלה. במקום זה אנחנו מוציאים כסף מוגזם על שחקנים שאולי יתנו לנו תפוקה ואולי לא. כשאתה מביא שניים או שלושה כאלה במקום להביא אחד עם תפוקה מוכחת אתה נשאר בדרך כלל עם סגל חסר תועלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 00:05 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
על כמה דקות מדובר? בסדרה נגד ירושלים, כשהגעת עם רוטציה קצרה קצרה (ואני מחזיק מתמיר בלאט) היה מדובר במספיק דקות, שגם היו מאוד משמעותיות. קח את הרבע השני במשחק החמישי שבו שיחקת עם החמישייה השנייה וכמעט כל ההפרש הלך - זה בדיוק זה. ואם בהפועל תל אביב לא מבינים את זה, אחרי העונה הזו - אז כנראה שההתנהלות המקצועית של המועדון באמת חסרת תקנה. ואני לא מדבר בכלל על פציעה של אחד משחקני החוץ (כמו העונה). נו, הרי לזה לא צריך להתכונן. על זה לא צריך לחשוב. אז מה אם זה קורה כמעט כל עונה.
אבל בוא נתחיל קודם. רוברט רותברט. אכזבה, צריך לשחרר. סבבה. נכון. גם אני התאכזבתי ממנו. אבל נכון להיום מה שהפועל עשתה זה להחליף את רותברט בתומר גינת. זהו בערך. אני לא רואה איך מדובר בשדרוג הסגל. בשורה התחתונה רותברט הוא שחקן ליגת על מוכח. שחקן נבחרת. (ושוב, לא הייתי משאיר אותו). תומר גינת הוא כישרון. יצליח? הלוואי. ואם לא? אז אני אגיד לך מה אם לא: אתה צריך גיבוי בדיוק כמו סטו דגלאס שיוכל לאפשר לך לשחק הרבה דקות עם שני ישראלים בקו חוץ ושני גבוהים זרים בחוק הרוסי.
מה שאתה מציע זה ללכת לעונה הבאה עם לימונד (אחלה) אחריו מתן (בן 36. אתה יכול להיות בטוח שהוא ישחק בכל העונה הבאה כמו בחודשיים האחרונים?) ומאחוריהם עם איידן (שנתן חודש טוב. וזהו), גינת (מעולם לא שיחק בליגת העל), תמיר בלאט וצוף בן משה. אתה רציני? זה הפועל תל אביב, למען השם.
זה היגיון מקצועי כל כך גרוע, שאני פשוט לא מבין איך אפשר לזרום איתו. הרי אם אתה נופל עם זר אתה תהיה קבוצה כל כך מוגבלת, והעונה לא יהיו לך שום אלטרנטיבות (רותברט, כמה שהיה כישלון, עדיין נתן כמה משחקים שעזרו להפועל להשיג ניצחונות) ולא שסטו דגלאס הוא איזה סופרסטאר. אבל הוא לפחות שחקן שהוכיח שהוא לרמות האלה.
באמת, להישאר עם הסגל הזה זה הוכחה חותכת לכך שלא רק שהמועדון הזה לא מתקדם בכלום, אלא הוא הולך אחורה (בצוותא עם סיפור אפי כמנהל מקצועי).
אבל העיקר שנאמין שנפגע בזרים (כי מה בדיוק הפועל עושה בינתיים בקיץ הזה כדי לשנות את העניין. אה? אני אשמח לדעת איזה שינויים מרחיקי לכת יש לעומת העונה שעברה), ואז אפשר לצמצם את הסגל הישראלי (שבעונה שעברה גם ככה מבחינת התפוקה שלו לא היה להיט).
העניין הוא שזרים אפשר להביא במחזור חמישי. בנוגע לישראלים - את מי שלא תביא בפגרה הזו לא תוכל להביא במחזור חמישי.
לגבי הרבע השני ההוא, היה כאן צירוף של הרבה נסיבות - סדרה ארוכה וצפופה כמעט בלי רגעי גארב'ג טיים, מאמן שהוציא יותר מדי שחקני רוטציה בבת אחת, וליותר מדי זמן, שופטים שהתעלמו מכמה פיצוצים על קונגר ואחרים, ופציעות של וויליאמסון ואייידן, שהשאירו אותנו עם רוטציה קצרה. כמה פעמים כל זה כבר יקרה בבת אחת? חוץ מזה, באותה מידה גם אני יכול לטעון שעם זרים יותר טובים מקונגר לא היינו נופלים ככה באותו רבע.
לגבי הקטע של הליכה אחורה, לי דווקא זכור שהיה פה קונצנזוס שבתחילת הדרך בליגת העל זאת היתה טעות להחתים קודם מלא ישראלים, ואז להביא זרים למלא את החורים שנשארו, אז דווקא חזרה לשיטה הזאת תהיה הליכה אחורה.
לגבי פציעות, אתה מחתים שחקנים כדי שיהיו חלק מהרוטציה, לא כפוליסת ביטוח לפציעות. תהיה בטוח גם שאם לימונד למשל נפצע ערב הפלייאוף, גם עשרה דגלאסים לא יעזרו לך.
לגבי לא תוכל להביא ישראלי במהלך העונה - רק השנה ראינו את מקל, קוקיה, ואיידן מגיעים באמצע העונה והופכים לחלק מהרוטציה בקבוצות שלהם, ותמיד יש אפשרות לצעירים לפרוץ לרוטציה כמו בלאט בעונה שעברה, וגוט לפני שנתיים. גם להחליף זר זה לא כזה פשוט - זה עולה כסף, כי לא לכולם יש חוזה קאט, למחליף עלול לקחת זמן להכנס לעניינים, אתה יכול ליפול עם המחליף, וכמובן יש מכסה.
ואיך היית מחתים את דאגלס לפני איידן? בעמדה של דאגלס יש לך ישראלי תותח של שלושים ומשהו דקות למשחק (למרות שלדעתי הוא צפוי לרדת השנה בדקות וברמה), ובשל איידן, אם רות'בארט ישוחרר, כמעט כלום. אגב, לא בדיוק החלפנו את רות'בארט בגינת אלא בגינת + איידן לשני שליש עונה יותר מבעונה שעברה + כסף (אני מקווה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 00:12 
סמל אישי של המשתמש
א.ב כתב:
כמו שfez כתב - אותו כסף יכול להיות הפער עם ג'ף אלן למשל.
אבל זה אני כתבתי. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 02:50 
סמל אישי של המשתמש
אני לא איזה עכבר כדורסל אבל אני לא מבין למה צוף בן משה לא יכול להיות כארם משעור/יפתח זיו של השנה?
להשקיע בשחקן ישראלי נוסף כמועדון שמתהדר במחלקת הנוער שלו זאת בעיני טעות, אם נידרש לשתף ישראלי נוסף מעבר ל5 שכנראה יהיו ברוטציה אז צוף יקבל הזדמנות ואם לא הוא אז אחד הישראלים האחרים ואם לא הם אז אפשר יהיה למצוא שחקן משלים כמו במקרה איידן.
להמר מעכשיו על שחקן ישראלי שירוויח משכורת יחסית גבוהה רק כדי לדחוף את איידן/גינת/בלאט לקצה הספסל זה בזבוז משאבים בעיני.
ראינו השנה ושנה שעברה שישראלי יכול להיות נפילה לא פחות מזר, אבל לפחות זרים אפשר להחליף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 06:55 
FEZ, זה בסדר גמור ללכת לעונה עם רביב, מתן וכמה ישראלים משלימים. העניין הוא שקודם כתבת על הישראלי העשירי. הבעיה היא שכמו שהפועל נבנית השחקן השמיני והתשיעי שלה הם גם הישראלי העשירי בתכל'ס. אתה הולך לעונה עם שני שחקני ליגת על מוכחים. מה יהיה לך אחרי מתן (שאני מזכיר שהוא בן 36 וברוב העונה האחרונה נראה רע) ורביב? תומר גינת שמעולם לא שיחק בליגת העל, תמיר בלאט, ששיחק עונה אחת, דניאל איידן שנתן העונה 4 משחקים טובים (ועד כה מעולם לא נתן עונה טובה בליגת העל). אלה שלושה הימורים גדולים מאוד. שלושה שהם יכולים להיות השחקן התשיעי-עשירי. לא השמיני. דגלאס זה בדיוק השחקן המשלים שאתה מדבר עליו. הוא לא אמור להיות יקר מדי. שיחק כבר בליגת העל יחסית בהצלחה. והוא גם סוג של רול פלייר שמתאים לשחק ליד זרים דומיננטים (בזכות הקליעה שלו מבחוץ).
מה שהפועל עושה במקרה שלא יובא דגלאס כזה זה פשוט ללכת לעונה כששלושה מתוך חמישה ישראלים שלה הם סימני שאלה בנוגע לתפוקה עקבית שלהם בליגת העל. וישראלי נוסף הוא בן 36. מצטער, זו טעות איומה שמבחינתי מראה שאין פה שום הפקת לקחים מקצועית. אלא איזו תקווה שהעונה פתאום תהיה פגיעה בול בזרים (ומה עשו כדי לייצר את הפגיעה בול הזאת? אני אשמח לשמוע) הלוואי שזה יצליח, אבל זה סיכון שבעיני אסור בשום פנים ואופן לקחת, ובמקרה שהוא לא יצליח אתה גם יכול להתרסק (ושוב, אני לא תולה תקוות בבחירת הזרים של המועדון).

יורם, בעיני זה פשוט מאוד:
הסגל הבא: דילייני, לימונד, טאקר, מתן, אלן. ספסל: מיצ'ל וואט, דגלאס, בלאט, גינת.
הרבה יותר מאוזן מהסגל הזה:
דילייני, לימונד, טאקר, מתן, אלן ספסל: קמרון קלארק, בלאט, בן משה, איידן וגינת.

בעיני זה מאוד משמעותי. ובעיני ללכת לעונה עם שחקן ישראלי אחד מוכח, לידו מתן (ששוב, הוא בן 36 וברוב העונה היה חלש) ועוד 3 שחקנים לא מוכחים כרגע בליגת העל (למעט טיפה בלאט) - זו פשוט טעות קשה, שעלולה לעלות ביוקר.

ומעבר לזה אני חושב שכשבונים קבוצה ואלן נשאר חייבים עוד גבוה זר שיוכל לעשות נקודות מתחת לסל. חייבים. אחרת תהיה קבוצה שתתקע בהתקפה העומדת ותתקשה מאוד לשחק פיק אנד רול. זה בעיני כל כך ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 08:10 
סמל אישי של המשתמש
סליחה מראש שעכברוש כמוני מתערב בדיון כל כך מעמיק אבל פרביס רציתי לשאול אותך: הרי היצבת 2 סגלים אופציונליים כשההבדל בהם בישראלים זה דגלאס במקום איידן. אתה הרי יודע דאיידן חתם על חוזה ל-3 שנים אז מה הטעם בויכוח?
בלי קשר אשמח לעוד קלעי ישראלי כדוגמת דגלאס בסגל אבל לא יודע איך אפשר לעשות את זה בבנית הסגל עם הבסיס הקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 10:31 
זה פורום, ויכוחים הם חלק מהעניין פה. כמו שלמשל אם מחר יוחתם זר אז אנשים יוכלו לכתוב שלדעתם מדובר בטעות. למרות שהוא כבר הוחתם. אזאני מביע את דעתי על הסגל הישראלי כמו שהוא מתגבש כרגע. כמו שאחרים מביעים את דעתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 13:16 
סמל אישי של המשתמש
דעה זה בסדר אבל כדאי שזה יהיה קצת מעשי, לא?
אני למשל חושב שגפני יהיה זר מעולה לנו אבל מאיפה נשלם לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 13:39 
פרביס, כבר אמרתי כמה פעמים שאני בהחלט מחבב את דגלאס. רול פלייר נחמד לאללה. אני חושב ששנה שעברה היינו צריכים להביא אותו כשהוא היה זול. אממה, כמעט כל ישראלי בארץ אחרי עונה אחת טובה הופך להיות מצרך מבוקש ומתחיל לדרוש סכומים של "ישראלי בכיר". האם שווה לשלם לו סכומים של "ישראלי בכיר"? לא כשיש לך 5 ישראלים אחרים שיכולים לתת דקות. לבזבז כל כך הרבה כסף על סגל כזה רחב שיתבזבז זו בעיני טעות.

לנושא סימני השאלה - לא יודע, אני לא רואה שהישראלים המוכחים שאין לגביהם סימני שאלה תרמו כל כך הרבה לקבוצות שלהם. רק שנה שעברה הבאנו כביכול שניים כאלה (רותבארט ואמיתי, למרות שאמיתי לא היה כזה מוכח כמו שחלק חושבים) שתרמו מעט מאוד, וגם לפני זה נפלנו בפח הישראלים הבכירים והמוכחים לא מעט. אני חושב שכל השנה אנחנו מדברים פה על איזושהי החלטה אסטרטגית שלא לשלם את הסכומים המוגזמים לשחקנים כאלה. כך או כך, בסיטואציה הנוכחית עם 5 ישראלים שבונים עליהם לרוטציה (יוצא מנקודת הנחה שאם לא מתן אז מישהו "בכיר" אחר) לשלם לעוד ישראלי סכומים כאלה זה מיותר. דגלאס הולך לקבל בעונה הבאה סכומים של ישראלי ברמת חמישייה ואני לא אופתע אם גם יהיה ישראלי בחמישייה איפשהו. הכיוון שצריך ללכת עליו בשחקן עשירי זה או שחקן צעיר עם אפסייד או שחקן זול לפני פריצה כמו שוורקמן ומשעור היו. להביא עוד ישראלי "בכיר" זה יהיה בזבוז כסף וכבר הראתי פה את חישוב הדקות. פשוט אין דקות לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 13:45 
purvis short כתב:
FEZ, זה בסדר גמור ללכת לעונה עם רביב, מתן וכמה ישראלים משלימים. העניין הוא שקודם כתבת על הישראלי העשירי. הבעיה היא שכמו שהפועל נבנית השחקן השמיני והתשיעי שלה הם גם הישראלי העשירי בתכל'ס. אתה הולך לעונה עם שני שחקני ליגת על מוכחים. מה יהיה לך אחרי מתן (שאני מזכיר שהוא בן 36 וברוב העונה האחרונה נראה רע) ורביב? תומר גינת שמעולם לא שיחק בליגת העל, תמיר בלאט, ששיחק עונה אחת, דניאל איידן שנתן העונה 4 משחקים טובים (ועד כה מעולם לא נתן עונה טובה בליגת העל). אלה שלושה הימורים גדולים מאוד. שלושה שהם יכולים להיות השחקן התשיעי-עשירי. לא השמיני. דגלאס זה בדיוק השחקן המשלים שאתה מדבר עליו. הוא לא אמור להיות יקר מדי. שיחק כבר בליגת העל יחסית בהצלחה. והוא גם סוג של רול פלייר שמתאים לשחק ליד זרים דומיננטים (בזכות הקליעה שלו מבחוץ).
מה שהפועל עושה במקרה שלא יובא דגלאס כזה זה פשוט ללכת לעונה כששלושה מתוך חמישה ישראלים שלה הם סימני שאלה בנוגע לתפוקה עקבית שלהם בליגת העל. וישראלי נוסף הוא בן 36. מצטער, זו טעות איומה שמבחינתי מראה שאין פה שום הפקת לקחים מקצועית. אלא איזו תקווה שהעונה פתאום תהיה פגיעה בול בזרים (ומה עשו כדי לייצר את הפגיעה בול הזאת? אני אשמח לשמוע) הלוואי שזה יצליח, אבל זה סיכון שבעיני אסור בשום פנים ואופן לקחת, ובמקרה שהוא לא יצליח אתה גם יכול להתרסק (ושוב, אני לא תולה תקוות בבחירת הזרים של המועדון).

בעיני זה מאוד משמעותי. ובעיני ללכת לעונה עם שחקן ישראלי אחד מוכח, לידו מתן (ששוב, הוא בן 36 וברוב העונה היה חלש) ועוד 3 שחקנים לא מוכחים כרגע בליגת העל (למעט טיפה בלאט) - זו פשוט טעות קשה, שעלולה לעלות ביוקר.

ומעבר לזה אני חושב שכשבונים קבוצה ואלן נשאר חייבים עוד גבוה זר שיוכל לעשות נקודות מתחת לסל. חייבים. אחרת תהיה קבוצה שתתקע בהתקפה העומדת ותתקשה מאוד לשחק פיק אנד רול. זה בעיני כל כך ברור.

העניין שאתה הופך את זה לוויכוח בין איידן לדגלאס כשבפועל המצב הקיים הנושא שעלה פה זה דגלאס או שיהיה מספיק כסף להשאיר את ג'ף אלן (לכאורה וזה, כי אנחנו לא יודעים בדיוק מה העלויות, הדרישות וכד')
העניין הוא שאתה מדבר, כמו שכתבת באחת ההודעות הקודמות שלך, על משהו שכבר קרה (החתמה של איידן)
איידן כבר חתום ל3 עונות, ואתה עושה סלט בין האם להחתים את דגלאס (כשהטענה מנגד היא לשמור כסף לג'ף אלן) לבין האם היה צריך לפני שבועיים להחתים את דגלאס ולא את איידן.
זה שני דברים נפרדים בין משהו תיאורטי שכבר קרה בעבר למשהו שהוא עדיין מעשי (וגם מוטל בספק, כי אנחנו לא יודעים את הסכומים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 14:50 
מי אמר בכלל שהבעיה עם אלן היא כסף. ממש לא נראה לי שזו הבעיה. הבעיה היא שמי שקובע אצלנו לא חושב שצריך להשאיר אותו לעוד עונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 14:51 
ועוד דבר - מי אמר שדאגלאס דורש סכומים של ישראלי "בכיר"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 14:58 
אם הבעיה עם אלן זה שפשוט לא רוצים להשאיר אותו זה סיפור אחר, אבל אני מניח שזה עניין של לא רוצים להשאיר במחיר מסוים.

לגבי דגלאס, לא אמרתי שהוא דורש סכומים של ישראלי בכיר, להיפך - כתבתי שאנחנו לא באמת יודעים את הסכומים ככה שזה רק השערות. אבל אני יכול לנחש שהוא יבקש יותר כסף ממה שהוא רצה בעונה שעברה, ואם תיקח את המיסוי עליו זה יוצא בכלל הרבה לעומת כמה שאפשר היה להשקיע בזר.
עריכה- עכשיו ראיתי שמישהו אחר כתב בכיר לפני זה, אז לא חשוב. למרות שדי ברור שדגלאס לא יבוא בסכומים של שנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 15:17 
אתה שוב מניח הנחות שאין להן שום בסיס. אתה כן יכול להניח וזו דוקא תהיה הנחה מבוססת שאם הבעיה עם אלן היתה כסף כבר היינו קוראים ידיעות שהכניס הסוכן שלו לתקשורת על כך שיש קבוצות שמעוניינות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 15:30 
אז בלי ציניות, מה הסיפור עם אלן? מי לא רוצה אותו? איך אתה יודע?

אתה כותב חצאי דברים ברמיזה מבלי להביא מידע ממשי, אתה לא באמת מצפה שאני אתייחס לזה כעובדה בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 16:46 
לא הייתם בישיבות העמותה האחרונות? שתיהן דובר על ג'ף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 17:29 
א.ב כתב:
purvis short כתב:

העניין שאתה הופך את זה לוויכוח בין איידן לדגלאס כשבפועל המצב הקיים הנושא שעלה פה זה דגלאס או שיהיה מספיק כסף להשאיר את ג'ף אלן (לכאורה וזה, כי אנחנו לא יודעים בדיוק מה העלויות, הדרישות וכד')
העניין הוא שאתה מדבר, כמו שכתבת באחת ההודעות הקודמות שלך, על משהו שכבר קרה (החתמה של איידן)
איידן כבר חתום ל3 עונות, ואתה עושה סלט בין האם להחתים את דגלאס (כשהטענה מנגד היא לשמור כסף לג'ף אלן) לבין האם היה צריך לפני שבועיים להחתים את דגלאס ולא את איידן.
זה שני דברים נפרדים בין משהו תיאורטי שכבר קרה בעבר למשהו שהוא עדיין מעשי (וגם מוטל בספק, כי אנחנו לא יודעים את הסכומים)

אני לא עושה סלט, כי כתבתי את זה לפני שאיידן הוחתם לשלוש שנים. ואני חושב שאם הייתה התלבטות בין איידן לדגלאס אז היו צריכים לבחור בדגלאס.
בנוגע למצב הנתון עכשיו: אני מעדיף להשקיע בעוד שחקן מאשר באפי כמנהל מקצועי. או קיי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2016, 17:45 
לא אמרתי שאמרת את זה בדיעבד, רק ציינתי שזה דיון על משהו שהיה או לא צריך לקרות, ודיון אחר זה האם להביא את דאגלס עכשיו.
כלומר, דיון אחד הוא תיאורטי (איידן כבר חתם), והדיון השני הוא פרקטי (אפשר עדיין להביא את דאגלס, השאלה אם זה נכון בסיטואציה).

לגבי השורה התחתונה - גם אני לא רוצה את אפי כמנהל מקצועי. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: